Categorieën:

Laatste week = verrassingsweek

30 juni 2022

Het zit er bijna op! De laatste week van het schooljaar is gestart.  Die laatste week in het eerste leerjaar wil de juf natuurlijk niet zomaar voorbij laten gaan.  Daarom vieren we dit in de klas met elke dag een leuke activiteit.  Vanaf vorige week vrijdag hingen er 4 ballonnen in onze klas, met in… Read more »

Lees meer »

Bezoek aan de kinderboerderij

24 mei 2022

Dinsdag 24 mei trokken we naar de kinderboerderij in Drongen.  Alweer werden we gebracht door een heel aantal lieve mama’s, papa’s. In de voormiddag maakten we kennis met vele dieren op de boerderij. Deze mochten we dan eten geven, aaien… We begonnen met de geitjes. Daarna waren de schapen aan de beurt want ook zij hadden grote honger.… Read more »

Lees meer »

Versje voor moederdag

6 mei 2022

Zondag is het zover en zetten we onze lieve mama’s eens extra in de bloemetjes. We knutselden een heel mooi vaasje met bloemetjes. Ook maakten we een mooie kaart met een zelfgeschreven gedichtje. We oefenden al even voor de klas…

Lees meer »

Sportdag

26 april 2022

Voor de tweede sportdag van dit schooljaar trokken we naar de topsporthal. We kregen er initiatie in circusspelen en omnibal. In de namiddag stonden er ook nog spelletjes en dans op het programma.

Lees meer »

Paasbingo

19 april 2022

Vertellen over onze paasvakantie deden we vandaag eens op een andere manier. Aan de hand van een bingo kwamen we meer te weten over ieders vakantie. Bingo! Félix kon als eerste alle vakjes vullen! Bravo!  

Lees meer »

Leesnamiddag PRO-lezen

31 maart 2022

Deze namiddag stond volledig in het teken van… lezen!  We maakten aan de hand van een leuk kwartet-spel kennis met verschillende genres van boeken. Zo ontdekten we ook nieuwe boeken. De leespanda bracht ook nog een bezoekje in onze klas! Wat een plezier!   

Lees meer »

Gentbos

31 maart 2022

Op donderdag 31 maart trokken we naar het Gentbos!  Een heel aantal lieve mama’s & papa’s brachten ons hier naartoe.  De hele voormiddag lang leerden we van alles bij over het bos.  We namen een schoendoos mee waarop we tekenden wat we zagen in het bos.  We mochten ook zoeken naar diertjes, bomen meten… Een heel… Read more »

Lees meer »

Mmmmm… pizza!

24 maart 2022

Donderdag was het eindelijk zover! We bakten met z’n allen zelf pizza op school. We kregen hiervoor hulp van meester Arne en de mama van de juf! Eerst maakten we zelf deeg in groepjes van 4 kindjes, waarbij ieder zijn eigen taakje had. Er waren: een controlemeester (die alles in goede banen moest leiden), een… Read more »

Lees meer »

Feest voor juf!

22 maart 2022

In ons leesboekje van kern 8 is juf Ank 10 jaar juf. Daarom geeft ze een groot feest voor haar klas. Iedereen doet iets op het feest: een dansje, een mop vertellen, een proef… In de klas vierden we ook feest!  Ook onze juf was dit jaar 10 jaar een juf. Dit maakte het nog… Read more »

Lees meer »

Poppenkast 6B

18 maart 2022

Vrijdag kwamen de kinderen van juf Melissa (6B) poppenkast spelen in onze klas. De kinderen hadden mooie sokpoppen gemaakt en speelden hun zelfverzonnen verhaaltjes voor ons. Wat een pret! De zussen van Lucien en Louis zitten ook in deze klas, wat het extra leuk maakte! 

Lees meer »

Pizzeria 1B

16 maart 2022

Binnen het pizza-thema leren we ook over hoe een pizzeria er van binnen uit ziet, wie er allemaal werkt, hoe een pizza gebakken wordt…  We ontdekten reeds dat er een kok, barman en ober werken in een pizzeria. Daarna speelden we ook pizzeria in de klas waarbij we om de beurt voor klant, kok, barman… Read more »

Lees meer »

Proeven en ruiken

10 maart 2022

Het nieuwe WO-thema werd alvast met heel veel enthousiasme onthaald!  We begonnen met ingrediënten proeven en ruiken: ajuin, ananas, rozemarijn en zelfs ansjovis. We vergeleken met citroen en sloten af met een koekje. Zo hadden we alle smaken eens gehad. Niet alles viel even goed in de smaak maar het koekje smaakte alvast iedereen! 

Lees meer »

Stip it!

22 februari 2022

Week tegen pesten! 

Lees meer »

Poeziëwandeling

27 januari 2022

Vandaag is het gedichtendag en daarom gingen we op poeziëwandeling doorheen de stad. Op verschillende plaatsen hielden we halt en las de juf een gedicht voor. Telkens was er ook een kleine opdracht: ‘hallo’ zeggen in een andere taal, dieren uitbeelden, een nieuwe klasrij maken (we kozen: van klein naar groot)… Juf Joline ging mee… Read more »

Lees meer »

Water-zoektocht

25 januari 2022

Op zoek naar water(buizen) doorheen de school!

Lees meer »

De kilogram

25 januari 2022

Na de meter en de liter maakten we vandaag kennis met de kilogram. We maakten van een kapstok en 2 zakjes een weegschaal en wogen alles wat we in de klas konden vinden. We vergeleken verschillende voorwerpen met elkaar: wat weegt meer/minder en wat weegt evenveel.

Lees meer »

Kerst

17 december 2021

De laatste weken van het jaar maakten we het extra gezellig in onze klas.  De kerstboom werd versierd (zie filmpje). We schreven dit jaar voor de allereerste keer onze nieuwjaarsbrieven volledig zelf! Wat een prestatie! 3 dagen lang gaven alle kinderen het beste van zichzelf en het resultaat mocht er zijn. Een dikke proficiat want… Read more »

Lees meer »

Sterretjestocht

16 december 2021

Als alternatief voor de Kerstviering deden we dit jaar een ‘Sterretjestocht’. Overal in de school hingen sterren. We bezochten de verschillende postjes: de adventskrans, beluisteren van het kerstverhaal, een kerstwens schrijven op een ster en bij de laatste post dronken we gezellig samen een glaasje warme chocomelk.

Lees meer »