Categorieën:

3B – Verjaardagen april

19 april 2024

Gisteren, op 18 april, werd Léon 9 jaar! Dikke proficiat Léon! Dan maar weer een feestje in de klas!

Lees meer »

Kinderrechten – 5C

16 april 2024

Op een koude, winderige en natte herfstmiddag in april kregen we op verschillende plaatsen in de stad verhalen te horen over kinderrechten. Ondanks de weersomstandigheden toch wel een interessante middag. Hopelijk volgende keer droger.  

Lees meer »

Wat een dag !

11 april 2024

Er was ongelooflijk veel te ontdekken in Technopolis. Wat een uitdagende opdrachten. We genoten met volle teugen.

Lees meer »

3B – Pieter Gaudesaboos op bezoek in de klas

29 maart 2024

Vandaag, vrijdag 29 maart, mochten we niemand minder dan auteur/illustrator Pieter Gaudesaboos welkom heten in onze klas! Eerst geboeid luisteren om daarna zelf een boekje te illustreren. En niet zomaar een boekje… Het kleinste boekje ooit!

Lees meer »

Paaseitjes en kuikentjes zoeken in de klas!

29 maart 2024

De leerlingen van 4B maakten een paasmandje van papier-maché. Wanneer dit afgewerkt was, mochten ze in de klas paaseitjes en kuikentjes zoeken. Iedere leerling kreeg een handjevol eitjes en mocht dit in z’n mandje leggen! Smullen maar!  

Lees meer »

Pieter Gaudesaboos

29 maart 2024

Vandaag kwam de schrijver Pieter Gaudesaboos naar onze klas. Hij leerde ons hoe we een klein boekje konden maken en signeerde al onze boeken.  

Lees meer »

Paashaas – 5C

28 maart 2024

De week voor de vakantie kwam een paashaas op bezoek. Bleek wel dat hij precies niet zo lang kon blijven.  

Lees meer »

Tafels oefenen in de klas!

28 maart 2024

We leerden al veel tafels, en vandaag oefenden we deze nog eens extra in. In 5 verschillende spelletjes testen we hoe goed we ze kennen! Extra veel plezier bij het inoefenen van de tafels!   

Lees meer »

3B – Lente!

27 maart 2024

De lente is opnieuw in het land! Binnenkort is het Pasen! Hoofdrekenen maar net iets anders. Eerst een eitje uit het vogelkastje nemen en dan op de speelplaats het juiste nest zoeken.

Lees meer »

3B – Verjaardagen maart

27 maart 2024

Op 16 maart werd Amelie-Sofie 9 jaar! Proficiat meid! Vandaag, 27 maart, werd Raheel ook 9 jaar! We hebben er zoals gewoonlijk weer een feestje van gemaakt!

Lees meer »

3B – Sportdag!

23 maart 2024

Op donderdag ging de tweede sportdag op school door! Wat stond er veel op het programma! Kinball, poullball, knotshockey, jagersmanden, bouwen, IPS, springkasteel en reuzespelen, Picoo, tchoukball, lasershoot, 6-kamp, bumball, boogschieten en airtrack! Aan de gezichten van de kinderen te zien, kunnen we spreken van een geslaagde dag!

Lees meer »

3B – Met hulp van de zon…

23 maart 2024

Deze week konden we al wat genieten van de eerste lentezon. Daar maakten we dan ook gretig gebruik van! Nadat we in de klas met behulp van een kompas de hoofd- en tussenwindrichtingen  hadden vastgesteld, trokken we naar buiten. Door meermaals per dag de schaduwen te tekenen van klasgenootjes, stelden we vast dat deze in… Read more »

Lees meer »

Sportdag – 5BC

22 maart 2024

Een hele verzameling activiteiten waaronder sommige zelfs helemaal nieuw. Een leuke dag.  

Lees meer »

Sportdag op school!

22 maart 2024

Op donderdag 21 maart hadden we voor de eerste keer een sportdag op onze eigen school! We speelden maar liefst 14 verschillende spelletjes, gaande van: bouwen met blokken, lasershooten, op de airtrack lopen tot spelen op het springkasteel, knotshockey, en nog zoveel meer. Na het zien van de vele blije gezichten, kan het niet anders… Read more »

Lees meer »

Sportdag

21 maart 2024

Lees meer »

Auteur in de klas – 5ABC

20 maart 2024

Hoe tof is het om in de jeugdboekenmaand een jeugdauteur op bezoek te krijgen. Luc Descamps vond het niet erg om op (Antwerpse) vaderdag langs te komen. Op zijn overtuigende, boeiende, grappige , … manier nam hij ons mee door een aantal van zijn verhalen. Er passeerden nogal wat personages de revue en soms moesten… Read more »

Lees meer »

Feest in de klas!

19 maart 2024

Voorstelling voor de klas! “Kijk eens wat ik kan” is de titel van ons nieuw taalthema.  De kinderen doen een voorstelling voor de klas. De kinderen maakten er een prachtige voorstelling van… er werd verteld over de hobby ‘s, sommigen deden een proef, gedichtjes werden voorgedragen, er werd poppenkast gespeeld, een verhaal werd verteld, kinderen… Read more »

Lees meer »

Week van het geld – 5C

18 maart 2024

In het kader van de “week van het geld” speelden we “Just’in budget”. Een leuk gezelschapsspel om wat bij te leren over inkomsten en uitgaven.  

Lees meer »

Fruitsatés maken en ramen wassen + wedstrijd Whizzkids

18 maart 2024

We leerden in de lessen Nederlands over instructies. De leerlingen bedachten zelf een goede instructie voor het maken van fruitsatés en het wassen van de ramen. Natuurlijk moesten we deze instructies eens uittesten! 4B deed ook mee aan de halve finales van de wedstrijd Whizzkids, we eindigden hier knap 39e van meer dan 500 deelgenomen… Read more »

Lees meer »