Categorieën:

Zeeklas – vrijdag

26 mei 2023

Na het ontbijt : koffers pakken en daarna voortdurend vaarwel zeggen. Vaarwel bed van mij, vaarwel kamer van mij, vaarwel zee, vaarwel plaats aan tafel van mij, vaarwel speeltuin van mij. Nu wil ik graag weer naar huis want ik ben een beetje moe.

Lees meer »

Zeeklas – donderdag

25 mei 2023

De speeltuin op het strand was een echte topper. Na de middag nog even ernstig in de Duinpanne om onmiddellijk daarna de zenuwen nog nauwelijks de baas te kunnen. Want het is fuif vanavond ! Na een leuke opwarming vlogen we erin. Wat een ambiance !

Lees meer »

Zeeklas – woensdag

24 mei 2023

De GP F1 van De Panne werd deze voormiddag op de zeedijk gereden. De safety car moest tweemaal ingrijpen, maar de leerlingen genoten zichtbaar. Na de middag maakten we een wandeling onder een heerlijk zonnetje in het teken van kunst. De bijhorende opdrachten werden erg gesmaakt. De ontknoping van deze activiteit was een echte thriller.… Read more »

Lees meer »

Zeeklas – dinsdag

23 mei 2023

Een wekker hadden we deze morgen niet echt nodig om tijdig aan de ontbijttafel te verschijnen. De voormiddag brachten we op het strand door. We werden er expert in het bouwen van muiltjesflats, schoten pijlsnel achterwaarts over het strand terwijl we zijdelings de sprint aantrokken. Met het materiaal dat we op het strand vonden, maakten… Read more »

Lees meer »

Zeeklas – maandag

22 mei 2023

Een paar minuten voor negen uur vertrokken we deze morgen op zeeklas. Vandaag stond de leeruitstap naar Diksmuide op het programma. We bezochten eerst de Dodengang. Daar namen we ook onze picknick. Even verpozen in de speeltuin om daarna de IJzertoren te bezoeken. Tot slot de militaire begraafplaats te Vladslo. Ondertussen werden de kinderen toch… Read more »

Lees meer »

Journalist van de week: Lily-Rose.

1 mei 2023

Beste lezers, In dit verslagje ga ik jullie vertellen hoe onze rekenles er aan toe gaat. Hier op deze foto zie je Jef, het rekentalent van onze klas, samen met Laura, Victor en Geoffroy. En op deze foto zie je Clara. Zij is slim maar ze kan wel wat hulp gebruiken. Dat is helemaal niet… Read more »

Lees meer »

Naar Technopolis.

30 maart 2023

Kort en bondig: Plezant en interessant!

Lees meer »

Een schrijfster in de klas.

29 maart 2023

Katrien Van Hecke stelde ons haar boeken voor. Geboeid luisterden we naar haar verhalen.

Lees meer »

Van Napoleon naar de militaire groet…

22 maart 2023

En plots op een dag (één dag na de eerste les over Napoleon om precies te zijn) begroet Laura mij met een militaire groet. Ze heeft er veel plezier in om me elke keer te antwoorden terwijl ze deze houding aanneemt. Heel plezierig die spontaniteit! En je raadt het al. De hele klas sprong mee… Read more »

Lees meer »

We spelen een spel in de bib.

21 maart 2023

In het kader van de jeugdboekenmaand 2022 – 2023 met het thema ‘GELUK’ speelden we een spel in de bibliotheek van Gent, De Krook. Hier het verslagje van onze weekjournaliste Elodie: “Hier spelen we een spel! De kinderen krijgen opdrachten en moeten ze oplossen. Dit opdrachtje was super leuk knutselen! Ze moesten een geluksbrenger maken.… Read more »

Lees meer »

Tarra wat?

17 maart 2023

Onze weekjournaliste Mira vertelt: “Dag beste ouders en leerlingen, deze week leren we over netto, bruto en tarra. alle kinderen zijn wel mee. Maar toch is er één iemand niet mee. Hij kan bij de zorgjuf. En volgende week leren we iets anders.” -VAN MIRA 4B-  

Lees meer »

Taalles in 4B

17 maart 2023

Het dagelijks leven in het vierde leerjaar B… Het moet niet altijd gaan over uitstapjes en speciale gelegenheden. De gewone dingen mogen ook wel eens in de kijker worden gezet. En deze week doet Elena dat voor ons: “Beste ouders. Hier zie je Lieve die bezig is aan taal. Met haar potlood maakt ze de… Read more »

Lees meer »

Zelfstandig werken

10 maart 2023

“Hier zijn er 2 kinderen die aan ZW werken (zelfstandig werk). De meisjes vinden het heel leuk en kleurrijk. Ze vinden de juf ook echt fantastisch. En de meisjes vinden het gewoon geweldig.” -LOTTE-  

Lees meer »

Kloklezen

10 maart 2023

“Hier zie je Mohamad kloklezen bij het kloklezengroepje. En Thiago heeft zijn diploma verdiend. Mohamad moet nog een tandje bijsteken, maar het lukt hem nog wel. Andere kinderen plus ik zaten vroeger ook in het kloklezengroepje. Nu is helaas Mohamad alleen in het kloklezengroepje. -LIEVE-  

Lees meer »

Leeruitstap Brussel.

6 februari 2023

Tijdens de voormiddag bezochten we onder leiding van een gids het museum Magritte. Na de middag grasduinden we in het ontstaan van België als voorbereiding op de komende lessen.

Lees meer »

Kunst geïnspireerd op een werk van Alberto Burri.

18 januari 2023

De eerste afbeelding is het abstracte werk van Alberto Burri waardoor we geïnspireerd raakten. Zie je de vormen? De kleuren? We mochten zelf kiezen met welk materiaal we werkten. We kozen voor oliekrijt, potloden en stiften. Niemand van ons koos voor verf. We mogen overal in de klas zitten. Gezellig samen, aan de bank of… Read more »

Lees meer »

Kerstoptreden

21 december 2022

De kinderen van het koor en 6D brachten afgelopen vrijdag een kerstspel. Ook de andere leerlingen mochten komen kijken. Ze deden het super, wat een succes!

Lees meer »

Marsepein maken.

14 december 2022

Op de kerstmarkt willen we marsepeinbolletjes verkopen. Aan de slag dus !

Lees meer »

De geest van het Gravensteen.

13 december 2022

Samen met Pierke zochten we de geest van het Gravensteen.

Lees meer »

Sint-Niklaaskerk

19 oktober 2022

We sluiten het godsdienst-thema ‘tekens en symbolen’ af, door op zoek te gaan naar christelijke symbolen in de Sint-Niklaaskerk.

Lees meer »