Categorieën:

School van toen

26 november 2020

We sprongen de teletijdmachine in en keerden maar liefst meer dan 100 jaar terug naar ‘de school van toen’. Na een ‘vloergesprek’ werd al snel duidelijk dat de kinderen heel wat te weten wouden komen over het schoolleven van toen. Vervolgens gingen we in groepjes op onderzoek. Wat we allemaal hebben onderzocht en ontdekt: op… Read more »

Lees meer »

Verjaardagen november

20 november 2020

Louis Demoulin werd op 4 november 8 jaar! Ook Yasin die 8 werd op 14 november mocht kaarsjes uitblazen en ook Nasim, die jarig was op 15 november, trakteerde voor zijn 9de verjaardag in de klas! Dikke proficiat allemaal!!

Lees meer »

Pieter Gaudesaboos in de klas

3 november 2020

Op vrijdag 30 oktober mochten we niemand minder dan auteur/illustrator Pieter Gaudesaboos welkom heten in onze klas! Eerst geboeid luisteren om daarna zelf een boekje te illustreren. En niet zomaar een boekje… Het kleinste boekje ooit!

Lees meer »

Halloween!

3 november 2020

Ook wij vierden Halloween!

Lees meer »

Dia de los Muertos

3 november 2020

Allerheiligen en Allerzielen in de klas. We leerden verschillende heiligen kennen zoals ook Pater Damiaan. Aan de hand van filmpjes leerden we lepra beter kennen. De kinderen stelden al snel volop vragen over ziektes van vroeger en nu. Corona werd besproken maar ook bijvoorbeeld de pest. James bracht een pestmasker mee. De gelijkenis met het… Read more »

Lees meer »

Herfst in de klas

29 oktober 2020

Spinnen en uilen in de klas. Het is duidelijk herfst in 3B! Regelmatig brachten de kinderen spulletjes, die ze vonden in het bos, mee naar de klas. James bracht een spin mee. En zoals het een goede dierenvriend betaamt, werd de spin na een kennismaking met de kinderen weer vrijgelaten. We boetseerden uiltjes! Knappe resultaten!… Read more »

Lees meer »

Herfst elfjes

28 oktober 2020

We schreven herfst elfjes als creatieve verwerking na een lesje schoonschrift. Geniet u maar mee…

Lees meer »

Verjaardagen oktober

27 oktober 2020

Opnieuw feest in de klas! Jonas en Mary werden 8 jaar en Binta werd 10 jaar! Dikke proficiat allemaal!

Lees meer »

Rondleiding in de bibliotheek

27 oktober 2020

Op woensdag 21 oktober trokken we met de klas naar De Krook, de hoofdbibliotheek van Gent. Tijdens een rondleiding kregen we heel veel uitleg over de werking van de bib. Vervolgens namen we een kijkje tussen de vele boeken. Wat vonden we er zoal? Verhalen, informatieboeken, tijdschriften, dvd’s, cd-roms, … . Om te kijken of… Read more »

Lees meer »

Verjaardagen september

27 oktober 2020

In augustus werd Odette 8 jaar. Ook Lode, Elena en Mina werden 8 jaar in september! Feest in de klas! Dikke proficiat allemaal!

Lees meer »

Sportdag

27 oktober 2020

Op dinsdag 29 september trokken we naar de Blaarmeersen voor onze eerste sportdag. We begonnen met verschillende voetbalchallenges en daarna gingen we klimmen en klauteren. Na de middag kwam atletiek aan de beurt en we sloten de dag af met hockey. Enkele sfeerbeelden…

Lees meer »

In de buurt van onze school

27 oktober 2020

In de klas zijn we gestart met een nieuw wero-thema: ‘In de buurt van onze school’. Vanzelfsprekend kunnen we die niet beter verkennen dan op stap te gaan. Tijdens de leerwandeling in de eigen schoolomgeving maakten de kinderen kennis met woningen, handelszaken, openbare plaatsen en gebouwen, nutsvoorzieningen, straatnamen, … .

Lees meer »

Welkom in 3B!

27 oktober 2020

Ook onze klas is dit schooljaar heel goed gestart! Met 23 leerlingen maken we er een spetterend schooljaar van!

Lees meer »