Categorieën:

Jeugdboekenmaand – 5C

28 maart 2023

In het kader van de jeugdboekenmaand 2023 gingen we naar De Krook. Daar speelden we het spel “Weg van geluk”.  

Lees meer »

Just’in budget – 5C

17 maart 2023

Op een speelse manier raakten we wat vertrouwd met geld beheren, sparen, onvoorziene uitgaven en andere financiële begrippen. De toestand was niet voor iedereen even rooskleurig.  

Lees meer »

Kaaihoeve – 5C

14 maart 2023

“Oriëntatie in het landschap.” Het waren niet de meest uitnodigende weersomstandigheden maar toch trokken we naar de Kaaihoeve in Meilegem. We leerden een kompas en een meetwiel te gebruiken en konden dan de wandeltocht van P.L.D.V. opnieuw volgen. Het was niet makkelijk om in de regen onze kaart droog te houden maar we vonden toch… Read more »

Lees meer »

Carnaval – 5C

17 februari 2023

Er waren best wel wat speciale leerlingen in de klas vandaag.  

Lees meer »

Kinderspelen Pieter Breughel

14 februari 2023

Als afsluiter van ons thema ‘Pieter Breughel’ tijdens de cultuurmaand speelden we de ‘Kinderspelen’ na. Met spelletjes en kledij uit de oude tijd.  

Lees meer »

Breugelspelen

14 februari 2023

Op dinsdag 14 februari hebben we met de vijfdes onze cultuurmaand afgesloten. We werkten in de maand januari rond de schilder Pieter Breugel. We hebben uitvoerig het schilderij ‘De kinderspelen’ besproken. We konden dan niet anders dan af te sluiten met allerlei kinderspelletjes en enkele spelletjes eens uit te proberen. Hopelijk hebben we de kinderen… Read more »

Lees meer »

Tandverzorging – 5C

10 februari 2023

We kregen Laura, de mama van Amélie, op bezoek. Als tandarts wist ze ons uitgebreid te vertellen over onze tanden, hun vijand Plakula en hoe ons gebit goed te verzorgen.   Een roze pilletje toonde meteen hoe aanwezig Plakula wel was. Poetsen maar. Als afsluiter kregen we ook nog wat tandpasta en spoelwater. We weten… Read more »

Lees meer »

Krantenmode – 5C

10 februari 2023

  Kranten kan je niet enkel lezen. Je kan er ook heel leuk mee aan de slag om kledij te ontwerpen en te maken. Of we even bekend worden als de grote Italiaanse modemakers weten we niet maar we deden alvast ons best. Onder de foto’s uit ons atelier vind je de resultaten. Helemaal onderaan… Read more »

Lees meer »

Nieuws in de klas – 5C

8 februari 2023

Elke morgen krijgen we een pakket kranten waarmee we de actualiteit kunnen verkennen. Onder de foto kan u lezen wat de leerlingen er zelf van vonden.     Ik vond het een goed idee van de kranten. Ik vind het goed dat je weet wat er in de wereld gebeurt. Ik zou het volgend jaar… Read more »

Lees meer »

Jeugdauteur Luc Descamps -5ABC

18 januari 2023

We mochten in het vijfde leerjaar opnieuw Luc Descamps verwelkomen. Niet alleen schrijver van al flink wat leuke en spannende boeken maar ook meester-verteller. Hij loodste de leerlingen door een aantal van zijn verhalen en wist iedereen te boeien en te verrassen. En nu lezen maar.

Lees meer »

Kerstoptreden

21 december 2022

De kinderen van het koor en 6D brachten afgelopen vrijdag een kerstspel. Ook de andere leerlingen mochten komen kijken. Ze deden het super, wat een succes!

Lees meer »

LABO – 5C

5 december 2022

De workshop “Leren Afval Beheren Op school” toonde ons hoeveel afval wij produceren en hoe ons afval verwerkt wordt. Toch is anders met ons afval omgaan een beter idee. De vijf R-en kunnen ons op weg helpen. Ook bedankt aan juf Melissa om haar lokaal ter beschikking te stellen.  

Lees meer »

Week van het Gents – lrjr. 4 – 5

1 december 2022

Om de week van het Gents in de kijker te zetten, kwam volkszanger Wim Claeys ons een paar Gentse liedjes aanleren. Een enthousiaste kern herinnerde zich best wel nog wat woorden van een vorige keer. We hadden ook geen decibelmeter mee. Die was anders wel op rood gesprongen.  

Lees meer »

Mooi – 5C

29 november 2022

Vandaag in de mistige stad. Zowel op weg naar als op weg terug van het zwembad kwamen we een reiger tegen. Dat hadden velen nog niet van zo dichtbij gezien.

Lees meer »

Cartoon – 5C

7 november 2022

We gingen op onze chromebooks aan de slag om onze eigen cartoon te maken.  

Lees meer »

Halloween – 5C

27 oktober 2022

Wie dat wou, mocht naar aanleiding van Halloween verkleed naar school komen.  

Lees meer »

Workshop Opera – 5C

20 oktober 2022

We werden door een lange tafel opgewacht in de prachtige Lullyzaal van de Gentse opera. De woorden die we vonden lieten ons gedichtjes maken. Kort, lang, tot zelfs een hele tafel lang.  

Lees meer »

Industriemuseum – 5C

19 oktober 2022

Verschillende materialen om textiel te maken, spinnen en weven doorheen de tijd, … Het kwam allemaal aan bod bij ons bezoek aan het Gentse Industriemuseum.  

Lees meer »

Europese CodeWeek – 5C

13 oktober 2022

In deze Europese CodeWeek zetten we onze eerste voorzichtige programmeerstapjes. In een eenvoudige Minecraft-omgeving gingen de opdrachten van makkelijk naar toch al wat moeilijker. Het was vooral zaak de juiste links en de juiste rechts te kiezen.  

Lees meer »