Categorieën:

Voorlezen

25 november 2021

Deze week genieten we in 5B ook van de voorleesweek. Dan maken we het toch eens extra gezellig in onze klas. We lezen voor uit het boek: Donkere getallen van Luc Descamps. Lezen is een feest!  

Lees meer »

Digitale cartoon – 5B

19 oktober 2021

We gingen ook aan de digitale slag om onze eigen korte verhaaltjes te maken. Er zijn nog wat resultaten achter maar daar wordt aan gewerkt.  

Lees meer »

Sportdag Blaarmeersen

7 oktober 2021

We beleefden vandaag een prachtige sportdag. We hadden het weertje mee, we deden leuke sporten. We hebben ons goed geamuseerd. Wat een top klas heb ik. 5B, ik ben kei trots op jullie! Goed gedaan, team 5B!

Lees meer »

Werken met de chromebooks

6 oktober 2021

We ontdekken ons nieuw taalthema aan de hand van een ontdekplaat. De leerlingen zien filmpjes, quotes, weetjes, spreekwoorden, artikels, … allerhande zaken die te maken hebben met ons nieuw taalthema. Super leuk wat er allemaal te ontdekken valt. Na het ontdekken kunnen ze afleiden waarover het thema zal gaan. We hebben het ontdekt, mama’s en… Read more »

Lees meer »

Leren reanimeren

28 september 2021

Op dinsdag 28 september kregen we les van Dr. Philippe Heerinckx in het leren reanimeren. Heel interessant! Nu weten we wat te doen als we de eerste hulp moeten toedienen. Ik voel me als leerkracht heel wat veiliger, nu ik weet dat 20 leerlingen me kunnen helpen in nood. Bedankt aan Dr. Heerinckx!

Lees meer »

Als vogels in een boom

14 september 2021

In onze boom is plaats voor vogels van allerlei soort. Bomen zijn gastvrij en iedereen hoort erbij! In onze school is iedereen welkom. Iedereen telt! Iedereen vindt een leuk plaatsje. We hebben elkaar allemaal nodig.   Het besef van onszelf groeit in diepe verbondenheid met anderen. De toekomst kunnen we alleen samen bouwen. We leren… Read more »

Lees meer »

Onze klas 5B

3 september 2021

We zijn goed gestart. De kinderen van 5B!

Lees meer »