Categorieën:

LABO

2 december 2022

Leren Afval Beheren Op school: Voorkomen, sorteren, hergebruiken, recycleren, … We hebben veel bijgeleerd. De kinderen zullen thuis wel een oogje in’ t zeil houden of alles correct gesorteerd wordt. 🙂 Alle beetjes helpen.  

Lees meer »

Week van het Gents – lrjr. 4 – 5

1 december 2022

Om de week van het Gents in de kijker te zetten, kwam volkszanger Wim Claeys ons een paar Gentse liedjes aanleren. Een enthousiaste kern herinnerde zich best wel nog wat woorden van een vorige keer. We hadden ook geen decibelmeter mee. Die was anders wel op rood gesprongen.  

Lees meer »

Drijven en zinken

29 november 2022

Eerst schatten, dan uitvoeren… A.d.h.v. proefjes ontdekten we welk voorwerp kan drijven of zinken.  

Lees meer »

Mooi – 5C

29 november 2022

Vandaag in de mistige stad. Zowel op weg naar als op weg terug van het zwembad kwamen we een reiger tegen. Dat hadden velen nog niet van zo dichtbij gezien.

Lees meer »

De Kaaihoeve.

27 november 2022

We gingen op zoek naar P.L.D.V. Met succes! Door het goede gebruik van het kompas en het meetwiel konden we achterhalen wie P.L.D.V. was. We hebben ook de schat gevonden! Het herfstzonnetje liet ons toe om buiten te picknicken. Heerlijk! Hartelijk dank aan de bereidwillige chauffeurs om deze uitstap mogelijk te maken.  

Lees meer »

Ardennenklassen – Roofvogelshow

23 november 2022

Een update voor onze laatste vrijdag: vlak voor het vertrek, genoten we van een roofvogelshow.  

Lees meer »

Ardennenklassen – Vrijdag

18 november 2022

Vandaag is de dag van ‘koffers pakken’ en ‘opruimen’ om daarna te genieten van de roofvogelshow, wat een prachtige dieren! We geven nog enkele sfeerbeelden mee van onze spetterende fuif van donderdagavond en sluiten vrijdag af met onze groepsfoto’s. Tot binnenkort in Gent!  

Lees meer »

Ardennenklassen – Donderdag

17 november 2022

Deze morgen werden we wakker met kleine oogjes… Toch hadden we al veel zin in dag 4. Deze voormiddag gingen we op verkenning in het stadje Durbuy. In twee groepen verdeeld had de geschiedenis van de stad geen geheimen meer voor ons. Aan de hand van een fotozoektocht leerden we de stad nog beter kennen.… Read more »

Lees meer »

Getallenlijn tot 100!

17 november 2022

We leerden eindelijk tot … 100! We maakten zelf onze eigen getallenlijn. Eerst moesten we de getallen op de juiste plaats schrijven, nadien de juiste stukken aan elkaar plakken, en tot slot de getallenlijn versieren. De getallenlijn bleek zelf langer dan de kindjes te zijn!  

Lees meer »

Ardennenklas – Woensdag

17 november 2022

Dag drie met alweer heel veel plezier… Deze ochtend trokken we onze stevige stapschoenen aan en gingen we met z’n allen richting het kasteel van Radhadesh. Daar werden we ondergedompeld in de spirituele sfeer van Hare Krishna. Uit volle borst zongen we en dansten we het mantra mee. Onze magen begonnen al snel te knorren… Read more »

Lees meer »

Ardennenklassen – Dinsdag

16 november 2022

Dinsdag werden er meerdere verhalen door elkaar verteld. In de voormiddag hadden 6A + 6B een avonturenloop met hangbruggen, op zoek naar everzwijnen, om tot slot te eindigen in een donkere, best nauwe grot. Ondertussen kregen 6C + 6D een minicursus overlevingstechnieken in de natuur van echte Wildcraft-experten. Na een traditionele, lekkere maaltijd (everzwijnenballetjes met… Read more »

Lees meer »

Voorlezen in de bibliotheek “de Krook”.

15 november 2022

In het kader van de “voorleesweek”werden voor ons 3 verhalen voorgelezen in “de Krook”. Het eerste verhaal beluisterden we met onze ogen dicht, bij het 2 de verhaal mochten we actief deelnemen door de rol in te nemen van de instrumenten. Een aangename belevenis om in de “grote” bibliotheek te mogen vertoeven.  

Lees meer »

Ardennenklassen – Maandag

15 november 2022

De busreis verliep vlot, ondanks de gewone files op de ring van Brussel… We vertrokken met de zon, maar werden opgewacht met grijze wolken in Durbuy. Een lekkere maaltijd zorgde voor de nodige energie voor de stevige wandeling in Wéris. Het was behoorlijk koud maar gelukkig bleef het droog. Deze avond werkten we wat in… Read more »

Lees meer »

3A Campo Santo

14 november 2022

In ons godsdienstthema ‘Verbonden in verdriet’ staat een bezoek aan het kerkhof op het programma.  We kozen voor de prachtige begraafplaats Campo Santo in St.-Amandsberg. De eerste begrafenis gebeurde er in 1847 ( 19de eeuw ).  Er liggen heel wat beroemde mensen begraven.  We brachten dan ook een respectvol bezoek met het hele derde leerjaar… Read more »

Lees meer »

Ardennenklassen

14 november 2022

De zesde leerjaren zijn goed aangekomen in Durbuy en zijn helemaal klaar voor een onvergetelijke week.

Lees meer »

Cartoon – 5C

7 november 2022

We gingen op onze chromebooks aan de slag om onze eigen cartoon te maken.  

Lees meer »

3A Halloween

6 november 2022

Wat een prachtige Halloweenklas !  

Lees meer »