Categorieën:

GoodQuest

19 februari 2024

Vandaag, 19 februari kregen we het tweede deel van de workshop GoodCook. In de vervolgworkshop GoodCook Quest leerden we hoe we betere voedselkeuzes kunnen maken die goed zijn voor onze gezondheid, goed voor anderen én goed voor onze planeet. Aan het eind van dit avontuur werden we gekroond tot Ridder van de gezonde tafel. En we… Read more »

Lees meer »

Carnaval

19 februari 2024

Even helemaal gek doen! Wat vinden wij dat leuk. Ook de juf 😉  

Lees meer »

Speelgoedauto maken

8 februari 2024

In de cultuurmaand maakten we kennis met Pieter Breugel. Het schilderij ‘De Kinderspelen’ hebben we uitvoerig besproken. In de tijd van Pieter Breugel maakten de kinderen vaak hun eigen speelgoed. Eens kijken of wij dat ook kunnen… We knutselden een eigen speelgoedautootje in elkaar. Het koetswerk zag er bij velen prachtig uit, alsook de wielen… Read more »

Lees meer »

Breugelspelen

31 januari 2024

Op dinsdag 30 januari dompelden we ons met het vijfde leerjaar onder in de tijd van Pieter Breugel. Tijdens de cultuurmaand onderzoeken wij de schilder Pieter Breugel. Het schilderij ‘Kinderspelen’ wordt uitgediept en grondig bekeken. Dan kunnen we het ook niet laten om zelf eens een aantal spelletjes van op het schilderij uit te testen.… Read more »

Lees meer »

Good Cook

16 januari 2024

Op dinsdag 16 januari volgden we met onze klas een workshop van Good Cook. We leerden seizoensgebonden groenten kennen en leerden er ook lekkere gerechtjes mee maken. Verrassend lekker! Goed gewerkt 5B en alles netjes opgeruimd.

Lees meer »

Rolschaatsen – 5ABC

19 december 2023

Onder de stadshal konden we ons uitleven op de (rol)schaatspiste. Niet iedereen bleef de hele tijd overeind maar leuk was het wel.  

Lees meer »

Gentsche liedjes – lrjr. 4 – 5

10 november 2023

In het kader van “De week van het Gentsch” kwam volkszanger Wim Claeys op bezoek om ons een aantal oude volkse liedjes aan te leren. Het enthousiasme was groot. Over twee weken volgt nog een zangfeest in de Bijloke. “‘t Was vrie wijs.”  

Lees meer »

Sportdag

16 oktober 2023

Op donderdag 12 oktober gingen wij op sportdag. De zon hebben we geruild voor de regen. Maar dat deerde ons niet. De kinderen gingen ervoor. Ik heb knappe samenwerkingen gezien op de vloten. Goed gedaan!

Lees meer »

Industriemuseum

16 oktober 2023

 

Lees meer »

EHBO-lessen

25 september 2023

Op maandag 25 september kregen we les van Dr. Philippe Heerinckx in het leren reanimeren. In zes stappen kunnen we heel wat hulp bieden aan iemand die in levensgevaar is. Heel erg bedankt aan Dr. Philippe Heerinckx voor deze toch wel belangrijke levenslessen.

Lees meer »

Onze klas

5 september 2023

We zijn goed ingecheckt! Vluchtnummer 5B_20232024 is ready for take-off!

Lees meer »

Frans spreken

5 september 2023

Onze eerste, korte gesprekje in het Frans voeren met onze Playmobil of andere mannetjes.

Lees meer »