Categorieën:

Tot slot.

5 juni 2022

Het schooljaar zit er bijna op. Een laatste souvenir en herinnering aan de zeeklas.

Lees meer »

Zeeklas vrijdag 20 mei 2022

20 mei 2022

Het zit er al op. Ongelooflijk hoe snel deze week voorbij is gevlogen. Na het ontbijt de koffers pakken en alles opruimen. Daarna trokken voor een laatste keer de duinen in. Sommige leerlingen hadden nog wat energie over om te spelen, anderen hielden het liever wat rustiger. Zoals afgesproken waren we om 15 uur terug.… Read more »

Lees meer »

Zeeklas donderdag 19 mei 2022

19 mei 2022

Het felle onweer voor de middag zullen maar beschouwen als de perfecte opmaat voor de leeruitstap van na de middag. Gelukkig brachten we de tijd van de plensbui door in het natuurcentrum waar we op een speelse en leerrijke manier nog meer te weten kwamen over het strand en zijn bewoners. Nu we niet langer… Read more »

Lees meer »

Zeeklas woensdag 18 mei 2022

18 mei 2022

Duracell heeft er een geduchte concurrent bijgekregen. Wij zijn ervan overtuigd dat onze leerlingen echt langer meegaan ! Nadat ze nog maar eens naar zee waren gestapt, crosten ze naar hartenlust over de zeedijk. Met hun gocart gaven ze Hamilton en Verstappen het nakijken. Dan maar snel terug naar Flipper voor het middagmaal. Daarna nog… Read more »

Lees meer »

Zeeklas dinsdag 17 mei 2022

17 mei 2022

Wat een schitterende dag! De voormiddag brachten we door onder een stralend zonnetje op het strand. We kwamen van alles te weten over schelpen en andere strandvondsten. Wat die diertjes kunnen, lukt ons toch ook zeker ?  Al snel werd duidelijk dat we nog een beetje moeten oefenen, maar we amuseerden ons te pletter. Na… Read more »

Lees meer »

Zeeklas maandag 16 mei 2022

16 mei 2022

Deze morgen konden we precies om negen uur vertrekken. Een hevig onweer maakte de heenreis net iets minder saai. Aan de kust was het wel bewolkt maar toch droog. Na het gesmaakte middagmaal (frietjes !) speelden we nog even op de speeltuin. De duinenwandeling vormde de hoofdbrok van de namiddagactiviteit.  Keurig afwisselend : aandachtig luisteren… Read more »

Lees meer »

Technopolis.

28 maart 2022

Een schot in de roos deze leeruitstap !  De leerlingen genoten niet enkel van de wetenschapsshow maar ook van de vele experimenten die ze konden uitvoeren.

Lees meer »

Jeugdboekenmaand.

28 maart 2022

Tijdens de jeugdboekenmaand brachten we een bezoek aan de bibliotheek. Daar kregen we allerlei opdrachten voorgeschoteld. Aan de klas stelden we ons favoriete boek voor.

Lees meer »

Hefbomen.

22 maart 2022

Om de opdracht uit te voeren, hadden we plasticine nodig. Daarmee konden we nadien een werkje maken.  

Lees meer »

De gekke week.

1 maart 2022

Elke nieuwe schooldag een andere opdracht om zich te verkleden. Dolle pret !

Lees meer »

Maskers.

1 maart 2022

Carnaval ?  Maskers maken !

Lees meer »

Cultuurmaand.

28 februari 2022

Tijdens de cultuurmaand staat de kunstenaar René Magritte centraal in ons leerjaar. Bij hem vonden we heel wat inspiratie om muzisch aan de slag te gaan.

Lees meer »

Gedichtendag.

9 februari 2022

Elke leerling bracht zijn favoriete gedicht voor de klas. We maakten een poëziewandeling in de schoolomgeving. We schreven zelf een gedicht bij een fantasiedier.

Lees meer »

Naar Brussel.

30 januari 2022

Het programma van deze dag : een bezoek aan het museum Magritte en een wandeling doorheen de stad. De verrassing van de dag : de wachtkamer van koning Boudewijn in het station.

Lees meer »

Een parachute.

26 januari 2022

Een parachute zorgt ervoor dat we minder snel vallen. Dat moeten we proberen.

Lees meer »

Sinterklaas

25 januari 2022

Ook de Sint moet zich aanpassen. Hij kwam ‘digitaal’ langs, maar bracht ons toch een geschenk. In het boek van de Sint stond : ‘ Er zijn geen stoute kinderen dit jaar ! ‘

Lees meer »

Kijken naar België.

23 december 2021

De inspiratie voor dit werk haalden we bij de kunstenaar Edouard Vuillard. Het resultaat is best fraai.

Lees meer »

Een hovercraft.

23 december 2021

Zelf een hovercraft bouwen en ontdekken hoe die eigenlijk werkt. Een voltreffer

Lees meer »

Halloween.

1 november 2021

Welkom in onze sarcofaag !

Lees meer »

We like to move it.

24 oktober 2021

Op de terreinen van de Blaarmeersen beleefden we een schitterende sportdag.

Lees meer »