Categorieën:

kangoeroewedstrijd!

6 mei 2022

Onze kangoeroes daagden zichzelf extra uit door deel te nemen aan de kangoeroewedstrijd. Iedereen zette z’n beste beentje voor en behaalde een mooie score! Enkelen onder hen kregen zelfs een leuke prijs! Proficiat aan alle deelnemers.  

Lees meer »

Ons eerste project: bruggen bouwen!

20 september 2021

Tijdens het eerste project van de kangoeroeklas bekeken we enkele bruggen in de wereld. We zoomden in op de verschillende structuren om inspiratie op te doen om onze eigen brug te bouwen. Van schets tot eigen constructie: hoeveel boeken kunnen onze bruggen houden?

Lees meer »

Werken rond graffiti

25 maart 2021

Met de kangoeroeklas bekeken we enkele graffitiwerken in Gent. We hebben geleerd hoe graffiti ontstaan is doorheen de jaren. We mochten elk een graffitiwerk kiezen die ons het meest aansprak. Hierover schreven we een gedicht of verhaal. Andere klassen moesten de combinatie zoeken van verhaal en graffitiwerk.

Lees meer »

Vreemde talen

15 oktober 2020

Dit schooljaar werkten we in een eerste project rond vreemde talen. Elke leerling mocht een taal kiezen. Op een affiche moesten ze ons info verschaffen over hun taal. Volgende talen kwamen aan bod. Nadien stelden ze dit aan elkaar voor. Gebarentaal Morsecode Japans Hebreeuws Chinees Braille Russisch Hierogliefen Esperanto Arabisch

Lees meer »