Categorieën:

3A Historische littekens in de stad

1 juni 2023

In een stad als Gent is het een fluitje van een cent om historische littekens te vinden.  We genoten dan ook van de pracht van Gent èn het mooie weer. Nu verwerken we nog de leerwandeling in de klas met het aanduiden van de historische littekens èn de wandeling op de plattegrond.  

Lees meer »

Wie was Willem? – 5C

1 juni 2023

We wandelden naar het stadsarchief in de Zwarte Doos. Aan de hand van vijf opdrachten konden we een nakomeling van middeleeuwer Willem terugvinden. In het echte archief vonden we de juiste doos met onze middeleeuwer.  

Lees meer »

In gedachten verzonken.

28 mei 2023

Nog even mijmeren over de voorbije zeeklas vooraleer we de eindsprint inzetten.

Lees meer »

Zeeklas – vrijdag

26 mei 2023

Na het ontbijt : koffers pakken en daarna voortdurend vaarwel zeggen. Vaarwel bed van mij, vaarwel kamer van mij, vaarwel zee, vaarwel plaats aan tafel van mij, vaarwel speeltuin van mij. Nu wil ik graag weer naar huis want ik ben een beetje moe.

Lees meer »

Wie was Willem?

26 mei 2023

Op bezoek in de Zwarte doos,het archief, op zoek naar Willem. We hebben Willem uiteindelijk gevonden. Heel goed zag hij er niet meer uit, of toch?  

Lees meer »

Zeeklas – donderdag

25 mei 2023

De speeltuin op het strand was een echte topper. Na de middag nog even ernstig in de Duinpanne om onmiddellijk daarna de zenuwen nog nauwelijks de baas te kunnen. Want het is fuif vanavond ! Na een leuke opwarming vlogen we erin. Wat een ambiance !

Lees meer »

Zeeklas – woensdag

24 mei 2023

De GP F1 van De Panne werd deze voormiddag op de zeedijk gereden. De safety car moest tweemaal ingrijpen, maar de leerlingen genoten zichtbaar. Na de middag maakten we een wandeling onder een heerlijk zonnetje in het teken van kunst. De bijhorende opdrachten werden erg gesmaakt. De ontknoping van deze activiteit was een echte thriller.… Read more »

Lees meer »

Bourgoyen

24 mei 2023

Bermen en graslanden. We kregen 2 gidsen ter beschikking om de natuur in te trekken. We leerden alles over de bloem, de grassen, we bekeken de insecten van dichtbij. Met de ‘loop’ in de hand liepen we door het gras. We hebben ervan genoten en veel bijgeleerd!

Lees meer »

Zeeklas – dinsdag

23 mei 2023

Een wekker hadden we deze morgen niet echt nodig om tijdig aan de ontbijttafel te verschijnen. De voormiddag brachten we op het strand door. We werden er expert in het bouwen van muiltjesflats, schoten pijlsnel achterwaarts over het strand terwijl we zijdelings de sprint aantrokken. Met het materiaal dat we op het strand vonden, maakten… Read more »

Lees meer »

BLS – opvolging – 5C

23 mei 2023

Omdat het zo belangrijk is en omdat zoveel mogelijk mensen er vertrouwd mee moeten worden, blijft spoedarts dokter Heerinckx steevast de leerlingen vanaf het vijfde leerjaar de juiste stappen van reanimatie komen aanleren. Een absolute dank voor deze inzet.  

Lees meer »

Zeeklas – maandag

22 mei 2023

Een paar minuten voor negen uur vertrokken we deze morgen op zeeklas. Vandaag stond de leeruitstap naar Diksmuide op het programma. We bezochten eerst de Dodengang. Daar namen we ook onze picknick. Even verpozen in de speeltuin om daarna de IJzertoren te bezoeken. Tot slot de militaire begraafplaats te Vladslo. Ondertussen werden de kinderen toch… Read more »

Lees meer »

Bourgoyen

17 mei 2023

Een aantal sfeerbeelden van onze uitstap naar de Bourgoyen. We volgenden de activiteit ‘Bermen en graslanden’. Zo kwamen we heel wat te weten over het leven in de bermen en op de graslanden. Ook ontdekten we dat langs de kant van de weg nog heel wat lekkers te vinden is. Let op. We doen dit… Read more »

Lees meer »

Code City – 5C

16 mei 2023

Als echte would-be programmeurs verkenden we aan de hand van negen opdrachten de microbit. Goed gelukt. Met dank aan de mensen van Code City.  

Lees meer »

3A De natuur ontdekken in het Gentbos

15 mei 2023

De weergoden stonden deze keer niet aan onze kant.  Toch beleefden we een toffe, kletsnatte,  modderige en leerrijke voormiddag in het Gentbos.  We ontdekten er heel wat leven en gebruikten, o.l.v. twee gidsen, onze vijf zintuigen :  horen, zien, ruiken, proeven en voelen.  Oprechte dank aan de chauffeurs voor het vervoer en de assistentie ter… Read more »

Lees meer »

Een draagtas voor mama.

14 mei 2023

Dolle pret maar heel enthousiast werkten de leerlingen aan een verrassing voor mama.

Lees meer »

De schatkamer van Kundabuffi

12 mei 2023

Kundabuffi betekent eigenlijk ‘word wakker’. Kundabuffi deed er in het Vredeshuis alles aan om ons op zijn eigen enthousiaste manier wakker te maken voor de toestand van de aarde, haar schatten en haar bewoners. De kinderen begrepen dat ze ‘aard-ig’ moeten zijn voor onze aarde en haar schatten en al wat leeft met respect moeten… Read more »

Lees meer »

Speurneuzen in het Gentbos

12 mei 2023

De speurneuzen gaan op zoek naar de bewoners van de bosrand en het bos… Door een flinke dosis veldwerk leren de leerlingen bij over het leven en de seizoenen in het Gentbos.

Lees meer »

Bezoek van Pieter Gaudesaboos!

12 mei 2023

Op vrijdag 31 maart mochten we niemand minder dan auteur/illustrator Pieter Gaudesaboos welkom heten in onze klas! Eerst geboeid luisteren om daarna zelf een boekje te illustreren. En niet zomaar een boekje… Het kleinste boekje ooit.

Lees meer »

Carnaval!

12 mei 2023

Ook in klas 3B was er carnaval!

Lees meer »