Categorieën:

Een bezoek aan het Rijksarchief van Gent

4 juni 2024

Op maandag 27 mei gingen we met 5B op bezoek naar het Rijksarchief van Gent. Het was een bezoekje vlakbij de deur, dus dit konden we niet laten liggen. We mochten een kijkje nemen in oude documenten, oorkonden en geschriften. Boeken uit de tijd van de graven en gravinnen. Een duik in het grafelijk verleden.… Read more »

Lees meer »

Wie was Willem?

25 april 2024

Op donderdag 25 april doken we de archieven in. We brachten tijdens de erfgoedweken een bezoek aan het archief van de stad Gent, ‘De zwarte doos’. ‘Maar juf, dat gebouw is niet zwart, waarom heet het dan ‘De zwarte doos’?’ Dat was de eerste vraag toen we na een poosje stappen in Gentbrugge arriveerden. Deze… Read more »

Lees meer »

Bourgoyen

25 april 2024

Woensdag 24 april gingen we met 5B op uitstap naar de Bourgoyen. De zon hadden we niet mee, maar al bij al verliep de voormiddag met hier en daar een bui toch redelijk droog. Het weer hield ons niet tegen de natuur in te trekken. Wat een mooie omgeving. De kinderen zelf waren verwonderd en… Read more »

Lees meer »

Sportdag – 5BC

22 maart 2024

Een hele verzameling activiteiten waaronder sommige zelfs helemaal nieuw. Een leuke dag.  

Lees meer »

Auteur in de klas – 5ABC

20 maart 2024

Hoe tof is het om in de jeugdboekenmaand een jeugdauteur op bezoek te krijgen. Luc Descamps vond het niet erg om op (Antwerpse) vaderdag langs te komen. Op zijn overtuigende, boeiende, grappige , … manier nam hij ons mee door een aantal van zijn verhalen. Er passeerden nogal wat personages de revue en soms moesten… Read more »

Lees meer »

Volkssterrenwacht Armand Pien

13 maart 2024

Vandaag, woensdag 13 maart brachten we een bezoek aan de Volkssterrenwacht Armand Pien in de universiteit van Gent. We volgden de workshop Galilei’s bril. Bij dit bezoek ontdekten de kinderen het zonnestelsel. De 3D-film ‘Galilei’s Bril’ prikkelde de verbeelding van de kinderen en liet hen nadenken over ons zonnestelsel en reizen door de ruimte. We… Read more »

Lees meer »

Kaaihoeve

11 maart 2024

Vrijdag 8 maart een stralende en zonnige dag. Ideaal voor de uitstap naar de Kaaihoeve. We volgden de activiteit ‘Oriëntatie in het landschap’. De naam spreekt voor zich. We hadden geen gps mee, maar wel een kompas. Met het kompas leerden we ons oriënteren. Zo ontdekten we ook wie P.L.D.V. was en welk geheim hij… Read more »

Lees meer »

Boekenbeurs

5 maart 2024

Vandaag, 5 maart stelden de leerlingen van het 5de leerjaar hun voorgelezen boek voor aan de hand van een boekendoos. Book in a box! Wauw! Wat hebben wij knappe resultaten gezien. Het uitleggen waarover ons boek ging, bleef moeilijk voor sommigen. Hopelijk hebben we toch een aantal leerlingen kunnen prikkelen om een boek te lezen… Read more »

Lees meer »

Ticket to ride and read

4 maart 2024

Vandaag, 4 maart startte de jeugdboekenmaand. We konden een spel in de bib voor de jeugdboekenmaand niet zomaar voorbij laten gaan. Het spel heette ‘Ticket to ride and read’. Op een interactieve manier maakten we kennis met mooie boeken en strips over sport en spel.

Lees meer »

GoodQuest

19 februari 2024

Vandaag, 19 februari kregen we het tweede deel van de workshop GoodCook. In de vervolgworkshop GoodCook Quest leerden we hoe we betere voedselkeuzes kunnen maken die goed zijn voor onze gezondheid, goed voor anderen én goed voor onze planeet. Aan het eind van dit avontuur werden we gekroond tot Ridder van de gezonde tafel. En we… Read more »

Lees meer »

Carnaval

19 februari 2024

Even helemaal gek doen! Wat vinden wij dat leuk. Ook de juf 😉  

Lees meer »

Speelgoedauto maken

8 februari 2024

In de cultuurmaand maakten we kennis met Pieter Breugel. Het schilderij ‘De Kinderspelen’ hebben we uitvoerig besproken. In de tijd van Pieter Breugel maakten de kinderen vaak hun eigen speelgoed. Eens kijken of wij dat ook kunnen… We knutselden een eigen speelgoedautootje in elkaar. Het koetswerk zag er bij velen prachtig uit, alsook de wielen… Read more »

Lees meer »

Breugelspelen

31 januari 2024

Op dinsdag 30 januari dompelden we ons met het vijfde leerjaar onder in de tijd van Pieter Breugel. Tijdens de cultuurmaand onderzoeken wij de schilder Pieter Breugel. Het schilderij ‘Kinderspelen’ wordt uitgediept en grondig bekeken. Dan kunnen we het ook niet laten om zelf eens een aantal spelletjes van op het schilderij uit te testen.… Read more »

Lees meer »

Good Cook

16 januari 2024

Op dinsdag 16 januari volgden we met onze klas een workshop van Good Cook. We leerden seizoensgebonden groenten kennen en leerden er ook lekkere gerechtjes mee maken. Verrassend lekker! Goed gewerkt 5B en alles netjes opgeruimd.

Lees meer »

Rolschaatsen – 5ABC

19 december 2023

Onder de stadshal konden we ons uitleven op de (rol)schaatspiste. Niet iedereen bleef de hele tijd overeind maar leuk was het wel.  

Lees meer »

Gentsche liedjes – lrjr. 4 – 5

10 november 2023

In het kader van “De week van het Gentsch” kwam volkszanger Wim Claeys op bezoek om ons een aantal oude volkse liedjes aan te leren. Het enthousiasme was groot. Over twee weken volgt nog een zangfeest in de Bijloke. “‘t Was vrie wijs.”  

Lees meer »

Sportdag

16 oktober 2023

Op donderdag 12 oktober gingen wij op sportdag. De zon hebben we geruild voor de regen. Maar dat deerde ons niet. De kinderen gingen ervoor. Ik heb knappe samenwerkingen gezien op de vloten. Goed gedaan!

Lees meer »

Industriemuseum

16 oktober 2023

 

Lees meer »