Categorieën:

Sneeuw!

15 januari 2021

Daar was ze dan! De langverwachte sneeuw! We besloten om de schrijfles buiten te laten doorgaan en nog eens extra te oefenen om onze naam mooi in krulletters te schrijven. Wat een pret!

Lees meer »

Cinema in de klas voor de kerstvakantie

18 december 2020

Vrijdag voor de kerstvakantie werd de klas omgetoverd tot een heuse cinema. We schoven alle tafels en stoelen aan de kant, sloten de gordijnen en maakten het met dekentjes, kussens en knuffels extra gezellig. Met een bekertje popcorn in de hand genoten we gezellig samen van de kerstfilm ‘Familie Claus’. Prettig vakantie allemaal!

Lees meer »

Nieuwjaarsbrieven schrijven

10 december 2020

Dit jaar mochten we voor de allereerste keer onze nieuwjaarsbrieven volledig zelf schrijven! Wat een belevenis!  3 dagen lang gaven alle kinderen het beste van zichzelf en het resultaat mocht er zijn!  Een dikke proficiat want jullie hebben dat allemaal zeer goed gedaan! 

Lees meer »

Drijven en zinken

8 december 2020

In de lessen van W.O. zijn we gestart met een nieuw thema rond Sinterklaas.  In de eerste les ging het over de stoomboot van de Sint.  Hoe komt het nu dat die boot blijft drijven? Welke voorwerpen drijven er nog?  En als ze niet drijven, wat doen ze dan? Ze zinken! Welke voorwerpen zinken?  Een heleboel… Read more »

Lees meer »

Sinterklaas op school!

3 december 2020

Vandaag, 3 december, was het dan eindelijk zover!  De Sint bracht een bezoek aan onze school! Er was wel een klein probleempje… hij was zijn rode mantel kwijt! Om de Sint te steunen, kwamen we allemaal in het rood naar school, de Sint zijn lievelingskleur. De sloeber-pieten gaven na het zien van al onze mooie knutselwerkjes… Read more »

Lees meer »

Een portret van Sint, Piet of paard

27 november 2020

Om de Sint te verwelkomen maakten we prachtige portretten in de klas. We konden kiezen uit een portret van de Sint, piet of paard. Dit leverde prachtige knutselwerkjes op! Bekijk ook het filmpje! 

Lees meer »

Pompoensoep maken!

4 november 2020

Vrijdag voor de herfstvakantie vierden we Halloween met het hele eerste leerjaar! We kwamen verkleed naar school en maakten zelf pompoensoep met spinnen in (brrrr) als echte heksen en tovenaars! In een doorschuifsysteem kwamen verschillende opdrachten aan bod: pompoen en ajuin snijden, een kleurplaat, gehaktballetjes draaien, spinnetjes maken met spaghetti en gehaktballetjes, Times-up met Halloween… Read more »

Lees meer »

Poppenkast 6C

29 oktober 2020

Naar jaarlijkse gewoonte kwamen de kinderen van meester Gerrit (6C) poppenkast spelen in onze klas. De kinderen hadden mooie sokpoppen gemaakt en speelden hun zelfverzonnen verhaaltjes voor ons. Wat een pret! 

Lees meer »

Naar het park!

27 oktober 2020

Dinsdag brachten we een bezoekje aan het park!  Op voorhand kregen we van Kabouter Wijsneus, die samen met vele andere kabouters in het park woont, een brief!  Daarin vroeg hij ons een aantal opdrachten te vervullen.  Als we deze opdrachten tot een goed einde konden brengen stond ons een beloning te wachten! Spannend!!!  Met onze warme jas… Read more »

Lees meer »

De meter

26 oktober 2020

Vandaag maakten we kennis met de meter! We probeerden eerst met onze handen te meten maar kwamen al snel tot de constatatie dat dit voor veel verschillende antwoorden zorgde. We hebben dus een maat nodig om te meten die voor iedereen hetzelfde is… DE METER. Met een meetlint gingen we samen met onze buur op… Read more »

Lees meer »

Dobbel-lezen

22 oktober 2020

Lezen is leuk! En zeker als je het samen kan doen. Iedereen koos een vriendje en de dobbelsteen bepaalde welk rijtje je moest lezen.

Lees meer »

Dag op wieltjes

15 oktober 2020

Vandaag was het ‘dag op wieltjes’. We brachten allemaal onze fiets, rolschaatsen, step… mee en samen met de kinderen van de derde kleuterklas ‘zoefden’ we over het parcours dat de juffen uitgezet hadden. Er was een rotonde, parking, tankstation en voor wie moe was er ook een rusthoekje.

Lees meer »

Naar de fruitwinkel!

13 oktober 2020

Na ons bezoek aan de boomgaard volgde ook een bezoek aan de fruitwinkel.  Mama en papa gaven ons centjes en een boodschappenlijstje mee.  We mochten zelf zakjes vullen met alles wat we nodig hadden.  En daarna ook betalen aan de kassa.  Wat een belevenis! 

Lees meer »

Leescircuit kern 2

9 oktober 2020

Ook voor kern 2 maakte de juf een leescircuit. In groepjes van 4 schoven we telkens door: bingo, memory op de Chromebooks, met de magnetische letterdoos… Leerrijk én leuk!

Lees meer »

Bezoek boomgaard

6 oktober 2020

Dinsdag 6 oktober gingen we met het eerste leerjaar op uitstap naar de boomgaard.  We vergeleken een ‘gewone’ boom met de fruitbomen, liepen langs de druivenstruiken… We begonnen met een leuk toneeltje waarna we appels mochten rapen die op de grond gevallen waren. Wat een avontuur! 

Lees meer »

Klasblog 1B

1 september 2020

Klik hier om naar de klasblog te gaan.

Lees meer »