Categorieën:

Kaaihoeve

29 maart 2022

Onlangs kregen we post in het 5de leerjaar. Op de brief stond het volgende te lezen: Gegroet gij allen, begeeft u naar het schone Meilegem. Gaat daar naar de plaats waar de schepen aanlegden in mijn tijd. Wie daar zoekt, zal mij leren kennen. Wie zoekt, die vindt mijn geheim. P.L.D.V. Wat een geheimzinnige brief.… Read more »

Lees meer »

Jeugdboekenmaand

29 maart 2022

Op maandag 28 maart deden we een spel rond de Jeugboekenmaand in de bib. We deden doe- opdrachten, weetopdrachten, zoekopdrachten, … Leuk om op een speelse manier kennis te maken met boeken.

Lees meer »

Leren afval beheren

22 maart 2022

Op maandag 21 maart kregen we een workshop van GoodPlanet. Een leerrijke workshop over hoe we ons afval moeten beheren. Wat moet in welke vuilnisbak? We kregen ook uitleg hoe ons afval wordt verwerkt en wat er opnieuw kan gemaakt worden van afval. Dus sorteren is de boodschap, maar misschien nog beter afval VOORKOMEN. Een… Read more »

Lees meer »

Wetenschapsbattle

22 maart 2022

Vandaag, dinsdag 22 maart deden we mee met het 5de leerjaar aan de Wetenschapsbattle. De Wetenschapsbattle is een show waarbij vijf wetenschappers hun ruimteonderzoek voorstellen aan een zaal met 400 kinderen en gevolgd door duizenden kinderen via de livestream. Het was een spannende en interactieve wedstrijd waarbij de kinderen stemmen voor de beste presentatie. Ook was… Read more »

Lees meer »

Krijttekeningen op de speelplaats

17 maart 2022

Een ideaal weertje vandaag om met krijt te werken tijdens de wekelijkse knutselnamiddag op donderdag. En dit leverde volgende pareltjes op! Knap werk, 5B!

Lees meer »

Kinderrechtenwandeling

15 maart 2022

Vandaag onder een mooie lentezon deden we met het vijfde leerjaar de kinderrechtenwandeling. Aan de hand van verschillende locaties in Gent werd er een woordje geschiedenis verteld om zo tot een kinderrecht te komen. Een onverwacht, maar heel fijn bezoek aan de organisatie Habbekrats maakte de wandeling compleet.    

Lees meer »

5B Ballonauto maken

3 februari 2022

In het thema van de cultuurmaand leerden de leerlingen van 5B zelf een auto ontwerpen, nl. een ballonauto! Tof gedaan 5B!

Lees meer »

Volkssterrenwacht Armand Pien

31 januari 2022

Op maandag 31 januari gingen we met 5B naar de Sterrenwacht Armand Pien. We zagen een coole 3D film over de zon, sterren en planeten. We gingen ook eens naar de telescoop kijken, dat was wel eens de moeite. Verdere uitleg over dit thema volgt nog in de lessen, dit was al een voorsmaakje.

Lees meer »

Speelgoedmuseum

26 januari 2022

Op donderdag 25 januari gingen we een dagje naar het speelgoedmuseum in Mechelen. Deze maand is het cultuurmaand op Sint-Barbara. We leren in de klas over Pieter Breugel. In het bijzonder over het schilderij ‘De kinderspelen’. We maakten kennis met het schilderij, we konden echt in het 3D schilderij stappen. Wat knap gedaan. Uiteraard konden… Read more »

Lees meer »

5B Skyline Nieuwjaar + tekening met een voorwerp

20 januari 2022

De leerlingen van 5B zijn creatief gestart aan het nieuwe jaar! Ze maakten een kleurrijke krastekening, een prachtige skyline en deze week gingen ze creatief te werk met een klein voorwerp! Mooi werk, 5B!    

Lees meer »

Voorlezen

25 november 2021

Deze week genieten we in 5B ook van de voorleesweek. Dan maken we het toch eens extra gezellig in onze klas. We lezen voor uit het boek: Donkere getallen van Luc Descamps. Lezen is een feest!  

Lees meer »

Digitale cartoon – 5B

19 oktober 2021

We gingen ook aan de digitale slag om onze eigen korte verhaaltjes te maken. Er zijn nog wat resultaten achter maar daar wordt aan gewerkt.  

Lees meer »

Sportdag Blaarmeersen

7 oktober 2021

We beleefden vandaag een prachtige sportdag. We hadden het weertje mee, we deden leuke sporten. We hebben ons goed geamuseerd. Wat een top klas heb ik. 5B, ik ben kei trots op jullie! Goed gedaan, team 5B!

Lees meer »

Werken met de chromebooks

6 oktober 2021

We ontdekken ons nieuw taalthema aan de hand van een ontdekplaat. De leerlingen zien filmpjes, quotes, weetjes, spreekwoorden, artikels, … allerhande zaken die te maken hebben met ons nieuw taalthema. Super leuk wat er allemaal te ontdekken valt. Na het ontdekken kunnen ze afleiden waarover het thema zal gaan. We hebben het ontdekt, mama’s en… Read more »

Lees meer »

Leren reanimeren

28 september 2021

Op dinsdag 28 september kregen we les van Dr. Philippe Heerinckx in het leren reanimeren. Heel interessant! Nu weten we wat te doen als we de eerste hulp moeten toedienen. Ik voel me als leerkracht heel wat veiliger, nu ik weet dat 20 leerlingen me kunnen helpen in nood. Bedankt aan Dr. Heerinckx!

Lees meer »

Als vogels in een boom

14 september 2021

In onze boom is plaats voor vogels van allerlei soort. Bomen zijn gastvrij en iedereen hoort erbij! In onze school is iedereen welkom. Iedereen telt! Iedereen vindt een leuk plaatsje. We hebben elkaar allemaal nodig.   Het besef van onszelf groeit in diepe verbondenheid met anderen. De toekomst kunnen we alleen samen bouwen. We leren… Read more »

Lees meer »

Onze klas 5B

3 september 2021

We zijn goed gestart. De kinderen van 5B!

Lees meer »