Categorieën:

Sint op school

5 december 2023

Vandaag, 5 december, was het dan eindelijk zover!  De Sint bracht een bezoek aan onze school! Er was wel een klein probleempje… Poetspiet had Slechtweervandaag te warm gewassen en hij was gekrompen!! Poetspiet was bang dat Sinterklaas boos ging zijn op hem. Dus had hij zich verstopt. Poetspiet houdt van dansen dus om hem te roepen… Read more »

Lees meer »

Drijven en zinken

28 november 2023

In de lessen van W.O. zijn we gestart met een nieuw thema rond Sinterklaas.  In de eerste les ging het over de stoomboot van de Sint.  Hoe komt het nu dat die boot blijft drijven? Welke voorwerpen drijven er nog?  En als ze niet drijven, wat doen ze dan? Ze zinken! Welke voorwerpen zinken?  Een heleboel… Read more »

Lees meer »

Voorleesweek

24 november 2023

Deze week was het voorleesweek! Op dinsdag vertelden de juffen van het eerste leerjaar samen een verhaal van de Sint. Ze schoven telkens door. Heel leuk!  Om de voorleesweek af te sluiten, kwamen de kinderen van 6A verhalen van de spiekpietjes voorlezen. Wat een pret! 

Lees meer »

Portret van Sint en Piet

17 november 2023

Om de Sint te verwelkomen maakten we prachtige portretten in de klas. We konden kiezen uit een portret van de Sint, piet of paard. Dit leverde prachtige knutselwerkjes op!

Lees meer »

Poppenkast 6C

10 november 2023

Naar jaarlijkse gewoonte kwamen de kinderen van meester Gerrit (6C) poppenkast spelen in onze klas. De kinderen hadden mooie sokpoppen gemaakt en speelden hun zelfverzonnen verhaaltjes voor ons. Wat een pret! 

Lees meer »

Een maquette van onze klas

8 november 2023

In de WO-les maakten we een maquette van onze klas. 

Lees meer »

Pompoensoep maken

26 oktober 2023

Donderdag voor de herfstvakantie vierden we Halloween met het hele eerste leerjaar! We kwamen verkleed naar school en maakten zelf pompoensoep met spinnen in (brrrr) als echte heksen en tovenaars! In een doorschuifsysteem kwamen verschillende opdrachten aan bod: pompoen en ajuin snijden, een kleurplaat, gehaktballetjes draaien, spinnetjes maken met spaghetti en gehaktballetjes, Times-up met Halloween… Read more »

Lees meer »

De meter

25 oktober 2023

Vandaag maakten we kennis met de meter!  We probeerden eerst met onze handen en voeten te meten maar kwamen al snel tot de constatatie dat dit voor veel verschillende antwoorden zorgde. We hebben dus een maat nodig om te meten die voor iedereen hetzelfde is… DE METER. Met een meetlint gingen we samen met onze… Read more »

Lees meer »

Bezoek aan het park

24 oktober 2023

Dinsdag brachten we een bezoekje aan het park!  Op voorhand kregen we van Kabouter Wijsneus, die samen met vele andere kabouters in het park woont, een brief!  Daarin vroeg hij ons een aantal opdrachten te vervullen.  Als we deze opdrachten tot een goed einde konden brengen stond ons een beloning te wachten! Spannend!!!  Met onze warme jas… Read more »

Lees meer »

Herfstblad uit klei

20 oktober 2023

Vrijdag gingen we creatief aan de slag met de herfstblaadjes. We observeerden ons blaadje grondig en bespraken de delen (nerven, bladrand en steel). We vergeleken onze blaadjes met elkaar en zagen dat elk blaadje anders was. We warmden onze klei op. We maakten een bal, worst en dobbelsteen.  Daarna was het tijd voor het echte… Read more »

Lees meer »

Leescircuit kern 1

20 oktober 2023

Herhaling van kern 1 in een leuk leescircuit! In groepjes van 4 schoven we telkens door: bingo, memory op de Chromebooks, met de magnetische letterdoos… Leerrijk én leuk!

Lees meer »

Sportdag

10 oktober 2023

Op dinsdag 10 oktober trokken we naar de Blaarmeersen op sportdag. In de voormiddag deden we verschillende spelletjes met ballen en daarna verkenden we een aantal leuke pleinspelen. De zon scheen stralend! We aten gezellig samen boterhammetjes in de zon en daarna konden we ons helemaal uitleven in de speeltuin! Daar bouwden we de mooiste… Read more »

Lees meer »

Naar de biomarkt

6 oktober 2023

Na ons bezoek aan de boomgaard volgde ook een bezoek aan de biomarkt.  Mama en papa gaven ons centjes en een boodschappenlijstje mee.  We mochten zelf zakjes vullen met alles wat we nodig hadden.  En daarna ook betalen aan de kassa.  Wat een belevenis! 

Lees meer »

Dag van de sportclub

27 september 2023

De sportieve vrienden van 1B !

Lees meer »

Bezoek boomgaard

26 september 2023

Dinsdag 26 september gingen we met het eerste leerjaar op uitstap naar de boomgaard van de Sint-Pietersabdij. We vergeleken een ‘gewone’ boom met de appelbomen, speelden een leuk toneeltje waarbij Fideel de fruitboer mocht zijn, raapten appels, vergeleken appels met elkaar, soteerden de appels van klein naar groot… Een leerrijke namiddag!

Lees meer »

Poppenspel ‘Jezus en de kinderen’

12 september 2023

De juf vertelde het verhaal van ‘Jezus en de kinderen’. Daarna speelden we het verhaal na samen met onze buur met onze zelfgemaakte poppetjes. 

Lees meer »

We schrijven de letter ‘i’

5 september 2023

Vandaag schreven we al de letter i !  Eerst onze vingertjes opwarmen, daarna de letter schrijven als echte kunstenaars met ons penseel in de lucht, op elkaars rug… Hierna kregen we van de juf allemaal een krijtje en mochten we de letter ‘i’ buiten op de stenen schrijven! Heel leuk!! Na al dat ge-oefen mochten we eindelijk… Read more »

Lees meer »

Klaar voor de start?

1 september 2023

We vliegen het nieuwe schooljaar in! 

Lees meer »

Welkom in 1B !

1 september 2023

De 15 vrienden van 1B ! 

Lees meer »