Categorieën:

Voorstelling voor de klas

24 maart 2023

“Kijk eens wat ik kan” is de titel van ons nieuw taalthema.  De kinderen doen een voorstelling voor de klas. De kinderen maakten er een prachtige voorstelling van… er werd verteld over de hobby ‘s, sommigen deden een proef, er werd gezongen, gedichtjes werden voorgedragen, kinderen vertelden over hun bouw- en knutsel/ tekenwerken,… Het was… Read more »

Lees meer »

Jeugdboekenmaand “geluk”: lievelingsboek.

21 maart 2023

Lezen is echt fijn! Nu we zelf al vlot kunnen lezen, vonden we het fijn om ons lievelingsboek mee te brengen naar de klas. Het is ook jeugdboekenmaand met als thema “geluk”! Welk boek maakt ons gelukkig? We vertelden aan de klasgenootjes waarom het meegebrachte boek ons lievelingsboek is en we toonden fier elk hoekje… Read more »

Lees meer »

Bednet: pyjamadag.

10 maart 2023

   

Lees meer »

Groepjeslezen op vrijdag!

3 maart 2023

In februari startte ons groepjeslezen op vrijdag. Elke week lezen we in kleine groepjes met onze lieve mama ‘s, papa ‘s, oma ‘s en opa ‘s. Wat een leesplezier!  

Lees meer »

Letterdiploma

3 februari 2023

Proficiat aan alle kinderen van de klas! Wij kennen ALLE letters! Dat verdient een letterdiploma én als geschenkje uiteraard letterkoekjes. Een fiere juf!!!

Lees meer »

Kleuren mengen

27 januari 2023

We kunnen toveren met kleuren! Hoofdkleuren aanbrengen op een schijfje en draaien maar… Zo zie je hoe wij kleuren kunnen mengen.

Lees meer »

Auteur in de klas: Reine De Pelseneer

27 januari 2023

Reine De Pelseneer bracht een bezoekje in onze klas. Reine is een auteur en schrijft prachtige boeken die wij in het eerste leerjaar al kunnen lezen. Een boeiende lezing!

Lees meer »

Bezoek MSK

19 januari 2023

In de cultuurmaand januari werken we in het eerste leerjaar rond het thema “kleuren”. De ideale gelegenheid om “kleuren” te ontdekken en bewonderen in de echte kunstwerken in het MSK. Na een boeiende en leerrijke rondleiding gingen we zelf aan de slag in het atelier van het museum. Het is duidelijk, in elk van ons… Read more »

Lees meer »

Kerstfeestje

23 december 2022

Het kerstfeestje startte met het doorgeven van een “muzikaal pak”. Opdrachtjes uitvoeren en samen spelletjes spelen waren heel leuk. Als beloning kregen we in de namiddag een kerstfilm met bijhorende popcorn! Gezellig samen de kerstvakantie inzetten.

Lees meer »

Sint op bezoek!

6 december 2022

  De sint en zijn pieten bezochten in het weekend onze klas! De rommelpieten leefden zich uit. De sint nam onze mooie tekeningen mee uit de schoentjes. Ook de strooipieten waren er bij en legden heerlijke koekjes in onze schoenen en op de banken. Op 6 december kwam de sint naar school met de boot!… Read more »

Lees meer »

Drijven en zinken

29 november 2022

Eerst schatten, dan uitvoeren… A.d.h.v. proefjes ontdekten we welk voorwerp kan drijven of zinken.  

Lees meer »

Voorlezen in de bibliotheek “de Krook”.

15 november 2022

In het kader van de “voorleesweek”werden voor ons 3 verhalen voorgelezen in “de Krook”. Het eerste verhaal beluisterden we met onze ogen dicht, bij het 2 de verhaal mochten we actief deelnemen door de rol in te nemen van de instrumenten. Een aangename belevenis om in de “grote” bibliotheek te mogen vertoeven.  

Lees meer »

Herfstwandeling Citadelpark

11 oktober 2022

De herfst is in het land! Genieten van een voormiddag in het park… het zonnetje, de rust in de natuur,… We kregen opdrachten van kabouter Wijsneus: de dikte van de stam van de bomen meten a.d.h.v. een touw (dunner, gelijk of dikker dan 1 meter), paddenstoelen zoeken en kijken met de spiegel onder de hoed… Read more »

Lees meer »

Sportdag

29 september 2022

Een dagje sporten in de Blaarmeersen!  

Lees meer »

Naar de fruitwinkel!

28 september 2022

Een bezoekje aan de fruitwinkel kon niet ontbreken in ons wero- thema herfst/ fruit. Met onze boodschappenlijst(je) en geldbeugel trokken we naar fruitwinkel. Wat een leuke ervaring! Zelf fruit kiezen (met behulp van het boodschappenlijstje) en betalen zoals de grote mensen aan de kassa. Wat waren we fier!  

Lees meer »

Naar de boomgaard

22 september 2022

Een voormiddag genieten op de boomgaard van de Tuinbouwschool in Melle. Waar en hoe groeien de appels… appelpluk… onderhoud en verzorging van de boomgaard… appels sorteren volgens grootte… Zien, ruiken, horen, voelen, toneel spelen en natuurlijk proeven… dat deden we allemaal op onze leeruitstap!   Hartelijk dank aan alle mama ‘s, papa ‘s, oma ‘s… Read more »

Lees meer »

Poppenspel- Jezus en de kinderen

15 september 2022

Het verhaal “Jezus en de kinderen” tot leven brengen doen we a.d.h.v. een poppenspel. Eerst maken we de figuren, daarna oefenen we het poppenspel in om daarna een voorstelling te spelen in de “echte” poppenkast.  

Lees meer »

Rekenen: winkel in de klas!

14 september 2022

We leren de getalbeelden vlot gebruiken. We toverden de klas om in een shoppingcenter met winkels en een bank! De klanten kochten schoolmateriaal en betaalden met het juiste getalbeeld.  

Lees meer »