Categorieën:

Laatste week = verrassingsweek !

30 juni 2021

Het zit er bijna op! De laatste halve week van het schooljaar is gestart.  Die laatste week in het eerste leerjaar wil de juf natuurlijk niet zomaar voorbij laten gaan.  Daarom vieren we dit in de klas met elke dag een leuke activiteit.  Vanaf vorige week vrijdag hingen er 3 ballonnen in onze klas, met… Read more »

Lees meer »

Afscheid Lilly-Rose

25 juni 2021

Binnenkort nemen we allemaal even afscheid van elkaar maar voor Lilly-Rose was dit afscheid éxtra speciaal. Zij verhuist naar Thailand deze vakantie! Wat gaan we haar missen! Vrijdag vierden we haar afscheidsfeestje. Samen met de klas maakten we een mooi afscheidscadeau: we versierden allemaal een lelie (Lilly) of een roos (rose). Juf plakte alles samen… Read more »

Lees meer »

Deviltime!

22 juni 2021

Donderdag 17 juni kwamen we allemaal in het rood, geel en zwart naar school! De hele school was in de ban van de Rode Duivels. We maakten onze boekentassen leeg op het EK-lied van Ketnet en daarna konden we Duivel-lezen. De juf maakte kaartjes met Rode Duivels op. De opdracht was simpel: zoek per 2… Read more »

Lees meer »

Wij planten tuinkers

22 juni 2021

In ons WO-thema ‘oei, ik groei!’ leerden we dat niet alleen wij groeien, maar plantjes ook! En dit hebben we van heel dichtbij elke dag kunnen volgen want we plantten zelf tuinkers!  Wat een belevenis! Elke dag keken en besproken we wat er veranderd was.  Ook verzorgden we onze plantjes goed door ze water en veel… Read more »

Lees meer »

Mijn lievelingsboek

22 juni 2021

Het verhaal van kern 11 van taal gaat over een koning die op zoek gaat naar zijn lievelingsboek. Dus brachten ook wij ons lievelingsboek mee naar school.  Elke dag las iemand voor uit zijn of haar lievelingsboek.  Zo leerden we alweer heel wat nieuwe boeken kennen.  Kijken jullie nog even mee?

Lees meer »

Hiep hiep hoera!

7 juni 2021

Op onze klasblog kan je steeds de foto’s zien van de jarigen uit onze klas. Neem snel een kijkje:  Klik hier om naar de klasblog te gaan.

Lees meer »

Feest voor juf!

12 maart 2021

In ons leesboekje van kern 8 is juf Ank 10 jaar juf. Daarom geeft ze een groot feest voor haar klas. Iedereen doet iets op het feest: een dansje, een mop vertellen, een proef… In de klas vierden we ook feest! Iedereen deed iets op het feest. De juf vond het geweldig!!  De juf trakteerde… Read more »

Lees meer »

Hmmm… pizza!

11 maart 2021

Nadat we kennis gemaakt hadden met de pizzeria was het tijd voor het echte werk! Donderdag bakten we met z’n allen zelf pizza op school. Eerst maakten we zelf deeg. In groepjes van 4 kindjes waarbij ieder zijn eigen taakje had. Er waren: een controlemeester (die alles in goede banen moest leiden), een verslaggever (die… Read more »

Lees meer »

Niveaulezen

10 maart 2021

Vanaf nu doen we elke week aan niveaulezen. In kleine groepjes oefenen we eens extra goed op het lezen. Jammer genoeg dit jaar niet met hulp van mama’s, papa’s, oma’s, opa’s… maar per 2 met een vriendje van de klas. Dit gaat zeer vlot! Kijken jullie even mee? 

Lees meer »

Pizzeria 1B

26 februari 2021

Het nieuwe WO-thema werd met heel veel enthousiasme onthaald!  In thema 8, ‘We halen een pizza‘, bakken we namelijk zelf pizza.  We leren ook over hoe een pizzeria er van binnen uit ziet, wie er allemaal werkt, hoe een pizza gebakken wordt…  We ontdekten reeds dat er een kok, barman en ober werken in een… Read more »

Lees meer »

Lezen in de klas

4 februari 2021

Lezen is leuk… en dat hoeft zeker niet altijd op onze stoel en aan onze bank te zijn.  Vandaag lazen we op een zelfgekozen plaatsje!  

Lees meer »

Gedichtendag

28 januari 2021

Vandaag was het gedichtendag!  Overal op de speelplaats hingen prenten en gedichten. We gingen op “gedichtenwandeling” en zochten uit welke prent bij welk gedicht paste. In de klas gingen we zelf aan de slag. We maakten allemaal samen een gedicht over lezen, rekenen en schrijven. Bekijk zeker de laatste foto om het leuke resultaat te… Read more »

Lees meer »

We schrijven onze naam!

26 januari 2021

Joepie, we kennen nu alle letters! Vandaag oefenden we nog eens extra op het schrijven van onze naam. Waaw, wat ging dat al knap! Vanaf nu schrijven we onze naam enkel nog in krulletters 🙂 

Lees meer »

De kilogram

19 januari 2021

Na de meter en de liter maakten we vandaag kennis met de kilogram. We maakten van een kapstok en 2 zakjes een weegschaal en wogen alles wat we in de klas konden vinden. We vergeleken verschillende voorwerpen met elkaar: wat weegt meer/minder en wat weegt evenveel.

Lees meer »

Sneeuw!

15 januari 2021

Daar was ze dan! De langverwachte sneeuw! We besloten om de schrijfles buiten te laten doorgaan en nog eens extra te oefenen om onze naam mooi in krulletters te schrijven. Wat een pret!

Lees meer »

Cinema in de klas voor de kerstvakantie

18 december 2020

Vrijdag voor de kerstvakantie werd de klas omgetoverd tot een heuse cinema. We schoven alle tafels en stoelen aan de kant, sloten de gordijnen en maakten het met dekentjes, kussens en knuffels extra gezellig. Met een bekertje popcorn in de hand genoten we gezellig samen van de kerstfilm ‘Familie Claus’. Prettig vakantie allemaal!

Lees meer »

Nieuwjaarsbrieven schrijven

10 december 2020

Dit jaar mochten we voor de allereerste keer onze nieuwjaarsbrieven volledig zelf schrijven! Wat een belevenis!  3 dagen lang gaven alle kinderen het beste van zichzelf en het resultaat mocht er zijn!  Een dikke proficiat want jullie hebben dat allemaal zeer goed gedaan! 

Lees meer »

Drijven en zinken

8 december 2020

In de lessen van W.O. zijn we gestart met een nieuw thema rond Sinterklaas.  In de eerste les ging het over de stoomboot van de Sint.  Hoe komt het nu dat die boot blijft drijven? Welke voorwerpen drijven er nog?  En als ze niet drijven, wat doen ze dan? Ze zinken! Welke voorwerpen zinken?  Een heleboel… Read more »

Lees meer »

Sinterklaas op school!

3 december 2020

Vandaag, 3 december, was het dan eindelijk zover!  De Sint bracht een bezoek aan onze school! Er was wel een klein probleempje… hij was zijn rode mantel kwijt! Om de Sint te steunen, kwamen we allemaal in het rood naar school, de Sint zijn lievelingskleur. De sloeber-pieten gaven na het zien van al onze mooie knutselwerkjes… Read more »

Lees meer »