Steam_HetMiat

Onze leerlingen van het eerste jaar met optie STEAM kregen op 12/1/2017 een geleid bezoek in het Miat. In het Miat is er een permanente tentoonstelling getiteld “Katoenkabaal”. De machines die vroeger gebruikt werden om van katoen een afgewerkte, geweven stof te maken zijn hier nog steeds actief. Vandaag zijn het vrijwilligers die aan de textielmachines weven.

Onze leerlingen kregen verschillende opdrachten om het Miat op een interactieve manier te ontdekken.
Nog een drietal leerlingen aan het woord gevolgd door enkele foto’s van de uitstap!

Ik vond het interessant om te zien hoe de machines in die tijd eruit zagen en wat de werkomstandigheden waren voor de arbeiders. Ook waren opdrachten plezant om uit te voeren.

In het Miat waren veel verschillende dingen te zien o.a.  hoe de stoffen vroeger werden gemaakt. Er was een Decibelmeter die aantoonde hoe veel Decibels we produceerden. Een weefmachines van vroeger produceerde 92 decibels wat natuurlijk veel te luid is. Ik vond de uitstap in het algemeen interessant en heel tof.

Ik vond het MIAT zeer leuk met de zoek opdracht . Het leukste vond ik de machines in actie. Ik vond het knap dat die mensen dat konden . En op de hoop toe waren het nog mooie handdoeken die ze maakte.

Steam_HetMiatSteam_HetMiatSteam_HetMiatSteam_HetMiatSteam_HetMiatSteam_HetMiatSteam_HetMiatSteam_HetMiatSteam_HetMiat

Meer foto’s…

 

Dit bericht delen:



Ga terug