Categorieën:

Nieuws in de klas – 5C

23 februari 2024

Elke dag (of toch bijna) ontvingen we een krantenpakket. We konden de actualiteit op de voet volgen in De Morgen, De Standaard, Het Laatste Nieuws, De Gentenaar en De Gazet van Antwerpen. Onder de foto kan u wat reacties lezen.     Ik vond de kranten heel leuk want je weet dan wat er in… Read more »

Lees meer »

Kaaihoeve – 5C

22 februari 2024

De weerberichten voorspelden weinig goeds maar we hielden het gelukkig de hele voormiddag droog. Bijgevolg konden we al snel tonen of we alle uitleg over oriëntatie goed hadden gevolgd en begrepen. Ook de puzzel en de zoektocht tot slot brachten we tot een goed eind. Met een heel dikke dankuwel aan de ouders die ons… Read more »

Lees meer »

Carnaval – 5C

9 februari 2024

We mochten diep in de kleerkast op zoek naar wat we anders niet echt zouden aandoen.  

Lees meer »

Breugelspelen

31 januari 2024

Op dinsdag 30 januari dompelden we ons met het vijfde leerjaar onder in de tijd van Pieter Breugel. Tijdens de cultuurmaand onderzoeken wij de schilder Pieter Breugel. Het schilderij ‘Kinderspelen’ wordt uitgediept en grondig bekeken. Dan kunnen we het ook niet laten om zelf eens een aantal spelletjes van op het schilderij uit te testen.… Read more »

Lees meer »

Rolschaatsen – 5ABC

19 december 2023

Onder de stadshal konden we ons uitleven op de (rol)schaatspiste. Niet iedereen bleef de hele tijd overeind maar leuk was het wel.  

Lees meer »

Gentsche liedjes – lrjr. 4 – 5

10 november 2023

In het kader van “De week van het Gentsch” kwam volkszanger Wim Claeys op bezoek om ons een aantal oude volkse liedjes aan te leren. Het enthousiasme was groot. Over twee weken volgt nog een zangfeest in de Bijloke. “‘t Was vrie wijs.”  

Lees meer »

Cartoons – 5C

27 oktober 2023

We gingen aan de slag om digitaal onze eigen cartoons te ontwerpen.  

Lees meer »

Halloween – 5C

26 oktober 2023

Er kwamen vandaag best wel wat enge leerlingen naar school.  

Lees meer »

Sint-Baafsabdij – 5C

24 oktober 2023

We werden ondergedompeld in een authentiek stuk Gentse stadsgeschiedenis. Het weer had wat beter mogen zijn maar wellicht regende het honderden jaren geleden even nat.  

Lees meer »

Minecraft – 5C

20 oktober 2023

In het kader van de Europese Code-week zetten we onze eerste voorzichtige stapjes als programmeur. In het begin was het een beetje zoeken en ook was onze rechts niet altijd de juiste rechts. Het is toch gelukt.  

Lees meer »

Sportdag – 5C

13 oktober 2023

Het weerbericht was juist en dus kregen we een heerlijke, typisch Belgische, wisselvallige dag voor de voeten. We wandelden droog naar de Blaarmeersen. We probeerden een paar records te vestigen op de atletiekpiste. Bij zwerkbal werd het al wat natter. En als klap op de vuurpijl gingen we vlottenvaren. Sommigen werden daarbij ook nat zonder… Read more »

Lees meer »

Industriemuseum – 5C

10 oktober 2023

Een flinke wandeling bracht ons naar het Industriemuseum in Gent. We hoorden flink wat over de geschiedenis van onze stad en over het rijke industriële verleden van 1700 tot nu. De namiddag was vlug om.  

Lees meer »

Dag van de sportclub – 5C

27 september 2023

De sportievelingen die dat wilden, kwamen vandaag in sportoutfit naar school. We zagen badminton, rope-skipping, hockey, multisport en cricket.  

Lees meer »

BLS – 5C

25 september 2023

Spoedarts dokter Philippe Heerinckx kwam naar onze klas om ons de levensreddende reanimatietechnieken aan te leren. Een super interessant aanbod waarvoor we alleen maar heel dankbaar kunnen zijn.  

Lees meer »

Goed gestart – 5C

5 september 2023

We zijn het nieuwe schooljaar goed gestart.  

Lees meer »