Categorieën:

Kerst in onze klas

6 januari 2021

We maakten het extra gezellig in onze klas met de kerstboom en veel lichtjes. We sloten het jaar af met een mooie kerstviering en schreven op vlammetjes hoe we een lichtje kunnen zijn voor anderen. Fijne feestdagen en een heel mooi 2021 toegewenst aan iedereen!

Lees meer »

Het spel van de slotenmaker

6 januari 2021

We brachten een bezoek aan het belfort van Gent. Aan de hand van een spel met vragen leerden we meer over de functie en de geschiedenis van het gebouw en zochten we de sleutel om de schatkist te openen. Dit hebben de kinderen met veel enthousiasme en succes gedaan met een lekkere beloning als resultaat!… Read more »

Lees meer »

Bezoek Sinterklaas!

6 januari 2021

Gelukkig is de Sint ons dit jaar ook weer niet vergeten! We hebben ons schoentje gezet, maakten mooie tekeningen en kwamen in het rood naar school. We kregen hiervoor veel lekkers en cadeautjes in de plaats!  

Lees meer »

Halloween in 4B

31 oktober 2020

Vrijdag 30 november zaten er geen kinderen, maar geraamtes, vampieren, vleermuizen en vele andere griezels in de klas 🧛‍♀️💀👻🧙‍♀️☠ Ze knutselden een gespiegelde pompen met papier en een sidderend spookpotje met gips om op Halloween de griezelige nacht te verlichten. 🎃  

Lees meer »

Dag van de jeugdbeweging

25 oktober 2020

Vrijdag 23 oktober was het de dag van de jeugdbeweging en mochten de kinderen in hun uniform naar school komen.  

Lees meer »

Doorschuifsysteem spelling

25 oktober 2020

Om ons 50-woordendictee voor te bereiden oefenden we onze woordjes in met een doorschuifsysteem. Dit deden we samen spelenderwijs met Galgje, een woordzoeker, Kaboom en maakten we oefeningen op Bingel met de Chromebooks.  

Lees meer »

Eeuwen inoefenen

25 oktober 2020

In ons W.O. thema leren we over de eeuwenband en leren we de eeuw bepalen van een jaartal en een jaartal geven uit een eeuw. Dit oefenden we in met onze buur met oefenkaartjes. Samen leren is steeds leuker dan alleen!    

Lees meer »

Leerlingenparlement

25 oktober 2020

Er waren maar liefst 10 kandidaten voor de verkiezingen van het leerlingenparlement! De kinderen maakten een affiche met hun programmapunten en stelden hun ideeën aan de klas voor in een 1-minuutvoorstelling. Daarna werden ze door hun kritische kiezers grondig bevraagd over hun motivatie en vaardigheden. Het werd een spannende stemronde, maar uiteindelijk werd Camille verkozen.… Read more »

Lees meer »

Sportdag

25 oktober 2020

Dinsdag 29 september wandelden we naar de Blaarmeersen voor de leuke dag vol sport. Op het programma stond: tagrugby, korfbal, baseball en minigolf om de dag af te sluiten. Het werd een hele leuke dag waarna we moe, maar voldaan terug naar school stapten.  

Lees meer »

Welkom in 4B

25 oktober 2020

En dit zijn we dan! De 24 kinderen van 4B. We zijn met 9 meisjes en 14 jongens, waarvan 3 nieuwe kinderen. We hopen dat Camille, Sander en Angel zich snel thuis voelen in hun nieuwe klas!  

Lees meer »