Categorieën:

3B – Pieter Gaudesaboos op bezoek in de klas

29 maart 2024

Vandaag, vrijdag 29 maart, mochten we niemand minder dan auteur/illustrator Pieter Gaudesaboos welkom heten in onze klas! Eerst geboeid luisteren om daarna zelf een boekje te illustreren. En niet zomaar een boekje… Het kleinste boekje ooit!

Lees meer »

3B – Lente!

27 maart 2024

De lente is opnieuw in het land! Binnenkort is het Pasen! Hoofdrekenen maar net iets anders. Eerst een eitje uit het vogelkastje nemen en dan op de speelplaats het juiste nest zoeken.

Lees meer »

3B – Verjaardagen maart

27 maart 2024

Op 16 maart werd Amelie-Sofie 9 jaar! Proficiat meid! Vandaag, 27 maart, werd Raheel ook 9 jaar! We hebben er zoals gewoonlijk weer een feestje van gemaakt!

Lees meer »

3B – Sportdag!

23 maart 2024

Op donderdag ging de tweede sportdag op school door! Wat stond er veel op het programma! Kinball, poullball, knotshockey, jagersmanden, bouwen, IPS, springkasteel en reuzespelen, Picoo, tchoukball, lasershoot, 6-kamp, bumball, boogschieten en airtrack! Aan de gezichten van de kinderen te zien, kunnen we spreken van een geslaagde dag!

Lees meer »

3B – Met hulp van de zon…

23 maart 2024

Deze week konden we al wat genieten van de eerste lentezon. Daar maakten we dan ook gretig gebruik van! Nadat we in de klas met behulp van een kompas de hoofd- en tussenwindrichtingen  hadden vastgesteld, trokken we naar buiten. Door meermaals per dag de schaduwen te tekenen van klasgenootjes, stelden we vast dat deze in… Read more »

Lees meer »

3B – Verjaardagen februari

19 februari 2024

Opnieuw feest in de klas! Op 9 februari werd Alexis 9 jaar en op 13 februari werd Cesar ook 9 jaar! Dubbel feest! Proficiat jongens met jullie verjaardag!

Lees meer »

3B – Januari = cultuurmaand!

31 januari 2024

Het is weer zover! Januari = cultuurmaand. We leerden in de klas Jeroen Bosch en zijn kunstwerken wat beter kennen. Onze aandacht ging vooral naar ‘De Kruisdraging’. Nadat we het schilderij uitgebreid hadden bestudeerd, gingen we zelf aan het werk…

Lees meer »

3B – Energie is Watt!

26 januari 2024

Professor Watt trekt aan de alarmbel! We verbruiken te veel energie! Op vrijdag 26 januari kregen we de assistente van professor Watt op bezoek. We leerden alles over energie: energiebronnen, energievormen, energieverbruikers, fossiele en natuurlijke energiebronnen, … In groepjes gingen we op school op zoek naar de energievreters. Hoe gaan we spaarzaam om met energie?… Read more »

Lees meer »

3B – School van toen

20 januari 2024

Tijdens het uitwerken van een thema wero werd al snel duidelijk dat de kinderen heel wat te weten wilden komen over het schoolleven van toen. We sprongen de teletijdmachine in en keerden maar liefst meer dan 100 jaar terug naar ‘de school van toen’. Opgesloten worden in de kast, ezelsoren op het hoofd, lange tong,… Read more »

Lees meer »

3B – Verjaardagen januari

13 januari 2024

Op 12 januari werd Zehra 9 jaar!! Proficiat meid met je verjaardag!  

Lees meer »

3B – Kerst in het derde leerjaar

2 januari 2024

De laatste schooldag van 2023 konden we niet zomaar aan ons voorbij laten gaan! We organiseerden een kerstmarkt voor alle kinderen in het derde leerjaar. Op de kerstmarkt konden de kinderen met (weliswaar vals) geld zelfgemaakte knutselwerkjes, chocolademelk, wafels en pannenkoeken kopen. We wensen alvast iedereen heel gezellige kerstdagen maar vooral een spetterende start van… Read more »

Lees meer »

3B – Verjaardagen december

2 januari 2024

Op 19 december werd Leonardo 9 jaar! Feest! Dikke proficiat Leonardo met je verjaardag!

Lees meer »

3B – Sint op school!

5 december 2023

Alle mandarijntjes op een rij! De Sint werd van onze tekeningen en brieven heel blij! We gingen ze droppen in de Sinterkluis in het station van Gent en kregen een verrassing mee naar huis! Ook in de klas lieten we ons schoentje met tekeningen en brieven (en natuurlijk ook wat wortels en appels) achter. En… Read more »

Lees meer »

3B – Verjaardagen november

8 november 2023

Op 8 november werd Kamiel 8 jaar! Dikke proficiat Kamiel! Feest!

Lees meer »

3B – Halloween in 3B!

6 november 2023

Ook 3B heeft Halloween gevierd!

Lees meer »

3B – Sportdag Blaarmeersen

12 oktober 2023

Op dinsdag 10 oktober trokken we naar de Blaarmeersen voor een sportieve dag! We begonnen met minigolf en daarna konden we ons uitleven op de atletiekpiste. Na de middag gingen we klimmen en klauteren en we sloten de dag af met allerlei voetbalchallenges. Enkele sfeerbeelden…

Lees meer »

3B – Verjaardagen oktober

12 oktober 2023

Op zondag 8 oktober werd Marta 8 jaar! Op maandag feest in de klas! Dikke proficiat Marta met jouw verjaardag!

Lees meer »

3B – Dag van de sportclub

27 september 2023

Ook in 3B zitten heel wat sportieve kinderen!

Lees meer »