Categorieën:

We behaalden ons tafeldiploma!

24 juni 2024

Na een schooljaar hard oefenen, maakten we op 6 juni dé eindtoets van de tafels. De kinderen slaagden er allemaal in om op 7 en een halve minuut 100 oefeningen te maken met maximum 1 of 2 foutjes! Hun harde inzet en veel oefenen heeft duidelijk geloond! Een hele dikke proficiat voor de leerlingen!  

Lees meer »

Proefjes in de klas

31 mei 2024

De leerlingen van 2B en 2C werden échte wetenschappers en voerden enkele experimenten uit. Aan de hand van een stappenplan deden ze in kleine groepjes, wel 8 verschillende proefjes.

Lees meer »

Tafels oefenen in de klas!

28 maart 2024

We leerden al veel tafels, en vandaag oefenden we deze nog eens extra in. In 5 verschillende spelletjes testen we hoe goed we ze kennen! Extra veel plezier bij het inoefenen van de tafels!   

Lees meer »

Sportdag op school!

22 maart 2024

Op donderdag 21 maart hadden we voor de eerste keer een sportdag op onze eigen school! We speelden maar liefst 14 verschillende spelletjes, gaande van: bouwen met blokken, lasershooten, op de airtrack lopen tot spelen op het springkasteel, knotshockey, en nog zoveel meer. Na het zien van de vele blije gezichten, kan het niet anders… Read more »

Lees meer »

In pyjama naar school!

15 maart 2024

Vandaag kwamen we in pyjama naar school. Zo steken we de kindjes die niet naar school kunnen komen, omwille van ziekte, een hart onder de riem. We leerden de organisatie Bednet wat beter kennen. We keken naar een getuigenis van een leerling die dankzij Bednet toch kan genieten van haar klas.

Lees meer »

Carnaval in de klas!

9 februari 2024

Voor de start van de krokusvakantie vieren we carnaval op school. Wat was het leuk om iedereen verkleed te zien! We maakten zelf ons eigen masker …  

Lees meer »

Op bezoek naar het MSK!

9 februari 2024

Gedurende de hele maand januari werkten we rond James Ensor in de klas. We kwamen heel wat te weten hoe James Ensor vroeger leefde, en bestudeerden al enkele bekende kunstwerken van hem. Donderdagmiddag, 8 februari, gingen we als afsluiter van de cultuurmaand op bezoek naar het MSK. Uiteraard toonde de gids ons enkele schilderijen en… Read more »

Lees meer »

Naar het boekenrestaurant in de bib!

2 februari 2024

Op donderdagnamiddag gingen we op uitstap naar de bib. We waren hier al een aantal keer geweest om boeken te ontlenen, maar deze keer werden we uitgenodigd in het ‘boekenrestaurant’! Eerst mochten we enkele plekjes in de bib bezoeken, en toonden ze de speciale boekenlift. Daarna kregen we nog wat uitleg, welke boeken waar stonden.… Read more »

Lees meer »

Wally De Doncker op bezoek!

1 februari 2024

Vandaag mochten we de auteur Wally De Doncker verwelkomen op school. Met het hele tweede leerjaar gingen we luisteren naar verhalen van Wally. Hij vertelde over zijn boeken, las er stukjes uit voor, en we zongen samen liedjes. De tijd vloog voorbij, en we genoten van de hele mooie verhalen!  

Lees meer »

Dag van de sportclub

27 september 2023

Vandaag was het dag van de sportclub. De kinderen mochten de kleren van hun sportclub aantrekken. Wat was het leuk om al de sportievelingen in de klas te zien!  

Lees meer »

Start schooljaar

1 september 2023

1 september is alweer voorbij gevlogen! We zijn alvast goed gestart in de klas. We moesten verschillende opdrachten uitvoeren om ons pennenzak te kunnen vullen, we leerden de nieuwe klas, juf en leerlingen kennen en tot slot aten we nog een lekker fris ijsje!  

Lees meer »