Categorieën:

Knutselen van gebroken paaseieren

26 maart 2021

De leerlingen van 5B raakten net op tijd klaar met het knutselen van deze prachtige, kleurrijke paaseieren! En mmm, er zitten lekkers in! Prettige vakantie, allemaal!

Lees meer »

Krijtverhaal maken op de speelplaats

11 maart 2021

De kinderen van 5B maakten deze prachtige krijttekeningen op de speelplaats. Wie klaar was, ging in zijn/haar tekening liggen. En dat leverde prachtige krijtverhalen op! Mooi gedaan, 5B!  

Lees meer »

Dieren tekenen van cijfers + skyline

26 februari 2021

De leerlingen van 5B hadden als opdracht een skyline te maken met zwart papier en warme kleuren. Deze knutselwerkjes van de skyline werden naast elkaar ‘geprikt’, waardoor we 1 grote skyline kregen. Prachtig toch! Een tweede opdracht was een dier tekenen startend vanuit een cijfer of met de contouren van de hand. Ook bij deze… Read more »

Lees meer »

Gedichtendag

10 februari 2021

Op donderdag 28 januari was het gedichtendag en toonden we ons dichterlijke kant. We schreven ruitenwisserpoëzie. We schreven een positief gedicht in deze vreemde tijden en we staken ons gedichtje onder een ruitenwisser van de auto’s op straat. Op deze manier probeerden we de mensen blij te maken. We zochten ook gedichten op de speelplaats.… Read more »

Lees meer »

Poëzieweek – Valentijn

5 februari 2021

Een gedicht schrijven in thema Valentijn en daarbij een passende dot-painting (stippeltekening) maken.

Lees meer »

Knutselen van robots

1 februari 2021

De leerlingen van 5B maakten deze prachtige robots! De leerlingen stemden de groene ‘vuilnisbak-robot’ tot de creatiefste robot van de klas! Knap werk allemaal!    

Lees meer »

Pieter Breugel-Leven in de 16de eeuw

25 januari 2021

We leerden al wat over Pieter Breugel. Pieter Breugel leefde in de 16de eeuw. Ditmaal keerden we letterlijk terug in de 16de eeuw. Ieder groepje kreeg een verhaal van een gezin. Sommige groeien arm op, anderen op een kasteel, nog anderen op een boerderij. De kinderen moesten in hun groepjes daar een toneeltje over maken.… Read more »

Lees meer »

Auteur in de klas – 5ABCD

20 januari 2021

Op dinsdag 19 januari kregen we jeugdauteur Luc Descamps op bezoek. Hij deed ogen blinken, monden openvallen van verbazing en harten opslaan van het schrikken. Zijn verhalen wisten alle kinderen te boeien. Er zal zeker gelezen worden.  

Lees meer »

Cultuurmaand Pieter Breugel

15 januari 2021

We zijn januari, dat betekent de cultuurmaand. In het vijfde leerjaar zijn we ons in de kunstenaar Pieter Breugel aan het verdiepen. Wie was hij? Wanneer leefde hij? Welke werken heeft hij allemaal gemaakt? Bij zijn fantastische werk ‘De kinderspelen’ moesten we toch even stilstaan. Naar aanleiding van dit schilderij moesten de kinderen een zelfgemaakte… Read more »

Lees meer »

We Go Stem

9 december 2020

We leerden over robots en programmeren. Uiteindelijk gingen we zelf aan de slag. De robots in elkaar knutselen, hem verbinden met de computer, op de computer de programmeertaal schrijven om onze robot opdrachten te laten uitvoeren. Spannend!

Lees meer »

Koken in 5B

16 november 2020

Vandaag hebben we onze kookkunsten bovengehaald in 5B. Vanuit de organisatie Good Cook leerden ze ons gezond en milieubewust koken. Een mooie combinatie. Wat hebben we geleerd? Lekkere bol-en knolgewassen eten in de winter. Goed voor het milieu en voor onze gezondheid. Deze vitamines hebben we in deze tijd toch wel extra nodig. Er zitten… Read more »

Lees meer »

Leren programmeren

25 oktober 2020

Vrijdag 23 oktober leerden we met Minecraft eenvoudige code-programmeerstappen. Niet zo eenvoudig, maar wel eens leuk om te doen.

Lees meer »

Werken met chromebooks

21 oktober 2020

Even iets anders… We schrijven een verhaal over ‘Ons heksenhuis’ in een digitaal document. Dit document vinden de kinderen in onze online classroom. We digitaliseren ook in 5B.

Lees meer »

Bezoek aan het Belfort

20 oktober 2020

Op dinsdag 20 oktober speelden we met 5B het spel van de slotenmaker in het Belfort. De wandeling in en rond het Belfort bracht ons dichter bij het ontstaan en de functies van deze stadstoren. Van de kinderen werd er verwacht dat zij aan de hand van vragen en foto’s uiteindelijk één sleutel overhielden die… Read more »

Lees meer »

Maak kennis met 5B

14 oktober 2020

Hier zie je de leerlingen van 5B.

Lees meer »

Onze klas 5B!

14 oktober 2020

Dit is onze gekke klas. Een toffe bende!

Lees meer »

Industriemuseum

14 oktober 2020

Op dinsdag 6 oktober gingen we met 5B naar het Industriemuseum. We kregen daar een uitgebreide uitleg over een periode van onze tijdsband ‘De Nieuwe tijden’, we werden er in levende lijve in onder gedompeld door even te voelen hoe het was om in een textielfabriek te werken in de 17de en 18de eeuw. Het… Read more »

Lees meer »

BLS-les in klas 5B

28 september 2020

Vandaag kregen we les over reanimeren. Dr. Philippe Heerinckx, papa van Nicolas uit 5A kwam ons dit uitleggen. De eerste hulp bieden kan levens redden. Interessante les! We moesten de theorie dan ook toepassen op poppen. Het was al meteen wat fitness voor vandaag. Bedankt aan de papa van Nicolas.

Lees meer »

BIBster

24 september 2020

Op dinsdag 22 september speelden we het spel BIBster in De Krook. Een leuk spel om op deze manier de bib wat beter te leren kennen en er passeerden in het spel ook een aantal leuke boeken. Volgende maand doen we dan een eerste uitleenbeurt in de bib. Goed gespeeld, klas 5B. Bravo!

Lees meer »