Natuurlijk ga je tijdens de lessen wetenschappen vaak op biotoopstudie, doe je practica in de lessen en voer je allerlei proeven uit om zo tot wetenschappelijke resultaten te komen.

Maar wist je dat je ook tijdens de middagpauze welkom bent in de wetenschapslokalen om je volledig onder te dompelen in de wereld van de wetenschap?

Zo kan je bijvoorbeeld meedoen aan de internationale kristalgroeicompetitie! Elk jaar winnen leerlingen van de school leuke prijzen met hun prachtige kristallen. Ook bouwden leerlingen al een heuse ruimtesonde om in de atmosfeer experimenten en metingen uit te voeren, in het kader van de CANSAT- en ASGARD-projecten.

Daarnaast bouwden we in de afgelopen jaren een eigen ruimtetelescoop, en gaan we dit jaar aan de slag met drones (tijdens de lessen Steam).

Benieuwd naar meer? Vraag dan zeker uitleg aan je wetenschapsleerkrachten, of neem via Smartschool contact op met dhr. Vanholme, dhr. Timmerman, dhr. Vandenbroucke of mevr. Danneels. Zij zullen met plezier een labojas en -bril voor jou klaarleggen, welk project je ook wil aanvatten!

wetenschappen: alle nieuwsberichten

Wetenschappen Laatste Nieuws

Eerstes op biotoopstudie in het Zuidpark
24 juni 2024

De leerlingen van het eerste jaar gingen begin juni op biotoopstudie in het Zuidpark 🍀. Ze onderzochten onder andere de lichtsterkte, windsterkte, luchtvochtigheid, bodemhardheid en nog veel andere abiotische factoren. Ook determineerden ze bladeren van verschillende plantensoorten 🌳.   Een leuke afsluiter voor het einde van het schooljaar!  

Lees meer »
Een boeiende wetenschapstweedaagse voor 2 STEAM!
29 mei 2024

De tweedejaars van de STEAM-klassen zetten tijdens hun uitstap het wetenschappelijke aspect voorop! Op maandag 6 mei startte de tweedaagse met een bezoek aan het planetarium Cozmix in Brugge: daar zagen de leerlingen een verduidelijkende documentaire over het ontstaan van de aarde en onze maan, brachten ze een bezoek aan de permanente tentoonstelling en konden... Read more »

Lees meer »
Met drie teams naar de Solar Olympiade
23 april 2024

Op vrijdag 19 april namen drie teams van onze school deel aan de Solar-Olympiade, een wedstrijd met zelfgebouwde wagens op zonne-energie. Niet alleen de wedstrijd zelf, maar het hele ontwerp- en bouwproces, met veel denk- én teamwerk, was een mooie ervaring voor de deelnemende leerlingen! https://www.flickr.com/photos/sintbarbara/albums/72177720316418011

Lees meer »
Voorbereidingen op de Solar-Olympiade van start
16 november 2023

Oud-leerling Julien Vandecasteele (retorica 2020, student handelsingenieur en lid van het Innoptus Solar Team) kwam op 10 november langs bij de leerlingen van 5 Wetenschappen-STEAM. Hij gaf een geanimeerde en razend interessante uiteenzetting over de overwinning van Innoptus (verbonden aan KULeuven) in de Bridgestone World Solar Challenge 2023. Dat is een 3000 kilometer lange race... Read more »

Lees meer »