Categorieën:

Kaaihoeve

14 maart 2023

Onlangs gingen we met onze klas naar de Kaaihoeve. Het was geen eenvoudige opdracht om ons tot het mooie Meilegem (Zwalm) te brengen, maar we zijn er toch geraakt. Met dank aan alle chauffeurs! Het was een bijzonder frisse dag, maar wat genoten we toch van het buiten zijn, de mooie natuur, het glooiende landschap.… Read more »

Lees meer »

Kinderspelen Pieter Breughel

14 februari 2023

Als afsluiter van ons thema ‘Pieter Breughel’ tijdens de cultuurmaand speelden we de ‘Kinderspelen’ na. Met spelletjes en kledij uit de oude tijd.  

Lees meer »

Breugelspelen

14 februari 2023

Op dinsdag 14 februari hebben we met de vijfdes onze cultuurmaand afgesloten. We werkten in de maand januari rond de schilder Pieter Breugel. We hebben uitvoerig het schilderij ‘De kinderspelen’ besproken. We konden dan niet anders dan af te sluiten met allerlei kinderspelletjes en enkele spelletjes eens uit te proberen. Hopelijk hebben we de kinderen… Read more »

Lees meer »

Volkssterrenwacht Armand Pien

6 februari 2023

Op maandag 6 februari gingen we met 5B op bezoek naar de Volkssterrenwacht van Armand Pien. We kregen daar een toelichting over sterren, planeten, manen en onze zon. We mochten ook door de 150 jaar oude telescoop kijken. We waren toch wel verwonderd, dit zie je op de foto’s.

Lees meer »

Jeugdauteur Luc Descamps -5ABC

18 januari 2023

We mochten in het vijfde leerjaar opnieuw Luc Descamps verwelkomen. Niet alleen schrijver van al flink wat leuke en spannende boeken maar ook meester-verteller. Hij loodste de leerlingen door een aantal van zijn verhalen en wist iedereen te boeien en te verrassen. En nu lezen maar.

Lees meer »

Kerstoptreden

21 december 2022

De kinderen van het koor en 6D brachten afgelopen vrijdag een kerstspel. Ook de andere leerlingen mochten komen kijken. Ze deden het super, wat een succes!

Lees meer »

Leren afval beheren op school

5 december 2022

Iedereen maakt afval, maar hoe raken we het weer kwijt? Of beter nog: hoe voorkomen we afval? We ontdekten samen met de bende van de ‘Plots Afgedankte Dingen – de PAD’s’ hoe we afval op school (en ook thuis) beter kunnen beheren en aan afvalpreventie kunnen doen. Ofwel: afval omdenken, verminderen, hergebruiken, herstellen en recycleren.… Read more »

Lees meer »

Sfeer uit de klas

5 december 2022

Een sfeerbeeldje uit de klas. Even ontspannen met Just Dance en dan samenwerken aan de chromebook.

Lees meer »

Week van het Gents – lrjr. 4 – 5

1 december 2022

Om de week van het Gents in de kijker te zetten, kwam volkszanger Wim Claeys ons een paar Gentse liedjes aanleren. Een enthousiaste kern herinnerde zich best wel nog wat woorden van een vorige keer. We hadden ook geen decibelmeter mee. Die was anders wel op rood gesprongen.  

Lees meer »

Opera Ballet Vlaanderen

21 oktober 2022

Dinsdag 18 oktober mochten we een bezoekje brengen aan de opera van Gent. We kregen geen voorstelling te zien, maar kregen er een workshop. Een workshop in de opera. Wat moeten we ons daarbij voorstellen? Het was vooral spelen met taal, met woorden, tot gedichten komen, … Ook eventjes uit onszelf treden, want we zeiden… Read more »

Lees meer »

Industriemuseum

17 oktober 2022

Op maandag 17 oktober brachten we een bezoek aan het Industriemuseum. Even terug in de tijd. De nieuwe tijden. De tijd van de industriële revolutie. We leerden verschillende personages kennen die in die tijd leefden. Conclusie: ‘Oef, wat ben ik blij dat ik nu leef!’

Lees meer »

Bibster

12 oktober 2022

We speelden een spel in de bib. Bibster! Geef de kinderen een tablet en volgers en je hebt ze mee. Aan de hand van vragen die ze kregen op de tablet, maakten ze nader kennis met de bib, de werking van de bib, het gebruik van de catalogus en leerden ze toffe boeken kennen. Hoe… Read more »

Lees meer »

Sint-Baafsabdij

12 oktober 2022

Op maandag 10 oktober gingen we met de vijfdes op bezoek naar de Sint-Baafsabdij. We werden daar opgewacht door eerstejaarsstudenten van Arteveldehogeschool. De studenten namen de leerlingen mee in groepjes doorheen de site van de Sint-Baafsabdij. Wat een indrukwekkende plaats. De kinderen deden een heleboel doe-opdrachten. Een geslaagde namiddag!

Lees meer »

GoodCook

7 oktober 2022

We kregen op vrijdag 7 oktober een workshop van Good Planet. Tijdens deze workshop werden de leerlingen omgetoverd van boer tot chef, en volgden we ons voedsel van veld tot bord. Zo ontdekten we samen dat kiezen voor plantAardig ook betekent dat we kiezen voor voeding die goed is voor onszelf én voor onze planeet.… Read more »

Lees meer »

Sportdag

7 oktober 2022

Op donderdag 6 oktober gingen we met 5 en 6 op sportdag. We hadden een prachtige herfstdag. De leerlingen hebben zich van hun beste kant getoond. Een sportieve klas. Tof! Goed gedaan 5B!

Lees meer »

Eerste hulp bij ongevallen

27 september 2022

Vandaag kregen we les van Dr. Philippe Heerinckx over EHBO. Heel interessante lessen waarbij we leren om de eerste hulp toe te dienen. Als dit geen levenslessen zijn. Goed gedaan, 5B! Dank aan Dr. Heerinckx!  

Lees meer »

Werken met de chromebooks

21 september 2022

In onze klas maken we ook gretig gebruik van de chromebooks. Het zijn al echte specialisten.

Lees meer »

Onze klas 5B!

21 september 2022

Hierbij de kinderen van 5B. Zij zijn alvast klaar voor het nieuwe schooljaar. Dikke duim 5B!

Lees meer »