Op de valreep van 2021 worden de leerlingen van het vierde, vijfde en zesde jaar noodgedwongen toch nog eens geconfronteerd met afstandsonderwijs. Dat betekent voor velen onder jullie geen gemakkelijke tijd. Daarom geven we jullie hier graag een aantal hulplijnen, waar je steeds terecht kan als je nood hebt aan een babbel, studietips of als het even wat minder gaat.

 • Heb je moeite met het plannen van je schoolwerk of heb je nood aan een andere omgeving om goed te kunnen studeren? De inhoudelijke sessies van de leerlingenbegeleiding boden je de afgelopen weken heel wat houvast. Jammer genoeg kunnen we, omdat we klasgroepen maximaal gescheiden moeten houden, geen examenstudie aanbieden in de komende examenperiode. We zoeken graag mee naar een oplossing voor leerlingen die omwille van het wegvallen van deze studie in de problemen komen en vragen in dit geval contact op te nemen met de heer Costeur en/of het leerlingensecretariaat.
 • Als je nood hebt aan hulp of een babbel staan de leerlingenbegeleiders steeds voor je klaar! Je kan ze altijd aanschrijven via Smartschool voor een gesprek (digitaal of op school). Je kan hiervoor terecht bij de onderstaande leerkrachten. Ook je klastitularis en vakleerkrachten zijn er voor jou.
  • mevrouw Vervaet
  • mevrouw Clinckspoor
  • mevrouw Lagae
  • mijnheer Knockaert
 • Ook het CLB op onze school staat voor je klaar! Je kan mevr. Janne Lassuyt gemakkelijk bereiken via Smartschool, telefonisch op 0492/22 43 51 of via e-mail (janne.lassuyt@vclbgent.be).
 • Studietips per vak, maar ook bij de examens in het algemeen vind je op deze pagina!

 

 • Zoek je informatie of tips rond goed studeren of ondervind je problemen bij het studeren? Dan kan je terecht op https://www.teleblok.be/. Je vindt er naast heel wat informatie over studeren ook een luisterend oor als je met vragen zit of even stoom wil aflaten.
 • Je kan ook terecht bij Awel voor een gesprek, zowel via de chatlijn als telefonisch op het nummer 102 (elke dag van 16u tot 22u, behalve op zon- of feestdagen). Je vindt op de website van Awel (https://www.awel.be/) ook heel wat informatie over zeer uiteenlopende thema’s, zoals school, vriendschap, thuissituatie, vrije tijd, alcohol, drugs, seksualiteit…
 • Spreek eens digitaal af met elkaar om live samen te studeren en creëer een stimulerende leeromgeving voor elkaar. Je kan ook terecht op het YouTubekanaal Study vibes waar je via livestream of video’s mee kan studeren met een Antwerpse studente.

Draag tijdens de volgende weken goed zorg voor jezelf. Zorg tijdens je pauzes voor voldoende beweging en ga dagelijks eens naar buiten om een frisse neus op te halen. Draag ook zorg voor elkaar! Bel of videochat met je vrienden en spreek, als dat mogelijk is, af en toe af om samen even op een productieve manier (wandelen, sporten, muziek maken…) te pauzeren.

We wensen jullie goede moed tijdens het afstandsonderwijs en de komende examens! Weet dat je altijd bij ons terecht kan.