Aanmeldingsprocedure

U kan uw zoon of dochter enkel via e-mail (internaat@sint-barbara.be) aanmelden als kandidaat-intern. De datum van uw mail bepaalt de volgorde op de aanmeldingslijst. Zowel zussen of broers van huidige internen als huidige leerlingen van het Sint-Barbaracollege krijgen voorrang.

Om kandidaten vlot aan te melden vragen we u volgende gegevens zeker in de mail te vermelden:

  • Voor- en achternaam van uw zoon of dochter
  • Geboortedatum van uw zoon of dochter
  • Schooljaar waarin uw zoon of dochter zou wensen te starten
  • Indien u interesse zou hebben voor een ander leerjaar dan het eerste, graag specificeren in welk jaar uw zoon of dochter zou willen instromen
  • Uw contactgegevens (adres, telefoonnummer, eventueel een extra e-mailadres) zodat we u vlot kunnen contacteren

Jaarlijks voorzien we 18 plaatsen voor jongens en 6 plaatsen voor meisjes in het eerste jaar. Omdat er vaak meer aanmeldingen zijn dan beschikbare plaatsen, nodigen we begin februari van het schooljaar voorafgaand aan het eerste jaar op internaat respectievelijk de eerste 18 jongens en de eerste 6 meisjes op de aanmeldingslijst uit om de school te bezoeken. Tijdens dat bezoek kunt u kennis maken met de werking van het internaat en de school. Nadien kunt u uw zoon of dochter definitief inschrijven.

Indien er kandidaten zijn die hun plaats niet wensen op te nemen, dan contacteren we de volgende kandidaten op de aanmeldingslijst. Om op tijd duidelijkheid te geven aan alle kandidaten doen we steeds ons best om de inschrijvingsprocedure voor de paasvakantie af te ronden. Zij-instromers (leerlingen die in een hoger jaar wensen in te stromen op internaat) kunnen zich vanzelfsprekend ook aanmelden, maar de kans om in te schrijven is elk jaar afhankelijk van het aantal vrije plaatsen in de hogere jaren. U bent uiteraard welkom om ons te contacteren om te polsen naar de huidige aantallen in de leefgroepen en de kans op inschrijving voor een van de komende jaren.

Voor verdere vragen over de inschrijvingsprocedure of het internaat in het algemeen kunt u ons steeds telefonisch (09 235 72 70) of per mail contacteren. We kijken ernaar uit om u binnenkort op onze school te mogen ontvangen.