Categorieën:

Cultuurmaand Pieter Breugel

15 januari 2021

We zijn januari, dat betekent de cultuurmaand. In het vijfde leerjaar zijn we ons in de kunstenaar Pieter Breugel aan het verdiepen. Wie was hij? Wanneer leefde hij? Welke werken heeft hij allemaal gemaakt? Bij zijn fantastische werk ‘De kinderspelen’ moesten we toch even stilstaan. Naar aanleiding van dit schilderij moesten de kinderen een zelfgemaakte… Read more »

Lees meer »

Januari = cultuurmaand. Jeroen Bosch achterna. Deel 1

9 januari 2021

Het is weer zover! Januari = cultuurmaand. We leerden in de klas Jeroen Bosch en zijn kunstwerken wat beter kennen. Onze aandacht ging vooral naar ‘De Kruisdraging’. Nadat we het schilderij uitgebreid hadden bestudeerd, gingen we zelf aan het werk. Om te beginnen schilderden we een dubbelkop. Maar er volgt meer…

Lees meer »

Kerst in 3B

9 januari 2021

Samen ontbijten, daarna een filmpje bekijken en vervolgens spelletjes spelen. De perfecte afsluiter van 2020. Enkele sfeerbeelden…

Lees meer »

Kerst in onze klas

6 januari 2021

We maakten het extra gezellig in onze klas met de kerstboom en veel lichtjes. We sloten het jaar af met een mooie kerstviering en schreven op vlammetjes hoe we een lichtje kunnen zijn voor anderen. Fijne feestdagen en een heel mooi 2021 toegewenst aan iedereen!

Lees meer »

Het spel van de slotenmaker

6 januari 2021

We brachten een bezoek aan het belfort van Gent. Aan de hand van een spel met vragen leerden we meer over de functie en de geschiedenis van het gebouw en zochten we de sleutel om de schatkist te openen. Dit hebben de kinderen met veel enthousiasme en succes gedaan met een lekkere beloning als resultaat!… Read more »

Lees meer »

Bezoek Sinterklaas!

6 januari 2021

Gelukkig is de Sint ons dit jaar ook weer niet vergeten! We hebben ons schoentje gezet, maakten mooie tekeningen en kwamen in het rood naar school. We kregen hiervoor veel lekkers en cadeautjes in de plaats!  

Lees meer »

Bezoek aan het belfort

3 januari 2021

We genoten met volle teugen van ‘ Het spel van de slotenmaker ‘ in het belfort.

Lees meer »

Sint op bezoek

2 januari 2021

De Sint is ons niet vergeten. We maakten een mooie tekening en kregen snoep en een geschenk terug.

Lees meer »

Spel van de slotenmaker

2 januari 2021

Op 7 december speelden we met 4C het spel van de slotenmaker in het Belfort. De wandeling in en rond het Belfort bracht ons dichter bij het ontstaan en de functies van deze stadstoren. Van de kinderen werd er verwacht dat zij aan de hand van vragen en foto’s uiteindelijk één sleutel overhielden die de… Read more »

Lees meer »

Wat bracht de Sint?

2 januari 2021

Gelukkig waren er ook dit jaar geen stoute kinderen! Hij bracht ons een leuke knikkerbaan waarmee we in kleine groepjes aan de slag gingen.    

Lees meer »

Koningsdag

20 december 2020

In de klas maakten we een werkje met als titel : ‘ Kijken naar België ‘. Zou de koning onze tekeningen mooi vinden ?  

Lees meer »

3 A Kerstlichtjes

10 december 2020

Niets gezelliger dan kerstlichtjes in deze donkere dagen voor Kerstmis.  We gingen dan ook vol enthousiasme aan het werk om zelf kerstlichtjes te maken.  

Lees meer »

WeGoStem – 5A

10 december 2020

Op onze beurt konden ook wij aan de slag om te experimenteren met computers, robots en programmeren.  

Lees meer »

We Go Stem

9 december 2020

We leerden over robots en programmeren. Uiteindelijk gingen we zelf aan de slag. De robots in elkaar knutselen, hem verbinden met de computer, op de computer de programmeertaal schrijven om onze robot opdrachten te laten uitvoeren. Spannend!

Lees meer »

Drijven en zinken

8 december 2020

In de lessen van W.O. zijn we gestart met een nieuw thema rond Sinterklaas.  In de eerste les ging het over de stoomboot van de Sint.  Hoe komt het nu dat die boot blijft drijven? Welke voorwerpen drijven er nog?  En als ze niet drijven, wat doen ze dan? Ze zinken! Welke voorwerpen zinken?  Een heleboel… Read more »

Lees meer »

Sint op bezoek!

7 december 2020

Ook de kinderen van 3B hebben hun schoentje gezet! En jawel hoor… Op 3 december kregen we bezoek van Sint en zijn pieten. We vonden lekkers in ons schoentje en ook wat cadeautjes voor in de klas zoals een poppenkast met poppen voor in de toneelhoek, K’Nex en Lego voor in de bouwhoek en ook… Read more »

Lees meer »

De sint op school

3 december 2020

Joepie, vandaag kwam de sint langs op school! In de nacht bracht de sint heel wat lekkers in de klas. De sint was zijn rode mantel kwijt… de sloeberpieten hadden de mantel verstopt! Om de mantel terug te krijgen, moesten we 2 opdrachten vervullen met alle kinderen: een knutselwerk maken voor de sint en zo… Read more »

Lees meer »

Sinterklaas op school!

3 december 2020

Vandaag, 3 december, was het dan eindelijk zover!  De Sint bracht een bezoek aan onze school! Er was wel een klein probleempje… hij was zijn rode mantel kwijt! Om de Sint te steunen, kwamen we allemaal in het rood naar school, de Sint zijn lievelingskleur. De sloeber-pieten gaven na het zien van al onze mooie knutselwerkjes… Read more »

Lees meer »

Knutselen voor de Sint – 5C

3 december 2020

Als de Sint je vraagt iets te knutselen dan twijfel je geen seconde. Er is zelfs een filmpje bij.    

Lees meer »