Categorieën:

Winkel in de klas

14 september 2021

Leren betalen en ondertussen de getalbeelden tot 5 goed leren kennen, doen we door winkeltje te spelen in de klas. De klanten halen het gepaste geld (=getalbeelden) in de bank en betalen dan aan de winkeliers. We houden van “shoppen”!

Lees meer »

Zwemmen is leuk!

14 september 2021

Elke maandag springen we het zwembad in! Spetteren, springen, duiken, leren zwemmen,… dat doen we graag!

Lees meer »

Leren schrijven

14 september 2021

Leren schrijven is zo fijn! We oefenen heel veel krullen, streepjes en allerlei vormen… en daaruit toveren we letters! De wondere wereld van het leren schrijven…

Lees meer »

Als vogels in een boom

14 september 2021

In onze boom is plaats voor vogels van allerlei soort. Bomen zijn gastvrij en iedereen hoort erbij! In onze school is iedereen welkom. Iedereen telt! Iedereen vindt een leuk plaatsje. We hebben elkaar allemaal nodig.   Het besef van onszelf groeit in diepe verbondenheid met anderen. De toekomst kunnen we alleen samen bouwen. We leren… Read more »

Lees meer »

être vervoegen

13 september 2021

Het werkwoord ‘être’ vervoegen was nog nooit zo leuk!  

Lees meer »

Bibliotheek

13 september 2021

Vandaag zijn we voor de eerste keer dit schooljaar boeken gaan uitlenen in de bib.  

Lees meer »

Start Schooljaar

10 september 2021

Welkom in 2C. De kinderen en juf zijn alvast goed gestart!

Lees meer »

Goed gestart!

6 september 2021

 

Lees meer »

Bibster – 5C

6 september 2021

Het was een hele poos geleden maar nu het weer mag waren we de eerste klas die op ontdekking kwam in de bibliotheek. Het Bibster-spel was uitdagend genoeg om ons door de opdrachten te loodsen. Ter afsluiting konden we ook nog onze eigen keuze aan boeken ontlenen. En nu… lezen maar.  

Lees meer »

Onze klas 5B

3 september 2021

We zijn goed gestart. De kinderen van 5B!

Lees meer »

Goed gestart – 5C

2 september 2021

Vol goede moed zijn we gestart aan het nieuwe schooljaar.  

Lees meer »

Pensioen juf Riet en meester Johan

1 juli 2021

Na een carrière van bijna 40 jaar namen juf Riet en meester Johan afscheid van onze basisschool. Ze werden op de gepaste wijze in de bloemetjes gezet. We wensen hen veel succes in de nieuwe fase van hun leven en hopen hen nog regelmatig terug te zien op onze school!

Lees meer »

Laatste week = verrassingsweek !

30 juni 2021

Het zit er bijna op! De laatste halve week van het schooljaar is gestart.  Die laatste week in het eerste leerjaar wil de juf natuurlijk niet zomaar voorbij laten gaan.  Daarom vieren we dit in de klas met elke dag een leuke activiteit.  Vanaf vorige week vrijdag hingen er 3 ballonnen in onze klas, met… Read more »

Lees meer »

Pizza maken

25 juni 2021

Op het einde van het schooljaar kijken we steeds uit naar ons wero thema “we maken een pizza”. Donderdag gingen we aan de slag. Kneden van het deeg, uitrollen met een deegrol tot ons eigen pizza ‘tje en dan de pizza naar eigen smaak beleggen,… Wat een enthousiasme! Na het harde werk brachten we de… Read more »

Lees meer »

Wetenschapsshow Technopolis

25 juni 2021

Bellen blazen, water en isomo doen verdwijnen, luide knallen, vuur spuwen, steekvlammen en rook, … het leek bijna magie maar het was echte wetenschap met koperpoeder, strontium, vloeibare stikstof, aceton en zoveel meer. Het was een echte show waarbij we veel geleerd hebben!  

Lees meer »

Zonsverduistering

25 juni 2021

Donderdag 10 juni verdween de zon een stukje achter de maan. Dit bijzondere natuurfenomeen konden we echt niet missen, dus trokken we naar het Sint-Pietersplein met onze eclipsbrilletjes. We werden daarbij nog onverwachts op een ijsje getrakteerd. Bedankt aan de organiserende ouders! 😎  

Lees meer »

Afscheid Lilly-Rose

25 juni 2021

Binnenkort nemen we allemaal even afscheid van elkaar maar voor Lilly-Rose was dit afscheid éxtra speciaal. Zij verhuist naar Thailand deze vakantie! Wat gaan we haar missen! Vrijdag vierden we haar afscheidsfeestje. Samen met de klas maakten we een mooi afscheidscadeau: we versierden allemaal een lelie (Lilly) of een roos (rose). Juf plakte alles samen… Read more »

Lees meer »

Rode duivels – 5C

23 juni 2021

Zelfs de kapstok supportert mee.  

Lees meer »

Deviltime!

22 juni 2021

Donderdag 17 juni kwamen we allemaal in het rood, geel en zwart naar school! De hele school was in de ban van de Rode Duivels. We maakten onze boekentassen leeg op het EK-lied van Ketnet en daarna konden we Duivel-lezen. De juf maakte kaartjes met Rode Duivels op. De opdracht was simpel: zoek per 2… Read more »

Lees meer »