retoricabal 2016Ons jaarlijkse retoricabal heeft een heel mooie reputatie opgebouwd in het voorbije decennium. Ook dit jaar namen een aantal gemotiveerde retoricaleerlingen de organisatie op zich om een schitterend feest te organiseren voor vierde-, vijfde- en zesdejaars.
Ze konden daarbij rekenen op de steun van de Oudervereniging en het college.

Voor onze laatstejaars is dit bal niet alleen een mooie afsluiter van zes jaar op het college, maar het biedt hen opnieuw de kans om met een groot deel van de winst 4 goede doelen te steunen. Dit jaar koos het balcomité voor de vzw Christoforusgemeenschap te Merelbeke, de vereniging T.E.J.O. (therapeuten voor jongeren) en de vrijwillige artsen van H.E.L.P .  Het resterende bedrag wordt geschonken aan de culturele projecten van de school.

Met dank aan het organiserend balcomité voor de zeer geslaagde avond.

Voorziter Maxime Lasseel bezorgde ons zijn speech van deze avond:

Goede avond Dames en Heren,

Van harte welkom op de receptie van het negentiende retoricabal van het Sint-Barbaracollege. Volgend jaar naderen we een jubileumeditie.  Een jaar geleden stonden we daar dan, met een 40-tal vijfdejaars voor de deur van het lokaaltje naast de portier. Wij negen hadden nooit gedacht dat dit lokaaltje onze thuisbasis zou worden voor hetgene wat wij vanavond realiseren.  De school heeft ons deze kans gegeven en wij hebben ze met 2 handen vastgegrepen.

Met ons bal willen we natuurlijk niet enkel de leerlingen vermaken maar ook steun bieden aan mensen die het iets meer nodig hebben. Om deze reden gaat de opbrengst van ons bal naar 4 goede doelen. Zowel veraf als dichtbij.

Veraf doen we dat via H.E.L.P. H.E.L.P. is een VZW van vrijwillige artsen die zich reeds enkele jaren inzetten voor mensen uit de derdewereld. Zij verschaffen medische hulp en bijstand waar het nodig is en bovendien leiden zij locale artsen op om de permanentie van medische bijstand te verzekeren.

Dichtbij doen we dat via 2 doelen:

De Christoforusgemeenschap en T.E.J.O.

De Christoforusgemeenschap is een woon- en werkgemeenschap voor volwassenen met een verstandelijke beperking. In deze gemeenschap doet men al het mogelijke om éénieders talenten tot ontplooiing te laten komen.

T.E.J.O. staat voor “Therapeuten voor Jongeren”. T.E.J.O. is een Gents burgerinitiatief dat jongeren in moeilijke economische of sociale thuissituaties probeert te helpen in de hoop ze hun eigen weg te laten inslaan. De affiniteit voor onze leeftijdsgroep was te groot en daarom kozen we voor dit initiatief.

Tenslotte willen we ook graag in onze zeer, zeer nabije omgeving mensen op onze school steunen die het moeilijk hebben en van wie we het vaak niet eens weten . Daarom gaat een deel van onze winst naar “de sociale kas” van ons college.  Ook dit jaar zijn we er dus weer in de Vooruit met een nieuw concept. Om dit te bereiken hebben we zeer veel hulp gehad van bijzondere personen zonder wie deze realisatie onmogelijk zou geweest zijn.

Ten eerste willen wij onze sponsors van harte bedanken voor hun financiële steun. Dit geeft ons zowel de mogelijkheid om de leerlingen een geweldige, leuke en fijne avond te bieden maar ook om een financiële bijdrage te leveren aan de goede doelen.

Daarnaast bedanken wij ook graag onze directeur de Heer Brabant om als nieuwe directeur toch nog steeds achter het bal te staan. Uiteraard ontbreken ook aan de vele ouders, oud-leerlingen en leerkrachten die op deze avond en ervoor meehelpen en meegeholpen hebben niet in die plaatje. Uit de oudervereniging willen wij Aagje Van Walleghem en Steven Maertens extra in de bloemetjes zetten voor hun zeer grote devotie voor het balcomité.  Zonder hen zouden wij hier vanavond niet gestaan hebben.

Daarbovenop danken wij ook onze begeleidende leerkrachten Mevr Bracke, Mevr Van Damme, Dhr Faseur en Dhr Vanhijfte voor hun uitzonderlijke bijdrage. Zij hebben wekelijks met ons vergaderingen bijgewoond en al onze vragen en problemen opgelost.  Ook al stond hun haar er van recht. Zij waren 24/7 beschikbaar. Kortom: hun inzet was fenomenaal.

Als allerlaatste wil ik als voorzitter mijn équipe bedanken. Zij hebben er tenslotte het meeste tijd en werk in gestoken.

Camille, Isabel, Margo, Renaud, Milo, Charles, Ruben en Edouard. Oprecht en van harte bedankt voor jullie uitzonderlijke inzet. We hebben en cours de route heel veel leuke dingen meegemaakt en  zijn daardoor een nog hechter team geworden. Zoals men zegt wel eens zegt: on ne change pas une équipe qui gagne.

De drank is ingeschonken, de zaal is aangekleed en de kaartjesknippers staan klaar. Let the prom begin.

Wij danken jullie voor jullie (talrijke) opkomst en wensen jullie nog een prettige avond. 

retoricabal 2016retoricabal 2016retoricabal 2016

Dit bericht delen:



Ga terug