Categorieën:

3A Toneel “Los”

3 juni 2021

Samen met 3 B genoten we van de toneelvoorstelling “Los”, uitmuntend gespeeld door Ultima Thule. Het verhaal gaat over Max, een achtjarige jongen, gespeeld door een prachtige pop ! Zijn ouders gaan scheiden met alle problemen van dien, niet in het minst voor Max zelf. Het werd een aangrijpend toneelstuk waarin de kinderen zich konden… Read more »

Lees meer »

3 A Calcimusspel

15 maart 2021

We speelden het Calcimusspel rond gezonde voeding !

Lees meer »

3 A Cultuurmaand : schilderen

22 februari 2021

Na de collage en het werken met klei, schilderden we een ‘expressieve’ kop die niet zou misstaan in ‘De Kruisdraging’ van Jeroen Bosch.

Lees meer »

3 A Gekke week

12 februari 2021

En dat het een gekke week was zo net voor de krokusvakantie !

Lees meer »

3A Cultuurmaand Kleikoppen Jeroen Bosch

3 februari 2021

Na de collage geïnspireerd door ‘De Kruisdraging’ van Jeroen Bosch, was het nu tijd om expressieve kleikoppen te boetseren.

Lees meer »

3A Gatengedichten tijdens gedichtendag

29 januari 2021

Hierbij een selectie van enkele leuke gatengedichten !

Lees meer »

Werken met chromebooks

26 januari 2021

Met heel veel enthousiasme en concentratie werkten we met chromebooks in de klas !

Lees meer »

3 A Cultuurmaand : De Kruisdraging van Jeroen Bosch

18 januari 2021

Tijdens de cultuurmaand laten we ons inspireren door ‘De Kruisdraging’ van Jeroen Bosch.  Door de coronamaatregelen konden we jammer genoeg niet naar het MSK om het originele werk te bewonderen.  Maar niet getreurd, we observeerden dan maar nauwkeurig de poster met het meesterwerk in onze klas. Na wat uitleg over Jeroen Bosch en zijn wereldberoemde… Read more »

Lees meer »

3 A Kerstlichtjes

10 december 2020

Niets gezelliger dan kerstlichtjes in deze donkere dagen voor Kerstmis.  We gingen dan ook vol enthousiasme aan het werk om zelf kerstlichtjes te maken.  

Lees meer »

Ruimtelijke constructies 3 A

19 november 2020

Ruimtelijke constructies, plattegrond van ruimtelijke constructies en verschillende gezichtspunten … nog leuker en uitdagender met Lego !

Lees meer »

3 A Auteur in de klas : Pieter Gaudesaboos

2 november 2020

Op de laatste dag voor de herfstvakantie( ook wel Halloweenvakantie 🙂 ) kwam de bekroonde jeugdauteur en illustrator Pieter Gaudesaboos coronaproof weer een zeer gesmaakte workshop geven.  Na de uitleg over het tot stand komen van zijn boeken – aan sommige tekeningen werkt hij 6 maanden ! – gingen de leerlingen zelf aan het werk. … Read more »

Lees meer »

Sportdag 3A

20 oktober 2020

Lees meer »

Sportdag Blaarmeersen

15 oktober 2020

Dat de weergoden sportief zijn werd nog maar eens bewezen.  Op de enige dag dat het droog en zonnig was die week vond onze sportdag plaats.  We leerden elkaar beter kennen, waarderen, helpen, aanmoedigen, … tijdens klimmen en klauteren, voetbalspelletjes, hockey en atletiek.

Lees meer »