Categorieën:

Inlichtingen – inschrijvingen tijdens de zomervakantie

1 juli 2022

De kleuterschool (vestigingsplaats Savaanstraat 98) is open op maandag 29 en dinsdag 30 augustus 2022 van 9u30 tot 12u00 en van 14u00 tot 17u00. De kleuterschool (vestigingsplaats Verdedigingstraat 2) is open op vrijdag 26 augustus 2022 van 16u00 tot 18u00. Bijkomende informatie over de vestigingsplaatsen:  Verdedigingstraat 2 🡪 peuters (geboortejaar 2020), 1ste, 2de en 3de… Read more »

Lees meer »

Laatste week = verrassingsweek

30 juni 2022

Het zit er bijna op! De laatste week van het schooljaar is gestart.  Die laatste week in het eerste leerjaar wil de juf natuurlijk niet zomaar voorbij laten gaan.  Daarom vieren we dit in de klas met elke dag een leuke activiteit.  Vanaf vorige week vrijdag hingen er 4 ballonnen in onze klas, met in… Read more »

Lees meer »

Eerste Communie (zaterdag 21 mei 2022)

30 juni 2022

Met een koffertje vol dromen stapten 21 meisjes en jongens van het tweede leerjaar de Sint-Pieterskerk binnen op zaterdag 21 mei 2022. De weken voorafgaand aan de communie hadden ze zich daarop voorbereid. Ze hadden geleerd over het doopsel, over vriendschap met Jezus, en over brood en wijn. Ze hadden geoefend waar ze moesten zitten… Read more »

Lees meer »

Bootje varen

29 juni 2022

Lees meer »

Pizza maken

24 juni 2022

Een fijne afsluiter van ons eerste leerjaar. We maakten heerlijk pizza ‘s! Deeg uitrollen, beleggen met onze lievelingsingrediënten, bakken… en daarna natuurlijk smullen maar!  

Lees meer »

Bedankingsfeestje lees(groot)ouders

17 juni 2022

Ook dit jaar konden we rekenen op een fantastische groep lees(groot)ouders op vrijdag. Wat was het fijn om jullie erbij te hebben, dat maakte het lezen superfijn!   DANK U WEL !!!  

Lees meer »

Naar de speeltuin!

16 juni 2022

Op dinsdagnamiddag trokken we ingesmeerd en met onze drinkfles onder de arm een uurtje naar de speeltuin. De kinderen genoten met volle teugen 🙂

Lees meer »

Tuinkers zaaien

14 juni 2022

We zaaiden tuinkers in de klas. Elke dag bewonderden we hoe snel onze tuinkers groeide! We experimenteerden met proefjes en ontdekten zo dat ons plantje licht, warmte, lucht en water nodig heeft! De plantjes die dit niet kregen, zagen er niet meer zo fraai uit.

Lees meer »

Spelletjesnamiddag 3 de kleuter- 1 ste leerjaar

10 juni 2022

De kinderen van de 3 de kleuterklas komen spelenderwijs kennismaken met het eerste leerjaar.  

Lees meer »

Ons lievelingsboek

9 juni 2022

Lezen is echt fijn! Nu we zelf al vlot kunnen lezen, vonden we het fijn om ons lievelingsboek mee te brengen naar de klas. We vertelden aan de klasgenootjes waarom het meegebrachte boek ons lievelingsboek is en we toonden fier elk hoekje en kantje van het boek. We geven de leesmicrobe aan elkaar door!

Lees meer »

Tot slot.

5 juni 2022

Het schooljaar zit er bijna op. Een laatste souvenir en herinnering aan de zeeklas.

Lees meer »

Bedevaart Oostakker

28 mei 2022

Een moment van rust, bezinning, verwondering,…  

Lees meer »

Kinderboerderij De Campagne

28 mei 2022

Wat een fijne dag op de kinderboerderij De Campagne in Drongen! In de voormiddag leerden we over de leefwijze van elk boerderijdier (kippen, varken, schapen, geiten, kalkoenen,…) en gaven we ze ook hun gepaste eten. ‘s Namiddags stroopten we onze mouwen op om het echte boerderijwerk uit te voeren: stallen mesten, met een kruiwagen rijden… Read more »

Lees meer »

badmintontoernooi

25 mei 2022

De leerlingen van het 4e-6e leerjaar konden zich dit jaar inschrijven voor een badmintontoernooi. Dit ging door tijdens de middagsport en was een groot succes want maar liefst 52 jongens en meisjes speelden mee. Ook enthousiaste leerlingen die fotograaf, steward of scheidsrechter wilden zijn waren van de partij. Het toernooi bestond uit 2 fases: de… Read more »

Lees meer »

Bezoek aan de kinderboerderij

24 mei 2022

Dinsdag 24 mei trokken we naar de kinderboerderij in Drongen.  Alweer werden we gebracht door een heel aantal lieve mama’s, papa’s. In de voormiddag maakten we kennis met vele dieren op de boerderij. Deze mochten we dan eten geven, aaien… We begonnen met de geitjes. Daarna waren de schapen aan de beurt want ook zij hadden grote honger.… Read more »

Lees meer »

Zeeklas vrijdag 20 mei 2022

20 mei 2022

Het zit er al op. Ongelooflijk hoe snel deze week voorbij is gevlogen. Na het ontbijt de koffers pakken en alles opruimen. Daarna trokken voor een laatste keer de duinen in. Sommige leerlingen hadden nog wat energie over om te spelen, anderen hielden het liever wat rustiger. Zoals afgesproken waren we om 15 uur terug.… Read more »

Lees meer »

Met Willy en familie in het Gentbos

20 mei 2022

Samen met Willy (het konijn) en zijn familie gingen we op ontdekking in het Gentbos. Willy voorzag een rugzak met allerlei ontdekkingsmaterialen in en hij gaf opdrachtjes, die wij met veel plezier uitvoerden in zijn bos. Zo leerden we over de dieren in het bos (vb de mol, vos…), over de 4 lagen (boom- struik-… Read more »

Lees meer »