Op zaterdag 2 maart 2024 is iedereen welkom op onze school voor de Openschooldag, van 13.30u tot 18u.

Kom kennismaken met het Sint-Barbaracollege, de leerkrachten en de leerlingen in de Savaanstraat 33 in Gent.

Zet je binnenkort de stap naar het secundair onderwijs? Kom dan zeker langs op onze Openschooldag! Op zaterdag 2 maart 2024 rollen we de rode loper uit voor toekomstige leerlingen en hun ouders. We starten om 13.30u en je kan doorlopend door de grote rode poort binnenlopen tot 18u. Het wordt een dag van bruisende bedrijvigheid in de Savaanstraat, dus zorg dat je er bij bent!

Wat staat er allemaal op het programma?

  • Natuurlijk geven leerlingen en leerkrachten informatie over de richtingen, de leerlingenbegeleiding en alle projecten en activiteiten die je op onze school kan doen, zodat je als nieuwe leerling goed weet wat je mag verwachten.
  • In een persoonlijk gesprek kom je alles te weten over de verschillende lesroosters en de inschrijvingsprocedure.
  • Ook kan je in de klaslokalen terecht om je te laten onderdompelen in de kunstige wereld van STEAM, de geheimen van de Grieken en Romeinen, de wereldeconomie, de schoonheid van moderne talen, de innovativiteit van wetenschappelijke experimenten en nog véél meer.
  • Om 14.30u, 15.30u en 16.30u kan je proeflessen Latijn volgen.
  • In onze Sint-Barbarakerk ga je met de leerkrachten en leerlingen op culturele verkenning!
  • Muziek is vanzelfsprekend ook aanwezig: je kan de open repetitie bijwonen van ons schoolkoor en -orkest Anima perla Musica en onze muzikale leerlingen ontdekken die het beste van zichzelf geven op het vrij podium.
  • We voorzien ook een hapje en een drankje in ons schoolrestaurant.

Een bruisende dag vol collegeleven, die je niet mag missen!

Wil je je al voorbereiden op wat onze school te bieden heeft? Klik dan zeker eens door deze presentatie.

 

Herbeleef de online openschooldag van 2021

Livestream herbekijken

Dit is een  informatieve livestream over de school (voor leerlingen én hun ouders). We gingen in gesprek met directie, leerkrachten en leerlingen over alles wat “school maken” op Sint-Barbara inhoudt. Hier kan je alle items uit de livestream herbekijken.

In onze virtuele vaklokalen kan je meer informatie vinden over specifieke vakken; Art, sport, Nederlands, wiskunde, Frans… Open de deuren van elk lokaal met een simpele muisklik, ga er binnen en ontdek een schat aan informatie, video’s, cursussen en zo veel meer. Je ziet er leerlingen in actie, je ontdekt de veelzijdigheid van elk vak en je snuift zo de sfeer op van het Sint-Barbaracollege.

Bezoek de virtuele vaklokalen!