Categorieën:

Feest in de klas!

19 maart 2024

Voorstelling voor de klas! “Kijk eens wat ik kan” is de titel van ons nieuw taalthema.  De kinderen doen een voorstelling voor de klas. De kinderen maakten er een prachtige voorstelling van… er werd verteld over de hobby ‘s, sommigen deden een proef, gedichtjes werden voorgedragen, er werd poppenkast gespeeld, een verhaal werd verteld, kinderen… Read more »

Lees meer »

Paasmandjes.

15 maart 2024

Lees meer »

Rekenen met geld.

29 februari 2024

We toverden de klas om in een shoppingcenter met winkels en een bank! De klanten kochten schoolmateriaal en betaalden met gepast geld.    

Lees meer »

We behaalden ons letterdiploma!

26 januari 2024

Proficiat aan alle kinderen van de klas! Wij kennen ALLE letters! Dat verdient een letterdiploma én als geschenkje uiteraard letterkoekjes. Een fiere juf!!!  

Lees meer »

Auteur in de klas: Reine De Pelseneer.

18 januari 2024

Reine De Pelseneer bracht een bezoekje in onze klas. Reine is een auteur en schrijft prachtige boeken die wij in het eerste leerjaar al kunnen lezen. Een boeiende lezing!  

Lees meer »

Cultuurmaand: thema kleuren.

16 januari 2024

We kunnen toveren met kleuren! Hoofdkleuren aanbrengen op een schijfje en draaien maar… Zo zie je hoe wij kleuren kunnen mengen.   In de cultuurmaand januari werken we in het eerste leerjaar rond het thema “kleuren”. De ideale gelegenheid om “kleuren” te ontdekken en bewonderen in de echte kunstwerken in het MSK. Na een boeiende… Read more »

Lees meer »

Kerstfeestje in de klas.

11 januari 2024

Het kerstfeestje startte met het doorgeven van een “muzikaal pak”. Opdrachtjes uitvoeren en samen spelletjes spelen waren heel leuk. Als beloning kregen we in de namiddag een kerstfilm met bijhorende popcorn! Gezellig samen de kerstvakantie inzetten.

Lees meer »

Bezoek van de sint.

11 januari 2024

De sint en zijn pieten bezochten in het weekend onze klas! De rommelpieten leefden zich uit. De sint nam onze mooie tekeningen mee uit de schoentjes. Ook de strooipieten waren er bij en legden heerlijke koekjes in onze schoenen en op de banken. Op 5 december kwam de sint naar school met zijn “mini” paard.… Read more »

Lees meer »

Wero- thema: de sint: drijven en zinken.

27 november 2023

Eerst schatten, dan uitvoeren… A.d.h.v. proefjes ontdekten we welk voorwerp kan drijven of zinken.  

Lees meer »

Van een maquette naar een plattegrond van de klas.

17 november 2023

Na een heel goede observatie en oriëntatie van onze klas, bouwden we onze klas na a.d.h.v. een maquette. Daarna stappen we over van de maquette naar een plattegrond van de klas. Ook daarop konden we onze “popjes” goed oriënteren.  

Lees meer »

Schrijven van de letter h.

9 november 2023

Bij het uitspreken van de letter “h”, merkten we dat de ruiten “beslaan”. Heel leuk om dan, voor 1 keer, daarin ook de letter “h” te leren schrijven.

Lees meer »

Pompoensoep maken.

26 oktober 2023

 

Lees meer »

Herfstwandeling Citadelpark.

24 oktober 2023

De herfst is in het land! Genieten van een namiddag in het park… het zonnetje, de rust in de natuur,… We kregen opdrachten van kabouter Wijsneus: de dikte van de stam van de bomen meten a.d.h.v. een touw (dunner, gelijk of dikker dan 1 meter), paddenstoelen zoeken en kijken met de spiegel onder de hoed… Read more »

Lees meer »

Splitsingen oefenen.

20 oktober 2023

Een leuk en actief spel om de splitsingen in te oefenen.

Lees meer »

Naar de biomarkt.

11 oktober 2023

Een bezoekje aan de biomarkt in Gent kon niet ontbreken in ons wero- thema herfst/ fruit. Met ons boodschappenlijstje en geldbeugel trokken we naar de markt. Wat een leuke ervaring! Zelf fruit kiezen (met behulp van het boodschappenlijstje) en betalen zoals de grote mensen aan de kassa. Wat waren we fier! Wie zin had mocht… Read more »

Lees meer »

5 oktober… dag van de leerkracht.

5 oktober 2023

5 oktober… dag van de leerkracht.   De leerkrachten werden deze ochtend getrakteerd op een heerlijk ontbijt! Onze kinderen waren in de goede handen van 2 mama ‘s van de klas. Dank u wel voor de fijne start van “de dag van de leerkracht”!  

Lees meer »

4 oktober… werelddierendag!

4 oktober 2023

4 oktober…. werelddierendag! We maakten ons lievelingsdier uit klei en schilderden het mooi in. Het was fijn om op dierendag ons “lievelingsknuffeldier” mee te brengen!  

Lees meer »