Categorieën:

Zeeklas vrijdag 20 mei 2022

20 mei 2022

Het zit er al op. Ongelooflijk hoe snel deze week voorbij is gevlogen. Na het ontbijt de koffers pakken en alles opruimen. Daarna trokken voor een laatste keer de duinen in. Sommige leerlingen hadden nog wat energie over om te spelen, anderen hielden het liever wat rustiger. Zoals afgesproken waren we om 15 uur terug.… Read more »

Lees meer »

Zeeklas donderdag 19 mei 2022

19 mei 2022

Het felle onweer voor de middag zullen maar beschouwen als de perfecte opmaat voor de leeruitstap van na de middag. Gelukkig brachten we de tijd van de plensbui door in het natuurcentrum waar we op een speelse en leerrijke manier nog meer te weten kwamen over het strand en zijn bewoners. Nu we niet langer… Read more »

Lees meer »

Zeeklas woensdag 18 mei 2022

18 mei 2022

Duracell heeft er een geduchte concurrent bijgekregen. Wij zijn ervan overtuigd dat onze leerlingen echt langer meegaan ! Nadat ze nog maar eens naar zee waren gestapt, crosten ze naar hartenlust over de zeedijk. Met hun gocart gaven ze Hamilton en Verstappen het nakijken. Dan maar snel terug naar Flipper voor het middagmaal. Daarna nog… Read more »

Lees meer »

Zeeklas dinsdag 17 mei 2022

17 mei 2022

Wat een schitterende dag! De voormiddag brachten we door onder een stralend zonnetje op het strand. We kwamen van alles te weten over schelpen en andere strandvondsten. Wat die diertjes kunnen, lukt ons toch ook zeker ?  Al snel werd duidelijk dat we nog een beetje moeten oefenen, maar we amuseerden ons te pletter. Na… Read more »

Lees meer »

Zeeklas maandag 16 mei 2022

16 mei 2022

Deze morgen konden we precies om negen uur vertrekken. Een hevig onweer maakte de heenreis net iets minder saai. Aan de kust was het wel bewolkt maar toch droog. Na het gesmaakte middagmaal (frietjes !) speelden we nog even op de speeltuin. De duinenwandeling vormde de hoofdbrok van de namiddagactiviteit.  Keurig afwisselend : aandachtig luisteren… Read more »

Lees meer »

Pompondiertjes maken

20 april 2022

Met wol, karton en wat vilt maakten de kinderen deze prachtige pompondiertjes!

Lees meer »

Politiebezoek

20 april 2022

De papa van Julia en collega Fien kwamen met de combi naar school om ons kennis te laten maken met de taken en het materiaal van de politie. Het werd een ongelooflijk boeiende en entertainende uiteenzetting waarbij we een kogelvrije vest konden dragen, de juf in de boeien werd geslagen en we konden ervaren dat… Read more »

Lees meer »

Technopolis

20 april 2022

In Technopolis wachtten een spectaculaire wetenschapsshow en meer dan 200 experimenten op ons om er een fantastische dag van te maken! De dag vloog dan ook voorbij, en voor we het wisten was het jammer genoeg al tijd om naar huis te gaan.

Lees meer »

Boekvoorstellingen

20 april 2022

Tijdens de jeugdboekenmaand stelden de kinderen een gelezen boek voor aan de klas. We leerden zo vele nieuwe, leuke boeken kennen!

Lees meer »

Bibliotheekspel jeugdboekenmaand

20 april 2022

Naar aanleiding van de jeugdboekenmaand moesten we superheld Kidd Wonderbroek zijn magische krachten terugverdienen door allerlei opdrachten uit te voeren in de bibliotheek. Deze was hij verloren omdat iemand zijn onderbroek in de wasmachine had gestoken.

Lees meer »

Bezoek Gravensteen en Pierke

20 april 2022

Van de lieve Sint kregen we een uitstap naar het Gravensteen en Pierke cadeau. Maandag 21 februari trokken we eropuit. In de voormiddag bezochten we het Gravensteen en ’s namiddags mochten we genieten van de Poppenkast: “De geest van het Gravensteen” met Pierke en de boze tovenaar Microbius.

Lees meer »

Portret schilderen in de stijl van René Magritte

20 april 2022

Nadat we de werken van René Magritte bekeken hebben gingen de kinderen nu zelf aan de slag om een portret te schilderen. Dit leverde vele mooie resultaten op! Echte kunstenaars aan het werk!

Lees meer »

Bruto – Tarra- Netto

20 april 2022

In de rekenles leerden we over het bruto, tarra en netto gewicht. De kinderen gingen zelf in groepjes aan de slag met allerlei keukenproducten en een keukenweegschaal.  

Lees meer »

Parachute

2 februari 2022

Tijdens het zelfstandig werk maakten we een parachute. Deze moesten we erna natuurlijk op een grote hoogte uittesten. Daarna beken we welke parachutes heb beste vlogen en hoe dit kwam.  

Lees meer »

Leeruitstap Brussel

2 februari 2022

De voorbije weken werkten we tijdens de cultuurmaand rond kunst en leerden we de kunstenaar René Magritte beter kennen. Donderdag 27 januari bezochten we het Magritte museum in Brussel en bekeken daar de 200 topwerken uit de collectie. In de namiddag trokken we op tocht door Brussel in functie van onze lessen over de geschiedenis… Read more »

Lees meer »

Sinterklaas!

9 januari 2022

Zelfs de Sint moet mee met zijn tijd! De Sint en zijn pieten mochten ons dit schooljaar jammer genoeg niet bezoeken, maar gelukkig konden we elkaar digitaal een boodschap sturen! We maakten een heel leuk dansje met de klas en stuurden dit met de Sintpost op. Ons filmpje en de brieven werden goed ontvangen en… Read more »

Lees meer »

Sponsorloop missieactie

9 januari 2022

Tijdens de missiemaand in oktober zamelden de kinderen heel wat geld in voor de Gentse organisatie “Een hart voor vluchtelingen” Als afsluiter van de maand werd de cheque overhandigd en liepen de kinderen rondjes in het Zuid park voor het goede doel! Goed gedaan 4B! 💪👏  

Lees meer »

Halloween

9 januari 2022

Vrijdag 29 oktober zaten er geen kinderen, maar geraamtes, heksen, griezelclowns en vele andere enge wezens in de klas 🧛‍♀️💀👻🧙‍♀️☠ Ze knutselden een sidderend spookpotje met gips om op Halloween de griezelige nacht te verlichten. 🎃  

Lees meer »

Toneel ‘Roodkapje en de wolf’

9 januari 2022

“Op één der eerste lentedagen, voelde wolf de honger knagen…” Zo begint de herwerkte versie van “Roodkapje en de wolf” geschreven door Roald Dahl. 13 september 2021 zou hij 105 jaar geworden zijn. Naar aanleiding hiervan maakten we kennis met zijn vele bijzondere en fantastische verhalen en gingen aan de slag met zijn herwerkte sprookje… Read more »

Lees meer »

Sportdag

9 januari 2022

Enkele indrukken van een geslaagde sportdag!  

Lees meer »