Categorieën:

Nieuwjaarsbrief schrijven

12 december 2021

Schrijven is een kunst… We schrijven zelf onze nieuwjaarsbrief. Knap werk van de kinderen na 4 maanden schrijfonderwijs!  

Lees meer »

De sint

12 december 2021

De sint en zijn pieten bezochten onze klassen! Ze kwamen zeker kijken naar onze knutselwerkjes en de rijkelijk gevulde schoentjes met tal van tekeningen, wortels en een raap. We kregen leuke geschenkjes. De sint en zijn pieten spraken ons toe via een filmpje! De sint is echt mee met zijn tijd! Dank u wel sinterklaas!… Read more »

Lees meer »

Dag op wieltjes mét sint- en pietenactiviteiten

26 november 2021

De kinderen brachten vandaag hun step, fiets of skateboard mee. Ze legden een parcours “op hun wieltjes” af. Langs het parcours waren er activiteiten voorzien, zodat de kinderen zich konden oefenen om een zwarte piet te worden… pakjes in de schoorsteen werpen, over een balk lopen met de zak van zwarte piet op de rug,… Read more »

Lees meer »

Bezoek van de leespanda in de voorleesweek.

26 november 2021

Hoog bezoek vandaag! Als afsluiter van de voorleesweek, kwam de leespanda meeluisteren naar het verhaal van de dag! (voor)lezen is echt heel fijn! Bedankt leespanda en héél graag tot nog een keer! We genoten van jouw bezoek!  

Lees meer »

Rodeneuzendag

26 november 2021

Ook onze school zamelde geld in voor rodeneuzendag!    Men kon “superheldensleutelhangers” kopen, waarvan de opbrengst naar rodeneuzendag gaat. Bedankt allemaal!

Lees meer »

Maquette van de klas

25 november 2021

Nu we al een paar maanden in het eerste leerjaar zitten, kennen we onze klas door en door… Een maquette maken van de klas is dus geen probleem voor ons! We kunnen op de maquette aanduiden waar de playmobilmannetjes zich bevinden. En zelfs een afgelegde weg in de klas reconstrueren we op de maquette.Onze weg… Read more »

Lees meer »

Splitsingen spelenderwijs oefenen

25 november 2021

De splitsingen moeten veel geoefend worden! Wij doen dat graag spelenderwijs. Ook buiten, als het kan.

Lees meer »

Schrijven van de letter h

25 november 2021

De letter h oefenen we zo!

Lees meer »

Pompoensoep maken

28 oktober 2021

Griezelige figuren in onze klas… De heksen stelden voor om pompoensoep te maken. De vampieren, skeletten en andere griezels hielpen de heksen met veel plezier! In de heksenkeuken werd vlijtig gewerkt. Eerst werden de handen grondig geschrobd, om alle ongedierte te verwijderen. De griezels werkten in een doorschuifsysteem per klasgroep. Pompoenen snijden, spinnen (gehaktballetjes met… Read more »

Lees meer »

Herfstwandeling Citadelpark

28 oktober 2021

De herfst is in het land! Genieten van een voormiddag in het park… het zonnetje, de rust in de natuur,… We kregen opdrachten van de kabouter: de dikte van de stam van de bomen meten a.d.h.v. een touw (dunner, gelijk of dikker dan 1 meter), paddenstoelen zoeken en kijken met de spiegel onder de hoed… Read more »

Lees meer »

Bezoek boomgaard

10 oktober 2021

Een voormiddag genieten op de boomgaard van de Tuinbouwschool in Melle. Waar en hoe groeien de appels… Appelpluk… Onderhoud en verzorging van de boomgaard… Appels sorteren volgens grootte… Zien, ruiken, horen, voelen, toneel spelen en natuurlijk proeven… dat deden we allemaal op onze leeruitstap!   Hartelijk dank aan alle mama ‘s en papa ‘s die… Read more »

Lees meer »

Dag van de sportclub

3 oktober 2021

Ook sporten kan buiten de schooluren in bijvoorbeeld een sportclub. Sporten is gezond!

Lees meer »

Taalcircuit na thema 1

27 september 2021

Als afsluiter van ons eerste taalthema doen we een “taalspelcircuit”. De geleerde letters en woorden spelenderwijs inoefenen is leuk!  

Lees meer »

Poppenspel- Jezus en de kinderen

27 september 2021

Het verhaal “Jezus en de kinderen” tot leven brengen doen we a.d.h.v. een poppenspel. Eerst maken we de figuren, daarna oefenen we het poppenspel in om daarna een voorstelling te spelen in de “echte” poppenkast.    

Lees meer »

Chromebooks

27 september 2021

Meester Arne leerde ons “inloggen” op ons eigen account. Nu kunnen we aan de slag met de chromebooks!

Lees meer »

Winkel in de klas

14 september 2021

Leren betalen en ondertussen de getalbeelden tot 5 goed leren kennen, doen we door winkeltje te spelen in de klas. De klanten halen het gepaste geld (=getalbeelden) in de bank en betalen dan aan de winkeliers. We houden van “shoppen”!

Lees meer »

Zwemmen is leuk!

14 september 2021

Elke maandag springen we het zwembad in! Spetteren, springen, duiken, leren zwemmen,… dat doen we graag!

Lees meer »

Leren schrijven

14 september 2021

Leren schrijven is zo fijn! We oefenen heel veel krullen, streepjes en allerlei vormen… en daaruit toveren we letters! De wondere wereld van het leren schrijven…

Lees meer »