Categorieën:

Seesaw blog 1C

29 september 2023

Welkom op de schoolwebsite. Dit jaar worden de foto’s van de klas gedeeld via Seesaw. Neem gerust een kijkje op de blog van 1C.

Lees meer »

Sinterklaas

6 december 2021

Vandaag was de Sint jarig. Normaal zou hij naar school komen maar omdat de Sint al oud is, wou hij het risico niet nemen met dat coronabeestje… Hij maakte samen met zijn slimme piet wel een filmpje zodat we hem toch even konden zien. Gelukkig kon hij dit weekend wel wat pakjes achterlaten in de… Read more »

Lees meer »

donderdag = leesspelletjesdag

2 december 2021

Elke donderdag leggen we onze leesboeken aan de kant. We lezen dan met verschillende spelletjes. Vandaag waren er ook enkele spelletjes in het thema van Sinterklaas. In de klas waren de zakken van Piet verstopt. We gingen op zoek en duidden het juiste woord aan op ons werkblad. Er was ook een ‘Sintrad’. We draaiden… Read more »

Lees meer »

Dag op wieltjes Sint en Piet

2 december 2021

Op vrijdag 26 november mochten we onze fiets, step, skateboard… meenemen naar school. De juffen toverden de speelplaats om in een fietsparcours. Van de sint kregen we allerlei opdrachten om te bewijzen dat wij goede pieten zijn. De regen en de koude temperaturen maakten het extra moeilijk, maar we hebben bewezen dat wij zo mee… Read more »

Lees meer »

Lezen lezen lezen!

8 oktober 2021

Ondertussen kennen we al heel wat woorden en letters! Elke donderdag toveren we de klas om in een heus leesparadijs! We oefenen dan alles wat we al kunnen nog eens extra in aan de hand van leuke spelletjes.      

Lees meer »

Samenstellingen

10 februari 2021

We leerden over samenstellingen. De kinderen mochten in groepjes hun ‘vriendje’ zoeken. Ze konden zo ontdekken dat samenstellingen bestaan uit 2 kleine bestaande woorden.  

Lees meer »

Hoekenwerk

10 februari 2021

De kinderen kunnen nog steeds kiezen uit verschillende hoekjes om de geziene leerstof te verwerken…

Lees meer »

Gedichtendag

10 februari 2021

Op donderdag 4 februari was het gedichtendag. We mochten mooie gedichten over “klein beginnen” maken. We zijn trouwens allemaal “klein begonnen” in het eerste leerjaar! Een paar gedichten kan u vinden in de hal van de school of aan het glas aan de klas!  

Lees meer »

Kloklezen

10 februari 2021

Wist je dat wij de klok al kunnen lezen? We leren over het uur. We spelen het spel : “Jufje, jufje, hoe laat is het?” Kan jij als eerste je klok juist zetten? 🙂      

Lees meer »

Sneeuwdictee

10 februari 2021

Wat doen we als het sneeuwt? Dan gaan wij naar buiten en maken ons dictee in de sneeuw. Wat een pret!

Lees meer »

Pompoensoep maken…

3 november 2020

De vakantie staat voor de deur en daar is Halloween! Dat laten wij in het eerste leerjaar niet zomaar voorbij gaan! De kinderen mochten zich verkleden en hebben heerlijke pompoensoep gemaakt! De kinderen konden werken in verschillende (per klasbubbel ) groepjes : balletjes draaien, pompoen snijden, ajuin snijden, spinnen maken, dramahoekje en mooie ‘enge’ tekeningen… Read more »

Lees meer »

Poppenkast door het 6de leerjaar

3 november 2020

Op donderdag 29 oktober kregen we bezoek van het 6de leerjaar… Ze zorgden voor een mooie poppenkastvoorstelling met hun ZELFGEMAAKTE POPPEN!!  Schitterend! Iedereen (groot & klein) was enthousiast!

Lees meer »

De boer maakt zich klaar voor de winter…

3 november 2020

De boer maakt zich klaar voor de winter. Al zijn dieren moeten in de winter voldoende eten hebben. Ze gaan de maïs hakselen, aardappelen rooien,… In verschillende ontdekhoekjes gingen we aan de slag… Geniet maar mee..

Lees meer »

Herfstwandeling

3 november 2020

Het is herfst! Alles is aan het veranderen.. Wij gingen opzoek naar verschillende verschijnselen tijdens de herfst… We gingen bomen meten, verschillende schorsen bekijken, paddenstoelen zoeken. (ja, ook die van kabouter Plop! 😉 ) Opgepast voor Heksemie! Brrr.. Geniet maar mee…

Lees meer »

Meten is weten!

3 november 2020

We maken kennis met de meter. De juf gaf ons de opdracht om onze bank te meten met onze handen. Besluit : Onze bank meet ongeveer 10 handen lang. De juf kon besluiten : Ik meet de bank en die is 7 handen lang. Hoe kan dat?? De juf haar hand is gewoon veel groter!… Read more »

Lees meer »

Leescircuit

3 november 2020

Taal is alles! We houden in onze klas regelmatig een leescircuit. De kinderen zijn dan de hele tijd in de weer met taal op een speelse manier in een doorschuifsysteem! 

Lees meer »

Boomgaard Sint- Pietersabdij!

3 november 2020

We trokken we met het 1ste leerjaar naar de boomgaard in de Sint – Pietersabdij! Wat een leuke dag! Zie je die dikke boom? We besloten hem eens te meten. 4 kindjes konden hun armen strekken rond de boom! Waauw! We liepen door de boomgaard en mochten lekkere appels zoeken.  Hoe kan de boer zijn… Read more »

Lees meer »

Sporten is fijn!

3 november 2020

In september gingen we onze beentjes strekken! Sporten is fijn… Geniet maar mee …

Lees meer »

Hoekenwerk

3 november 2020

In onze klas kunnen de kids kiezen uit verschillende hoeken. Tekenhoek, bouwhoek, taalhoek, rekenhoek, computerhoek, … In deze hoeken verwerken de kinderen de leerstof op een speelse manier! Kijk hoeveel plezier wij hebben… We leren zonder het écht te beseffen!

Lees meer »

Zwemmen!

3 november 2020

In het eerste leerjaar zitten we niet stil… Ook zwemmen is héél belangrijk! We maken kennis met het zwembad… We zwemmen met 2 juffen en mogen op ons eigen tempo het water verkennen. Sommige kinderen kunnen al zwemmen en gaan zelf al een stapje verder! Dikke pluim!

Lees meer »