2016-2017 RetoricabalSBC

Vrijdag 27 januari was de Gentse Vooruit getuige van een spetterende 20e editie van ons retoricabal. De combinatie van een sterke organisatie en de enthousiaste retorica van 2017 zorgde voor een onvergetelijke avond. Bedankt aan het balcomité voor de inzet doorheen het jaar en tijdens de avond. Wij kijken alvast uit naar volgend jaar! De voorzitter van het balcomité, Maxime Defauw, kon iedereen bekoren met onderstaande speech. 

 

2016-2017 RetoricabalSBC

Beste aanwezigen,

Het is voor ons een groot genoegen om hier voor u te mogen staan deze avond. Dit bal organiseren is een boeiende en lange tocht geweest; van de gesprekken op de speelplaats, de wekelijkse bijeenkomsten tot de vergaderingen met de ouderraad. We hebben er allemaal veel van genoten en ook erg veel van bijgeleerd. 

Ik herinner mij nog de eerste samenkomst, toen bekend werd gemaakt wie in het balcomité zou zitten. De sfeer van opwinding en ambitie duidelijk merkbaar. We hadden er ongelofelijk veel zin in. Die ijver, om van dit bal nieuw een onvergetelijk evenement te maken, is altijd even sterk gebleven. 

En hier staan we dan! Dit is de avond die we al ruim een jaar voorbereiden. Maar we staan hier niet alleen voor onszelf. We moeten ook hele hoop mensen bedanken. 

In de eerste plaats denk ik aan de talloze genereuze sponsors, die het niet alleen mogelijk maken dat wij zo’n evenement kunnen organiseren, maar bovendien ook dat wij op onze beurt kunnen sponsoren. Dit jaar hebben we drie goede doelen uitgekozen waaraan we met veel plezier een schenking zullen doen.

Er is de sociale kas van onze school, die leerlingen met financiële moeilijkheden steunt zodat ze bijvoorbeeld ook meekunnen gaan op schoolreis. 

Daarnaast sponsoren we ook Vriend voor het Leven, een liefdadigheidsorganisatie binnen het UZ Brussel. Wij zouden graag hun fonds voor kankerbestrijding een duwtje in de rug willen geven. En ten derde steunen we De Christoforusgemeenschap, een woon- en werkgemeenschap voor mensen met een verstandelijke beperking. De twee laatstgenoemde goede doelen zullen zichzelf straks voorstellen. Naast de sponsors moet ik ook alle helpers deze avond te danken: de fotograaf, vrijwilligers, leerkrachten, de directie, en leden van de ouderraad,.. 

En in het bijzonder wil ik dat doen voor meneer Crevecoeur voor het drukwerk en mevrouw Vanwalleghem en meneer Maertens van de ouderraad. Bedankt voor jullie tijd, advies en gereden kilometers. Ook de 3 begeleidende leerkrachten wil ik graag danken; mevrouw Bracke, meneer Faseur en meneer Van Hijfte. Meneer Van Hijfte die al heel veel bals op de teller heeft staan — en hij kan goed tellen — en volgend jaar met pensioen gaat. Dus nog eens speciaal voor u, meneer Van Hijfte: in naam van dit balcomité, maar ongetwijfeld ook in naam van alle vorige balcomité’s, een dikke merci. 

Tenslotte wil ik mijn collega’s van het balcomité zelf danken. We waren dit jaar met z’n tienen en we zijn de afgelopen paar maanden een hecht team geworden: we werkten heel efficiënt en hard door. Ik denk bijvoorbeeld aan die keer dat we zelfs tijdens de examens opdaagden en vergaderd hebben. Maar we hebben ons bovenal ook goed geamuseerd, zoals bij het haast euforische moment waarop we ons thema bekend maakten. Kortom het was voor ons een leerrijke maar vooral zeer plezante ervaring. We hebben er lang naar uitgekeken, alles staat nu klaar:

het bal kan beginnen!

Dit bericht delen:



Ga terug