Categorieën:

Robert – 5C

14 juni 2024

Voor haar spreekbeurt kreeg Marie-Fleur assistentie van Robert. Zijn bezoek werd enthousiast onthaald al waren er ook een paar leerlingen die er niet helemaal gerust op waren. Bedankt ook aan de papa van Marie-Fleur om hier tijd voor vrij te maken.  

Lees meer »

LABO – 5C

13 juni 2024

Aangezien het best wel lang duurt voor afval in de natuur verdwijnt, is het onze taak om op een goede manier met afval om te gaan. Vandaar de workshop “Leren Afval Beheren Op school”.  Als iedereen zijn afval-steentje bijdraagt, zorgen we met z’n allen voor het milieu.  

Lees meer »

BLS – 5C

5 juni 2024

Na een eerste bezoek in september kwam dokter Heerinckx, spoedarts, opnieuw langs om onze kennis over reanimatie even op te frissen. We wisten eigenlijk best nog veel, al was het aanvankelijk niet altijd in de goede volgorde. Een zeer waardevolle middag. Absolute dank aan dokter Heerinckx om dit al jaren te komen initiëren.  

Lees meer »

Rijksarchief – 5C

30 mei 2024

Vlakbij de school ligt het Rijksarchief. Eeuwenoude documenten, oorkondes, boeken,… konden we bekijken en zelfs aanraken. Behalve dan dat ene boek dat toch te kostbaar was. Boeiend en leerrijk.  

Lees meer »

Volkssterrenwacht Armand Pien – 5C

8 mei 2024

We zijn nog wel wat jong maar toch stapten we vastberaden naar de UGent. Langs de buitentrap kwamen we bij de Volkssterrenwacht Armand Pien. Een mooie 3D-film, boeiende en verrassende proefjes, een mooi uitzicht over de stad op nog wat verdiepingen hoger (met ook zicht op een stukje Sint-Barbarakerk) om af te sluiten met toch… Read more »

Lees meer »

Wie was Willem – 5C

25 april 2024

Een flinke wandeling leidde ons naar “De zwarte doos”, het stadsarchief van Gent. We mochten op zoek om het verhaal van “Willem” te reconstrueren.  

Lees meer »

Kinderrechten – 5C

16 april 2024

Op een koude, winderige en natte herfstmiddag in april kregen we op verschillende plaatsen in de stad verhalen te horen over kinderrechten. Ondanks de weersomstandigheden toch wel een interessante middag. Hopelijk volgende keer droger.  

Lees meer »

Paashaas – 5C

28 maart 2024

De week voor de vakantie kwam een paashaas op bezoek. Bleek wel dat hij precies niet zo lang kon blijven.  

Lees meer »

Sportdag – 5BC

22 maart 2024

Een hele verzameling activiteiten waaronder sommige zelfs helemaal nieuw. Een leuke dag.  

Lees meer »

Auteur in de klas – 5ABC

20 maart 2024

Hoe tof is het om in de jeugdboekenmaand een jeugdauteur op bezoek te krijgen. Luc Descamps vond het niet erg om op (Antwerpse) vaderdag langs te komen. Op zijn overtuigende, boeiende, grappige , … manier nam hij ons mee door een aantal van zijn verhalen. Er passeerden nogal wat personages de revue en soms moesten… Read more »

Lees meer »

Week van het geld – 5C

18 maart 2024

In het kader van de “week van het geld” speelden we “Just’in budget”. Een leuk gezelschapsspel om wat bij te leren over inkomsten en uitgaven.  

Lees meer »

We zijn klaar – 5C

15 maart 2024

De resultaten mogen er best zijn.  

Lees meer »

Krantengebouwen – 5C

14 maart 2024

Kranten zijn er in de eerste plaats uiteraard om te lezen maar dat hadden we al gedaan. Vervolgens aan het knutselen dan maar. De uitdaging/opdracht is om met rolletjes uit krantenpapier een gebouw tevoorschijn te toveren. Daar is best wel wat werk aan.  

Lees meer »

Jeugdboekenmaand – 5C

7 maart 2024

In “De Krook” speelden we een leuk spel in het thema van de jeugdboekenmaand “Sport en spel”.  

Lees meer »

Nieuws in de klas – 5C

23 februari 2024

Elke dag (of toch bijna) ontvingen we een krantenpakket. We konden de actualiteit op de voet volgen in De Morgen, De Standaard, Het Laatste Nieuws, De Gentenaar en De Gazet van Antwerpen. Onder de foto kan u wat reacties lezen.     Ik vond de kranten heel leuk want je weet dan wat er in… Read more »

Lees meer »

Kaaihoeve – 5C

22 februari 2024

De weerberichten voorspelden weinig goeds maar we hielden het gelukkig de hele voormiddag droog. Bijgevolg konden we al snel tonen of we alle uitleg over oriëntatie goed hadden gevolgd en begrepen. Ook de puzzel en de zoektocht tot slot brachten we tot een goed eind. Met een heel dikke dankuwel aan de ouders die ons… Read more »

Lees meer »

Carnaval – 5C

9 februari 2024

We mochten diep in de kleerkast op zoek naar wat we anders niet echt zouden aandoen.  

Lees meer »

Breugelspelen

31 januari 2024

Op dinsdag 30 januari dompelden we ons met het vijfde leerjaar onder in de tijd van Pieter Breugel. Tijdens de cultuurmaand onderzoeken wij de schilder Pieter Breugel. Het schilderij ‘Kinderspelen’ wordt uitgediept en grondig bekeken. Dan kunnen we het ook niet laten om zelf eens een aantal spelletjes van op het schilderij uit te testen.… Read more »

Lees meer »

Rolschaatsen – 5ABC

19 december 2023

Onder de stadshal konden we ons uitleven op de (rol)schaatspiste. Niet iedereen bleef de hele tijd overeind maar leuk was het wel.  

Lees meer »

Gentsche liedjes – lrjr. 4 – 5

10 november 2023

In het kader van “De week van het Gentsch” kwam volkszanger Wim Claeys op bezoek om ons een aantal oude volkse liedjes aan te leren. Het enthousiasme was groot. Over twee weken volgt nog een zangfeest in de Bijloke. “‘t Was vrie wijs.”  

Lees meer »