Categorieën:

Dankjewel 4B!

25 juni 2024

Wat een schitterend jaar! Dankjewel aan de kinderen van 4B voor de vele toffe momenten dit schooljaar! We sluiten het jaar, met deze zomerse temperaturen, af met een welverdiend ijsje!  

Lees meer »

Zoektocht naar de Rechtvaardige Rechters

24 juni 2024

In onze laatste schoolweek gingen we met het vierde leerjaar op zoektocht naar het verdwenen schilderspaneel ‘De Rechtvaarige Rechters’ en leerden we meer over het Lam Gods.

Lees meer »

Kwartierlezen in het zonnetje

18 juni 2024

Eindelijk eens mooi weer en daar moeten we van genieten, terwijl we ons rustig verdiepen in een leesboek!  

Lees meer »

Kom op Rode Duivels!

18 juni 2024

Ondanks het verlies in de eerste wedstrijd op het EK, blijven wij in 4B onze Rode Duivels steunen!  

Lees meer »

Papadag in het vierde leerjaar!

14 juni 2024

Wat een mooie fotokader voor de papa’s uit het vierde leerjaar B!  

Lees meer »

QR-codespel met de tablets

3 juni 2024

De leerlingen leerden de sociale vaardigheden reeds kennen met de axen-roos. In dit QR-codespel testten we met behulp van de tablets en leuke samenwerkingsspelletjes welke sociale vaardigheden de kinderen reeds goed onder de knie hebben.  

Lees meer »

Een recordtoren bouwen!

24 mei 2024

In de taallessen zijn we aanbeland aan het thema ‘Sport en records’. Dus mochten de leerlingen in groep een zo hoog mogelijke toren bouwen! Dit leverde mooie en hoge exemplaren op!  

Lees meer »

Parels van op zeeklas – 4B!

22 mei 2024

Nog enkele mooie foto’s van 4B op zeeklas!  

Lees meer »

Op zeeklas : vrijdag

17 mei 2024

De laatste dag. Eerst koffers pakken. De slaapzak in dat kleine zakje krijgen ? Onmogelijk ! Een laatste keer naar het strand. Na het middagmaal nog even in de speeltuin, de bus laden en dan terug naar huis. Nog maar eens een bijzonder aangename verrassing om deze meer dan geslaagde editie van de zeeklas af… Read more »

Lees meer »

Op zeeklas : donderdag

16 mei 2024

De plensregen dwong ons deze voormiddag (voor de tweede keer) over te schakelen naar plan B. De leerlingen vonden het tweede deel van het ‘Ren je Rot’ spel best leuk en genoten van de estafettes die we speelden. Gelukkig konden we net na de middag in de speeltuin ravotten. Stilletjes aan wordt de sfeer wat… Read more »

Lees meer »

Op zeeklas : woensdag

15 mei 2024

Het was volop genieten op de zeedijk deze morgen. Racen met een gocart. Wat wil je nog meer ? Genieten op het strand en zandkastelen bouwen ? Dat kon ook. Een kunstwandeling stond na de middag op het programma. De vele kunstwerken bewonderen en ondertussen speuren naar dat stukje dat op de detailfoto staat. Zo… Read more »

Lees meer »

Op zeeklas : dinsdag

14 mei 2024

Deze voormiddag brachten we op het strand door. We leerden er heel wat over schelpen. We ‘zwommen’ als een inktvis, stapten als een strandkrab, waanden ons heel even een kreeft. Dolle pret. Dat wel. De duinenwandeling vatten we na de middag aan. Na een uurtje regende het zo hard, dat we gedwongen werden terug te… Read more »

Lees meer »

Op zeeklas : maandag

13 mei 2024

De eerste dag van onze zeeklas brachten we door in Diksmuide. We bezochten de Dodengang. Het weer was prachtig dus konden we picknicken in de speeltuin. Daarna trokken we naar het Museum aan de IJzer. Daar werden we door gidsen op sleeptouw genomen. Tot slot bezochten we de militaire begraafplaats te Vladslo. En dan …… Read more »

Lees meer »

Axenroos en Eerste Wereldoorlog

7 mei 2024

De leerlingen van 4B leerden in de maand april veel bij over de Eerste Wereldoorlog (zie : de ‘klaprozen’) en de axen-roos (sociale vaardigheden)!  

Lees meer »

Wat een dag !

11 april 2024

Er was ongelooflijk veel te ontdekken in Technopolis. Wat een uitdagende opdrachten. We genoten met volle teugen.

Lees meer »

Paaseitjes en kuikentjes zoeken in de klas!

29 maart 2024

De leerlingen van 4B maakten een paasmandje van papier-maché. Wanneer dit afgewerkt was, mochten ze in de klas paaseitjes en kuikentjes zoeken. Iedere leerling kreeg een handjevol eitjes en mocht dit in z’n mandje leggen! Smullen maar!  

Lees meer »

Fruitsatés maken en ramen wassen + wedstrijd Whizzkids

18 maart 2024

We leerden in de lessen Nederlands over instructies. De leerlingen bedachten zelf een goede instructie voor het maken van fruitsatés en het wassen van de ramen. Natuurlijk moesten we deze instructies eens uittesten! 4B deed ook mee aan de halve finales van de wedstrijd Whizzkids, we eindigden hier knap 39e van meer dan 500 deelgenomen… Read more »

Lees meer »

Krijttekening die tot leven komt!

6 maart 2024

Een leuke krijttekening maken, in de tekening liggen en dit fotograferen; zo komt onze krijttekening toch een beetje tot leven!  

Lees meer »

Wedstrijd Helm Op Fluo Top en Whizzkids

26 februari 2024

Met het 4e leerjaar B doen we dit jaar mee aan twee wedstrijden : Whizzkids en Helm Op Fluo Top! Hopelijk vallen we binnen de prijzen!  

Lees meer »