Categorieën:

Lezing SBConnect: “The book of life: wat staat er in onze genen geschreven?”

7 maart 2024

Van harte welkom op donderdag 21 maart 2024 vanaf 19.30u in onze STEX (gelijkvloers) voor alweer een boeiende lezing! SBConnect nodigt deze keer prof. dr. Bruce Poppe uit, die voor ons een lezing verzorgt met de titel “The book of life: wat staat er in onze genen geschreven?”. De toegang is gratis voor leerlingen en… Read more »

Lees meer »

SBConnect organiseert: “De opportuniteiten van AI”, een lezing door Jonathan Berte (Robovision)

25 januari 2024

Van harte welkom op donderdag 1 februari 2024 om 20u in onze Muzenzaal! SBConnect nodigt Jonathan Berte uit, voorzitter van de Gentse scale-up Robovision. Hij heeft het niet alleen over de impact van deep learning en artificiële intelligentie op de maatschappij, maar ook over de kansen die ze ons kunnen bieden. Toegang is gratis voor leerlingen en alumni… Read more »

Lees meer »

Renaat Schotte te gast in lezingenreeks SBConnect

17 november 2023

In hun lezingenreeks verwelkomt SBConnect wielercommentator en oud-leerling Renaat Schotte als tweede gast. Op donderdag 23 november om 20u biedt hij ons een kijkje achter de schermen van de sportjournalistiek. Leerlingen en studerende alumni komen er gratis in; ouders, familie en alumni zonder studentenkaart betalen €10 aan de kassa. Meer info over het verloop van… Read more »

Lees meer »

Ouders op de schoolbanken!

14 september 2023

Op maandagavond 11 september kropen de ouders van onze eerstejaars achter de schoolbanken waaraan hun kinderen overdag hun eerste lessen kregen. Op deze kennismakingsavond stelden onze directie en de leerlingenbegeleiders zich nog eens voor en kregen ouders een blik op de sleutelmomenten in het komende eerste jaar van de humaniora. Ze kwamen te weten hoe… Read more »

Lees meer »

Jaaropening Moedervereniging

4 oktober 2020

Het werd een uiterst boeiende jaaropening met een voordracht door de directeur van de humaniora, Guy Dalcq, over de Ignatiaanse pedagogie. Die vormt natuurlijk de basis van het opvoedingsproject van het Sint-Barbaracollege. De moedervereniging dankt iedereen voor de talrijke opkomst: jullie aanwezigheid deed deugd, en getuigt ook van het feit dat de basics er toe… Read more »

Lees meer »

Lezing Pieter De Crem – Inspiratie en motivatie voor maatschappelijk engagement.

21 september 2019

Afgelopen week zette de oudervereniging, in samenwerking met de moedervereniging en de alumni, het nieuwe schooljaar feestelijk in. In zijn lezing “Inspiratie en motivatie voor maatschappelijk engagement” reikte minister Pieter De Crem een aantal argumenten aan om het beste van zichzelf te geven in een sterk veranderende wereld, met uitdagingen zoals het klimaat en de… Read more »

Lees meer »

A touch of love : dansfeest

19 november 2018

Schrijf u hier in Op zaterdag 16 februari 2019 verwelkomen we u graag op de tweede editie van het Taste & Dance feest van Sint-Barbara: Touch of Love. Dit benefiet event wordt georganiseerd om alle speelplaatsen te vernieuwen en bovenal om er een gezellige dans- en ontmoetingsavond van te maken.  Programma: 19.00 uur: De deuren gaan open, aperitief20.00 uur: Taste… Read more »

Lees meer »

Debat over Goed & Kwaad

28 augustus 2018

De oudervereniging, de moedervereniging en de alumni van het Sint-Barbaracollege organiseren op donderdag 4 oktober 2018 een panelgesprek over Goed & Kwaad. Het vindt plaats om 20u00 in de kerk van onze school. Om een duidelijk beeld te hebben van het aantal aanwezigen is inschrijven een vereiste. Let op, plaatsen zijn beperkt.

Lees meer »

Stadswandeling – moedervereniging

8 maart 2018

Voormalig algemeen directeur, Pierre Vinck, samen met onze moedervereniging op stap in hartje Gent!  

Lees meer »

Lezing: Herman Van Rompuy – "Europa is nodig"

9 oktober 2016

Op 29 september 2016 hield Herman Van Rompuy een lezing met als titel “Europa is nodig” in de kerk van onze school.  Alle leerlingen van de derde graad, ouders, leerkrachten en andere geïnteresseerden waren van de partij.  De school wil de ouder- en moedervereniging alvast danken voor dit mooie initiatief.  Een reactie van één van… Read more »

Lees meer »