Categorieën:

Workshop “Ophelia” – 5C

29 oktober 2021

In een zaal hoog in het operagebouw wachtte een lange, lage tafel ons op. Met drie, vijf, zes, meer, veel woordjes maakten we onze eigen gedichtjes. Soms alleen, soms met twee, soms met iedereen. Tussendoor, in stukjes, kregen we ook het verhaal van Ophelia en Hamlet te horen. Leuke en originele resultaten. Fijne namiddag.  

Lees meer »

Industriemuseum – 5C

15 oktober 2021

In het Industriemuseum kregen we meer zicht op het rijke textiel- en industrieverleden van onze stad. Het was best wel indrukwekkend om de echte spinmachines en weefgetouwen te zien. Een leerrijk bezoek.  

Lees meer »

Digitale cartoon maken – 5C

14 oktober 2021

Met een leuk programma als hulpmiddel gingen we onze eigen korte strips maken. Best leuk.  

Lees meer »

EU Codeweek – 5C

11 oktober 2021

  Aangezien het deze week de Europese code-week is, zetten we onze eerste voorzichtige programmeerstappen. De opdrachten in Minecraft waren van eenvoudig tot toch wat ingewikkelder. Al goed dat we het verschil tussen links en rechts al wat kennen. Onder de foto lees je wat reacties van leerlingen.     Ik vond het heel leuk… Read more »

Lees meer »

Sportdag – 5C

8 oktober 2021

Met stralend weer een dagje sporten op de Blaarmeersen. Leuke activiteiten, goede inzet, prima denkwerk en top samenwerking. En ook wat stramme spieren na afloop.  

Lees meer »

Dag van de sportclub – 5C

29 september 2021

De sportievelingen die het zagen zitten mochten in sportuitrusting naar school komen. Proficiat.  

Lees meer »

BLS – 5C

28 september 2021

Spoedarts dokter Heerinckx houdt eraan om vanaf het vijfde leerjaar alle leerlingen te initiëren in reanimatietechnieken. Op die manier kunnen we ook zelf onze bijdrage leveren aan een snellere tussenkomst in noodgevallen. Boeiende en belangrijke activiteit.  

Lees meer »

Werkwoorden oefenen – 5C

23 september 2021

Op de chromebooks aan de slag om werkwoorden te oefenen.  

Lees meer »

Bibster – 5C

6 september 2021

Het was een hele poos geleden maar nu het weer mag waren we de eerste klas die op ontdekking kwam in de bibliotheek. Het Bibster-spel was uitdagend genoeg om ons door de opdrachten te loodsen. Ter afsluiting konden we ook nog onze eigen keuze aan boeken ontlenen. En nu… lezen maar.  

Lees meer »

Goed gestart – 5C

2 september 2021

Vol goede moed zijn we gestart aan het nieuwe schooljaar.  

Lees meer »