pirlewietSint-Barbara organiseert al meer dan tien jaar een ‘scheve tafel’. Op die manier willen we ons bewust worden van de ongelijke verdeling van de rijkdommen in de wereld. Aan zo’n tafel schuift alles erop immers naar dezelfde kant…

866 leerlingen werden op vrijdag 11 maart ingedeeld in drie groepen, volgens lottrekking. 10 leerlingen vormen het ‘rijke’ deel van de wereld en krijgen een driegangenmenu. 20 procent behoort tot de heel arme mensen, die regelmatig honger hebben. Zij krijgen voedselhulp : brood met soep. De rest behoort tot de ‘gewone armen’, zij krijgen brood, beleg, soep en dessert.

Leerkrachten begeleiden die dag klassen en scheppen mee de soep op. 
De opbrengst van deze dag ging integraal naar de vzw Pirlewiet.  Deze vzw organiseert sinds 1987 vakanties voor kinderen, jongeren, volwassenen en gezinnen die in armoede leven. Voor mensen die dagelijks te kampen hebben met armoede en de daarbij horende uitsluiting is vakantie immers niet vanzelfsprekend. Voor deze kinderen, jongeren en volwassenen betekent met Pirlewiet op vakantie gaan een onderbreken van de dagelijkse sleur en van soms onmenselijke levensomstandigheden. Aanvaard worden, niet uitgelachen worden, even geen schrik moeten hebben van deurwaarders of jeugdrechters… gewoon zoals iedereen er eens tussenuit mogen zijn.

 

Vakantie is immers een recht voor iedereen!

 

Dit bericht delen:



Ga terug