Categorieën:

Verjaardagen mei

31 mei 2021

Opnieuw feest in de klas! Op 26 mei werd Philippa 9 jaar! Dikke proficiat meid! Vandaag, op 31 mei, was ook Louis Mertens jarig! Ook al 9! Proficiat Louis! Bedankt allebei voor al dat lekkers!

Lees meer »

Toneel Los – Ultima Thule

31 mei 2021

Wauw! Toneel op school! Dit was eens iets anders! Max is een jongen van acht zonder superkracht. Zijn ouders zijn net uit-één. Weg van de plaats waar alles één is. Nu woont hij twee keer in de stad. Twee keer in een appartementsblok. Twee keer op de tweeëntwintigste verdieping. Eén keer in het noorden. Eén… Read more »

Lees meer »

Verjaardagen april

26 april 2021

In de vakantie, op 7 april, werd Adrien 9 jaar! En op 25 april was het de beurt aan Alexander! Ook al 9 jaar! Feest in de klas!! Proficiat!!

Lees meer »

Met een kompas in de hand, geraken we door het hele land!

26 april 2021

In ons nieuw wero-thema leren we werken met een kompas. We ontdekken de verschillende windrichtingen en door vaak te observeren, leren we de standen van de zon kennen maar ook welke invloed die hebben op onze schaduw! Knap werk 3B!

Lees meer »

Verjaardagen maart

26 april 2021

Op 14 maart werd Joshua 9 jaar! Een dag later, op 15 maart werd Henri 8 jaar! Dikke proficiat jongens!!!

Lees meer »

Verjaardagen februari

24 februari 2021

Op zondag 21 februari werd Mona Lilly 9 jaar! Feest in de klas! En nog meer feest want op 23 februari werd Halimatou 10 jaar! Dikke proficiat meisjes!!

Lees meer »

Gekke week – Week tegen pesten

24 februari 2021

Als voorbereiding op de krokusvakantie organiseerde de school een gekke week. Op maandag gek hoofddeksel/kapsel, op dinsdag (Dikketruiendag) een onesie, op woensdag gekke schoenen/kousen en gek mondmasker, op donderdag fluo en op vrijdag vrij verkleden. Hieronder kan u enkele sfeerbeelden bekijken. Ook was het diezelfde week de week tegen pesten. Elke dag werkten we rond… Read more »

Lees meer »

Gedichtendag

31 januari 2021

In de klas hebben we als voorbereiding op gedichtendag en de poëzieweek heel wat gedichten gelezen en besproken. Ook op de speelplaats konden de kinderen allerlei gedichten ontdekken en op zoek gaan naar de bijhorende verstopte tekeningen. Gedurende elke dag van de poëzieweek doen we ook mee aan een wedstrijd waarbij we elke een dag… Read more »

Lees meer »

Werken met chromebooks in de klas

31 januari 2021

Rekenen met geld, de tafels inoefenen, optellen en aftrekken tot 1000, verdubbelen en verenkelen, woordpakket inoefenen,… Toch allemaal net iets leuker via GoogleClassroom op de chromebook.

Lees meer »

Verjaardagen januari

24 januari 2021

Op maandag 18 januari werd James 9 jaar! Feestje bouwen! Dikke proficiat James!

Lees meer »

Januari = cultuurmaand. Jeroen Bosch achterna. Deel 2

24 januari 2021

De voorbije weken hebben we ons nog wat meer verdiept in het leven en de kunstwerken van Jeroen Bosch. Deze week boetseerden we monsterlijke gezichten.

Lees meer »

Januari = cultuurmaand. Jeroen Bosch achterna. Deel 1

9 januari 2021

Het is weer zover! Januari = cultuurmaand. We leerden in de klas Jeroen Bosch en zijn kunstwerken wat beter kennen. Onze aandacht ging vooral naar ‘De Kruisdraging’. Nadat we het schilderij uitgebreid hadden bestudeerd, gingen we zelf aan het werk. Om te beginnen schilderden we een dubbelkop. Maar er volgt meer…

Lees meer »

Kerst in 3B

9 januari 2021

Samen ontbijten, daarna een filmpje bekijken en vervolgens spelletjes spelen. De perfecte afsluiter van 2020. Enkele sfeerbeelden…

Lees meer »

Sint op bezoek!

7 december 2020

Ook de kinderen van 3B hebben hun schoentje gezet! En jawel hoor… Op 3 december kregen we bezoek van Sint en zijn pieten. We vonden lekkers in ons schoentje en ook wat cadeautjes voor in de klas zoals een poppenkast met poppen voor in de toneelhoek, K’Nex en Lego voor in de bouwhoek en ook… Read more »

Lees meer »

School van toen

26 november 2020

We sprongen de teletijdmachine in en keerden maar liefst meer dan 100 jaar terug naar ‘de school van toen’. Na een ‘vloergesprek’ werd al snel duidelijk dat de kinderen heel wat te weten wouden komen over het schoolleven van toen. Vervolgens gingen we in groepjes op onderzoek. Wat we allemaal hebben onderzocht en ontdekt: op… Read more »

Lees meer »

Verjaardagen november

20 november 2020

Louis Demoulin werd op 4 november 8 jaar! Ook Yasin die 8 werd op 14 november mocht kaarsjes uitblazen en ook Nasim, die jarig was op 15 november, trakteerde voor zijn 9de verjaardag in de klas! Dikke proficiat allemaal!!

Lees meer »

Pieter Gaudesaboos in de klas

3 november 2020

Op vrijdag 30 oktober mochten we niemand minder dan auteur/illustrator Pieter Gaudesaboos welkom heten in onze klas! Eerst geboeid luisteren om daarna zelf een boekje te illustreren. En niet zomaar een boekje… Het kleinste boekje ooit!

Lees meer »

Halloween!

3 november 2020

Ook wij vierden Halloween!

Lees meer »

Dia de los Muertos

3 november 2020

Allerheiligen en Allerzielen in de klas. We leerden verschillende heiligen kennen zoals ook Pater Damiaan. Aan de hand van filmpjes leerden we lepra beter kennen. De kinderen stelden al snel volop vragen over ziektes van vroeger en nu. Corona werd besproken maar ook bijvoorbeeld de pest. James bracht een pestmasker mee. De gelijkenis met het… Read more »

Lees meer »

Herfst in de klas

29 oktober 2020

Spinnen en uilen in de klas. Het is duidelijk herfst in 3B! Regelmatig brachten de kinderen spulletjes, die ze vonden in het bos, mee naar de klas. James bracht een spin mee. En zoals het een goede dierenvriend betaamt, werd de spin na een kennismaking met de kinderen weer vrijgelaten. We boetseerden uiltjes! Knappe resultaten!… Read more »

Lees meer »