Categorieën:

Geen water te diep (of te vuil) voor 4NWST

24 januari 2023

4NWST bezocht op 20 januari 2023 het Aquafin-waterzuiveringsstation. De gids legde het zuiveringsproces uit in geuren en kleuren: van het bruine influent van Gent en omstreken tot het heldere effluent. Alles kwam aan bod: pompstations, beluchtingstanks, bezinkingsreservoirs, milieunormen,… De leerlingen namen zes monsters mee om te analyseren in het chemielokaal. Wordt vervolgd!

Lees meer »

Tweedejaars naar theatervoorstelling ‘Plus’

23 november 2022

Hoe ben je extra, meer, gewoon helemaal jezelf? Dat ontdekten de tweedejaars tijdens de voorstelling Plus van het Gentse MultatuliTeater. In dat hedendaagse stuk toonden de jonge acteurs dat iedereen de ruimte moet krijgen om alle aspecten van zijn/haar/hun identiteit te ontdekken. Na de voorstelling was er ruimte voor een kwetsbare dialoog met de acteurs… Read more »

Lees meer »

Op bezoek in de Boekentoren

9 november 2022

De leerlingen van onze eerste moderne namen op vrijdag 28 oktober de lift tot op de twintigste verdieping van de Boekentoren, de vierde toren van Gent. Ze genoten vanop de Belvedère van het weidse uitzicht over de stad. De leerlingen zagen o.a. de andere torens van Gent, ons college en de mooi gerestaureerde kerk, de… Read more »

Lees meer »

2 Latijn naar Xanten en Arnhem

9 juni 2022

De leerlingen van 2LAa, 2LAb en 2 LAGR gingen op 12 en 13 mei 2022 naar Arnhem en Xanten. In Arnhem doken de leerlingen in de geschiedenis van Operation Market Garden en bezochten ze het Airborne Museum en de militaire begraafplaats. In de namiddag gingen ze op zoek naar de juiste teamspirit. Op vrijdag gidsten… Read more »

Lees meer »

Architecturale pareltjes en kunstige planten met 1STEAM

2 juni 2022

Voor de organiserende leerkrachten van het eerste jaar STEAM was het even omdenken en improviseren geblazen, toen op de vooravond van de uitstap in mei bleek dat de gidsen van Sterrenwacht Armand Pien beiden geveld waren door het coronabeestje!   In een handomdraai konden ze echter een heel mooi alternatief programma samenstellen. Directeur op rust… Read more »

Lees meer »

Een stapje in de opera- en theaterwereld

2 juni 2022

Op een zonnige meiwoensdag doken de leerlingen van het eerste jaar moderne in de wereld van theater en opera. Eerst namen ze deel aan een expressieve workshop rond het thema diversiteit van Jeugdtheater Larf, aansluitend volgden ze een interessante rondleiding in het Gentse gebouw van Opera Ballet Vlaanderen, om de hoek van onze school. Excellente… Read more »

Lees meer »

Retoricareis 6WEWI6a-6WEST: Berlijn

21 mei 2022

Berlin ist eine Reise wert… Een week lang verkennen 6WEWI6a en 6WEST een van de bruisendste steden van Europa! Na een treinreis vol spelletjes zagen ze vandaag de stad al van op de Fernsehturm. Staan verder onder andere nog op het reisprogramma: een bezoek aan de musea op het Museumsinsel, de Reichstag, Topographie des Terrors,… Read more »

Lees meer »

Retoricareis 6GRLA-LAWE-LAWI8: Rome

21 mei 2022

6GRLA-LAWE-LAWI8 is van 7 tot 14 mei te vinden in Rome – la città eterna. Ze bezoeken er uiteraard het Pantheon, de Vaticaanse musea, het Forum Romanum en een aantal kerken en basilieken, maar wagen zich ook met de fiets op de Via Appia en nemen een frisse duik in het zeewater van Ostia. Op… Read more »

Lees meer »

Retoricareis 6MTWE-LAMT-ECMT: Bologna en Venetië

21 mei 2022

6ECMT-LAMT-MTWE verkende op hun retoricareis een drietal Italiaanse kunststeden. “In universiteitsstad Bologna beklimmen we een van de twee (!) plaatselijke scheve torens, wandelen we onder 666 portieken naar het Santuario della Madonna di San Luca, en leren we dat onze spaghetti bolognaise weinig gemeen heeft met de plaatselijke tagliatelle al ragù. In het charmante Ferrara… Read more »

Lees meer »

Retoricareis 6GRWI6-LAWI6: Sicilië

21 mei 2022

Van 8 tot 14 mei maakte 6LAWI6-6GRWI6 een rondreis in Sicilië. “Op het programma staan culturele toppers zoals de kathedraal van Monreale, Palermo, Cefalù, de Valle dei Templi bij Agrigento, de mozaïeken van de Villa Romana del Casale, Taormina met zijn Grieks theater, Siracuse… Daarnaast komt ook de natuurpracht aan bod bij een beklimming van… Read more »

Lees meer »

Retoricareis 6ECWE-WEWI6b: Tsjechië

21 mei 2022

De leerlingen van 6WEWI6b en 6ECWE bewonderden op hun retoricareis Tsjechië: de mooiste gebouwen in Praag, de gezondste warmwaterbronnen van Karlovy Vary, de groenste bossen van Bohemen. Ze trekken door een landschap van oude vulkanen, flaneren in middeleeuwse straatjes, bezoeken het concentratiekamp van Theresienstadt en raften op de Otava.

Lees meer »

Retoricareis 6GRWI8-WEWI8: Andalucia

21 mei 2022

¡Hola! 6GRWI8-WEWI8 kon je in de week van 8 tot 14 mei terugvinden in het zuiderse Andalucia. “We starten in Sevilla en reizen dan door naar Granada. Cultuur alom: de kathedraal van Sevilla, het Real Alcazar en het Alhambra staan op het programma. Daarna is het tijd voor natuur en sport: kajakken op zee, de… Read more »

Lees meer »

3MT ontdekt Lille

21 mei 2022

Op woensdag 18 mei ontdekten de leerlingen van 3 moderne talen het Noord-Franse Rijsel. Ze werden er eerst vakkundig rondgeleid door hun medeleerling Ulysse Vanhaverbeke en door Madame Cocheteux, zelf Lilloise en stagiaire Frans op onze school. Daarna gingen ze in gesprek met een aantal bewoners en om af te sluiten in stijl proefden ze de heerlijke… Read more »

Lees meer »

2MOW en 2STEAM op uitstap naar de Vurige Stede!

17 mei 2022

Op donderdag 12 en vrijdag 13 mei gingen de leerlingen van 2STEAM en 2MOW naar Luik. We begonnen dag één met een boottocht op de Maas, die ons naar de steenkoolmijn van Blegny bracht. Na de ondergrondse verkenning van de mijn exploreerden de leerlingen ook de fauna en flora van de mijnterril met een audiogids.… Read more »

Lees meer »

Zesdes brengen beklijvend bezoek aan Breendonk

27 april 2022

Breendonk blijft ieder jaar opnieuw een van de beklijvendste plekken waar we onze zesdejaars mee naartoe nemen. Op woensdag 27 april 2022 was dat niet anders: onder begeleiding van deskundige gidsen bezochten ze het “Nationaal Gedenkteken van het Fort van Breendonk”. Ze leerden over het ontstaan van de fortengordel rond Antwerpen, de ‘hergeboorte’ van het… Read more »

Lees meer »

6ECMT-6ECWE naar het Museum van de Nationale Bank van België en AB Inbev

30 maart 2022

Op dinsdag 29 maart trokken de leerlingen van 6EWMT en 6ECWE met hun economieleerkracht mevrouw Bracke en mevrouw Hanssen naar Brugge en Leuven. In de voormiddag bezochten ze in Brussel het museum van de Nationale Bank van België. Dat bevindt zich in het historische gebouw waar in 1848 de bank Union du Crédit werd opgericht.… Read more »

Lees meer »

Vierdejaars verkennen Brugge Die Scone

30 maart 2022

Op donderdag 24 en vrijdag 25 maart trokken onze vierdejaars naar het Venetië van het Noorden: diegenen die wel van een sportieve uitdaging houden, vertrokken vanuit Gent met de fiets, een andere groep koos voor de bus als vervoersmiddel maar compenseerde dat met een mooie wandeling langs de Damse Vaart. Ook het Groeningemuseum, Sint-Janshospitaal, het… Read more »

Lees meer »