Categorieën:

Auteur in de klas – 5ABCD

19 januari 2022

We kregen (corona-proof) jeugdauteur Luc Descamps op bezoek. Iedereen luisterde geboeid, gespannen, verrast en lachend naar zijn verhalen. Het wordt moeilijk om lezen saai te vinden.  

Lees meer »

Sinterklaas!

9 januari 2022

Zelfs de Sint moet mee met zijn tijd! De Sint en zijn pieten mochten ons dit schooljaar jammer genoeg niet bezoeken, maar gelukkig konden we elkaar digitaal een boodschap sturen! We maakten een heel leuk dansje met de klas en stuurden dit met de Sintpost op. Ons filmpje en de brieven werden goed ontvangen en… Read more »

Lees meer »

Sponsorloop missieactie

9 januari 2022

Tijdens de missiemaand in oktober zamelden de kinderen heel wat geld in voor de Gentse organisatie “Een hart voor vluchtelingen” Als afsluiter van de maand werd de cheque overhandigd en liepen de kinderen rondjes in het Zuid park voor het goede doel! Goed gedaan 4B! 💪👏  

Lees meer »

Halloween

9 januari 2022

Vrijdag 29 oktober zaten er geen kinderen, maar geraamtes, heksen, griezelclowns en vele andere enge wezens in de klas 🧛‍♀️💀👻🧙‍♀️☠ Ze knutselden een sidderend spookpotje met gips om op Halloween de griezelige nacht te verlichten. 🎃  

Lees meer »

Toneel ‘Roodkapje en de wolf’

9 januari 2022

“Op één der eerste lentedagen, voelde wolf de honger knagen…” Zo begint de herwerkte versie van “Roodkapje en de wolf” geschreven door Roald Dahl. 13 september 2021 zou hij 105 jaar geworden zijn. Naar aanleiding hiervan maakten we kennis met zijn vele bijzondere en fantastische verhalen en gingen aan de slag met zijn herwerkte sprookje… Read more »

Lees meer »

Sportdag

9 januari 2022

Enkele indrukken van een geslaagde sportdag!  

Lees meer »

Bezoek Belfort en chocolatier Van Hoorebeke

9 januari 2022

We speelden in het Belfort het spel van de slotenmaker. Aan de hand van verschillende vragen leerden we meer over de functie en de geschiedenis van het gebouw en zochten we de sleutel om de schatkist in het secreet te openen. Dit hebben de kinderen met veel enthousiasme en succes gedaan met een lekkere beloning… Read more »

Lees meer »

Vrij lezen

9 januari 2022

Elke donderdag zoeken we ons een gezellig hoekje en is het een even genieten van de stilte en een goed boek! “Lezen is dromen met je ogen open…” 🦄🌈          

Lees meer »

Toneel Bambiraptor

9 januari 2022

In de Kopergieterij bekeken we een toneelstuk waarbij we meegenomen werden in de hersenkronkels van een kind. Een heel bijzonder stuk waarvan je “een beetje wasco in je hoofd” werd.  

Lees meer »

Geluksvogels schilderen

9 januari 2022

Wat zijn we toch allemaal geluksvogels en allemaal zo verschillend en uniek! In onze klas mogen we onszelf zijn en aanvaarden we elkaar zoals we zijn. Dipper, het kleine vogeltje helpt ons hierbij!    

Lees meer »

Leerlingenparlement

9 januari 2022

Vanaf het vierde leerjaar vergadert het leerlingenparlement 1 keer per maand met de directeur. Hiervoor wordt er uit de klas 1 leerling verkozen via echte verkiezingen: ideeën verzamelen, hun programma voorstellen aan de klas, een affiche maken en uiteindelijk de spannende stemronde met een echte stembus achter het gordijn. Dit jaar stelden Stijn en Odette… Read more »

Lees meer »

Welkom in 4B!

9 januari 2022

Met 15 kinderen zijn we. Een kleine, fijne klas, klaar om veel nieuws bij te leren en om samen een leuke tijd te beleven!

Lees meer »

Kijken naar België.

23 december 2021

De inspiratie voor dit werk haalden we bij de kunstenaar Edouard Vuillard. Het resultaat is best fraai.

Lees meer »

Een hovercraft.

23 december 2021

Zelf een hovercraft bouwen en ontdekken hoe die eigenlijk werkt. Een voltreffer

Lees meer »

Nieuwjaarsbrief schrijven

12 december 2021

Schrijven is een kunst… We schrijven zelf onze nieuwjaarsbrief. Knap werk van de kinderen na 4 maanden schrijfonderwijs!  

Lees meer »

De sint

12 december 2021

De sint en zijn pieten bezochten onze klassen! Ze kwamen zeker kijken naar onze knutselwerkjes en de rijkelijk gevulde schoentjes met tal van tekeningen, wortels en een raap. We kregen leuke geschenkjes. De sint en zijn pieten spraken ons toe via een filmpje! De sint is echt mee met zijn tijd! Dank u wel sinterklaas!… Read more »

Lees meer »

3A Stemmige kerstlichtjes knutselen

10 december 2021

Met de nodige concentratie en enthousiasme knutselden we stemmige kerstlichtjes.

Lees meer »

Sinterklaas

6 december 2021

Vandaag was de Sint jarig. Normaal zou hij naar school komen maar omdat de Sint al oud is, wou hij het risico niet nemen met dat coronabeestje… Hij maakte samen met zijn slimme piet wel een filmpje zodat we hem toch even konden zien. Gelukkig kon hij dit weekend wel wat pakjes achterlaten in de… Read more »

Lees meer »

Pietendiploma’s

6 december 2021

 

Lees meer »