Categorieën:

Getallenlijn tot 100!

17 november 2022

We leerden eindelijk tot … 100! We maakten zelf onze eigen getallenlijn. Eerst moesten we de getallen op de juiste plaats schrijven, nadien de juiste stukken aan elkaar plakken, en tot slot de getallenlijn versieren. De getallenlijn bleek zelf langer dan de kindjes te zijn!  

Lees meer »

Halloween op school!

28 oktober 2022

We trokken onze meest griezelige kleren aan om Halloween te vieren. Om de dag te starten gingen we samen met de kindjes van het eerste leerjaar pompoensoep maken. Wij, van het tweede leerjaar wisten al een beetje hoe we dit moesten doen, en hielpen dus de leerlingen van het eerste. Nadien mochten we allemaal proeven… Read more »

Lees meer »

Herfstwandeling in het bos!

7 oktober 2022

Vandaag gingen we samen met 2B op uitstap naar het bos. In het bos bekeken we de paddenstoelen, verschillende soorten blaadjes, zochten we kriebelbeestjes en nog zoveel meer. We hadden zelf het geluk om drie eekhoorns te zien! We leerden ook te zoeken op een kaart welke naam onze gevonden vruchten en blaadjes hadden. Om… Read more »

Lees meer »

Sportdag

30 september 2022

We startten de sportdag met een wandeling naar de Blaarmeersen onder de stralende zon. In de voormiddag mochten we kennismaken met 2 disciplines uit de atletiek: verspringen en speerwerpen. We deden zelf een race op de atletiekpiste van 400m! Als tweede activiteit speelden we spelletjes op het strand. Daarna was er een welverdiende middagpauze. In… Read more »

Lees meer »

Poppenkast in de klas

28 september 2022

We leerden in het eerste taalthema over sprookjes. De leerlingen gingen zelf aan de slag en verzonnen een sprookje. Tot slot was er een toonmoment, en keken we naar elkaars poppenkast.  

Lees meer »

Kennismaking met de bib!

28 september 2022

We gingen vandaag voor de eerste keer op bezoek naar de bib. We maakten kennis met de kamishibai, mochten een kijkje nemen in verschillende ruimtes, en gingen op safari door de bib. Tot slot moesten we zelf opzoek gaan naar verschillende soorten boeken. We ontleenden heel wat boeken, en namen deze mee naar de klas.… Read more »

Lees meer »

Welkom in 2C

26 september 2022

Welkom in 2C. We hopen er een leerrijk en fantastisch schooljaar van te maken!

Lees meer »