Categorieën:

Op bezoek in De Krook!

21 september 2023

We gingen vandaag voor de eerste keer dit schooljaar naar de bib. Eerst kregen we wat uitleg, en nadien mochten we zelf 2 leesboeken kiezen. Laat het leesplezier maar beginnen!  

Lees meer »

Start schooljaar

1 september 2023

1 september is alweer voorbij gevlogen! We zijn alvast goed gestart in de klas. We moesten verschillende opdrachten uitvoeren om ons pennenzak te kunnen vullen, we leerden de nieuwe klas, juf en leerlingen kennen en tot slot aten we nog een lekker fris ijsje!  

Lees meer »

Carnaval op school!

17 februari 2023

Vandaag mochten de kinderen verkleed naar school komen om carnaval te vieren!  

Lees meer »

Auteur op bezoek: Wally De Doncker

16 februari 2023

Wij hadden het geluk om Wally De Doncker te mogen ontvangen op school. Samen met de andere tweedes hadden we de eer om als eerste het nieuwe boek van Wally De Doncker te zien. (Wij vonden het alvast een prachtig boek.) Wally vertelde over zijn boeken, toonde prenten en we zongen zelf samen liedjes. Als… Read more »

Lees meer »

Bezoek aan het MSK

20 januari 2023

Januari is cultuurmaand, de ideale gelegenheid om naar het MSK te trekken. In de klas leerden we reeds over James Ensor, en deze schilderijen zijn we gaan bekijken. Na het nauwkeurig observeren mochten we zelf aan de slag. We tekenden ons eigen masker, en kleurden het nadien met oliekrijtjes in. Als afwerking mochten we, zoals… Read more »

Lees meer »

Knutselen voor de kerstmarkt!

12 december 2022

We zijn in de klas volop bezig met de voorbereiding voor de kerstmarkt. De kinderen haalden hun beste kneedhanden boven, en maakten reeds kaarsenhoudertjes, kersthangers, … . Wil je het schitterende eindresultaat zien? Van harte welkom op de kerstmarkt op vrijdag 16 december!  

Lees meer »

Joepie, de Sint op bezoek!

12 december 2022

Joepie, op dinsdag 6 december kwamen de Sint en zijn roetpieten langs op school. De Sint kwam dit jaar met de stoomboot toe. We stonden met onze eigen geknutselde lampionnen hen op te wachten. We verwelkomden ze met liedjes en een dansje. De Sint las voor uit zijn grote boek. Het bleek dat alle kindjes… Read more »

Lees meer »

Getallenlijn tot 100!

17 november 2022

We leerden eindelijk tot … 100! We maakten zelf onze eigen getallenlijn. Eerst moesten we de getallen op de juiste plaats schrijven, nadien de juiste stukken aan elkaar plakken, en tot slot de getallenlijn versieren. De getallenlijn bleek zelf langer dan de kindjes te zijn!  

Lees meer »

Halloween op school!

28 oktober 2022

We trokken onze meest griezelige kleren aan om Halloween te vieren. Om de dag te starten gingen we samen met de kindjes van het eerste leerjaar pompoensoep maken. Wij, van het tweede leerjaar wisten al een beetje hoe we dit moesten doen, en hielpen dus de leerlingen van het eerste. Nadien mochten we allemaal proeven… Read more »

Lees meer »

Herfstwandeling in het bos!

7 oktober 2022

Vandaag gingen we samen met 2B op uitstap naar het bos. In het bos bekeken we de paddenstoelen, verschillende soorten blaadjes, zochten we kriebelbeestjes en nog zoveel meer. We hadden zelf het geluk om drie eekhoorns te zien! We leerden ook te zoeken op een kaart welke naam onze gevonden vruchten en blaadjes hadden. Om… Read more »

Lees meer »

Sportdag

30 september 2022

We startten de sportdag met een wandeling naar de Blaarmeersen onder de stralende zon. In de voormiddag mochten we kennismaken met 2 disciplines uit de atletiek: verspringen en speerwerpen. We deden zelf een race op de atletiekpiste van 400m! Als tweede activiteit speelden we spelletjes op het strand. Daarna was er een welverdiende middagpauze. In… Read more »

Lees meer »

Poppenkast in de klas

28 september 2022

We leerden in het eerste taalthema over sprookjes. De leerlingen gingen zelf aan de slag en verzonnen een sprookje. Tot slot was er een toonmoment, en keken we naar elkaars poppenkast.  

Lees meer »

Kennismaking met de bib!

28 september 2022

We gingen vandaag voor de eerste keer op bezoek naar de bib. We maakten kennis met de kamishibai, mochten een kijkje nemen in verschillende ruimtes, en gingen op safari door de bib. Tot slot moesten we zelf opzoek gaan naar verschillende soorten boeken. We ontleenden heel wat boeken, en namen deze mee naar de klas.… Read more »

Lees meer »

Welkom in 2C

26 september 2022

Welkom in 2C. We hopen er een leerrijk en fantastisch schooljaar van te maken!

Lees meer »