Categorieën:

3A Stemmige kerstlichtjes knutselen

10 december 2021

Met de nodige concentratie en enthousiasme knutselden we stemmige kerstlichtjes.

Lees meer »

3A De School van Toen

23 november 2021

We keerden zo’n 100 jaar terug in de tijd en maakten kennis met een ‘echte” school van toen.  De enthousiaste ‘meester van toen’ zorgde voor een zeer leerrijke en boeiende namiddag. Wat zijn we blij dat we in het schooljaar 2021-2022 in het derde leerjaar zitten !

Lees meer »

3A Bezoek begraafplaats Campo Santo

9 november 2021

Samen met 3 B bezochten we in het kader van ons godsdienstthema ‘ Verbonden in verdriet ‘ de kunstige begraafplaats Campo Santo in Sint-Amandsberg. We ontdekten er o.a. het graf van striptekenaar Marc Sleen  ( echte naam Marcel Neels ).

Lees meer »

3A Halloween en sponsorloop missieactie

29 oktober 2021

De laatste twee dagen voor de herfstvakantie waren – net als al de andere dagen ervoor – heel geslaagde schooldagen.  Op donderdag mocht wie dat wou zich verkleden n.a.v. Halloween en op vrijdagnamiddag liepen we de longen uit ons lijf tijdens de sponsorloop in het Zuidpark voor onze missieactie.  De hele school werd voor bijna… Read more »

Lees meer »

3A Creatieve compositie met herfstbladeren en verf

21 oktober 2021

We maakten een creatieve compositie met herfstbladeren en verf ( blauw, groen, rood ). Het enthousiaste werk van de kinderen leverde niets dan mooie werkjes op !

Lees meer »

3A Sportdag Blaarmeersen

12 oktober 2021

De weerman voorspelde regen, maar die kwam er gelukkig pas toen we net terug in het St.-Barbaracollege waren.  We konden dus sporten en de vriendschapsbanden aanhalen in goed herfstweer. De uitstekende monitoren deden ons genieten van atletiek, klimmen en klauteren, hockey en voetbal ( met ‘speciale’ ballen ! ).

Lees meer »

3A Werken met chromebooks

7 oktober 2021

Regelmatig werken we met chromebooks.  Een ideale manier om leerstof verder in te oefenen en te ontdekken.

Lees meer »

3A Bambiraptor in De Kopergieterij

5 oktober 2021

Samen met het vierde leerjaar genoot het derde leerjaar van de grappige en absurde voorstelling ‘Bambiraptor’ in De Kopergieterij. De twee acteurs, Mats Vandroogenbroeck en Jonas Baeke, konden de kinderen van begin tot eind boeien en hielpen zo mee aan de muzische ontwikkeling van onze leerlingen.

Lees meer »

3A Bezoek luchtfoto STAM

30 september 2021

In ons W.O.-thema ‘ De buurt van onze school ‘ leren we ook werken op een plattegrond, luchtfoto en maken we kennis met een maquette. Uiteraard bezochten we daarom het STAM.  De kinderen ontdekten niet alleen onze school en onze schoolbuurt, maar soms ook hun eigen huis.

Lees meer »

3A Leerwandeling in de buurt van onze school

27 september 2021

In ons W.O.-thema verkennen we de buurt van onze school.  We maakten een leerrijke leerwandeling waarmee we achteraf in de klas aan de slag gingen. De wandeling en de gefotografeerde gebouwen en plaatsen ( handelszaken, appartementen, herenhuis, rijwoning, openbare plaats, bijzondere plaatsen in de buurt van onze school, …) werden o.a. op een plattegrond aangeduid.

Lees meer »

3 A We stellen ons even voor !

20 september 2021

We zijn met 24 leerlingen goed gestart in het derde leerjaar !

Lees meer »