Op dinsdag 9 februari 2023, mochten we Dhr. Khalid Benhaddou ontvangen op onze school tijdens de Algemene Vergadering van de ouderraad van de school.
Khalid Benhaddou is Gentenaar en hoofdimam van de El Fath moskee in Gent, moslimtheoloog en voorzitter van het Platform Vlaamse Imams (PVI). Als imam gaat hij geen enkel debat uit de weg en zet hij zich in voor een harmonieuze samenleving over religieuze en sociale grenzen heen. Voor zijn inzet ontving hij vorig jaar de Prijs voor de Mensenrechten. De Vlaamse regering reikte hem een Vlaams ereteken uit omdat hij, als hoofd de-radicalisering binnen het Vlaams onderwijs, en door zijn houding en werk, in bijzondere mate bijdraagt aan een positief imago van een verdraagzaam Vlaanderen. Hij doorbreekt met zijn welbespraaktheid, filosofische achtergrond en brede kennis, vele clichés en taboes. Hij verdedigt een ‘rationele islam’ en weet democratie en Verlichting te verzoenen met de wijsheid van de Koran.
Khalid Benhaddou gaf tijdens zijn lezing de vele geïnteresseerde toehoorders een inzicht in het leven van de profeet Mohammed en de geschiedenis, sociale structuren en stromingen binnen de Islam en de moslimwereld. Hij had het in zijn betoog ook over verschillende takken van wetenschap waarvan moslimgeleerden vaak de pioniers waren, meestal met religie als inspiratiebron, zoals in anatomie, geneeskunde en farmacologie, natuurkunde (fysica), bouwkunde, architectuur, etc.
We kunnen terugkijken op een boeiende avond, in de aanwezigheid van Dhr. Khalid Benhaddou.
Dit bericht delen:



Ga terug