In januari namen een zestal van onze leerlingen deel aan de eerste ronde van de Taalwedstrijd van de KU Leuven (campus Brussel). Op 13 april 2016 vond de finale plaats met de tien sterkste deelnemers per taal. Voor Frans betekende dat dat de gekwalificeerde leerlingen een zelf geschreven toespraak / presentatie van een tiental minuten moesten brengen, over het volgende thema:

Le financement participatif; l’alternative aux méthodes traditionnelles de financement -le crowdfunding- offre aussi de nouvelles méthodes de promotion, de relation entre le “concepteur” du projet et les futurs clients, consommateurs, usagers, philanthropes ou investisseurs.

Nadien stelde de jury aan elke deelnemer enkele (soms netelige) vragen.  François Gavel (6LAMT), die (zelfs tijdens zijn uitwisselingsverblijf in Kaunas) vele uren in het uitwerken, polijsten en memoriseren van zijn speech + Powerpointpresentatie geïnvesteerd heeft, behaalde een prachtige tweede plaats en werd daarvoor beloond met een boekenbon van € 150. In wat de verantwoordelijke professoren een uitzonderlijk sterk deelnemersveld noemden, maakte zijn optimistische en geëngageerde toespraak indruk op de jury, net als zijn onberispelijke dictie en zijn enthousiaste stijl van presenteren. Het was werkelijk erg aangenaam om te zien hoe François erin slaagde het publiek te boeien met elke zin van zijn tekst.

 

Dit bericht delen:



Ga terug