Wiskunde: een breed, fascinerend en boeiend vakgebied, dat in zoveel alledaagse en minder alledaagse dingen verweven zit. Dat leer(de) je misschien tijdens de lessen op school, maar heb je zin om dat ook eens vanuit een creatieve hoek te ontdekken? Dan is het WISKNUTSELFESTIVAL absoluut iets voor jou!

Wanneer en waar?

Op het WisKnutselfestival van zaterdag 23 september ontdek je in de Sint-Barbarakerk (Savaanstraat) van 10u tot 17u een breed gamma aan knutselactiviteiten, allemaal gelinkt aan de wonderlijke wereld van de wiskunde.

Wat?

Bij elke knutselactiviteit staan begeleiders klaar om een handje toe te steken. Je hoeft zelf niets mee te brengen: al het nodige materiaal is aanwezig en de knutselwerken kan je achteraf mee naar huis nemen! Ben je nieuwsgierig en kom je liever gewoon eens piepen? Ook dat kan, en je krijgt bovendien een hoop tips om thuis zelf met de wiskundige creaties aan de slag te gaan.

Voor wie?

Op de affiche staat de leeftijdsgroep van 6 jaar tot 14 jaar vermeld. Maar echt iedereen die graag knutselt, is welkom! Het is natuurlijk ook verrijkend als ouders, grootouders… samen met de kinderen of jongeren aan de slag gaan. En belangrijk: het Sint-Barbaracollege zet de deuren van zijn kerk open, maar het brede publiek is welkom, je hoeft zeker geen leerling van de school te zijn.

Door wie?

In Linz (Oostenrijk) ontmoette oud-leerkracht Claudine Lybaert in de zomer van 2019 dr. Jeanette McLeod en dr. Phil Wilson. Ze geeft een woordje uitleg: “Deze Nieuw-Zeelandse wiskundigen namen het initiatief om wiskunde naar het grote publiek te brengen en organiseerden met succes heel wat knutselfestivals in Nieuw-Zeeland. Aangestoken door hun positieve ervaringen en mijn passie voor wiskunde, wou ik dit ook organiseren in Gent. En nu is het zover! Ik hoop dat het grote publiek samen met mij en de vele vrijwilligers de creatieve wiskundige wereld zal ontdekken!”

Praktisch

Je leest het dus: iedereen is van harte welkom op het WisKnutselfestival op zaterdag 23 september 2023 van 10u tot 17u in de Sint-Barbarakerk. Het festival is gratis en je hoeft niet op voorhand in te schrijven. Meer info? Stuur een mailtje met je vragen naar wis.knutselfest@gmail.com.

Dit bericht delen:Ga terug