Categorieën:

1B – Een herfstblad van klei

14 oktober 2022

Vrijdag gingen we creatief aan de slag met de blaadjes die we dinsdag in het park raapten. We observeerden ons blaadje grondig en bespraken de delen (nerven, bladrand en steel). We vergeleken onze blaadjes met elkaar en zagen dat elk blaadje anders was. We warmden onze klei op. We maakten een bal, worst en dobbelsteen. … Read more »

Lees meer »

1B – Week van het bos – bezoek aan het park

11 oktober 2022

Dinsdag brachten we een bezoekje aan het park!  Op voorhand kregen we van Kabouter Wijsneus, die samen met vele andere kabouters in het park woont, een brief!  Daarin vroeg hij ons een aantal opdrachten te vervullen.  Als we deze opdrachten tot een goed einde konden brengen stond ons een beloning te wachten! Spannend!!!  Met onze warme jas… Read more »

Lees meer »

1B – Leescircuit kern 1

6 oktober 2022

In groepjes van 4 schoven we telkens door: bingo, memory op de Chromebooks, met de magnetische letterdoos… Leerrijk én leuk!

Lees meer »

1B – Sportdag

29 september 2022

Op donderdag 29 september trokken we naar de Blaarmeersen op sportdag. In de voormiddag deden we verschillende spelletjes met ballen en daarna verkenden we een aantal leuke pleinspelen. De zon scheen stralend! We aten gezellig samen boterhammetjes in de zon en daarna konden we ons helemaal uitleven in de speeltuin! Daar bouwden we de mooiste… Read more »

Lees meer »

1B – Bezoek fruitwinkel

28 september 2022

Na ons bezoek aan de boomgaard volgde ook een bezoek aan de fruitwinkel.  Mama en papa gaven ons centjes en een boodschappenlijstje mee.  We mochten zelf bestellen en betalen aan de kassa.  Wat een belevenis! 

Lees meer »

1B – Bezoek boomgaard

22 september 2022

Donderdag 22 september gingen we met het eerste leerjaar op uitstap naar de boomgaard.  Een aantal lieve mama’s, papa’s, oma’s en opa’s brachten ons hier naar toe! We vergeleken een ‘gewone’ boom met de fruitbomen, we piepten even in de serres, we mochten zelfs een kijkje nemen in de sorteerkamer en koelcel brrrrr.  Hierna trokken we… Read more »

Lees meer »

1B – Een zelfportret

16 september 2022

Vandaag ontwierpen we ons eigen zelfportret. We begonnen met het beschouwen van gekende portretten. Vele kinderen herkenden onder andere: de Mona Lisa en schilder Van Gogh, knap hoor!  We kregen van de juf ook een spiegeltje om nog eens eerst goed naar ons zelf te kijken. Daarna gingen we zelf aan de slag op een… Read more »

Lees meer »

1B – Poppenspel ‘Jezus en de kinderen’

15 september 2022

De juf vertelde het verhaal van ‘Jezus en de kinderen’. Daarna speelden we het verhaal na samen met onze buur met onze zelfgemaakte poppetjes. 

Lees meer »

1B – Werken met de chromebooks

13 september 2022

Vandaag kwam meester Arne een uurtje bij ons in de klas. Hij maakte ons een beetje meer wegwijs in het werken met de Chromebooks. We leerden onszelf aanmelden. We kregen een eigen wachtwoord en speelden een aantal spelletjes op de computer. Ook maakten we  kennis met ‘google meet’ en namen allemaal tegelijk deel aan “een… Read more »

Lees meer »

1B – We leren elkaar beter kennen

9 september 2022

In het eerste thema van W.O. stellen we onszelf voor aan elkaar.  Aan de hand van foto’s van onze familie, tekeningen van alles waar we van houden… leren we elkaar beter kennen.  Aan de hand van een doorschuifsysteem vertelden we aan elkaar we allemaal getekend hadden en wie onze mama, papa, oma, opa, broer/zus… zijn.… Read more »

Lees meer »

1B – De letter ‘i’

2 september 2022

Vandaag schreven we al de letter i !  Eerst onze vingertjes opwarmen, daarna de letter schrijven als echte kunstenaars met ons penseel in de lucht, op elkaars rug… Hierna kregen we van de juf allemaal een krijtje en mochten we de letter ‘i’ buiten op de stenen schrijven! Heel leuk!! Na al dat ge-oefen mochten we eindelijk… Read more »

Lees meer »

Hiep hiep hoera!

1 september 2022

Op deze pagina vind je de jarigen uit onze klas! 

Lees meer »

Welkom in 1B!

1 september 2022

De 17 vrienden van 1B…

Lees meer »