Categorieën:

Volkssterrenwacht ‘Armand Pien’.

28 februari 2023

We bezoeken de Volksterrenwacht van Armand Pien op de universitiet van Gent. Bij aankomst maken we al kennis met een reusachtige barometer. We bekijken de planeten eens door een andere bril, een 3D-bril. Door enkele proefjes leren we de standen van de maan beter kennen. We maken kennis met het programma ‘Stellarium’. We leren ook… Read more »

Lees meer »

Kinderspelen Pieter Breughel

14 februari 2023

Als afsluiter van ons thema ‘Pieter Breughel’ tijdens de cultuurmaand speelden we de ‘Kinderspelen’ na. Met spelletjes en kledij uit de oude tijd.  

Lees meer »

Breugelspelen

14 februari 2023

Op dinsdag 14 februari hebben we met de vijfdes onze cultuurmaand afgesloten. We werkten in de maand januari rond de schilder Pieter Breugel. We hebben uitvoerig het schilderij ‘De kinderspelen’ besproken. We konden dan niet anders dan af te sluiten met allerlei kinderspelletjes en enkele spelletjes eens uit te proberen. Hopelijk hebben we de kinderen… Read more »

Lees meer »

Jeugdauteur Luc Descamps -5ABC

18 januari 2023

We mochten in het vijfde leerjaar opnieuw Luc Descamps verwelkomen. Niet alleen schrijver van al flink wat leuke en spannende boeken maar ook meester-verteller. Hij loodste de leerlingen door een aantal van zijn verhalen en wist iedereen te boeien en te verrassen. En nu lezen maar.

Lees meer »

Kerstoptreden

21 december 2022

De kinderen van het koor en 6D brachten afgelopen vrijdag een kerstspel. Ook de andere leerlingen mochten komen kijken. Ze deden het super, wat een succes!

Lees meer »

LABO

2 december 2022

Leren Afval Beheren Op school: Voorkomen, sorteren, hergebruiken, recycleren, … We hebben veel bijgeleerd. De kinderen zullen thuis wel een oogje in’ t zeil houden of alles correct gesorteerd wordt. 🙂 Alle beetjes helpen.  

Lees meer »

Week van het Gents – lrjr. 4 – 5

1 december 2022

Om de week van het Gents in de kijker te zetten, kwam volkszanger Wim Claeys ons een paar Gentse liedjes aanleren. Een enthousiaste kern herinnerde zich best wel nog wat woorden van een vorige keer. We hadden ook geen decibelmeter mee. Die was anders wel op rood gesprongen.  

Lees meer »

De Kaaihoeve.

27 november 2022

We gingen op zoek naar P.L.D.V. Met succes! Door het goede gebruik van het kompas en het meetwiel konden we achterhalen wie P.L.D.V. was. We hebben ook de schat gevonden! Het herfstzonnetje liet ons toe om buiten te picknicken. Heerlijk! Hartelijk dank aan de bereidwillige chauffeurs om deze uitstap mogelijk te maken.  

Lees meer »

Industriemuseum

27 oktober 2022

Op ontdekking naar de verschillende spinmachines. Van oud naar nieuw, van gevaarlijk naar veilig.

Lees meer »

Bibster

21 oktober 2022

Een online spel dat we in duo’s spelen om de bib nog beter te leren kennen. Welk duo is het snelst?  

Lees meer »

Workshop in de opera

19 oktober 2022

Acteren, jezelf groot maken, spelen met geluid, durven. Laat je maar eens gaan!  

Lees meer »

Sint-Baafsabdij

14 oktober 2022

Op ontdekking in de Sint-Baafsabdij. Samen met eerstejaarsstudenten van Arteveldehogeschool opdrachtjes uitvoeren die te maken hebben met de Middeleeuwen. Al doende leren we.

Lees meer »

Good cook- Good planet

14 oktober 2022

We maken zelf lekkere gerechtjes met plantaardige voeding. Graag een gerechtje thuis opnieuw maken? Bekijk de gerechtjes online.

Lees meer »

EHBO-lessen

28 september 2022

Met dank aan Philippe Heerinckx voor de BLS-lessen! 5A  

Lees meer »

Welkom in 5A

15 september 2022

Lees meer »