Categorieën:

Schrijven van de letter h.

17 november 2020

De letter “h” schrijven doen we zo! We spreken de letter “h” correct uit tegen het koude klasraam. Het raam beslaat en wij kunnen de letter “h” leren schrijven. In de klas oefenden we verder op papier. Dit lukt al aardig!      

Lees meer »

Halloween en pompoensoep maken

4 november 2020

Griezelige figuren in onze klas… De heksen stelden voor om pompoensoep te maken. De vampieren, skeletten en andere griezels hielpen de heksen met veel plezier! In de heksenkeuken werd vlijtig gewerkt. Eerst werden de handen grondig geschrobd, om alle ongedierte te verwijderen. De griezels werkten in een doorschuifsysteem per klasgroep. Pompoenen snijden, spinnen (gehaktballetjes met… Read more »

Lees meer »

Herfstwandeling Citadelpark

4 november 2020

De herfst is in het land! Genieten van een voormiddag in het park… het zonnetje, de rust in de natuur,… We kregen opdrachten van de kabouter: de dikte van de stam van de bomen meten a.d.h.v. een touw (dunner, gelijk of dikker dan 1 meter), paddenstoelen zoeken en kijken met de spiegel onder de hoed… Read more »

Lees meer »

Dag op wieltjes

17 oktober 2020

Donderdag was er voor het eerste leerjaar én de derde kleuterklas een “dag op wieltjes”. Heel leuk om samen een verkeersparcours af te leggen met steppen, fietsen, rollerblades,… Onze behendigheid werd op de proef gesteld!

Lees meer »

De fruitwinkel

14 oktober 2020

Een bezoekje aan de fruitwinkel kon niet ontbreken in ons wero- thema herfst/ fruit. Met onze boodschappenlijst(je) en geldbeugel trokken we naar fruitwinkel. Wat een leuke ervaring! Zelf fruit kiezen (met behulp van het boodschappenlijstje) en betalen zoals de grote mensen aan de kassa. Wat waren we fier! Wie zin had mocht in de speeltijd… Read more »

Lees meer »

Naar de boomgaard

14 oktober 2020

Omwille van de corona maatregelen gingen we dit jaar niet naar de Tuinbouwschool in Melle. Gelukkig vonden we een mooi alternatief nl. de tuin van Sint- Pietersabdij. Ook daar is een (kleine) boomgaard. Een prachtig stukje natuur in het midden van Gent!

Lees meer »

Leescircuit en chromebooks

3 oktober 2020

Ondertussen kennen we al heel wat letters en woorden! We leren goochelen met letters en maken zo nieuwe woorden… Op het einde van ons taalthema deden we een leescircuit: we speelden taalspelletjes in groepjes a.d.h.v. een doorschuifsysteem. Ook de chromebooks ontbraken niet! We leerden inloggen op een chromebook en we kunnen een spel starten en… Read more »

Lees meer »

Sportdag

2 oktober 2020

Lees meer »