Categorieën:

Wetenschapsshow Technopolis

25 juni 2021

Bellen blazen, water en isomo doen verdwijnen, luide knallen, vuur spuwen, steekvlammen en rook, … het leek bijna magie maar het was echte wetenschap met koperpoeder, strontium, vloeibare stikstof, aceton en zoveel meer. Het was een echte show waarbij we veel geleerd hebben!  

Lees meer »

Zonsverduistering

25 juni 2021

Donderdag 10 juni verdween de zon een stukje achter de maan. Dit bijzondere natuurfenomeen konden we echt niet missen, dus trokken we naar het Sint-Pietersplein met onze eclipsbrilletjes. We werden daarbij nog onverwachts op een ijsje getrakteerd. Bedankt aan de organiserende ouders! 😎  

Lees meer »

Schelpen determineren

26 mei 2021

Aan de hand van determinatievragen met de chromebooks kwamen we de namen te weten van de schelpen die we op het strand gevonden hebben.  

Lees meer »

Daguitstap zee

26 mei 2021

De zeeklas kon jammer genoeg niet doorgaan dit jaar dus trokken we er een dagje op uit naar de zee. We bezochten de Duitse begraafplaats Vladslo, de Dodengang, de IJzertoren in Diksmuide en gingen daarna richting zee. We hadden prachtig weer en we konden schelpen zoeken, spelen en genieten aan het strand onder een stralend… Read more »

Lees meer »

Koningen

26 mei 2021

In de lessen van W.O. leerden we over de geschiedenis van ons land en het koningshuis.  Alle 7 koningen en koninginnen kwamen uitgebreid aan bod. Om al het geleerde nog eens extra in te oefenen gingen de kinderen in groep aan het werk met foto’s en de geziene leerstof op opdrachtkaarten, die ze chronologisch moesten… Read more »

Lees meer »

Jeugdboekenmaand

23 april 2021

“Lezen is een feest” Dit was het thema van de jeugdboekenmaand. De hele maand stond in het thema van lezen. We bekeken de opening van de jeugdboekenmaand online, we beluisterden een verhaal van Tine Vandenbussche, lazen elke dag een kwartier en de kinderen stelden een gelezen een boek voor aan de klas. We leerden zo… Read more »

Lees meer »

Gedichtendag

23 april 2021

Voor gedichtendag zochten we de stukken van de gedichtjes op de speelplaats en puzzelden ze weer samen tot een één geheel.

Lees meer »

Parachute maken

23 april 2021

Tijdens het zelfstandig werk maakten we een parachute. Deze moesten we natuurlijk vanop een grote hoogte uittesten. Daarna kwam de vraag: ‘Welke parachutes vliegen het best en hoe komt dit nu? ‘  

Lees meer »

Bruto -tarra – netto

23 april 2021

Meten is weten! Met de weegschaal en vele bokalen en blikken leerden we over het bruto -tarra en nettogewicht.  

Lees meer »

Kerst in onze klas

6 januari 2021

We maakten het extra gezellig in onze klas met de kerstboom en veel lichtjes. We sloten het jaar af met een mooie kerstviering en schreven op vlammetjes hoe we een lichtje kunnen zijn voor anderen. Fijne feestdagen en een heel mooi 2021 toegewenst aan iedereen!

Lees meer »

Het spel van de slotenmaker

6 januari 2021

We brachten een bezoek aan het belfort van Gent. Aan de hand van een spel met vragen leerden we meer over de functie en de geschiedenis van het gebouw en zochten we de sleutel om de schatkist te openen. Dit hebben de kinderen met veel enthousiasme en succes gedaan met een lekkere beloning als resultaat!… Read more »

Lees meer »

Bezoek Sinterklaas!

6 januari 2021

Gelukkig is de Sint ons dit jaar ook weer niet vergeten! We hebben ons schoentje gezet, maakten mooie tekeningen en kwamen in het rood naar school. We kregen hiervoor veel lekkers en cadeautjes in de plaats!  

Lees meer »

Halloween in 4B

31 oktober 2020

Vrijdag 30 november zaten er geen kinderen, maar geraamtes, vampieren, vleermuizen en vele andere griezels in de klas 🧛‍♀️💀👻🧙‍♀️☠ Ze knutselden een gespiegelde pompen met papier en een sidderend spookpotje met gips om op Halloween de griezelige nacht te verlichten. 🎃  

Lees meer »

Dag van de jeugdbeweging

25 oktober 2020

Vrijdag 23 oktober was het de dag van de jeugdbeweging en mochten de kinderen in hun uniform naar school komen.  

Lees meer »

Doorschuifsysteem spelling

25 oktober 2020

Om ons 50-woordendictee voor te bereiden oefenden we onze woordjes in met een doorschuifsysteem. Dit deden we samen spelenderwijs met Galgje, een woordzoeker, Kaboom en maakten we oefeningen op Bingel met de Chromebooks.  

Lees meer »

Eeuwen inoefenen

25 oktober 2020

In ons W.O. thema leren we over de eeuwenband en leren we de eeuw bepalen van een jaartal en een jaartal geven uit een eeuw. Dit oefenden we in met onze buur met oefenkaartjes. Samen leren is steeds leuker dan alleen!    

Lees meer »

Leerlingenparlement

25 oktober 2020

Er waren maar liefst 10 kandidaten voor de verkiezingen van het leerlingenparlement! De kinderen maakten een affiche met hun programmapunten en stelden hun ideeën aan de klas voor in een 1-minuutvoorstelling. Daarna werden ze door hun kritische kiezers grondig bevraagd over hun motivatie en vaardigheden. Het werd een spannende stemronde, maar uiteindelijk werd Camille verkozen.… Read more »

Lees meer »

Sportdag

25 oktober 2020

Dinsdag 29 september wandelden we naar de Blaarmeersen voor de leuke dag vol sport. Op het programma stond: tagrugby, korfbal, baseball en minigolf om de dag af te sluiten. Het werd een hele leuke dag waarna we moe, maar voldaan terug naar school stapten.  

Lees meer »

Welkom in 4B

25 oktober 2020

En dit zijn we dan! De 24 kinderen van 4B. We zijn met 9 meisjes en 13 jongens, waarvan 3 nieuwe kinderen. We hopen dat Camille, Sander en Angel zich snel thuis voelen in hun nieuwe klas!  

Lees meer »