Categorieën:

Kangoeroeklas 1e en 2e graad: langzame knikkerbaan

2 februari 2024

De opdracht klonk als volgt: ‘Bouw een knikkerbaan waarbij de knikker er zo lang mogelijk over doet om naar beneden te rollen, zonder dat hij ergens stil komt te liggen.’ Praktisch denken hadden we nodig om goed materiaal te kiezen en stevig te bouwen. Analytisch denken om fouten te zien en te verbeteren en creativiteit… Read more »

Lees meer »

Kangoeroeklas 1e en 2e graad: graffiti

2 februari 2024

We trokken de stad in op zoek naar graffitiwerken. Tijdens onze verkenning ontdekten we dicht bij onze school heel veel werken. We leerden niet alleen over de oorsprong van deze kunstvorm, maar ook de betekenis achter verschillende tags en de verborgen vindplaatsen van deze artistieke uitingen.  We maakten elk een foto van een graffitiwerk dat… Read more »

Lees meer »

Kangoeroeklas 3e graad: stemolympiade en strategische spelletjes

12 januari 2024

In december namen we met de kangoeroeklas deel aan de stemolympiade. We kregen vragen voorgeschoteld over wiskunde, wetenschap en techniek. Eén van onze leerlingen schopte het zelfs tot in de finale, die in maart plaats zal vinden in het Ministerie van Onderwijs in Brussel. Veel succes! Net voor de kerstvakantie genieten we nog van samen… Read more »

Lees meer »

Kangoeroeklas 3e graad: project dominoreeks en kettingreactie

12 januari 2024

Tijdens het eerste deel van dit project werkten we een dominoreeks uit in een kleine groep. De opdracht was om de langste afstand te overbruggen. Tijdens het tweede deel werkten we afzonderlijk aan een onderdeel van een kettingreactie. Tenslotte brachten we alle onderdelen samen om zo één lange kettingreactie op te bouwen.

Lees meer »

Kangoeroeklas 3e graad: project sociale media

12 januari 2024

Na een brainstorm over sociale media bedachten we dat we een onderzoek willen uitvoeren naar het sociale mediagebruik van onze medeleerlingen. We werkten een enquête uit via Google Formulieren. Alle leerlingen van de derde graad vulden die in. Nadien verzamelden we al de gegevens en verwerkten we deze in een duidelijke analyse. Presentatie sociale media… Read more »

Lees meer »