Categorieën:

Koken in 5B

16 november 2020

Vandaag hebben we onze kookkunsten bovengehaald in 5B. Vanuit de organisatie Good Cook leerden ze ons gezond en milieubewust koken. Een mooie combinatie. Wat hebben we geleerd? Lekkere bol-en knolgewassen eten in de winter. Goed voor het milieu en voor onze gezondheid. Deze vitamines hebben we in deze tijd toch wel extra nodig. Er zitten… Read more »

Lees meer »

Leren programmeren

25 oktober 2020

Vrijdag 23 oktober leerden we met Minecraft eenvoudige code-programmeerstappen. Niet zo eenvoudig, maar wel eens leuk om te doen.

Lees meer »

Werken met chromebooks

21 oktober 2020

Even iets anders… We schrijven een verhaal over ‘Ons heksenhuis’ in een digitaal document. Dit document vinden de kinderen in onze online classroom. We digitaliseren ook in 5B.

Lees meer »

Bezoek aan het Belfort

20 oktober 2020

Op dinsdag 20 oktober speelden we met 5B het spel van de slotenmaker in het Belfort. De wandeling in en rond het Belfort bracht ons dichter bij het ontstaan en de functies van deze stadstoren. Van de kinderen werd er verwacht dat zij aan de hand van vragen en foto’s uiteindelijk één sleutel overhielden die… Read more »

Lees meer »

Maak kennis met 5B

14 oktober 2020

Hier zie je de leerlingen van 5B.

Lees meer »

Onze klas 5B!

14 oktober 2020

Dit is onze gekke klas. Een toffe bende!

Lees meer »

Industriemuseum

14 oktober 2020

Op dinsdag 6 oktober gingen we met 5B naar het Industriemuseum. We kregen daar een uitgebreide uitleg over een periode van onze tijdsband ‘De Nieuwe tijden’, we werden er in levende lijve in onder gedompeld door even te voelen hoe het was om in een textielfabriek te werken in de 17de en 18de eeuw. Het… Read more »

Lees meer »

BLS-les in klas 5B

28 september 2020

Vandaag kregen we les over reanimeren. Dr. Philippe Heerinckx, papa van Nicolas uit 5A kwam ons dit uitleggen. De eerste hulp bieden kan levens redden. Interessante les! We moesten de theorie dan ook toepassen op poppen. Het was al meteen wat fitness voor vandaag. Bedankt aan de papa van Nicolas.

Lees meer »

BIBster

24 september 2020

Op dinsdag 22 september speelden we het spel BIBster in De Krook. Een leuk spel om op deze manier de bib wat beter te leren kennen en er passeerden in het spel ook een aantal leuke boeken. Volgende maand doen we dan een eerste uitleenbeurt in de bib. Goed gespeeld, klas 5B. Bravo!

Lees meer »