Categorieën:

Bezoek aan de kinderboerderij

23 april 2024

Dinsdag 23 april trokken we naar de kinderboerderij in Drongen.  Alweer werden we gebracht door een heel aantal  lieve mama’s en papa’s. Dank je wel daarvoor!  In de voormiddag maakten we kennis met de vele dieren op de boerderij. Deze mochten we eten geven, aaien… We begonnen met de pony’s en de ezel. Daarna waren de hangbuikvarkens,… Read more »

Lees meer »

Feest in de klas!

19 maart 2024

In ons leesboekje van kern 8 lezen we over een feest!  In de klas vierden we ook feest! Iedereen bracht iets naar voor: vertellen over een hobby, een proefje en er werden ook heel wat moppen verteld. De juf vond het geweldig!!  Op het einde klonken we samen met kinderchampagne en smulden we van de… Read more »

Lees meer »

Pizza bakken

12 maart 2024

Het nieuwe WO-thema werd met heel veel enthousiasme onthaald!  In thema 8, ‘We halen een pizza‘, bakken we namelijk zelf pizza.  We leren ook over hoe een pizzeria er van binnen uit ziet, wie er allemaal werkt, hoe een pizza gebakken wordt…  We ontdekten reeds dat er een kok, barman en ober werken in een… Read more »

Lees meer »

Carnaval

9 februari 2024

Vandaag vierden we carnaval op school ! We kwamen verkleed naar school en samen met alle vrienden van het eerste leerjaar knutselden we een masker. We kregen hierbij hulp van niemand minder dan ‘Prins Carnaval’ die vergezeld werd door zijn hofdame juf Jade van 1C ! Wat een belevenis!   

Lees meer »

Letterfeest!

26 januari 2024

Vorige week was het eindelijke zo ver. We keken er al even naar uit…  We kennen nu alle letters en lettergroepjes.  Vanaf nu leren we geen nieuwe woordjes meer maar heel wat andere dingen. Ook leuk!  Maar toch even een speciaal momentje dat de juf graag ook op foto vastlegde.  We verzamelden allemaal samen voor onze… Read more »

Lees meer »

Cultuurmaand bezoek MSK

16 januari 2024

We begonnen de cultuurmaand met een bezoek aan het MSK.  In het museum bekeken we samen met de gids een aantal schilderijen en bespraken vooral de mooie kleuren die gebruikt werden.  Daarna mochten we zelf aan de slag in het atelier van het museum.  We werkten met ecoline en krijt. Een mooi resultaat! 

Lees meer »

Sint op school

5 december 2023

Vandaag, 5 december, was het dan eindelijk zover!  De Sint bracht een bezoek aan onze school! Er was wel een klein probleempje… Poetspiet had Slechtweervandaag te warm gewassen en hij was gekrompen!! Poetspiet was bang dat Sinterklaas boos ging zijn op hem. Dus had hij zich verstopt. Poetspiet houdt van dansen dus om hem te roepen… Read more »

Lees meer »

Drijven en zinken

28 november 2023

In de lessen van W.O. zijn we gestart met een nieuw thema rond Sinterklaas.  In de eerste les ging het over de stoomboot van de Sint.  Hoe komt het nu dat die boot blijft drijven? Welke voorwerpen drijven er nog?  En als ze niet drijven, wat doen ze dan? Ze zinken! Welke voorwerpen zinken?  Een heleboel… Read more »

Lees meer »

Voorleesweek

24 november 2023

Deze week was het voorleesweek! Op dinsdag vertelden de juffen van het eerste leerjaar samen een verhaal van de Sint. Ze schoven telkens door. Heel leuk!  Om de voorleesweek af te sluiten, kwamen de kinderen van 6A verhalen van de spiekpietjes voorlezen. Wat een pret! 

Lees meer »

Portret van Sint en Piet

17 november 2023

Om de Sint te verwelkomen maakten we prachtige portretten in de klas. We konden kiezen uit een portret van de Sint, piet of paard. Dit leverde prachtige knutselwerkjes op!

Lees meer »

Poppenkast 6C

10 november 2023

Naar jaarlijkse gewoonte kwamen de kinderen van meester Gerrit (6C) poppenkast spelen in onze klas. De kinderen hadden mooie sokpoppen gemaakt en speelden hun zelfverzonnen verhaaltjes voor ons. Wat een pret! 

Lees meer »

Een maquette van onze klas

8 november 2023

In de WO-les maakten we een maquette van onze klas. 

Lees meer »

Pompoensoep maken

26 oktober 2023

Donderdag voor de herfstvakantie vierden we Halloween met het hele eerste leerjaar! We kwamen verkleed naar school en maakten zelf pompoensoep met spinnen in (brrrr) als echte heksen en tovenaars! In een doorschuifsysteem kwamen verschillende opdrachten aan bod: pompoen en ajuin snijden, een kleurplaat, gehaktballetjes draaien, spinnetjes maken met spaghetti en gehaktballetjes, Times-up met Halloween… Read more »

Lees meer »

De meter

25 oktober 2023

Vandaag maakten we kennis met de meter!  We probeerden eerst met onze handen en voeten te meten maar kwamen al snel tot de constatatie dat dit voor veel verschillende antwoorden zorgde. We hebben dus een maat nodig om te meten die voor iedereen hetzelfde is… DE METER. Met een meetlint gingen we samen met onze… Read more »

Lees meer »

Bezoek aan het park

24 oktober 2023

Dinsdag brachten we een bezoekje aan het park!  Op voorhand kregen we van Kabouter Wijsneus, die samen met vele andere kabouters in het park woont, een brief!  Daarin vroeg hij ons een aantal opdrachten te vervullen.  Als we deze opdrachten tot een goed einde konden brengen stond ons een beloning te wachten! Spannend!!!  Met onze warme jas… Read more »

Lees meer »

Herfstblad uit klei

20 oktober 2023

Vrijdag gingen we creatief aan de slag met de herfstblaadjes. We observeerden ons blaadje grondig en bespraken de delen (nerven, bladrand en steel). We vergeleken onze blaadjes met elkaar en zagen dat elk blaadje anders was. We warmden onze klei op. We maakten een bal, worst en dobbelsteen.  Daarna was het tijd voor het echte… Read more »

Lees meer »

Leescircuit kern 1

20 oktober 2023

Herhaling van kern 1 in een leuk leescircuit! In groepjes van 4 schoven we telkens door: bingo, memory op de Chromebooks, met de magnetische letterdoos… Leerrijk én leuk!

Lees meer »

Sportdag

10 oktober 2023

Op dinsdag 10 oktober trokken we naar de Blaarmeersen op sportdag. In de voormiddag deden we verschillende spelletjes met ballen en daarna verkenden we een aantal leuke pleinspelen. De zon scheen stralend! We aten gezellig samen boterhammetjes in de zon en daarna konden we ons helemaal uitleven in de speeltuin! Daar bouwden we de mooiste… Read more »

Lees meer »

Naar de biomarkt

6 oktober 2023

Na ons bezoek aan de boomgaard volgde ook een bezoek aan de biomarkt.  Mama en papa gaven ons centjes en een boodschappenlijstje mee.  We mochten zelf zakjes vullen met alles wat we nodig hadden.  En daarna ook betalen aan de kassa.  Wat een belevenis! 

Lees meer »

Dag van de sportclub

27 september 2023

De sportieve vrienden van 1B !

Lees meer »