Categorieën:

Eerstejaars op tijdreis in Archeocentrum Velzeke

20 februari 2024

Begin februari trokken de eerstejaars op leeruitstap naar het Archeocentrum Velzeke, waar de geschiedenis even tastbaar werd. Ze maakten een boeiende tijdreis naar het tijdperk van de Gallo-Romeinen. In geanimeerde gidsbeurten kregen ze een heldere uiteenzetting over de politieke en sociale eigenheid van deze periode, konden ze voorwerpen aanraken en uitproberen en al hun vragen… Read more »

Lees meer »

Retoricareis Rome 6GRLA-LAMT-LAWI8

24 mei 2023

De leerlingen van 6GRLA-LAMT-LAWI8 trokken naar Rome en het strand van Ostia. Zo stonden natuurlijk het Colosseum, het Forum Romanum, de Trevifontein en de Spaanse trappen op de planning. Fietsen op de Via Appia Antica ging dan onverwacht door onder een fikse regenbui.

Lees meer »

Retoricareis Andalusia 6GRWI-WEWI8-ECMT-ECWE-LAWE-MTWE

22 mei 2023

Het zonnetje brengt ons terug naar de retoricareizen 2023! De klassen 6GRWI8/WEWI8, 6ECMT/ECWE en 6LAWE/MTWE gingen samen op rondreis in Andalusië en bezochten de topsteden Malaga, Sevilla, Cordoba en Granada. De kathedraal van Sevilla, het Real Alcazar, Plaza Espana, de Mezquita, Unesco-werelderfgoed en het Alhambra gaven hun geheimen prijs. Daarnaast bewandelden de klassen de Caminito… Read more »

Lees meer »

Retoricareis 6WEWI6-6WEST

10 mei 2023

Onder begeleiding van Mozart en in de voetsporen van de familie von Trapp bezocht 6WEWI6/WEST Salzburg. In Slovenië bewonderden ze de mooiste grot ter wereld, hebben ze geraft op een woeste kolkende bergstroom en vergaapten ze zich aan middeleeuwse Venetiaanse dorpen. De reis ging verder naar Kroatië, waar de regen hen niet tegenhield om de… Read more »

Lees meer »

Tweedejaars naar theatervoorstelling ‘Plus’

23 november 2022

Hoe ben je extra, meer, gewoon helemaal jezelf? Dat ontdekten de tweedejaars tijdens de voorstelling Plus van het Gentse MultatuliTeater. In dat hedendaagse stuk toonden de jonge acteurs dat iedereen de ruimte moet krijgen om alle aspecten van zijn/haar/hun identiteit te ontdekken. Na de voorstelling was er ruimte voor een kwetsbare dialoog met de acteurs… Read more »

Lees meer »

Architecturale pareltjes en kunstige planten met 1STEAM

2 juni 2022

Voor de organiserende leerkrachten van het eerste jaar STEAM was het even omdenken en improviseren geblazen, toen op de vooravond van de uitstap in mei bleek dat de gidsen van Sterrenwacht Armand Pien beiden geveld waren door het coronabeestje!   In een handomdraai konden ze echter een heel mooi alternatief programma samenstellen. Directeur op rust… Read more »

Lees meer »

Een stapje in de opera- en theaterwereld

2 juni 2022

Op een zonnige meiwoensdag doken de leerlingen van het eerste jaar moderne in de wereld van theater en opera. Eerst namen ze deel aan een expressieve workshop rond het thema diversiteit van Jeugdtheater Larf, aansluitend volgden ze een interessante rondleiding in het Gentse gebouw van Opera Ballet Vlaanderen, om de hoek van onze school. Excellente… Read more »

Lees meer »

Retoricareis 6GRLA-LAWE-LAWI8: Rome

21 mei 2022

6GRLA-LAWE-LAWI8 is van 7 tot 14 mei te vinden in Rome – la città eterna. Ze bezoeken er uiteraard het Pantheon, de Vaticaanse musea, het Forum Romanum en een aantal kerken en basilieken, maar wagen zich ook met de fiets op de Via Appia en nemen een frisse duik in het zeewater van Ostia. Op… Read more »

Lees meer »

Retoricareis 6MTWE-LAMT-ECMT: Bologna en Venetië

21 mei 2022

6ECMT-LAMT-MTWE verkende op hun retoricareis een drietal Italiaanse kunststeden. “In universiteitsstad Bologna beklimmen we een van de twee (!) plaatselijke scheve torens, wandelen we onder 666 portieken naar het Santuario della Madonna di San Luca, en leren we dat onze spaghetti bolognaise weinig gemeen heeft met de plaatselijke tagliatelle al ragù. In het charmante Ferrara… Read more »

Lees meer »

Retoricareis 6GRWI6-LAWI6: Sicilië

21 mei 2022

Van 8 tot 14 mei maakte 6LAWI6-6GRWI6 een rondreis in Sicilië. “Op het programma staan culturele toppers zoals de kathedraal van Monreale, Palermo, Cefalù, de Valle dei Templi bij Agrigento, de mozaïeken van de Villa Romana del Casale, Taormina met zijn Grieks theater, Siracuse… Daarnaast komt ook de natuurpracht aan bod bij een beklimming van… Read more »

Lees meer »

Retoricareis 6ECWE-WEWI6b: Tsjechië

21 mei 2022

De leerlingen van 6WEWI6b en 6ECWE bewonderden op hun retoricareis Tsjechië: de mooiste gebouwen in Praag, de gezondste warmwaterbronnen van Karlovy Vary, de groenste bossen van Bohemen. Ze trekken door een landschap van oude vulkanen, flaneren in middeleeuwse straatjes, bezoeken het concentratiekamp van Theresienstadt en raften op de Otava.

Lees meer »

Retoricareis 6GRWI8-WEWI8: Andalucia

21 mei 2022

¡Hola! 6GRWI8-WEWI8 kon je in de week van 8 tot 14 mei terugvinden in het zuiderse Andalucia. “We starten in Sevilla en reizen dan door naar Granada. Cultuur alom: de kathedraal van Sevilla, het Real Alcazar en het Alhambra staan op het programma. Daarna is het tijd voor natuur en sport: kajakken op zee, de… Read more »

Lees meer »

3MT ontdekt Lille

21 mei 2022

Op woensdag 18 mei ontdekten de leerlingen van 3 moderne talen het Noord-Franse Rijsel. Ze werden er eerst vakkundig rondgeleid door hun medeleerling Ulysse Vanhaverbeke en door Madame Cocheteux, zelf Lilloise en stagiaire Frans op onze school. Daarna gingen ze in gesprek met een aantal bewoners en om af te sluiten in stijl proefden ze de heerlijke… Read more »

Lees meer »

2MOW en 2STEAM op uitstap naar de Vurige Stede!

17 mei 2022

Op donderdag 12 en vrijdag 13 mei gingen de leerlingen van 2STEAM en 2MOW naar Luik. We begonnen dag één met een boottocht op de Maas, die ons naar de steenkoolmijn van Blegny bracht. Na de ondergrondse verkenning van de mijn exploreerden de leerlingen ook de fauna en flora van de mijnterril met een audiogids.… Read more »

Lees meer »

Zesdes brengen beklijvend bezoek aan Breendonk

27 april 2022

Breendonk blijft ieder jaar opnieuw een van de beklijvendste plekken waar we onze zesdejaars mee naartoe nemen. Op woensdag 27 april 2022 was dat niet anders: onder begeleiding van deskundige gidsen bezochten ze het “Nationaal Gedenkteken van het Fort van Breendonk”. Ze leerden over het ontstaan van de fortengordel rond Antwerpen, de ‘hergeboorte’ van het… Read more »

Lees meer »