Categorieën:

Bibster – 5C

6 september 2021

Het was een hele poos geleden maar nu het weer mag waren we de eerste klas die op ontdekking kwam in de bibliotheek. Het Bibster-spel was uitdagend genoeg om ons door de opdrachten te loodsen. Ter afsluiting konden we ook nog onze eigen keuze aan boeken ontlenen. En nu… lezen maar.  

Lees meer »

Goed gestart – 5C

2 september 2021

Vol goede moed zijn we gestart aan het nieuwe schooljaar.  

Lees meer »

Rode duivels – 5C

23 juni 2021

Zelfs de kapstok supportert mee.  

Lees meer »

Laatste zwemles – 5C

15 juni 2021

Bij de laatste zwemles sprongen we het water in en het schooljaar bijna uit.  

Lees meer »

Stam – 5C

2 juni 2021

Onder een stralende zon stapten we naar de Bijlokesite voor een bezoek aan het STAM. Na wat uitleg over het ontstaan van de site gingen we eerst langs bij de schoenwinkel. Vervolgens namen we een duikvlucht boven de stad om ook voor sommigen op zoek te gaan naar hun huis. Ook Amaury vond wat hij… Read more »

Lees meer »

BLS – 5C

27 mei 2021

We kregen opnieuw spoedarts dokter Heerinckx op bezoek. Zelfs al wisten we nog flink wat van de eerste beurt in september, toch was het goed de basisprincipes eens op te frissen en opnieuw in te oefenen.  

Lees meer »

Spreekbeurt – 5C

7 mei 2021

Marsmannetjes bestaan echt! Ze zijn niet groen maar hebben blauw-wit gestreepte voetjes.    

Lees meer »

Krantenmode – 5C

23 april 2021

Wat kan je zoal nog doen met een stapel kranten op overschot? Als (bijna volleerde) modeontwerpers gingen we aan de slag met schaar, (weerbarstige) nietjesmachine, lijm, plakband en inspiratie. We maakten topjes, rokjes, broeken, hoedjes, schoenen, … Uiteraard sloten we af met de modeshow met als titel “Waar is Joyce?”  

Lees meer »

Week van het geld – 5C

25 maart 2021

We speelden het spel “Just’in Budget”. Op die manier leerden we omgaan met winst, onvoorziene uitgaven, cash geld, geld op onze rekening, …    

Lees meer »

Labo – 5C

16 maart 2021

We kregen een workshop rond afvalverwerking en afvalbeheer. We wisten wel al dat afval een wereldwijd probleem is maar meer vernemen over stappen rond afvalverwerking en vooral afval vermijden waren toch wel interessant. Hopelijk werkt iedereen mee om de klas, de speelplaats, de straat, de stad, de wereld, … net en proper te houden.  

Lees meer »

Gekke week – Onesie – 5C

9 februari 2021

Alweer flink wat rare wezens in de klas. Blijkbaar dient een onesie ook om te slapen.  

Lees meer »

Nieuws in de klas – 5C

2 februari 2021

Gedurende gans de week ontvangen we in de klas elke dag een krantenpakket met de belangrijkste Vlaamse kranten. Bedoeling is om het medium “krant” beter te leren kennen en om de actualiteit op die manier te volgen. Onder de foto kan u lezen wat de kinderen er zelf van vonden.     ik vond de… Read more »

Lees meer »

Knutselen voor de Sint – 5C

3 december 2020

Als de Sint je vraagt iets te knutselen dan twijfel je geen seconde. Er is zelfs een filmpje bij.    

Lees meer »

WeGoStem – 5C

1 december 2020

We leerden over robots en programmeren. Uiteraard gingen we dat ook zelf proberen. In mekaar knutselen, aansluiten, programmeren en testen. We kregen verrassende resultaten te zien. Pechvogels van de dag waren Maxime en Amaury. Er kwam geen beweging in hun robot.  

Lees meer »

Onze buurlanden – 5C

19 november 2020

Om onze buurlanden wat beter te leren kennen, gingen we van alles opzoeken. We maakten daar een mooie presentatie van. Leuk, boeiend en leerrijk.  

Lees meer »

Halloween – 5C

30 oktober 2020

Vandaag toch wat rare nieuwe leerlingen in de klas.  

Lees meer »

Poppenkast 5C

26 oktober 2020

We lazen en hoorden enkele grappige dierenverhaaltjes van Toon Tellegen. Vervolgens bedachten we dan ook zelf ons verhaaltje dat we als poppenkaststukje voor elkaar brachten. Met dank aan juf Hilde voor het gebruik van de poppenkast en dank aan Rukayah voor de veiligheidsmaatregelen.  

Lees meer »

Europese Code-week in 5C

20 oktober 2020

Met Minecraft als decor zetten we onze eerste eenvoudige code-programmeerstappen. Links en rechts was soms wat moeilijk. Een leuke en leerrijke activiteit.  

Lees meer »

Industriemuseum

15 oktober 2020

We bezochten het Industriemuseum te Gent en kregen uitleg over de rijke textielgeschiedenis van de stad.  

Lees meer »

Start

15 oktober 2020

We zijn ook in oktober goed gestart.  

Lees meer »