Categorieën:

Drijven en zinken

29 november 2022

Eerst schatten, dan uitvoeren… A.d.h.v. proefjes ontdekten we welk voorwerp kan drijven of zinken.  

Lees meer »

Voorlezen in de bibliotheek “de Krook”.

15 november 2022

In het kader van de “voorleesweek”werden voor ons 3 verhalen voorgelezen in “de Krook”. Het eerste verhaal beluisterden we met onze ogen dicht, bij het 2 de verhaal mochten we actief deelnemen door de rol in te nemen van de instrumenten. Een aangename belevenis om in de “grote” bibliotheek te mogen vertoeven.  

Lees meer »

Herfstwandeling Citadelpark

11 oktober 2022

De herfst is in het land! Genieten van een voormiddag in het park… het zonnetje, de rust in de natuur,… We kregen opdrachten van kabouter Wijsneus: de dikte van de stam van de bomen meten a.d.h.v. een touw (dunner, gelijk of dikker dan 1 meter), paddenstoelen zoeken en kijken met de spiegel onder de hoed… Read more »

Lees meer »

Sportdag

29 september 2022

Een dagje sporten in de Blaarmeersen!  

Lees meer »

Naar de fruitwinkel!

28 september 2022

Een bezoekje aan de fruitwinkel kon niet ontbreken in ons wero- thema herfst/ fruit. Met onze boodschappenlijst(je) en geldbeugel trokken we naar fruitwinkel. Wat een leuke ervaring! Zelf fruit kiezen (met behulp van het boodschappenlijstje) en betalen zoals de grote mensen aan de kassa. Wat waren we fier!  

Lees meer »

Naar de boomgaard

22 september 2022

Een voormiddag genieten op de boomgaard van de Tuinbouwschool in Melle. Waar en hoe groeien de appels… appelpluk… onderhoud en verzorging van de boomgaard… appels sorteren volgens grootte… Zien, ruiken, horen, voelen, toneel spelen en natuurlijk proeven… dat deden we allemaal op onze leeruitstap!   Hartelijk dank aan alle mama ‘s, papa ‘s, oma ‘s… Read more »

Lees meer »

Poppenspel- Jezus en de kinderen

15 september 2022

Het verhaal “Jezus en de kinderen” tot leven brengen doen we a.d.h.v. een poppenspel. Eerst maken we de figuren, daarna oefenen we het poppenspel in om daarna een voorstelling te spelen in de “echte” poppenkast.  

Lees meer »

Rekenen: winkel in de klas!

14 september 2022

We leren de getalbeelden vlot gebruiken. We toverden de klas om in een shoppingcenter met winkels en een bank! De klanten kochten schoolmateriaal en betaalden met het juiste getalbeeld.  

Lees meer »

Schrijven van de letter “m”

8 september 2022

We schrijven ondertussen al 3 letters: i, k, m! Eerst oefenen we met krijt op de speelplaats, daarna schrijven we tussen de lijntjes.      

Lees meer »

Eerste keer zwemmen met de klas!

5 september 2022

De eerste keer zwemmen samen met de klas! Wat een spannend moment! We stapten heel flink door de stad tot aan het zwembad. Met juf Ingaline en meester Maxim voelden we ons als een visje in het water. Wat een fijn moment! We komen graag volgende week terug!  

Lees meer »

Pizza maken

24 juni 2022

Een fijne afsluiter van ons eerste leerjaar. We maakten heerlijk pizza ‘s! Deeg uitrollen, beleggen met onze lievelingsingrediënten, bakken… en daarna natuurlijk smullen maar!  

Lees meer »

Bedankingsfeestje lees(groot)ouders

17 juni 2022

Ook dit jaar konden we rekenen op een fantastische groep lees(groot)ouders op vrijdag. Wat was het fijn om jullie erbij te hebben, dat maakte het lezen superfijn!   DANK U WEL !!!  

Lees meer »

Tuinkers zaaien

14 juni 2022

We zaaiden tuinkers in de klas. Elke dag bewonderden we hoe snel onze tuinkers groeide! We experimenteerden met proefjes en ontdekten zo dat ons plantje licht, warmte, lucht en water nodig heeft! De plantjes die dit niet kregen, zagen er niet meer zo fraai uit.

Lees meer »

Spelletjesnamiddag 3 de kleuter- 1 ste leerjaar

10 juni 2022

De kinderen van de 3 de kleuterklas komen spelenderwijs kennismaken met het eerste leerjaar.  

Lees meer »

Ons lievelingsboek

9 juni 2022

Lezen is echt fijn! Nu we zelf al vlot kunnen lezen, vonden we het fijn om ons lievelingsboek mee te brengen naar de klas. We vertelden aan de klasgenootjes waarom het meegebrachte boek ons lievelingsboek is en we toonden fier elk hoekje en kantje van het boek. We geven de leesmicrobe aan elkaar door!

Lees meer »

Bedevaart Oostakker

28 mei 2022

Een moment van rust, bezinning, verwondering,…  

Lees meer »

Kinderboerderij De Campagne

28 mei 2022

Wat een fijne dag op de kinderboerderij De Campagne in Drongen! In de voormiddag leerden we over de leefwijze van elk boerderijdier (kippen, varken, schapen, geiten, kalkoenen,…) en gaven we ze ook hun gepaste eten. ‘s Namiddags stroopten we onze mouwen op om het echte boerderijwerk uit te voeren: stallen mesten, met een kruiwagen rijden… Read more »

Lees meer »

Met Willy en familie in het Gentbos

20 mei 2022

Samen met Willy (het konijn) en zijn familie gingen we op ontdekking in het Gentbos. Willy voorzag een rugzak met allerlei ontdekkingsmaterialen in en hij gaf opdrachtjes, die wij met veel plezier uitvoerden in zijn bos. Zo leerden we over de dieren in het bos (vb de mol, vos…), over de 4 lagen (boom- struik-… Read more »

Lees meer »