Categorieën:

School van toen

26 november 2020

We sprongen de teletijdmachine in en keerden maar liefst meer dan 100 jaar terug naar ‘de school van toen’. Na een ‘vloergesprek’ werd al snel duidelijk dat de kinderen heel wat te weten wouden komen over het schoolleven van toen. Vervolgens gingen we in groepjes op onderzoek. Wat we allemaal hebben onderzocht en ontdekt: op… Read more »

Lees meer »

Voorleesweek: de gemaskerde voorlezer

25 november 2020

Tijdens de voorleesweek leest elke dag een gemaskerde voorlezer een verhaal voor. Aan de leerlingen om te raden welke leerkracht achter het masker verborgen zit. Voorlezer dag 1: Onthulling van voorlezer dag 1: Voorlezer dag 2: Onthulling voorlezer dag 2: Voorlezer dag 3: Onthulling voorlezer dag 3: Voorlezer dag 4: Onthulling voorlezer dag 4: Voorlezers… Read more »

Lees meer »

Verjaardagen november

20 november 2020

Louis Demoulin werd op 4 november 8 jaar! Ook Yasin die 8 werd op 14 november mocht kaarsjes uitblazen en ook Nasim, die jarig was op 15 november, trakteerde voor zijn 9de verjaardag in de klas! Dikke proficiat allemaal!!

Lees meer »

Ruimtelijke constructies 3 A

19 november 2020

Ruimtelijke constructies, plattegrond van ruimtelijke constructies en verschillende gezichtspunten … nog leuker en uitdagender met Lego !

Lees meer »

Onze buurlanden – 5C

19 november 2020

Om onze buurlanden wat beter te leren kennen, gingen we van alles opzoeken. We maakten daar een mooie presentatie van. Leuk, boeiend en leerrijk.  

Lees meer »

5A_Good Cook

18 november 2020

Ook wij kunnen helpen om onze planeet te redden. Koop en eet de groenten en fruit uit ons eigen land die te verkrijgen zijn in dit seizoen. Zo heb je geen boten, vliegtuigen, vrachtwagens nodig voor het vervoer en geen serres die ook brandstof nodig hebben om de serres op te warmen. Samen kunnen we… Read more »

Lees meer »

Schrijven van de letter h.

17 november 2020

De letter “h” schrijven doen we zo! We spreken de letter “h” correct uit tegen het koude klasraam. Het raam beslaat en wij kunnen de letter “h” leren schrijven. In de klas oefenden we verder op papier. Dit lukt al aardig!      

Lees meer »

Koken in 5B

16 november 2020

Vandaag hebben we onze kookkunsten bovengehaald in 5B. Vanuit de organisatie Good Cook leerden ze ons gezond en milieubewust koken. Een mooie combinatie. Wat hebben we geleerd? Lekkere bol-en knolgewassen eten in de winter. Goed voor het milieu en voor onze gezondheid. Deze vitamines hebben we in deze tijd toch wel extra nodig. Er zitten… Read more »

Lees meer »

Halloween

10 november 2020

Halloween is mijn favoriete feest! Dan ben ik verkleed als een griezelbeest!  

Lees meer »

Dag van de jeugdbeweging

10 november 2020

Op 23 oktober was het dag van de jeugdbeweging. Dan trokken we fier met onze hemdjes, t-shirts en sjaaltjes van onze favoriete club naar school!

Lees meer »

Halloween

10 november 2020

Wie wil kon zich verkleden of schminken. Wat waren dat al 2 leuke maanden. We griezelden toch een klein beetje met de film: “Pirates of the Caribbean; Salazar’s revenge”.

Lees meer »

Meetcircuit

10 november 2020

We leren de lengte of breedte van ruimtes op school inschatten. Daarna nemen we de proef op de soms en meten we die ook in groepjes. Buiten leren is zoveel leuker!

Lees meer »