Categorieën:

Bezoek MSK

17 januari 2023

We begonnen de cultuurmaand met een bezoek aan het MSK.  Samen met de gids gingen we op wandel in het museum. We bekeken een aantal schilderijen en bespraken vooral de mooie kleuren die gebruikt werden.  Daarna mochten we zelf aan de slag in het atelier van het museum.  We maakten een masker van papier en gingen… Read more »

Lees meer »

1B – Waterwandeling

17 januari 2023

Binnen het nieuwe WO-thema ‘WATER’ maakten we een wandeling doorheen de hele school. We gingen op zoek naar water, waterbuizen en afvoerputjes. Zo ontdekten we dat er heel wat water aanwezig was op school.

Lees meer »

1B – De kilogram

13 januari 2023

Na de meter en de liter maakten we vandaag kennis met de kilogram. We maakten van een kapstok en 2 zakjes een weegschaal en wogen alles wat we in de klas konden vinden. We vergeleken verschillende voorwerpen met elkaar: wat weegt meer/minder en wat weegt evenveel. Leerrijk en leuk ! 

Lees meer »

Nieuwjaarsbrief schrijven

20 december 2022

Dit jaar mochten we voor de allereerste keer onze nieuwjaarsbrieven volledig zelf schrijven! Wat een belevenis!  3 dagen lang gaven alle kinderen het beste van zichzelf en het resultaat mocht er zijn!  Een dikke proficiat want jullie hebben dat allemaal zeer goed gedaan!  Kijken jullie mee? 

Lees meer »

Kerstmarkt

16 december 2022

Vrijdag 16 december was het Kerstmarkt op onze school. Samen met het hele eerste leerjaar maakten we mooie kerstbomen. Je kon kiezen tussen een kerstboom-hangertje of een kerstboom in een houten blokje. Iedereen deed erg zijn best en het resultaat mocht er meer dan wezen.  Bedankt aan iedereen die bij ons kraampje kwam kopen!   

Lees meer »

1B – Kerstboom

8 december 2022

Vandaag hebben we de kerstboom gezet!  Iedereen mocht om de beurt 2 ballen in de boom hangen. Wat een gezellige sfeer! 

Lees meer »

1B – Sint op school !

6 december 2022

Vandaag, 6 december, was het dan eindelijk zover!  De Sint bracht een bezoek aan onze school! Hij kwam met de boot en we wachtten hem samen met de hele school op aan de Ketelvest. Wat een belevenis!   Samen met de Sint en pieten liepen we daarna terug naar school waar we een leuke dans deden… Read more »

Lees meer »

Sintkriebels

29 november 2022

De Sint is in het land! Vandaag maakten we samen lijstjes voor de Sint want ook op school zal hij een bezoekje brengen!  Vrijdag zetten we onze schoen. Spannend!  Geniet nog even mee van dit fijne moment met de foto’s én filmpje: 

Lees meer »

1B – Drijven en zinken

24 november 2022

In de lessen van W.O. zijn we gestart met een nieuw thema rond Sinterklaas.  In de eerste les ging het over de stoomboot van de Sint.  Hoe komt het nu dat die boot blijft drijven? Welke voorwerpen drijven er nog?  En als ze niet drijven, wat doen ze dan? Ze zinken! Welke voorwerpen zinken?  Een heleboel… Read more »

Lees meer »

Voorleesweek

16 november 2022

In het kader van de voorleesweek brachten we een bezoekje aan onze prachtige bibliotheek: De Krook. We luisterden er naar mooie verhalen die pasten binnen het thema ‘Lezen met je oren’. Daarna kregen we allemaal een muziekinstrument en mochten we voor één keer eens heel veel lawaai maken in de bib. We maakten een lange… Read more »

Lees meer »

Poppenkast 6C

27 oktober 2022

Naar jaarlijkse gewoonte kwamen de kinderen van meester Gerrit (6C) poppenkast spelen in onze klas. De kinderen hadden mooie sokpoppen gemaakt en speelden hun zelfverzonnen verhaaltjes voor ons. Wat een pret! 

Lees meer »

1B – Pompoensoep maken

27 oktober 2022

Donderdag voor de herfstvakantie vierden we Halloween met het hele eerste leerjaar! We kwamen verkleed naar school en maakten zelf pompoensoep met spinnen in (brrrr) als echte heksen en tovenaars! In een doorschuifsysteem kwamen verschillende opdrachten aan bod: pompoen en ajuin snijden, ons drinkbekertje versieren, gehaktballetjes draaien, spinnetjes maken met spaghetti en gehaktballetjes, Times-up met… Read more »

Lees meer »

De meter

25 oktober 2022

Vandaag maakten we kennis met de meter!  We probeerden eerst met onze handen te meten maar kwamen al snel tot de constatatie dat dit voor veel verschillende antwoorden zorgde. We hebben dus een maat nodig om te meten die voor iedereen hetzelfde is… DE METER. Met een meetlint gingen we samen met onze buur op… Read more »

Lees meer »

1B – Een herfstblad van klei

14 oktober 2022

Vrijdag gingen we creatief aan de slag met de blaadjes die we dinsdag in het park raapten. We observeerden ons blaadje grondig en bespraken de delen (nerven, bladrand en steel). We vergeleken onze blaadjes met elkaar en zagen dat elk blaadje anders was. We warmden onze klei op. We maakten een bal, worst en dobbelsteen. … Read more »

Lees meer »

1B – Week van het bos – bezoek aan het park

11 oktober 2022

Dinsdag brachten we een bezoekje aan het park!  Op voorhand kregen we van Kabouter Wijsneus, die samen met vele andere kabouters in het park woont, een brief!  Daarin vroeg hij ons een aantal opdrachten te vervullen.  Als we deze opdrachten tot een goed einde konden brengen stond ons een beloning te wachten! Spannend!!!  Met onze warme jas… Read more »

Lees meer »

1B – Leescircuit kern 1

6 oktober 2022

In groepjes van 4 schoven we telkens door: bingo, memory op de Chromebooks, met de magnetische letterdoos… Leerrijk én leuk!

Lees meer »