Categorieën:

Zeeklas vrijdag 20 mei 2022

20 mei 2022

Het zit er al op. Ongelooflijk hoe snel deze week voorbij is gevlogen. Na het ontbijt de koffers pakken en alles opruimen. Daarna trokken voor een laatste keer de duinen in. Sommige leerlingen hadden nog wat energie over om te spelen, anderen hielden het liever wat rustiger. Zoals afgesproken waren we om 15 uur terug.… Read more »

Lees meer »

Met Willy en familie in het Gentbos

20 mei 2022

Samen met Willy (het konijn) en zijn familie gingen we op ontdekking in het Gentbos. Willy voorzag een rugzak met allerlei ontdekkingsmaterialen in en hij gaf opdrachtjes, die wij met veel plezier uitvoerden in zijn bos. Zo leerden we over de dieren in het bos (vb de mol, vos…), over de 4 lagen (boom- struik-… Read more »

Lees meer »

Sint-Barbara Cup 2022

20 mei 2022

Na drie jaar kon er eindelijk nog eens een voetbaltoernooi afgewerkt worden tijdens de middagspeeltijd. Hieraan namen zowel jongens als meisjes deel van het 3e tot het 6e leerjaar! Samen meer dan 120 kinderen! Met uiteindelijk als winnende ploeg de Goatwaiters, een jongensgroep uit het 6e leerjaar!  

Lees meer »

Zeeklas donderdag 19 mei 2022

19 mei 2022

Het felle onweer voor de middag zullen maar beschouwen als de perfecte opmaat voor de leeruitstap van na de middag. Gelukkig brachten we de tijd van de plensbui door in het natuurcentrum waar we op een speelse en leerrijke manier nog meer te weten kwamen over het strand en zijn bewoners. Nu we niet langer… Read more »

Lees meer »

Zeeklas woensdag 18 mei 2022

18 mei 2022

Duracell heeft er een geduchte concurrent bijgekregen. Wij zijn ervan overtuigd dat onze leerlingen echt langer meegaan ! Nadat ze nog maar eens naar zee waren gestapt, crosten ze naar hartenlust over de zeedijk. Met hun gocart gaven ze Hamilton en Verstappen het nakijken. Dan maar snel terug naar Flipper voor het middagmaal. Daarna nog… Read more »

Lees meer »

Zeeklas dinsdag 17 mei 2022

17 mei 2022

Wat een schitterende dag! De voormiddag brachten we door onder een stralend zonnetje op het strand. We kwamen van alles te weten over schelpen en andere strandvondsten. Wat die diertjes kunnen, lukt ons toch ook zeker ?  Al snel werd duidelijk dat we nog een beetje moeten oefenen, maar we amuseerden ons te pletter. Na… Read more »

Lees meer »

Zeeklas maandag 16 mei 2022

16 mei 2022

Deze morgen konden we precies om negen uur vertrekken. Een hevig onweer maakte de heenreis net iets minder saai. Aan de kust was het wel bewolkt maar toch droog. Na het gesmaakte middagmaal (frietjes !) speelden we nog even op de speeltuin. De duinenwandeling vormde de hoofdbrok van de namiddagactiviteit.  Keurig afwisselend : aandachtig luisteren… Read more »

Lees meer »

Multisport – fotomateriaal van mei 2022

14 mei 2022

Werpspelletjes en krijttekenen op de bovenspeelplaats. Tikspelletjes, parcours en paintballspel in de turnzaal! En achteraf een welverdiend koekje, fruitje en/of drankje! En voor enkele kinderen ook de Multisporttrofee!  

Lees meer »

3 A De schatkamer van Kundabuffi

14 mei 2022

Kundabuffi ( de “wakkermaker” ) toonde ons zijn indrukwekkende schatkamer die de aarde hem gegeven heeft. Hij maakte ons duidelijk dat we ‘aard-ig’ moeten zijn voor de aarde en al zijn bewoners.  Er is namelijk maar één aarde.  Een moeilijke opdracht, maar we hebben beloofd om het toch te proberen.  

Lees meer »

Reanimatie deel 2 – 5C

10 mei 2022

Zoals beloofd in het begin van het schooljaar kwam dokter Heerinckx opnieuw langs om onze reanimatietechnieken terug op te frissen. We wisten wel nog flink wat. De afkorting AED bleek toch al wat verder in ons geheugen te zitten. Op naar de volgende keer.  

Lees meer »

kangoeroewedstrijd!

6 mei 2022

Onze kangoeroes daagden zichzelf extra uit door deel te nemen aan de kangoeroewedstrijd. Iedereen zette z’n beste beentje voor en behaalde een mooie score! Enkelen onder hen kregen zelfs een leuke prijs! Proficiat aan alle deelnemers.  

Lees meer »

3A Speurneuzen in het Gentbos

3 mei 2022

Op een prachtige lentedag in mei gingen we o.l.v. twee ervaren gidsen speurneuzen in het Gentbos.  Alle zintuigen kwamen daarbij aan bod : zien, horen, voelen, ruiken  en proeven. Met oprechte dank aan de mama’s en papa’s die ons voerden !  

Lees meer »

3A Sportdag 2 april

27 april 2022

Voor onze tweede sportdag wandelden we naar de Topsporthal waar studenten L.O. voor een heerlijke sportieve dag zorgden. In de voormiddag binnen en ‘s namiddags onder een lentezonnetje buiten. Na afloop bleven we sportief door weer naar school te wandelen.  Een topprestatie van alle kinderen ! Proficiat !  

Lees meer »

Multisport na school!

22 april 2022

De Multisport na school is deze week opgestart! En of de kindjes blij en enthousiast waren! Een uurtje alles geven, om dan nog een lekker koekje en drankje te verdienen! Vier kindjes gingen deze week met de Multisporttrofee naar ‘huis’. Proficiat aan Tuur (5D), Frédérique (3B), Leonardo (2A) en Marie (1B)! Ook een dikke duim… Read more »

Lees meer »

Pompondiertjes maken

20 april 2022

Met wol, karton en wat vilt maakten de kinderen deze prachtige pompondiertjes!

Lees meer »

Politiebezoek

20 april 2022

De papa van Julia en collega Fien kwamen met de combi naar school om ons kennis te laten maken met de taken en het materiaal van de politie. Het werd een ongelooflijk boeiende en entertainende uiteenzetting waarbij we een kogelvrije vest konden dragen, de juf in de boeien werd geslagen en we konden ervaren dat… Read more »

Lees meer »

Technopolis

20 april 2022

In Technopolis wachtten een spectaculaire wetenschapsshow en meer dan 200 experimenten op ons om er een fantastische dag van te maken! De dag vloog dan ook voorbij, en voor we het wisten was het jammer genoeg al tijd om naar huis te gaan.

Lees meer »

Boekvoorstellingen

20 april 2022

Tijdens de jeugdboekenmaand stelden de kinderen een gelezen boek voor aan de klas. We leerden zo vele nieuwe, leuke boeken kennen!

Lees meer »