Categorieën:

Feest voor juf!

12 maart 2021

In ons leesboekje van kern 8 is juf Ank 10 jaar juf. Daarom geeft ze een groot feest voor haar klas. Iedereen doet iets op het feest: een dansje, een mop vertellen, een proef… In de klas vierden we ook feest! Iedereen deed iets op het feest. De juf vond het geweldig!!  De juf trakteerde… Read more »

Lees meer »

Hmmm… pizza!

11 maart 2021

Nadat we kennis gemaakt hadden met de pizzeria was het tijd voor het echte werk! Donderdag bakten we met z’n allen zelf pizza op school. Eerst maakten we zelf deeg. In groepjes van 4 kindjes waarbij ieder zijn eigen taakje had. Er waren: een controlemeester (die alles in goede banen moest leiden), een verslaggever (die… Read more »

Lees meer »

Niveaulezen

10 maart 2021

Vanaf nu doen we elke week aan niveaulezen. In kleine groepjes oefenen we eens extra goed op het lezen. Jammer genoeg dit jaar niet met hulp van mama’s, papa’s, oma’s, opa’s… maar per 2 met een vriendje van de klas. Dit gaat zeer vlot! Kijken jullie even mee? 

Lees meer »

Pizzeria 1B

26 februari 2021

Het nieuwe WO-thema werd met heel veel enthousiasme onthaald!  In thema 8, ‘We halen een pizza‘, bakken we namelijk zelf pizza.  We leren ook over hoe een pizzeria er van binnen uit ziet, wie er allemaal werkt, hoe een pizza gebakken wordt…  We ontdekten reeds dat er een kok, barman en ober werken in een… Read more »

Lees meer »

Lezen in de klas

4 februari 2021

Lezen is leuk… en dat hoeft zeker niet altijd op onze stoel en aan onze bank te zijn.  Vandaag lazen we op een zelfgekozen plaatsje!  

Lees meer »

Gedichtendag

28 januari 2021

Vandaag was het gedichtendag!  Overal op de speelplaats hingen prenten en gedichten. We gingen op “gedichtenwandeling” en zochten uit welke prent bij welk gedicht paste. In de klas gingen we zelf aan de slag. We maakten allemaal samen een gedicht over lezen, rekenen en schrijven. Bekijk zeker de laatste foto om het leuke resultaat te… Read more »

Lees meer »

We schrijven onze naam!

26 januari 2021

Joepie, we kennen nu alle letters! Vandaag oefenden we nog eens extra op het schrijven van onze naam. Waaw, wat ging dat al knap! Vanaf nu schrijven we onze naam enkel nog in krulletters 🙂 

Lees meer »

De kilogram

19 januari 2021

Na de meter en de liter maakten we vandaag kennis met de kilogram. We maakten van een kapstok en 2 zakjes een weegschaal en wogen alles wat we in de klas konden vinden. We vergeleken verschillende voorwerpen met elkaar: wat weegt meer/minder en wat weegt evenveel.

Lees meer »

Sneeuw!

15 januari 2021

Daar was ze dan! De langverwachte sneeuw! We besloten om de schrijfles buiten te laten doorgaan en nog eens extra te oefenen om onze naam mooi in krulletters te schrijven. Wat een pret!

Lees meer »

Cinema in de klas voor de kerstvakantie

18 december 2020

Vrijdag voor de kerstvakantie werd de klas omgetoverd tot een heuse cinema. We schoven alle tafels en stoelen aan de kant, sloten de gordijnen en maakten het met dekentjes, kussens en knuffels extra gezellig. Met een bekertje popcorn in de hand genoten we gezellig samen van de kerstfilm ‘Familie Claus’. Prettig vakantie allemaal!

Lees meer »

Nieuwjaarsbrieven schrijven

10 december 2020

Dit jaar mochten we voor de allereerste keer onze nieuwjaarsbrieven volledig zelf schrijven! Wat een belevenis!  3 dagen lang gaven alle kinderen het beste van zichzelf en het resultaat mocht er zijn!  Een dikke proficiat want jullie hebben dat allemaal zeer goed gedaan! 

Lees meer »

Drijven en zinken

8 december 2020

In de lessen van W.O. zijn we gestart met een nieuw thema rond Sinterklaas.  In de eerste les ging het over de stoomboot van de Sint.  Hoe komt het nu dat die boot blijft drijven? Welke voorwerpen drijven er nog?  En als ze niet drijven, wat doen ze dan? Ze zinken! Welke voorwerpen zinken?  Een heleboel… Read more »

Lees meer »

Sinterklaas op school!

3 december 2020

Vandaag, 3 december, was het dan eindelijk zover!  De Sint bracht een bezoek aan onze school! Er was wel een klein probleempje… hij was zijn rode mantel kwijt! Om de Sint te steunen, kwamen we allemaal in het rood naar school, de Sint zijn lievelingskleur. De sloeber-pieten gaven na het zien van al onze mooie knutselwerkjes… Read more »

Lees meer »

Een portret van Sint, Piet of paard

27 november 2020

Om de Sint te verwelkomen maakten we prachtige portretten in de klas. We konden kiezen uit een portret van de Sint, piet of paard. Dit leverde prachtige knutselwerkjes op! Bekijk ook het filmpje! 

Lees meer »

Pompoensoep maken!

4 november 2020

Vrijdag voor de herfstvakantie vierden we Halloween met het hele eerste leerjaar! We kwamen verkleed naar school en maakten zelf pompoensoep met spinnen in (brrrr) als echte heksen en tovenaars! In een doorschuifsysteem kwamen verschillende opdrachten aan bod: pompoen en ajuin snijden, een kleurplaat, gehaktballetjes draaien, spinnetjes maken met spaghetti en gehaktballetjes, Times-up met Halloween… Read more »

Lees meer »

Poppenkast 6C

29 oktober 2020

Naar jaarlijkse gewoonte kwamen de kinderen van meester Gerrit (6C) poppenkast spelen in onze klas. De kinderen hadden mooie sokpoppen gemaakt en speelden hun zelfverzonnen verhaaltjes voor ons. Wat een pret! 

Lees meer »

Naar het park!

27 oktober 2020

Dinsdag brachten we een bezoekje aan het park!  Op voorhand kregen we van Kabouter Wijsneus, die samen met vele andere kabouters in het park woont, een brief!  Daarin vroeg hij ons een aantal opdrachten te vervullen.  Als we deze opdrachten tot een goed einde konden brengen stond ons een beloning te wachten! Spannend!!!  Met onze warme jas… Read more »

Lees meer »

De meter

26 oktober 2020

Vandaag maakten we kennis met de meter! We probeerden eerst met onze handen te meten maar kwamen al snel tot de constatatie dat dit voor veel verschillende antwoorden zorgde. We hebben dus een maat nodig om te meten die voor iedereen hetzelfde is… DE METER. Met een meetlint gingen we samen met onze buur op… Read more »

Lees meer »