Categorieën:

3B – Huis van Kina

26 juni 2024

Speuren doorheen het hele museum. Met een zoektocht in de hand, gingen de kinderen van 3B vandaag op speurtocht in het museum.  Gesteenten en mineralen, de zee, voorhistorische zoogdieren, de evolutie van de mens, het menselijk lichaam, de wereld van vogels en van dino’s,… We vonden samen alle antwoorden. Geen geheimen meer voor ons!

Lees meer »

3B – Verjaardagen juni

26 juni 2024

Juni was een feestmaand! We mochten 5 verjaardagen vieren! Alev werd op 17 juni 11 jaar! Op 23 juni mocht Oliver 9 kaarsjes uitblazen. Arta wordt 10 jaar op 30 juni en ook Tanguy mag zijn verjaardag vieren op 8 juli. Zij mochten nu al feest vieren in de klas. Ook Aine wordt 9 jaar… Read more »

Lees meer »

Pizza time!!!

25 juni 2024

Een fijne afsluiter van ons eerste leerjaar. We maakten heerlijk pizza ‘s! Deeg uitrollen, beleggen met onze lievelingsingrediënten, bakken… en daarna natuurlijk smullen maar!  

Lees meer »

Dankjewel 4B!

25 juni 2024

Wat een schitterend jaar! Dankjewel aan de kinderen van 4B voor de vele toffe momenten dit schooljaar! We sluiten het jaar, met deze zomerse temperaturen, af met een welverdiend ijsje!  

Lees meer »

Zoektocht naar de Rechtvaardige Rechters

24 juni 2024

In onze laatste schoolweek gingen we met het vierde leerjaar op zoektocht naar het verdwenen schilderspaneel ‘De Rechtvaarige Rechters’ en leerden we meer over het Lam Gods.

Lees meer »

We behaalden ons tafeldiploma!

24 juni 2024

Na een schooljaar hard oefenen, maakten we op 6 juni dé eindtoets van de tafels. De kinderen slaagden er allemaal in om op 7 en een halve minuut 100 oefeningen te maken met maximum 1 of 2 foutjes! Hun harde inzet en veel oefenen heeft duidelijk geloond! Een hele dikke proficiat voor de leerlingen!  

Lees meer »

Bedankingsfeestje leesouders.

21 juni 2024

Ook dit jaar konden we rekenen op een fantastische groep lees(groot)ouders op vrijdag. Wat was het fijn om jullie erbij te hebben, dat maakte het lezen superfijn!  DANK U WEL !!!

Lees meer »

6C oefent Basic Life Support…

21 juni 2024

Donderdag 23 mei kregen we een herhaling van BLS = Basic Life Support, de basis van levensreddende handelingen bij hartstilstand, ademnood of een geblokkeerde luchtweg en verwondingen… Bedankt dokter Heerinckx voor deze opfrissing van onze kennis en vaardigheden!

Lees meer »

Speurneuzen in het Gentbos.

20 juni 2024

Vandaag werden wij ‘speurneuzen in het bos’. De kinderen gingen op zoek naar planten, bloemen en dieren in het prachtige Gentbos. Het werd een leuke voormiddag met een stralend zonnetje en enthousiaste speurneuzen.  

Lees meer »

Kwartierlezen in het zonnetje

18 juni 2024

Eindelijk eens mooi weer en daar moeten we van genieten, terwijl we ons rustig verdiepen in een leesboek!  

Lees meer »

Kom op Rode Duivels!

18 juni 2024

Ondanks het verlies in de eerste wedstrijd op het EK, blijven wij in 4B onze Rode Duivels steunen!  

Lees meer »

3KSB papadag

17 juni 2024

Lees meer »

Bijna vakantie

15 juni 2024

Het schooljaar is voorbij gevlogen.  Nog een souvenirtje tot slot.

Lees meer »

Papadag in het vierde leerjaar!

14 juni 2024

Wat een mooie fotokader voor de papa’s uit het vierde leerjaar B!  

Lees meer »

Finale SBC-cup

14 juni 2024

Vandaag, vrijdag 14 juni, werd de finale gespeeld van het voetbaltoernooi op de basisschool van het SB-college. Enkele foto’s van de beste teams en het beste meisjesteam! De winnaar van het toernooi was ‘FC Rafbaf’ (leerlingen uit het vierde leerjaar). Proficiat, jongens!  

Lees meer »

Robert – 5C

14 juni 2024

Voor haar spreekbeurt kreeg Marie-Fleur assistentie van Robert. Zijn bezoek werd enthousiast onthaald al waren er ook een paar leerlingen die er niet helemaal gerust op waren. Bedankt ook aan de papa van Marie-Fleur om hier tijd voor vrij te maken.  

Lees meer »

LABO – 5C

13 juni 2024

Aangezien het best wel lang duurt voor afval in de natuur verdwijnt, is het onze taak om op een goede manier met afval om te gaan. Vandaar de workshop “Leren Afval Beheren Op school”.  Als iedereen zijn afval-steentje bijdraagt, zorgen we met z’n allen voor het milieu.  

Lees meer »

Tuinkers zaaien.

11 juni 2024

We zaaiden tuinkers in de klas. Elke dag bewonderden we hoe snel onze tuinkers groeide! We experimenteerden met proefjes en ontdekten zo dat ons plantje licht, warmte, lucht en water nodig heeft! De plantjes die dit niet kregen, zagen er niet meer zo fraai uit.  

Lees meer »