Categorieën:

Pieter Gaudesaboos

29 maart 2024

Vandaag kwam de schrijver Pieter Gaudesaboos naar onze klas. Hij leerde ons hoe we een klein boekje konden maken en signeerde al onze boeken.  

Lees meer »

Sportdag

21 maart 2024

Lees meer »

Werken met Ipads

22 februari 2024

Voor een kunstproject hebben alle leerlingen van het 3de leerjaar een leerwandeling met ipads bewandeld. Hier trokken we foto’s van historische gebouwen in de verschillende perspectieven. Tot slot bewerkten we enkele foto’s in de klas.  

Lees meer »

Carnaval

9 februari 2024

Tijd voor Carnaval!!! Voor de vakantie begon hebben we al onze prachtige verkleedkledij mogen showen op een catwalk in de sportzaal. Wie vond jij het beste verkleed?

Lees meer »

Energie is watt

19 januari 2024

De assistente van professor WATT kwam bij ons op bezoek en trok aan de alarmbel! We gebruikten te veel energie! Daarom gingen we in groepjes op zoek naar energievreters op onze school. Waren we wel zo goed bezig?  

Lees meer »

MSK

18 januari 2024

Voor de cultuurmaand hebben wij in de klas gewerkt rond het schilderij van Jheronimus Bosh met de naam ‘De kruisdraging’. We zijn eerst het schilderij gaan bezoeken in het MSK. Daarna maakten we een collage rond het schilderij om tot slot dit project af te ronden met het boetseren van hoofden uit klei. Aan enthousiasme… Read more »

Lees meer »

Bezoek aan het kerkhof

11 januari 2024

Wij gingen vandaag op bezoek naar het kerkhof voor het godsdienst thema stilte en verdriet.  

Lees meer »

De adventskalender in de klas.

25 december 2023

Wij hebben de hele maand december gewerkt rond de Advent, aftellend naar het kerstfeest. Hierbij gebruikten we een adventskalender voor de klas, waar er elke dag een klasopdracht werd uitgevoerd. In dit bericht kan je enkele sfeerbeelden vinden van die adventskalenderopdrachten.  

Lees meer »

Kerstmarkt van het 3de leerjaar.

22 december 2023

Samen met heel het derde leerjaar hebben wij de dag voor het kerstverlof een kerstmarkt georganiseerd. Hiervoor hebben wij verschillende kunstwerkjes gemaakt. Ook hebben we chocomelk, pannenkoeken en wafels voorzien. Met wat (vals) geld konden we alles kopen wat ons hartje begeerde.  

Lees meer »

De Sint op bezoek!

5 december 2023

Vandaag kwam de Sint met zijn Pieten naar onze school. Helaas was er één Piet heel erg stout geweest… Hij had het paard van Sinterklaas te warm gewassen! Daardoor was het paard gekrompen! Die stoute Piet toch…  

Lees meer »

De Sinterkluis

23 november 2023

Sinterklaas en zijn Pieten kwamen vandaag via de Sinterkluis naar het Sint-Pieters station van Gent. Na het afgeven van onze zelfgemaakte klasbrief kregen alle lieve kinderen heel wat lekkers mee naar huis.      

Lees meer »

Bezoek aan de bibliotheek.

24 oktober 2023

Op 24 oktober 2023 gingen we met onze klas voor het eerst dit schooljaar naar de bibliotheek. Na een rondleiding van de juf, kozen we een allen een leuk boek die we in de klas gaan lezen.  

Lees meer »

School van toen

11 oktober 2023

Wij hebben vandaag kennisgemaakt met de school van toen; waar we een beeld kregen van het leven en het leren in het begin van de twintigste eeuw.      

Lees meer »

Sportdag

10 oktober 2023

 

Lees meer »

Hush de opera

20 september 2023

Een (eerste) ontmoeting met de wereld van opera.      

Lees meer »

Lezen in de klas.

12 september 2023

Lezen was nog nooit zo leuk!  

Lees meer »

Leerwandeling door Gent

7 september 2023

Op zeven september stond er een leerwandeling op het programma. We hebben tijdens deze wandeling onze ogen uitgekeken naar verschillende soorten gebouwen, winkels, huizen en nog zoveel meer.  

Lees meer »