Categorieën:

Gekke week!

25 februari 2022

Deze week was er de ‘gekke week’ op school. Wat hebben we genoten van al de (zelfgemaakte) kostuums!

Lees meer »

Hoofdletters inoefenen!

25 februari 2022

Ondertussen hebben we al heel wat hoofdletters geleerd in de klas. We herhaalden de hoofdletters op verschillende manieren. We maakten hoofdletters in plasticine, speelden het hoofdletterspel, verstopten de hoofdletters in een tekening, … .  

Lees meer »

Poëziewandeling

25 februari 2022

We gingen samen met de klas 2B op poëziewandeling in Gent. We maakten verschillende tussenstops, en luisteren naar leuke gedichten. Bij elk gedicht moesten we ook een opdracht uitvoeren. De laatste opdracht was … ‘’schipper mag ik over varen?’’ spelen. Het was een hele leuke afsluiter van een toffe middag.  

Lees meer »

Kwartierlezen

25 februari 2022

We genoten van het zonnige weer op donderdag 17 februari. Elke dag lezen we een kwartiertje in een boek. Vandaag konden we niet anders dan in het zonnetje buiten kwartierlezen!

Lees meer »

Auteur in de klas

25 februari 2022

Woensdag 16 februari kwam auteur Wally De Doncker langs op school. Hij vertelde over zijn boeken, waarom hij auteur geworden is, zongen een liedje, keken naar mooie gekleurde prenten, leerden wat Chinese woordjes, … . Kortom: Het was een leuke en boeiende uiteenzetting!  

Lees meer »

Voorleesweek

26 november 2021

Om de voorleesweek af te sluiten brachten de leerlingen hun lievelingsboek mee. Ze lazen aan elkaar voor, en zelf de leespanda kwam luisteren! Bovendien waren er nog heel veel kindjes in het rood gekleed speciaal voor rodeneuzendag!

Lees meer »

Herfstwandeling en herfstmandala’s maken

22 oktober 2021

We trokken donderdag samen met klas 2B naar het Citadelpark. We zochten er naar herfstvruchten en verschillende bladeren. We mochten zelf met onze lepel graven in de aarde, op zoek naar verschillende diertjes. Tussendoor speelden we op de grote speeltuin in het Citadelpark. Om de dag goed af te sluiten hebben we samen met klas… Read more »

Lees meer »

sportdag

12 oktober 2021

We trokken richting de Blaarmeersen voor de sportdag. We deden er hockey, spelletjes, atletiek en frisbee. Het was een geslaagde sportdag!

Lees meer »

Chromebooks in de klas

8 oktober 2021

De kinderen leerden werken op de chromebooks, en speelden spelletjes op bingel en computermeester.  

Lees meer »

Poppenkast met vingerpopjes

23 september 2021

In groepjes maakten de kinderen van 2C hun eigen poppenkastpopjes. Nadien verzonnen ze hun eigen sprookjes. We hebben genoten van elkaars optreden!

Lees meer »

Start Schooljaar

10 september 2021

Welkom in 2C. De kinderen en juf zijn alvast goed gestart!

Lees meer »