Categorieën:

Opera Ballet Vlaanderen

21 oktober 2022

Dinsdag 18 oktober mochten we een bezoekje brengen aan de opera van Gent. We kregen geen voorstelling te zien, maar kregen er een workshop. Een workshop in de opera. Wat moeten we ons daarbij voorstellen? Het was vooral spelen met taal, met woorden, tot gedichten komen, … Ook eventjes uit onszelf treden, want we zeiden… Read more »

Lees meer »

Industriemuseum

17 oktober 2022

Op maandag 17 oktober brachten we een bezoek aan het Industriemuseum. Even terug in de tijd. De nieuwe tijden. De tijd van de industriële revolutie. We leerden verschillende personages kennen die in die tijd leefden. Conclusie: ‘Oef, wat ben ik blij dat ik nu leef!’

Lees meer »

Bibster

12 oktober 2022

We speelden een spel in de bib. Bibster! Geef de kinderen een tablet en volgers en je hebt ze mee. Aan de hand van vragen die ze kregen op de tablet, maakten ze nader kennis met de bib, de werking van de bib, het gebruik van de catalogus en leerden ze toffe boeken kennen. Hoe… Read more »

Lees meer »

Sint-Baafsabdij

12 oktober 2022

Op maandag 10 oktober gingen we met de vijfdes op bezoek naar de Sint-Baafsabdij. We werden daar opgewacht door eerstejaarsstudenten van Arteveldehogeschool. De studenten namen de leerlingen mee in groepjes doorheen de site van de Sint-Baafsabdij. Wat een indrukwekkende plaats. De kinderen deden een heleboel doe-opdrachten. Een geslaagde namiddag!

Lees meer »

GoodCook

7 oktober 2022

We kregen op vrijdag 7 oktober een workshop van Good Planet. Tijdens deze workshop werden de leerlingen omgetoverd van boer tot chef, en volgden we ons voedsel van veld tot bord. Zo ontdekten we samen dat kiezen voor plantAardig ook betekent dat we kiezen voor voeding die goed is voor onszelf én voor onze planeet.… Read more »

Lees meer »

Sportdag

7 oktober 2022

Op donderdag 6 oktober gingen we met 5 en 6 op sportdag. We hadden een prachtige herfstdag. De leerlingen hebben zich van hun beste kant getoond. Een sportieve klas. Tof! Goed gedaan 5B!

Lees meer »

Eerste hulp bij ongevallen

27 september 2022

Vandaag kregen we les van Dr. Philippe Heerinckx over EHBO. Heel interessante lessen waarbij we leren om de eerste hulp toe te dienen. Als dit geen levenslessen zijn. Goed gedaan, 5B! Dank aan Dr. Heerinckx!  

Lees meer »

Werken met de chromebooks

21 september 2022

In onze klas maken we ook gretig gebruik van de chromebooks. Het zijn al echte specialisten.

Lees meer »

Onze klas 5B!

21 september 2022

Hierbij de kinderen van 5B. Zij zijn alvast klaar voor het nieuwe schooljaar. Dikke duim 5B!

Lees meer »