Categorieën:

Lievelingsboek

6 mei 2021

In ons taalthema leren we over verschillende soorten boeken. Aangezien we nu al vlot lezen, schenken we ook aandacht aan ons eigen “lievelingsboek”. We maken dan ook graag tijd vrij om kennis te maken met elkaars lievelingsboek. Gezellig samen snuisteren in de boeken!  

Lees meer »

Feest voor de juf!

19 maart 2021

In het vorige leesthema “feest voor juf Ank” vierden de kinderen hun juf (omdat ze 10 jaar juf was) en deden een voorstelling voor haar. Vandaag was het onze beurt! De kinderen gaven een voorstelling voor juf Hilde (die al iets langer juf is). Wat een fantastisch feest!!! Ik kon GENIETEN van dans, zang, ballet,… Read more »

Lees meer »

Leren betalen: winkeltje spelen

19 maart 2021

We openden een paar winkeltjes met schoolgerief en een bank in de klas. De klanten haalden geld af bij de bank en kochten zo schoolgerief in de winkels. Ondertussen leerden we vlot betalen met munten en biljetten!  

Lees meer »

De gekke week!

20 februari 2021

De gekke week voor de krokusvakantie…elke dag iets geks… Gekke hoeden, gekke haren, gekke sokken, fluo gekte, onesie gekte en op vrijdag “alles” gek. Gekker kan toch niet!  

Lees meer »

Poppenspel: giraf en jakhals.

26 januari 2021

In de lessen godsdienst maakten de kinderen kennis met giraf en jakhals. Giraf is zachtaardig, lief,… hij spreekt de taal van het “hart”. Jakhals is stoer, onvriendelijk en toch ook wat onbeleefd. Hij gebruikt de taal van het “geweld”. Giraf en jakhals leren de kinderen geweldloos communiceren. Daarna was het de beurt aan de kinderen.… Read more »

Lees meer »

We kennen alle letters, hier komen de hoofdletters!

21 januari 2021

Joepie, we kennen alle letters! Nu leren we steeds moeilijkere en langere woorden lezen. Maar ook de hoofdletters komen erbij! Vandaag gingen we op zoek naar de hoofdletters in tijdschriften. We vonden er meer dan we dachten!    

Lees meer »

Kerstklasfeestje

21 januari 2021

De vrijdagnamiddag voor de kerstvakantie genoten we van ons “klaskerstfeestje”. We startten de middag met een muzikaal pak met verrassende opdrachten. Wat een plezier! Daarna keken we een film en maakten het gezellig met onze dekentjes en knuffels erbij. Een beetje popcorn ontbrak uiteraard niet.    

Lees meer »

De sint op school

3 december 2020

Joepie, vandaag kwam de sint langs op school! In de nacht bracht de sint heel wat lekkers in de klas. De sint was zijn rode mantel kwijt… de sloeberpieten hadden de mantel verstopt! Om de mantel terug te krijgen, moesten we 2 opdrachten vervullen met alle kinderen: een knutselwerk maken voor de sint en zo… Read more »

Lees meer »

Drijven en zinken

1 december 2020

De komst van de sint is altijd een periode van verlangend uitkijken naar dé GROTE dag! We werken heel graag rond het thema “sint”. We leren o.a. over voorwerpen die drijven of zinken: hout, metaal, plastic, kurk,… We schatten eerst zelf in of een voorwerp zal drijven of zinken, daarna voeren we de proeven uit… Read more »

Lees meer »

Schrijven van de letter h.

17 november 2020

De letter “h” schrijven doen we zo! We spreken de letter “h” correct uit tegen het koude klasraam. Het raam beslaat en wij kunnen de letter “h” leren schrijven. In de klas oefenden we verder op papier. Dit lukt al aardig!      

Lees meer »

Halloween en pompoensoep maken

4 november 2020

Griezelige figuren in onze klas… De heksen stelden voor om pompoensoep te maken. De vampieren, skeletten en andere griezels hielpen de heksen met veel plezier! In de heksenkeuken werd vlijtig gewerkt. Eerst werden de handen grondig geschrobd, om alle ongedierte te verwijderen. De griezels werkten in een doorschuifsysteem per klasgroep. Pompoenen snijden, spinnen (gehaktballetjes met… Read more »

Lees meer »

Herfstwandeling Citadelpark

4 november 2020

De herfst is in het land! Genieten van een voormiddag in het park… het zonnetje, de rust in de natuur,… We kregen opdrachten van de kabouter: de dikte van de stam van de bomen meten a.d.h.v. een touw (dunner, gelijk of dikker dan 1 meter), paddenstoelen zoeken en kijken met de spiegel onder de hoed… Read more »

Lees meer »

Dag op wieltjes

17 oktober 2020

Donderdag was er voor het eerste leerjaar én de derde kleuterklas een “dag op wieltjes”. Heel leuk om samen een verkeersparcours af te leggen met steppen, fietsen, rollerblades,… Onze behendigheid werd op de proef gesteld!

Lees meer »

De fruitwinkel

14 oktober 2020

Een bezoekje aan de fruitwinkel kon niet ontbreken in ons wero- thema herfst/ fruit. Met onze boodschappenlijst(je) en geldbeugel trokken we naar fruitwinkel. Wat een leuke ervaring! Zelf fruit kiezen (met behulp van het boodschappenlijstje) en betalen zoals de grote mensen aan de kassa. Wat waren we fier! Wie zin had mocht in de speeltijd… Read more »

Lees meer »

Naar de boomgaard

14 oktober 2020

Omwille van de corona maatregelen gingen we dit jaar niet naar de Tuinbouwschool in Melle. Gelukkig vonden we een mooi alternatief nl. de tuin van Sint- Pietersabdij. Ook daar is een (kleine) boomgaard. Een prachtig stukje natuur in het midden van Gent!

Lees meer »

Leescircuit en chromebooks

3 oktober 2020

Ondertussen kennen we al heel wat letters en woorden! We leren goochelen met letters en maken zo nieuwe woorden… Op het einde van ons taalthema deden we een leescircuit: we speelden taalspelletjes in groepjes a.d.h.v. een doorschuifsysteem. Ook de chromebooks ontbraken niet! We leerden inloggen op een chromebook en we kunnen een spel starten en… Read more »

Lees meer »

Sportdag

2 oktober 2020

Lees meer »