Categorieën:

3A pyjamadag voor bednet

13 maart 2023

Ook wij zijn solidair met Bednet en heel wat kinderen van onze klas volgden een dag les in pyjama !  

Lees meer »

3A Carnaval

28 februari 2023

Het is een leuke traditie om net voor de krokusvakantie de kinderen die dat willen verkleed naar school te laten komen.  Ook 3 A deed heel graag mee !      

Lees meer »

3A Week tegen pesten

14 februari 2023

Ook 3 A toont kordaat de vier stippen op de rug van de hand.   Stop pesten !  

Lees meer »

3A Gedichtendag

28 januari 2023

Uit een aanbod van tekeningen van kinderen van onze school kozen we één tekening. Bij die tekening schreven we een passend ‘gatengedicht’ met als thema ‘vriendschap’. Met de hele klas kozen we dan een top drie van onze gatengedichten. Dit is het resultaat !  

Lees meer »

3A Kleikoppen geïnspireerd door ‘De kruisdraging’

26 januari 2023

De kinderen boetseerden een expressieve kop geïnspireerd door ‘De kruisdraging’.  Sommige van die koppen zouden inderdaad hun plaats hebben in het werk van Jeroen Bosch !  

Lees meer »

3A Professor Watt

23 januari 2023

Professor Watt is heel erg begaan met ons energiegebruik.  Daarom stuurde hij zijn assistente Ingrid naar onze klas.  Onder haar deskundige leiding werd het verschil tussen fossiele brandstoffen ( komt uit de aarde en is maar één keer te gebruiken ) en hernieuwbare energie ( zon, wind, water, altijd opnieuw te gebruiken ) heel duidelijk. … Read more »

Lees meer »

3A Cultuurmaand : ‘De kruisdraging’ van Jeroen Bosch

16 januari 2023

Tijdens de cultuurmaand werken we rond ‘De kruisdraging’ van Jeroen Bosch.  Uiteraard gingen we het wereldberoemde kunstwerk bekijken in het MSK, op wandelafstand van onze school. De kinderen waren onder de indruk van dit eeuwenoude schilderij en ontdekten heel wat dankzij de nauwkeurige observatie !  

Lees meer »

Kerstoptreden

21 december 2022

De kinderen van het koor en 6D brachten afgelopen vrijdag een kerstspel. Ook de andere leerlingen mochten komen kijken. Ze deden het super, wat een succes!

Lees meer »

3A Kerstmarkt

19 december 2022

Wat was het gezellig en stemmig op de kerstmarkt.  We waren heel tevreden met de verkoop van ruim twintig theelichtjes !  

Lees meer »

3A Kerstlichtjes knutselen

9 december 2022

Met heel veel ijver en enthousiasme werden kerstlichtjes geknutseld.  Eentje gaat al zeker mee naar huis, de andere worden verkocht op de kerstmarkt.  

Lees meer »

3A Sint op bezoek !

6 december 2022

Op 6 december bracht Sinterklaas een bezoek aan onze school !  Hij kwam per boot, genoot van het enthousiasme en het mooie dansje en bezocht dan de kinderen.  Omdat er in 3 A alleen maar flinke leerlingen zijn, had hij leuke cadeautjes mee.  Nadien speelden we nog lang en gelukkig met het gekregen speelgoed van… Read more »

Lees meer »

3A Campo Santo

14 november 2022

In ons godsdienstthema ‘Verbonden in verdriet’ staat een bezoek aan het kerkhof op het programma.  We kozen voor de prachtige begraafplaats Campo Santo in St.-Amandsberg. De eerste begrafenis gebeurde er in 1847 ( 19de eeuw ).  Er liggen heel wat beroemde mensen begraven.  We brachten dan ook een respectvol bezoek met het hele derde leerjaar… Read more »

Lees meer »

3A Halloween

6 november 2022

Wat een prachtige Halloweenklas !  

Lees meer »

3A Vol bewondering kijken naar de gedeeltelijke zonsverduistering

25 oktober 2022

Ook wij keken vol verwondering en bewondering naar de gedeeltelijke zonsverduistering omstreeks 5 over half twaalf ( 11u.35 ) op dinsdag 25 oktober 2022.  

Lees meer »

3A Creatieve compositie met herfstbladeren

24 oktober 2022

We maakten een creatieve compositie met herfstbladeren en gebruikten daarbij twee kleuren : rood en groen. Er waren heel wat kunstwerkjes te bewonderen.  

Lees meer »

3A De school van toen

24 oktober 2022

We keerden ruim 100 jaar terug in de tijd.  We zaten, zelfs in de juiste klederdracht, in een echte klas van toen.  De meester van toen vertelde enthousiast en liet de kinderen ‘aan den lijve’ ondervinden hoe het was om toen les te krijgen.  Lijfstraffen, inktpot, schrijven met de griffel op de lei, klompen, rekenoefeningen,… Read more »

Lees meer »

3A Geleid bezoek jeugdbibliotheek

6 oktober 2022

De jeugdbibliotheek van De Krook  ( op een steenworp afstand ! ) kent geen geheimen meer voor 3 A.  Onder leiding van een enthousiaste gids ontdekten we alles  ( zelfs de plaats waar de teruggebrachte boeken gesorteerd worden ).  Vanaf nu gaan we heel regelmatig een boek lenen en lezen.  Wist je trouwens dat je… Read more »

Lees meer »

3A sportdag Blaarmeersen

2 oktober 2022

We hebben een prachtige sportdag beleefd in de Blaarmeersen : atletiek, hockey, klim- en klauterparcours en voetbaluitdagingen stonden op het programma.  Iedereen zette zijn beste beentje voor .  Er werd volop aangemoedigd en geholpen waar nodig.  De vriendschapsbanden en het samenhorigheidsgevoel werden nog versterkt.  Ook de weergoden waren ons goedgezind : het begon pas te… Read more »

Lees meer »

3A Werken met chromebooks

29 september 2022

Regelmatig werken we met chromebooks.  Hier zochten we de betekenis van onze voornaam op ( W.O.-thema : familie ) en oefenden we heel wat leerstof ( rekenen, taal, Frans, … )  

Lees meer »

3A Metend rekenen : inhoudsmaten

22 september 2022

Wat was het leuk en leerrijk :  metend rekenen met inhoudsmaten.  

Lees meer »