Categorieën:

Grafelijk Rijksarchief

4 juni 2024

Een bezoek aan het Grafelijk Rijksarchief in Gent. We kregen de kans om heel oude documenten, boeken en oorkondes te bekijken. Ze dateren uit de middeleeuwen en werden gemaakt van perkament met een zegel. Echte kunstwerken! Sommigen mochten we zelfs aanraken! Nadien mochten we zelf een oorkonde maken.

Lees meer »

Auteur in de klas – 5ABC

20 maart 2024

Hoe tof is het om in de jeugdboekenmaand een jeugdauteur op bezoek te krijgen. Luc Descamps vond het niet erg om op (Antwerpse) vaderdag langs te komen. Op zijn overtuigende, boeiende, grappige , … manier nam hij ons mee door een aantal van zijn verhalen. Er passeerden nogal wat personages de revue en soms moesten… Read more »

Lees meer »

Seesaw – BLog 5A

8 februari 2024

Vanaf nu worden de foto’s van de klas gedeeld via Seesaw. Neem gerust een kijkje op de blog van 5A. Seesaw

Lees meer »

Breugelspelen

31 januari 2024

Op dinsdag 30 januari dompelden we ons met het vijfde leerjaar onder in de tijd van Pieter Breugel. Tijdens de cultuurmaand onderzoeken wij de schilder Pieter Breugel. Het schilderij ‘Kinderspelen’ wordt uitgediept en grondig bekeken. Dan kunnen we het ook niet laten om zelf eens een aantal spelletjes van op het schilderij uit te testen.… Read more »

Lees meer »

Rolschaatsen – 5ABC

19 december 2023

Onder de stadshal konden we ons uitleven op de (rol)schaatspiste. Niet iedereen bleef de hele tijd overeind maar leuk was het wel.  

Lees meer »

Gentsche liedjes – lrjr. 4 – 5

10 november 2023

In het kader van “De week van het Gentsch” kwam volkszanger Wim Claeys op bezoek om ons een aantal oude volkse liedjes aan te leren. Het enthousiasme was groot. Over twee weken volgt nog een zangfeest in de Bijloke. “‘t Was vrie wijs.”  

Lees meer »

Sint-Baafsabdij – 5C

24 oktober 2023

We werden ondergedompeld in een authentiek stuk Gentse stadsgeschiedenis. Het weer had wat beter mogen zijn maar wellicht regende het honderden jaren geleden even nat.  

Lees meer »

BLS-lessen.

26 september 2023

Spoedarts Philippe Heerinxckx leerde ons de reanimatietechnieken.

Lees meer »

Welkom in 5A!

25 september 2023

Lees meer »