Categorieën:

Zeeklas vrijdag 20 mei 2022

20 mei 2022

Het zit er al op. Ongelooflijk hoe snel deze week voorbij is gevlogen. Na het ontbijt de koffers pakken en alles opruimen. Daarna trokken voor een laatste keer de duinen in. Sommige leerlingen hadden nog wat energie over om te spelen, anderen hielden het liever wat rustiger. Zoals afgesproken waren we om 15 uur terug.… Read more »

Lees meer »

Zeeklas donderdag 19 mei 2022

19 mei 2022

Het felle onweer voor de middag zullen maar beschouwen als de perfecte opmaat voor de leeruitstap van na de middag. Gelukkig brachten we de tijd van de plensbui door in het natuurcentrum waar we op een speelse en leerrijke manier nog meer te weten kwamen over het strand en zijn bewoners. Nu we niet langer… Read more »

Lees meer »

Zeeklas woensdag 18 mei 2022

18 mei 2022

Duracell heeft er een geduchte concurrent bijgekregen. Wij zijn ervan overtuigd dat onze leerlingen echt langer meegaan ! Nadat ze nog maar eens naar zee waren gestapt, crosten ze naar hartenlust over de zeedijk. Met hun gocart gaven ze Hamilton en Verstappen het nakijken. Dan maar snel terug naar Flipper voor het middagmaal. Daarna nog… Read more »

Lees meer »

Zeeklas dinsdag 17 mei 2022

17 mei 2022

Wat een schitterende dag! De voormiddag brachten we door onder een stralend zonnetje op het strand. We kwamen van alles te weten over schelpen en andere strandvondsten. Wat die diertjes kunnen, lukt ons toch ook zeker ?  Al snel werd duidelijk dat we nog een beetje moeten oefenen, maar we amuseerden ons te pletter. Na… Read more »

Lees meer »

Zeeklas maandag 16 mei 2022

16 mei 2022

Deze morgen konden we precies om negen uur vertrekken. Een hevig onweer maakte de heenreis net iets minder saai. Aan de kust was het wel bewolkt maar toch droog. Na het gesmaakte middagmaal (frietjes !) speelden we nog even op de speeltuin. De duinenwandeling vormde de hoofdbrok van de namiddagactiviteit.  Keurig afwisselend : aandachtig luisteren… Read more »

Lees meer »

Bibspel

15 maart 2022

Jeugdboekenmaandspel in de  Krook! Superheld Kidd Wonderbroek verloor zijn magische kracht omdat iemand zijn wonderlijke broek in de wasmachine stak. Via allerlei leuke opdrachten konden we de magische krachten van zijn broek terugwinnen.

Lees meer »

toneeltje Frans

15 maart 2022

Na weken oefenen, voorbereiden en materiaal verzamelen is het eindelijk zover. We mogen ons toneeltje van Frans voorbrengen voor onze klasgenoten. Iedereen kan al een aardig woordje Frans en we genieten van elkaars inzet!

Lees meer »

leeruitstap Brussel

15 maart 2022

De voorbije weken werkten we tijdens de cultuurmaand rond kunst en leerden we de kunstenaar René Magritte beter kennen. Donderdag 27 januari bezochten we het Magritte-museum in Brussel en bekeken daar de 200 topwerken uit de collectie. In de namiddag trokken we op tocht door Brussel in functie van onze lessen over de geschiedenis van… Read more »

Lees meer »

Gravensteen en Pierke

15 maart 2022

Aangezien er geen stoute kinderen waren in het 4de leerjaar, kregen we van Sinterklaas een heel fijn geschenk :  op maandag 21 februari mochten we op stap ! We maakten er zelfs een daguitstap van met in de voormiddag een bezoek aan het Gravensteen en in de namiddag een heerlijk ontspannend uurtje met het poppentheater… Read more »

Lees meer »

Gekke week

15 maart 2022

Elke nieuwe schooldag een andere opdracht om zich te verkleden. Dolle pret !

Lees meer »

Werken met klei

15 maart 2022

Wat een plezier. We maken met klei een mooi werkje!

Lees meer »

Parachute

15 maart 2022

Tijdens het zelfstandig werk maakten we een parachute. Deze moesten we erna natuurlijk op een grote hoogte uittesten. Daarna beken we welke parachutes heb beste vlogen en hoe dit kwam.  

Lees meer »

Sponsoractie

1 november 2021

Dit jaar zamelden we maar liefst €6000 in voor de Gentse organisatie ‘Een hart voor vluchtelingen’. Als tegenprestatie gingen we lopen in het Zuidpark.

Lees meer »

Halloween

1 november 2021

Halloween is mijn favoriete feest! Dan ben ik verkleed in een griezelbeest!

Lees meer »

Dag van de jeugdbeweging

27 oktober 2021

Vrijdag 22 oktober was het de dag van de jeugdbeweging en mochten de kinderen in hun uniform naar school komen.

Lees meer »

Weegcircuit

19 oktober 2021

Hoeveel krijtjes kunnen er in 100g? Hoe kunnen we beter begrijpen hoeveel 250g precies is? Door het natuurlijk zelf te wegen!

Lees meer »

Bambiraptor in de Kopergietery

19 oktober 2021

Jonas en Mats sluipen een dolgedraaid kinderhoofd binnen. Ze gaan op zoek naar de alledaagse verwondering die de kleinste kinderen en de grootste filosofen met elkaar delen. Gaandeweg raken ze verstrikt in harige hersenspinsels, veelhoekige denkkaders en onvoorziene gedachtenkronkels. Een zeer mooi stuk!

Lees meer »

Sportdag

19 oktober 2021

We beleefden op 12 oktober een prachtige sportdag. We hadden het weertje mee, we deden leuke sporten. We hebben ons goed geamuseerd. Wat een top klas heb ik. 4C, ik ben kei trots op jullie! Goed gedaan, team 4C!

Lees meer »

Spel van de slotenmaker

19 oktober 2021

Op 7 oktober speelden we met 4C het spel van de slotenmaker in het belfort. De wandeling in en rond het belfort bracht ons dichter bij het ontstaan en de functies van deze stadstoren. Van de kinderen werd er verwacht dat zij aan de hand van vragen en foto’s uiteindelijk één sleutel overhielden die de… Read more »

Lees meer »

Chromebooks

29 september 2021

We gaan nu ook regelmatig aan de slag op de chromebooks. Classroom, Bingel, computermeester,… Wij zijn helemaal mee!

Lees meer »