Categorieën:

Pompoensoep maken!

4 november 2020

Vrijdag voor de herfstvakantie vierden we Halloween met het hele eerste leerjaar! We kwamen verkleed naar school en maakten zelf pompoensoep met spinnen in (brrrr) als echte heksen en tovenaars! In een doorschuifsysteem kwamen verschillende opdrachten aan bod: pompoen en ajuin snijden, een kleurplaat, gehaktballetjes draaien, spinnetjes maken met spaghetti en gehaktballetjes, Times-up met Halloween… Read more »

Lees meer »

Poppenkast 6C

29 oktober 2020

Naar jaarlijkse gewoonte kwamen de kinderen van meester Gerrit (6C) poppenkast spelen in onze klas. De kinderen hadden mooie sokpoppen gemaakt en speelden hun zelfverzonnen verhaaltjes voor ons. Wat een pret! 

Lees meer »

Naar het park!

27 oktober 2020

Dinsdag brachten we een bezoekje aan het park!  Op voorhand kregen we van Kabouter Wijsneus, die samen met vele andere kabouters in het park woont, een brief!  Daarin vroeg hij ons een aantal opdrachten te vervullen.  Als we deze opdrachten tot een goed einde konden brengen stond ons een beloning te wachten! Spannend!!!  Met onze warme jas… Read more »

Lees meer »

De meter

26 oktober 2020

Vandaag maakten we kennis met de meter! We probeerden eerst met onze handen te meten maar kwamen al snel tot de constatatie dat dit voor veel verschillende antwoorden zorgde. We hebben dus een maat nodig om te meten die voor iedereen hetzelfde is… DE METER. Met een meetlint gingen we samen met onze buur op… Read more »

Lees meer »

Dobbel-lezen

22 oktober 2020

Lezen is leuk! En zeker als je het samen kan doen. Iedereen koos een vriendje en de dobbelsteen bepaalde welk rijtje je moest lezen.

Lees meer »

Dag op wieltjes

15 oktober 2020

Vandaag was het ‘dag op wieltjes’. We brachten allemaal onze fiets, rolschaatsen, step… mee en samen met de kinderen van de derde kleuterklas ‘zoefden’ we over het parcours dat de juffen uitgezet hadden. Er was een rotonde, parking, tankstation en voor wie moe was er ook een rusthoekje.

Lees meer »

Naar de fruitwinkel!

13 oktober 2020

Na ons bezoek aan de boomgaard volgde ook een bezoek aan de fruitwinkel.  Mama en papa gaven ons centjes en een boodschappenlijstje mee.  We mochten zelf zakjes vullen met alles wat we nodig hadden.  En daarna ook betalen aan de kassa.  Wat een belevenis! 

Lees meer »

Leescircuit kern 2

9 oktober 2020

Ook voor kern 2 maakte de juf een leescircuit. In groepjes van 4 schoven we telkens door: bingo, memory op de Chromebooks, met de magnetische letterdoos… Leerrijk én leuk!

Lees meer »

Bezoek boomgaard

6 oktober 2020

Dinsdag 6 oktober gingen we met het eerste leerjaar op uitstap naar de boomgaard.  We vergeleken een ‘gewone’ boom met de fruitbomen, liepen langs de druivenstruiken… We begonnen met een leuk toneeltje waarna we appels mochten rapen die op de grond gevallen waren. Wat een avontuur! 

Lees meer »

Klasblog 1B

1 september 2020

Klik hier om naar de klasblog te gaan.

Lees meer »