Categorieën:

Verjaardagen november

18 november 2021

Clara werd op maandag 15 november 8 jaar! Dikke proficiat meid! Feest in de klas!

Lees meer »

School van toen

18 november 2021

We sprongen de teletijdmachine in en keerden maar liefst meer dan 100 jaar terug naar ‘de school van toen’. We leerden schrijven met een griffel op een lei, we leerden rekenen en lezen zoals vroeger,… Stofjas en klompen aan, buigen voor de meester, opgesloten worden in de kast, ezelsoren op het hoofd, lange tong,… Allemaal… Read more »

Lees meer »

Herfst ‘elfjes’!

11 november 2021

Als creatieve verwerking van de les schoonschrift, schreven we herfst ‘elfjes’. Enkele voorbeeldjes…

Lees meer »

Bezoek aan Campo Santo

11 november 2021

Op dinsdag 9 november brachten we, samen met klas 3A, een bezoek aan de begraafplaats van Sint-Amandsberg. Dit naar aanleiding van ons nieuw godsdienstthema ‘Verbonden in verdriet’. We waren toch wel onder de indruk!

Lees meer »

Verjaardagen oktober

28 oktober 2021

Op 9 oktober werd Valentina 8 jaar! Dikke proficiat meid! En nog eens feest want op 26 oktober mochten we Shahd proficiat wensen met haar 9de verjaardag!

Lees meer »

Halloween!

28 oktober 2021

Ook wij vierden Halloween!

Lees meer »

Dia de los Muertos

28 oktober 2021

In de klas leerden we over Allerheiligen en Allerzielen. Daarna trokken we de oceaan over naar Mexico. Hoe worden de doden daar herdacht? We leerden alles over ‘Dia de los Muertos’ en we maakten dan ook zelf een dodenmasker.

Lees meer »

Herfst in 3B…

28 oktober 2021

Het is duidelijk herfst in 3B! We boetseerden uiltjes! Knappe resultaten! Kijkt u maar mee…

Lees meer »

Sportdag

12 oktober 2021

Op dinsdag 12 oktober trokken we naar de Blaarmeersen voor onze eerste sportdag. We begonnen met hockey, daarna kwam atletiek aan de beurt. Na onze lunch en wat spelen in het zand deden we verschillende voetbalchallenges en we sloten de dag af met klimmen en klauteren.  Enkele sfeerbeelden…

Lees meer »

Toneel Bambiraptor in de Kopergietery

12 oktober 2021

Heeft hier ooit, héél lang geleden, een dinosaurus rondgelopen? Waren dino’s eigenlijk gigantische kippen? Hoe smaakt een prehistorische omelet? Zijn alle dino’s uitgestorven? Waar zijn al die dode dino’s gebleven? Verpulverd tot zand? Zitten er dinodeeltjes in de zandbak op school? Tussen mijn tenen? Tussen mijn tanden? Zitten er dinodeeltjes in mij? En ben ik… Read more »

Lees meer »

Verjaardagen september

12 oktober 2021

Op 29 augustus werd Lieve 7 jaar! Dit moesten we natuurlijk begin september in de klas vieren. Dikke proficiat Lieve!

Lees meer »

Bezoek aan het STAM

21 september 2021

Eerder vertelden we reeds over onze wandeling in de buurt van onze school. Na deze uitstap was het de bedoeling om de wandeling schematisch voor te stellen op een maquette, luchtfoto en plattegrond. Dus konden we vanzelfsprekend niet beter terecht dan in het STAM om allerlei oriëntatieoefeningen uit te voeren!

Lees meer »

Werken met Chromebooks in de klas

21 september 2021

Meester Arne kwam langs voor een eerste kennismaking dit schooljaar met de Chromebooks. Eventjes alles opfrissen en wat ging dat goed!

Lees meer »

In de buurt van onze school

21 september 2021

In de klas zijn we gestart met een nieuw wero-thema: ‘In de buurt van onze school’. Vanzelfsprekend kunnen we die niet beter verkennen dan op stap te gaan. Tijdens de leerwandeling in de eigen schoolomgeving maakten de kinderen kennis met woningen, handelszaken, openbare plaatsen en gebouwen, nutsvoorzieningen, straatnamen, … .

Lees meer »

Welkom in 3B!

21 september 2021

Ook onze klas is dit schooljaar heel goed gestart! Met 23 leerlingen maken we er een spetterend schooljaar van!

Lees meer »