Categorieën:

Reanimatie deel 2 – 5C

10 mei 2022

Zoals beloofd in het begin van het schooljaar kwam dokter Heerinckx opnieuw langs om onze reanimatietechnieken terug op te frissen. We wisten wel nog flink wat. De afkorting AED bleek toch al wat verder in ons geheugen te zitten. Op naar de volgende keer.  

Lees meer »

Krantenmode – 5C

1 april 2022

Kranten lezen… check. Kranten op stapel bewaren… check. Kranten gebruiken om te knutselen… check. Als volleerde modeontwerpers gingen we aan de slag om een gevarieerde zomercollectie te bedenken en te maken. Uiteraard sloten we af met een modeshow, met als titel: Waar is Isaac? De modeshow vind je onder de foto. Er volgde ook een… Read more »

Lees meer »

Just’in Budget – 5C

30 maart 2022

Naar aanleiding van de week van het geld speelden we het spel Just’in Budget. We volgden met spanning de stand van onze rekening en leerden wat bij over beheren van een budget.  

Lees meer »

Milieuboot – 5C

25 maart 2022

In maart kan het weer al eens wat verschillend zijn. Deze keer vielen we in de prijzen met stralend lenteweer. Met de tram en een stukje wandelen kwamen we aan de Rigakaai aan het begin van het kanaal Gent – Terneuzen. We mochten de Milieuboot op voor een tocht van 3 uur tot bijna in… Read more »

Lees meer »

Wetenschapsbattle

22 maart 2022

Vandaag, dinsdag 22 maart deden we mee met het 5de leerjaar aan de Wetenschapsbattle. De Wetenschapsbattle is een show waarbij vijf wetenschappers hun ruimteonderzoek voorstellen aan een zaal met 400 kinderen en gevolgd door duizenden kinderen via de livestream. Het was een spannende en interactieve wedstrijd waarbij de kinderen stemmen voor de beste presentatie. Ook was… Read more »

Lees meer »

LABO – 5C

22 maart 2022

Leren Afval Beheren Op school. Om het afvalprobleem iets beter te snappen en om er ook daadwerkelijk iets aan te doen, deze workshop. Nu begrijpen we nog iets beter het hoe en waarom van sorteren en omgaan met afval. We zijn bijna expert.  

Lees meer »

Kinderrechtenwandeling – 5C

15 maart 2022

Onder mooi lenteweer wandelden we naar het Kinderrechtenplein. Vandaaruit ging het naar verschillende locaties in de stad waar telkens een aantal kinderrechten besproken werden. We werden onderweg ook nog geïnterviewd door een Japanse filmploeg die een reisprogramma over onder andere Gent aan het opnemen was.  

Lees meer »

Vandaag Bednet-dag – 5C

11 maart 2022

Wie wou, kwam vandaag in pyjama.  

Lees meer »

Gekke week – 5C

25 februari 2022

Als afsluiter van de gekke week, net voor de vakantie, mocht, wie dat wou, verkleed naar school komen. Van alles wat.  

Lees meer »

Volkssterrenwacht Armand Pien – 5C

22 februari 2022

Hoog in de gebouwen van de universiteit bezochten we de volkssterrenwacht Armand Pien. De aarde, de zon, de maan, de planeten, de telescoop. Alles kwam aan bod.  

Lees meer »

Nieuws in de klas – 5C

9 februari 2022

Om het medium “krant” te ontdekken en de actualiteit van dichtbij te volgen lezen we de hele week in de krant. Dankzij “Nieuws in de klas” ontvangen we elke dag een krantenpakket met verschillende Vlaamse kranten.  

Lees meer »

Speelgoedmuseum – 5C

27 januari 2022

We trokken met de vier klassen van het vijfde leerjaar naar het speelgoedmuseum in Mechelen. Op het programma: spelen, de Kinderspelen van Bruegel, oplossen van doe-blaadjes doorheen het museum. Best wel een leuke dag en volgens Magnus een “coole trein”.  

Lees meer »

Workshop “Ophelia” – 5C

29 oktober 2021

In een zaal hoog in het operagebouw wachtte een lange, lage tafel ons op. Met drie, vijf, zes, meer, veel woordjes maakten we onze eigen gedichtjes. Soms alleen, soms met twee, soms met iedereen. Tussendoor, in stukjes, kregen we ook het verhaal van Ophelia en Hamlet te horen. Leuke en originele resultaten. Fijne namiddag.  

Lees meer »

Industriemuseum – 5C

15 oktober 2021

In het Industriemuseum kregen we meer zicht op het rijke textiel- en industrieverleden van onze stad. Het was best wel indrukwekkend om de echte spinmachines en weefgetouwen te zien. Een leerrijk bezoek.  

Lees meer »

Digitale cartoon maken – 5C

14 oktober 2021

Met een leuk programma als hulpmiddel gingen we onze eigen korte strips maken. Best leuk.  

Lees meer »

EU Codeweek – 5C

11 oktober 2021

  Aangezien het deze week de Europese code-week is, zetten we onze eerste voorzichtige programmeerstappen. De opdrachten in Minecraft waren van eenvoudig tot toch wat ingewikkelder. Al goed dat we het verschil tussen links en rechts al wat kennen. Onder de foto lees je wat reacties van leerlingen.     Ik vond het heel leuk… Read more »

Lees meer »

Sportdag – 5C

8 oktober 2021

Met stralend weer een dagje sporten op de Blaarmeersen. Leuke activiteiten, goede inzet, prima denkwerk en top samenwerking. En ook wat stramme spieren na afloop.  

Lees meer »

Dag van de sportclub – 5C

29 september 2021

De sportievelingen die het zagen zitten mochten in sportuitrusting naar school komen. Proficiat.  

Lees meer »

BLS – 5C

28 september 2021

Spoedarts dokter Heerinckx houdt eraan om vanaf het vijfde leerjaar alle leerlingen te initiëren in reanimatietechnieken. Op die manier kunnen we ook zelf onze bijdrage leveren aan een snellere tussenkomst in noodgevallen. Boeiende en belangrijke activiteit.  

Lees meer »

Werkwoorden oefenen – 5C

23 september 2021

Op de chromebooks aan de slag om werkwoorden te oefenen.  

Lees meer »