Categorieën:

Retoricabal juni 2022

18 maart 2023

Bijna zorgde Covid ervoor dat ook in 2021-2022 geen retoricabal zou kunnen doorgaan, maar dat was buiten een paar doorzetters gerekend. 😊 Een wintereditie leek nog te riskant maar in de lente, op het einde van het schooljaar, de avond vòòr de proclamatie vond het lang verwachte retoricabal 2022 plaats in zaal LUX. De avond… Read more »

Lees meer »

Ouderbal: Sint-Barbara Benefiet Dansfeest

14 maart 2020

In het kader van de internationale uitbraak en verspreiding van het Coronavirus, hebben we als organiserend comité de ontwikkelingen van de laatste dagen in ons land op de voet gevolgd. Met pijn in het hart maar overtuigd van onze beslissing, zien we ons genoodzaakt het feest van zaterdag uit te stellen. Rekening houdend met de adviezen… Read more »

Lees meer »

A touch of love : dansfeest

19 november 2018

Schrijf u hier in Op zaterdag 16 februari 2019 verwelkomen we u graag op de tweede editie van het Taste & Dance feest van Sint-Barbara: Touch of Love. Dit benefiet event wordt georganiseerd om alle speelplaatsen te vernieuwen en bovenal om er een gezellige dans- en ontmoetingsavond van te maken.  Programma: 19.00 uur: De deuren gaan open, aperitief20.00 uur: Taste… Read more »

Lees meer »

Debat over Goed & Kwaad

28 augustus 2018

De oudervereniging, de moedervereniging en de alumni van het Sint-Barbaracollege organiseren op donderdag 4 oktober 2018 een panelgesprek over Goed & Kwaad. Het vindt plaats om 20u00 in de kerk van onze school. Om een duidelijk beeld te hebben van het aantal aanwezigen is inschrijven een vereiste. Let op, plaatsen zijn beperkt.

Lees meer »

Taste & Dance Party (a touch of gold)

15 januari 2018

Zaterdag 03 maart 2018 wordt de eerste benefiet Taste & Dance Party georganiseerd om alle speelplaatsen op Sint-Barbara te vernieuwen, maar bovenal om er een gezellige dans- en ontmoetingsavond van te maken.  19.30 uur: Taste & Dance Party We openen de deuren en heten u welkom met een aperitief en amuze. Live muziek van de coverband… Read more »

Lees meer »

Lezing: Herman Van Rompuy – "Europa is nodig"

9 oktober 2016

Op 29 september 2016 hield Herman Van Rompuy een lezing met als titel “Europa is nodig” in de kerk van onze school.  Alle leerlingen van de derde graad, ouders, leerkrachten en andere geïnteresseerden waren van de partij.  De school wil de ouder- en moedervereniging alvast danken voor dit mooie initiatief.  Een reactie van één van… Read more »

Lees meer »

Lezing :Herman Van Rompuy

29 april 2016

De oudervereniging, de moedervereniging en de directie van het Sint-Barbaracollege hebben de bijzondere eer en het genoegen om ditsch ooljaar Herman graaf Van Rompuy, Voorzitter emeritus van de Europese Raad, te mogen verwelkomen. Op donderdagavond 29 september 2016 (20u) houdt hij voor ons een lezing met  als titel Europa is nodig! Bezig met laden…  

Lees meer »

Volmacht Algemene Vergadering

24 september 2014

Ondergetekende, ……………………………………………………………. ……………………………………………………………. (naam, voornaam, adres): bevestigt hiermede een volmacht te geven  aan: ……………………………………………………………. ……………………………………………………………. (naam, voornaam, adres): om hem/haar te vertegenwoordigen op de algemene vergadering van de VZW Oudervereniging Sint-Barbaracollege Gent, die zal plaatsvinden op … september 201… in het Sint-Barbaracollege, Savaanstraat 33 9000 Gent, en er de (diverse) agenda(‘s) te bespreken, goed te… Read more »

Lees meer »

Hoe kun je een puberteitscrisis onderscheiden van ADHD? Feiten en fictie omtrent ADHD voor, tijdens en na de puberteit

3 september 2014

Lezing van Prof. Dr. Evert Thiery – Universiteit Gent, dd. 26 september 2013 Inleiding Binnen deze lezing spreken we over iets heel belangrijks, iets subtiels: ADHD.ADHD staat voor Attention Deficit Hyperactivity Disorder en betreft een ‘subtiel teveel’ dat nochtans (heel) storend is voor de eigen ontwikkeling en de interacties met de omgeving. Het brede prikkelveld… Read more »

Lees meer »

Verslag klasafgevaardigden 23 april 2013

25 april 2013

Aanwezig: Lara Romero-Girón (1KS), Bruno Lippens (2KS), Christophe Beyer (1A), ), Sabrina Roeland (1B), Vanessa Carion (2A), Isabelle Verraes (2B), Katrien De Coster (3A), Isabel De Rijcke (3B), Isabel Henderick (3B), Patrick Verboven (4A), Murielle Van Bignoot (4B), Ann De Jaegher (5A), Arnd Nelde (5A), Evelyne De Jaegere (5C), Brigitte Van Hecke (6B), Debbie Moerman… Read more »

Lees meer »

Retorica-bal 2013

14 maart 2013

Na een dik halfjaar vond dan eindelijk het retoricabal van het Sint-Barbaracollege plaats. Heel lang leek de datum ver weg en was het bal niet meer dan een samenraapsel van fantasieën. Tijdens het bal kwam alles samen, alle punten werden verbonden en vormden samen de avond. Het ging echter niet enkel over deze nacht, niet… Read more »

Lees meer »

Retoricabal 2013

28 februari 2013

Het jaarlijkse retoricabal van het Sint-Barbaracollege wordt georganiseerd door enkele gemotiveerde zesdejaars in samenwerking met de oudervereniging en vindt plaats in de Kokorico, Grote Baan 22 te Zomergem op vrijdag 8 maart 2013.Voor onze laatstejaars is het bal niet alleen een mooie afsluiter van de zes jaar op het college maar het biedt hen de kans om… Read more »

Lees meer »

Debat over de hervorming van het secundair onderwijs

29 september 2012

Dit debat werd ingericht door de Oudervereniging en de Moedervereniging op donderdag 27 september 2012. De Muzenzaal was aardig volgelopen voor het paneldebat met Mieke Van Hecke, Paul Yperman, Thomas Verheyen en Tom Van de Moortel: ouders in de eerste plaats, maar ook opvallend veel leerlingen en oud-leerlingen van recente lichtingen. In zijn inleiding poneerde… Read more »

Lees meer »

Retoricabal 2012

13 maart 2012

Ons jaarlijkse retoricabal heeft een heel mooie reputatie opgebouwd in het voorbije decennium. Ook dit jaar namen een aantal gemotiveerde retoricaleerlingen de organisatie op zich om een schitterend feest te organiseren voor vierde-, vijfde- en zesdejaars.Ze konden daarbij rekenen op de steun van de Oudervereniging en het college. Voor onze laatstejaars is dit bal niet… Read more »

Lees meer »

Verslag klasafgevaardigden 24 januari 2012

10 februari 2012

Aanwezigen: dhr. Lippens (1KS, 3KS), mevr. De Witte (1A), mevr. Danckaert (1A), mevr. Degroo (1B), dhr. Nelde (2A), mevr. Van Den Abeele (2B), mevr. Bobeck (3A), mevr. De Smet (3A), dhr. Meeus (3A), dhr. Verboven (3B), mevr. Desimpelaere (3B), mevr. De Langhe (4A), mevr. Nelde (4A), dhr. Maertens (4B), mevr. Depuydt (5A, 6B), mevr. Van… Read more »

Lees meer »

Helpende Handen dankt u

14 november 2011

Beste ouders, Een oprecht woord van dank aan allen die het formulier ‘helpende handen’ ingevuld hebben. Het is mede dankzij jullie inzet dat een school ten volle kan openbloeien. Wij kijken er dan ook naar uit om, samen met jullie, de verschillende projecten tot een mooi einde te brengen. Oudervereniging – werkgroep ‘helpende handen’

Lees meer »

Verslag Klasafgevaardigden 27 september 2011

10 oktober 2011

Aanwezigen: dhr. Lippens (1KS, 3KS), mevr. Robbrecht (2KS), mevr. Descamps (3KS), mevr. De Witte (1A), mevr. De Wolf (1A), mevr. Danckaert (1A), mevr. Degroo (1B), dhr. Nelde (2A), mevr. Van Den Abeele (2B), mevr. Bobeck (3A), mevr. De Smet (3A), dhr. Meeus (3A), dhr. Verboven (3B), mevr. Desimpelaere (3B), mevr. De Langhe (4A), mevr. Nelde… Read more »

Lees meer »

Helpende handen dankt u!

11 november 2010

Beste ouders, We zijn opnieuw zeer verheugd dat talrijke ouders zich de moeite hebben getroost het formulier “helpende handen” in te vullen. Het doet altijd plezier dat ouders zich willen inzetten voor de school van hun kind(eren) en dat op vele manieren. In naam van de directie en het oudercomité willen we jullie dan ook… Read more »

Lees meer »

Verslag Raad van Bestuur 8 september 2009

8 september 2009

Aanwezigen: Jean-Pierre Berwouts, Lieve Feremans, Lieve Storme, Wim Declercq, Véronique Henehene, Benedikte Derveaux, Frederic Beele, Jan Vande Moortel, Sandra Pattyn, Marie-Luce Krekels, Frank Raat Directeur : Eddy Bosschem, Pierre Vinck Verontschuldigd: Jan Cooreman, Yves Verstraete, Isabelle De Rijcke VERSLAG 1. Korte toelichting ECDL-diploma De diploma’s zelf werden reeds in juni aan de betrokken leerlingen overhandigd.… Read more »

Lees meer »

Verslag Klasafgevaardigden 28 april 2009

28 april 2009

Aanwezigen: Dhr. Lippens (1KS), Mevr. Vuijlsteke (2 KS), mevr. Bauwens (3KS), Mevr. De Langhe (1A), Mevr. Deroose (2A-4B), mevr. Van Vlem (2B-3A), mevr. Rathé (4A-6D), mevr. Delaey (4B), Mevr. Van Der Auwermeulen (5A), mevr. Dossche (5B), Mevr. De Borrekens (5B), Directeur: Eddy Bosschem; Leerkrachten: Philip O’Neill (5B), Lieve Lehardy (3KS); Oudervereniging: Benedikte Derveaux-Van Garsse, Sandra Pattyn (Mevr. Vuijlsteke 2KS)… Read more »

Lees meer »