Categorieën:

Pompoensoep maken

1 november 2021

De vakantie staat voor de deur en daar is Halloween! Dat laten wij in het tweede leerjaar niet zomaar voorbij gaan!  De kinderen mochten zich verkleden en hebben heerlijke pompoensoep gemaakt! De kinderen van het tweede leerjaar mochten de kinderen van het eerste leerjaar ondersteunen bij de verschillende hoekjes. De kinderen konden werken in verschillende… Read more »

Lees meer »

Herfstmandala’s

1 november 2021

We konden heel wat vruchten en bladeren verzamelen tijdens de herfstwandeling, daarmee mochten we in groepjes mandala’s maken. Wat is een Mandala?  Een mandala is een ronde tekening die bestaat uit patronen en symbolen rondom een middelpunt. De meeste tekeningen zijn symmetrisch, maar dat hoeft niet per se. Wel worden mandala’s opgebouwd volgens een bepaald… Read more »

Lees meer »

Herfstwandeling

1 november 2021

De dagen worden korter, de blaadjes aan de bomen verkleuren, de vogels verzamelen om naar warmere oorden te vliegen. De herfst is in het land! Om van dit heerlijke seizoen te genieten trokken we samen met klas 2C op ontdekkingstocht. Waarom vallen de bladeren van de bomen en wie ruimt al die blaadjes op? We… Read more »

Lees meer »

Hoekenwerk steam en media

1 november 2021

De kinderen kunnen in het hoekenwerk ook kiezen voor het werken met een fototoestel en een opdracht waarbij ze een constructie moeten maken en zorgen dat de bal zoveel mogelijk dingen kan raken. De kinderen met het fototoestel gaan experimenteren. Ze moeten een close-up foto nemen van een voorwerp of plaats in de school. De… Read more »

Lees meer »

Sportdag

1 november 2021

Op 12 oktober gingen we op sportdag! We konden proeven van volgende sporten : Beach-games, atletiek, frisbee en een oriëntatieloop ! Het weer was super en de kinderen genoten volop!

Lees meer »

Hellow Chromebooks…

10 oktober 2021

We konden kennismaken met de chromebooks. We kregen een eigen wachtwoord en mochten ons inloggen. We konden ook verschillende spelletjes spelen die de juf had klaargezet! Wist je trouwens dat de juf ook op de hulp kon rekenen van enkele computermeesters in de klas? 😉  

Lees meer »

Is er een dokter in de (zaal) klas?

10 oktober 2021

Help! Gevaar! Wat moeten we doen als er kinderen gekwetst zijn? We ontdekken het door het spelen van een rollenspel.

Lees meer »

Actief op pad…

10 oktober 2021

We verlaten onze stoel en gaan actief op pad… De kinderen proberen elkaar (duo) te vinden door woorden en afbeeldingen met elkaar te verbinden.

Lees meer »

Er was eens…

10 oktober 2021

Er was eens een prinses die graag zo dapper als een ridder wou zijn,  maar hoe doe je dat? De prinses vroeg de hulp van de kinderen. In groepjes konden de kinderen een stukje tekst lezen. Door goed samen te werken kwamen ze te verschillende (dappere) dingen te weten. Deze verschillende zaken, konden ze dan… Read more »

Lees meer »

Hoekenwerk

10 oktober 2021

In onze klas kunnen de kinderen kiezen uit verschillende hoeken. Tekenhoek, bouwhoek, taalhoek, rekenhoek, computerhoek, … In deze hoeken verwerken de kinderen de leerstof op een speelse manier! Kijk hoeveel plezier wij hebben… We leren zonder het écht te beseffen!

Lees meer »

Welkom in 2B!

10 oktober 2021

Maak kennis met onze 20 bezige, zzzzoemende bijtjes!  

Lees meer »

kwartierlezen

25 maart 2021

Tijdens de jeugdboekenmaand lezen we elke dag een kwartiertje. Soms kunnen we buiten genieten van het mooie weer, soms in de klas binnen met een lampje. Dit is vaak een gezellige afsluiter van de dag!

Lees meer »

Design Museum

25 maart 2021

We bezochten het Design Museum in Gent. We kregen er een leuke rondleiding, en zagen verschillende designmeubelen. Nadien mochten we zelf een aantal dingen ontwerpen.

Lees meer »

sportdag

25 maart 2021

De kinderen speelden beachgames op het strand, met een plattegrond dingen zoeken, verspringen, speerwerpen, … . Kortom een bewogen en leuke dag!

Lees meer »

Herfstwandeling

29 september 2020

Met heel wat kabouters voorop, trokken we naar het Citadelpark om heerlijk te genieten van een zonnige herfstdag. We hielpen de Stoere-boomkabouter,  we genoten met Kabouter Hoofd-in-de-wolken en voor de Versier-kabouter verzamelden we allerlei vruchten. Voor tal van andere kabouters voerden we opdrachten uit… Het was heerlijk in het park!

Lees meer »

September 2020, welkom bij 2B.

24 september 2020

Alle mensen dromen van een dag dat zij vrede vinden in hun hart. Zoals een kind zijn vreugde vindt in al het moois en goeds dat hem omringt. Zo wil ik blij, gelukkig zijn, zo zou ik heel mijn leven willen zijn.

Lees meer »