Categorieën:

Sinterklaas!

9 januari 2022

Zelfs de Sint moet mee met zijn tijd! De Sint en zijn pieten mochten ons dit schooljaar jammer genoeg niet bezoeken, maar gelukkig konden we elkaar digitaal een boodschap sturen! We maakten een heel leuk dansje met de klas en stuurden dit met de Sintpost op. Ons filmpje en de brieven werden goed ontvangen en… Read more »

Lees meer »

Sponsorloop missieactie

9 januari 2022

Tijdens de missiemaand in oktober zamelden de kinderen heel wat geld in voor de Gentse organisatie “Een hart voor vluchtelingen” Als afsluiter van de maand werd de cheque overhandigd en liepen de kinderen rondjes in het Zuid park voor het goede doel! Goed gedaan 4B! 💪👏  

Lees meer »

Halloween

9 januari 2022

Vrijdag 29 oktober zaten er geen kinderen, maar geraamtes, heksen, griezelclowns en vele andere enge wezens in de klas 🧛‍♀️💀👻🧙‍♀️☠ Ze knutselden een sidderend spookpotje met gips om op Halloween de griezelige nacht te verlichten. 🎃  

Lees meer »

Toneel ‘Roodkapje en de wolf’

9 januari 2022

“Op één der eerste lentedagen, voelde wolf de honger knagen…” Zo begint de herwerkte versie van “Roodkapje en de wolf” geschreven door Roald Dahl. 13 september 2021 zou hij 105 jaar geworden zijn. Naar aanleiding hiervan maakten we kennis met zijn vele bijzondere en fantastische verhalen en gingen aan de slag met zijn herwerkte sprookje… Read more »

Lees meer »

Sportdag

9 januari 2022

Enkele indrukken van een geslaagde sportdag!  

Lees meer »

Bezoek Belfort en chocolatier Van Hoorebeke

9 januari 2022

We speelden in het Belfort het spel van de slotenmaker. Aan de hand van verschillende vragen leerden we meer over de functie en de geschiedenis van het gebouw en zochten we de sleutel om de schatkist in het secreet te openen. Dit hebben de kinderen met veel enthousiasme en succes gedaan met een lekkere beloning… Read more »

Lees meer »

Vrij lezen

9 januari 2022

Elke donderdag zoeken we ons een gezellig hoekje en is het een even genieten van de stilte en een goed boek! “Lezen is dromen met je ogen open…” 🦄🌈          

Lees meer »

Toneel Bambiraptor

9 januari 2022

In de Kopergieterij bekeken we een toneelstuk waarbij we meegenomen werden in de hersenkronkels van een kind. Een heel bijzonder stuk waarvan je “een beetje wasco in je hoofd” werd.  

Lees meer »

Geluksvogels schilderen

9 januari 2022

Wat zijn we toch allemaal geluksvogels en allemaal zo verschillend en uniek! In onze klas mogen we onszelf zijn en aanvaarden we elkaar zoals we zijn. Dipper, het kleine vogeltje helpt ons hierbij!    

Lees meer »

Leerlingenparlement

9 januari 2022

Vanaf het vierde leerjaar vergadert het leerlingenparlement 1 keer per maand met de directeur. Hiervoor wordt er uit de klas 1 leerling verkozen via echte verkiezingen: ideeën verzamelen, hun programma voorstellen aan de klas, een affiche maken en uiteindelijk de spannende stemronde met een echte stembus achter het gordijn. Dit jaar stelden Stijn en Odette… Read more »

Lees meer »

Welkom in 4B!

9 januari 2022

Met 15 kinderen zijn we. Een kleine, fijne klas, klaar om veel nieuws bij te leren en om samen een leuke tijd te beleven!

Lees meer »