Categorieën:

Laatste zwemles – 5C

15 juni 2021

Bij de laatste zwemles sprongen we het water in en het schooljaar bijna uit.  

Lees meer »

3A Toneel “Los”

3 juni 2021

Samen met 3 B genoten we van de toneelvoorstelling “Los”, uitmuntend gespeeld door Ultima Thule. Het verhaal gaat over Max, een achtjarige jongen, gespeeld door een prachtige pop ! Zijn ouders gaan scheiden met alle problemen van dien, niet in het minst voor Max zelf. Het werd een aangrijpend toneelstuk waarin de kinderen zich konden… Read more »

Lees meer »

Tot slot

2 juni 2021

Tijdens de leeruitstap namen we nog een individuele foto op het strand of in de duinen.

Lees meer »

Op leeruitstap

2 juni 2021

Op zeeklas konden we niet dit schooljaar. We trokken dan maar op leeruitstap.

Lees meer »

Stam – 5C

2 juni 2021

Onder een stralende zon stapten we naar de Bijlokesite voor een bezoek aan het STAM. Na wat uitleg over het ontstaan van de site gingen we eerst langs bij de schoenwinkel. Vervolgens namen we een duikvlucht boven de stad om ook voor sommigen op zoek te gaan naar hun huis. Ook Amaury vond wat hij… Read more »

Lees meer »

Verjaardagen mei

31 mei 2021

Opnieuw feest in de klas! Op 26 mei werd Philippa 9 jaar! Dikke proficiat meid! Vandaag, op 31 mei, was ook Louis Mertens jarig! Ook al 9! Proficiat Louis! Bedankt allebei voor al dat lekkers!

Lees meer »

Toneel Los – Ultima Thule

31 mei 2021

Wauw! Toneel op school! Dit was eens iets anders! Max is een jongen van acht zonder superkracht. Zijn ouders zijn net uit-één. Weg van de plaats waar alles één is. Nu woont hij twee keer in de stad. Twee keer in een appartementsblok. Twee keer op de tweeëntwintigste verdieping. Eén keer in het noorden. Eén… Read more »

Lees meer »

BLS – 5C

27 mei 2021

We kregen opnieuw spoedarts dokter Heerinckx op bezoek. Zelfs al wisten we nog flink wat van de eerste beurt in september, toch was het goed de basisprincipes eens op te frissen en opnieuw in te oefenen.  

Lees meer »

Schelpen determineren

26 mei 2021

Aan de hand van determinatievragen met de chromebooks kwamen we de namen te weten van de schelpen die we op het strand gevonden hebben.  

Lees meer »

Daguitstap zee

26 mei 2021

De zeeklas kon jammer genoeg niet doorgaan dit jaar dus trokken we er een dagje op uit naar de zee. We bezochten de Duitse begraafplaats Vladslo, de Dodengang, de IJzertoren in Diksmuide en gingen daarna richting zee. We hadden prachtig weer en we konden schelpen zoeken, spelen en genieten aan het strand onder een stralend… Read more »

Lees meer »

Koningen

26 mei 2021

In de lessen van W.O. leerden we over de geschiedenis van ons land en het koningshuis.  Alle 7 koningen en koninginnen kwamen uitgebreid aan bod. Om al het geleerde nog eens extra in te oefenen gingen de kinderen in groep aan het werk met foto’s en de geziene leerstof op opdrachtkaarten, die ze chronologisch moesten… Read more »

Lees meer »

Meetpacours

25 mei 2021

Meten is weten !

Lees meer »

Schelpen determineren

25 mei 2021

Schelpen determineren, dat doen we tegenwoordig met de chromebooks…

Lees meer »

Een dagje aan zee

25 mei 2021

Geen zeeklas dit jaar maar wel een fantastische daguitstap! Eerst een bezoek aan de Duitse militaire begraafplaats te Vladslo. Daarna doorrijden naar de Ijzertoren en de Dodengang. En in de namiddag schelpen zoeken op het strand. De weergoden waren ons gunstig gezind dus we beleefde een prachtige dag! Puur genieten…  

Lees meer »

Proeven van proefjes

25 mei 2021

Ons nieuwe thema van wero gaat over wetenschappers en hun uitvindingen. Dus moeten wij dit eerst even zelf proberen!

Lees meer »

Spreekbeurt – 5C

7 mei 2021

Marsmannetjes bestaan echt! Ze zijn niet groen maar hebben blauw-wit gestreepte voetjes.    

Lees meer »

Lievelingsboek

6 mei 2021

In ons taalthema leren we over verschillende soorten boeken. Aangezien we nu al vlot lezen, schenken we ook aandacht aan ons eigen “lievelingsboek”. We maken dan ook graag tijd vrij om kennis te maken met elkaars lievelingsboek. Gezellig samen snuisteren in de boeken!  

Lees meer »

Maken van vriendschapsbandjes

5 mei 2021

De leerlingen maakten deze week prachtig, kleurrijke vriendschapsbandjes! Dit leverde mooie resultaten op!

Lees meer »

Verjaardagen april

26 april 2021

In de vakantie, op 7 april, werd Adrien 9 jaar! En op 25 april was het de beurt aan Alexander! Ook al 9 jaar! Feest in de klas!! Proficiat!!

Lees meer »