Categorieën:

Leescircuit kern 3

10 november 2021

Lees meer »

Poppenkast 6C

29 oktober 2021

Naar jaarlijkse gewoonte kwamen de kinderen van meester Gerrit (6C) poppenkast spelen in onze klas. De kinderen hadden mooie sokpoppen gemaakt en speelden hun zelfverzonnen verhaaltjes voor ons. Wat een pret!   

Lees meer »

Pompoensoep

28 oktober 2021

Donderdag voor de herfstvakantie vierden we Halloween met het hele eerste leerjaar! We kwamen verkleed naar school en maakten zelf pompoensoep met spinnen in (brrrr) als echte heksen en tovenaars! In een doorschuifsysteem kwamen verschillende opdrachten aan bod: pompoen en ajuin snijden, een kleurplaat, gehaktballetjes draaien, spinnetjes maken met spaghetti en gehaktballetjes, Times-up met Halloween… Read more »

Lees meer »

De meter

27 oktober 2021

Vandaag maakten we kennis met de meter!  We probeerden eerst met onze handen en voeten te meten maar kwamen al snel tot de constatatie dat dit voor veel verschillende antwoorden zorgde. We hebben dus een maat nodig om te meten die voor iedereen dezelfde is… DE METER. Met een meetlint gingen we samen met onze… Read more »

Lees meer »

Naar het park

22 oktober 2021

Vrijdag 22 oktober brachten we een bezoekje aan het park!  Op voorhand kregen we van Kabouter Wijsneus, die samen met vele andere kabouters in het park woont, een brief!  Daarin vroeg hij ons een aantal opdrachten te vervullen.  Als we deze opdrachten tot een goed einde konden brengen stond ons een beloning te wachten! Spannend!!!  Met onze… Read more »

Lees meer »

Herfstblad uit klei

15 oktober 2021

Deze week maakten we herfstbladeren uit klei. We begonnen met het kneden van de klei waarna we er allerlei vormen mee mochten maken: een bol, een worst, een dobbelsteen… Daarna rolden we de klei uit en drukten we een herfstblad in diezelfde klei. Toen we het eraf haalden zagen we de afdruk van het blad… Read more »

Lees meer »

Leescircuit kern 2

14 oktober 2021

Ook voor kern 2 maakte de juf een leescircuit. In groepjes van 4 schoven we telkens door: bingo, memory op de Chromebooks, met de magnetische letterdoos… Leerrijk én leuk!

Lees meer »

Sportdag

12 oktober 2021

Op dinsdag 12 oktober trokken we naar de Blaarmeersen op sportdag. In de voormiddag deden we verschillende spelletjes met ballen en daarna verkenden we een aantal leuke pleinspelen. De zon was af en toe ook van de partij. We aten gezellig samen boterhammetjes en daarna konden we ons helemaal uitleven in de speeltuin! Daar bouwden… Read more »

Lees meer »

Naar de boomgaard in Melle!

8 oktober 2021

Vrijdag 8 oktober gingen we met het eerste leerjaar op uitstap naar de boomgaard.  Een aantal lieve mama’s en papa’s brachten ons hier naar toe! Heel erg bedankt hiervoor! We vergeleken een ‘gewone’ boom met de fruitbomen, we piepten even in de serres, we mochten zelfs een kijkje nemen in de sorteerkamer en koelcel brrrrr.  Hierna… Read more »

Lees meer »

Dierendag

4 oktober 2021

4 oktober is het feest van de Heilige Franciscus, dierendag. Iedereen bracht een foto of tekening mee van zijn huisdier of lievelingsdier en we vertelden erover tegen elkaar.

Lees meer »

Leescircuit kern 1

29 september 2021

Lezen is leuk! En nóg leuker als je het al spelend kan doen!  De juf maakte een leescircuit. In groepjes van 4 schoven we telkens door: bingo, taalspelletjes op de Chromebooks, met de magnetische letterdoos… Leerrijk én leuk!

Lees meer »

Hiep hiep hoera!

20 september 2021

De jarigen uit onze klas vind je hier!

Lees meer »

Een zelfportret

20 september 2021

Vandaag ontwierpen we ons eigen zelfportret. We begonnen met het beschouwen van gekende portretten. Vele kinderen herkenden onder andere: de Mona Lisa en schilder Van Gogh, knap hoor!  We kregen van de juf ook een spiegeltje om nog eens eerst goed naar ons zelf te kijken. Daarna gingen we zelf aan de slag op een… Read more »

Lees meer »

ICT-les meester Arne

17 september 2021

Vandaag kwam meester Arne een uurtje bij ons in de klas. Hij maakte ons een beetje meer wegwijs in het werken met de Chromebooks. We leerden onszelf aanmelden. We kregen ook een eigen wachtwoord én we speelden een aantal spelletjes op de computer. Leerrijk en leuk!

Lees meer »

Poppenspel ‘Jezus en de kinderen’.

16 september 2021

De juf vertelde het verhaal van ‘Jezus en de kinderen’. Daarna speelden we het verhaal na samen met onze buur met onze zelfgemaakte poppetjes. 

Lees meer »

We leren elkaar beter kennen!

14 september 2021

In het eerste thema van W.O. stellen we onszelf voor aan elkaar.  Aan de hand van foto’s van onze familie, tekeningen van alles waar we van houden… leren we elkaar beter kennen.  Aan de hand van een doorschuifsysteem vertelden we aan elkaar we allemaal getekend hadden en wie onze mama, papa, oma, opa, broer/zus… zijn.… Read more »

Lees meer »

We schrijven de letter ‘i’

2 september 2021

Vandaag schreven we al de letter i !  Eerst onze vingertjes opwarmen, daarna de letter schrijven als echte kunstenaars met ons penseel in de lucht, op elkaars rug… Hierna kregen we van de juf allemaal een krijtje en mochten we de letter ‘i’ buiten op de stenen schrijven! Heel leuk!! Na al dat ge-oefen mochten we eindelijk… Read more »

Lees meer »

Welkom in 1B!

1 september 2021

De 18 vrienden van 1B…

Lees meer »