Categorieën:

Dankjewel 4B!

25 juni 2024

Wat een schitterend jaar! Dankjewel aan de kinderen van 4B voor de vele toffe momenten dit schooljaar! We sluiten het jaar, met deze zomerse temperaturen, af met een welverdiend ijsje!  

Lees meer »

Zoektocht naar de Rechtvaardige Rechters

24 juni 2024

In onze laatste schoolweek gingen we met het vierde leerjaar op zoektocht naar het verdwenen schilderspaneel ‘De Rechtvaarige Rechters’ en leerden we meer over het Lam Gods.

Lees meer »

Kwartierlezen in het zonnetje

18 juni 2024

Eindelijk eens mooi weer en daar moeten we van genieten, terwijl we ons rustig verdiepen in een leesboek!  

Lees meer »

Kom op Rode Duivels!

18 juni 2024

Ondanks het verlies in de eerste wedstrijd op het EK, blijven wij in 4B onze Rode Duivels steunen!  

Lees meer »

Papadag in het vierde leerjaar!

14 juni 2024

Wat een mooie fotokader voor de papa’s uit het vierde leerjaar B!  

Lees meer »

Finale SBC-cup

14 juni 2024

Vandaag, vrijdag 14 juni, werd de finale gespeeld van het voetbaltoernooi op de basisschool van het SB-college. Enkele foto’s van de beste teams en het beste meisjesteam! De winnaar van het toernooi was ‘FC Rafbaf’ (leerlingen uit het vierde leerjaar). Proficiat, jongens!  

Lees meer »

QR-codespel met de tablets

3 juni 2024

De leerlingen leerden de sociale vaardigheden reeds kennen met de axen-roos. In dit QR-codespel testten we met behulp van de tablets en leuke samenwerkingsspelletjes welke sociale vaardigheden de kinderen reeds goed onder de knie hebben.  

Lees meer »

Oudervereniging zamelt €18.300 in met geslaagde ontbijtmandenactie!

30 mei 2024

🎉🥐 Hartelijk dank voor jullie steun tijdens onze ontbijtmandenactie! 🥐🎉   Dankzij jullie bijdragen heeft onze Oudervereniging een recordbedrag van maar liefst € 18.300 opgehaald, waarmee we onze speelplaatsen verder kunnen transformeren tot een bruisende, kleurrijke omgeving waar onze kinderen kunnen spelen en leren.   Een speciale dank aan al onze sponsors voor het leveren… Read more »

Lees meer »

SBC-cup 2024

29 mei 2024

Het jaarlijkse voetbaltoernooi voor het derde tot zesde leerjaar is vandaag van start gegaan! Succes aan alle deelnemende ploegen!  

Lees meer »

Een recordtoren bouwen!

24 mei 2024

In de taallessen zijn we aanbeland aan het thema ‘Sport en records’. Dus mochten de leerlingen in groep een zo hoog mogelijke toren bouwen! Dit leverde mooie en hoge exemplaren op!  

Lees meer »

Parels van op zeeklas – 4B!

22 mei 2024

Nog enkele mooie foto’s van 4B op zeeklas!  

Lees meer »

Axenroos en Eerste Wereldoorlog

7 mei 2024

De leerlingen van 4B leerden in de maand april veel bij over de Eerste Wereldoorlog (zie : de ‘klaprozen’) en de axen-roos (sociale vaardigheden)!  

Lees meer »

Paaseitjes en kuikentjes zoeken in de klas!

29 maart 2024

De leerlingen van 4B maakten een paasmandje van papier-maché. Wanneer dit afgewerkt was, mochten ze in de klas paaseitjes en kuikentjes zoeken. Iedere leerling kreeg een handjevol eitjes en mocht dit in z’n mandje leggen! Smullen maar!  

Lees meer »

Sportdag – 5BC

22 maart 2024

Een hele verzameling activiteiten waaronder sommige zelfs helemaal nieuw. Een leuke dag.  

Lees meer »

Auteur in de klas – 5ABC

20 maart 2024

Hoe tof is het om in de jeugdboekenmaand een jeugdauteur op bezoek te krijgen. Luc Descamps vond het niet erg om op (Antwerpse) vaderdag langs te komen. Op zijn overtuigende, boeiende, grappige , … manier nam hij ons mee door een aantal van zijn verhalen. Er passeerden nogal wat personages de revue en soms moesten… Read more »

Lees meer »

Fruitsatés maken en ramen wassen + wedstrijd Whizzkids

18 maart 2024

We leerden in de lessen Nederlands over instructies. De leerlingen bedachten zelf een goede instructie voor het maken van fruitsatés en het wassen van de ramen. Natuurlijk moesten we deze instructies eens uittesten! 4B deed ook mee aan de halve finales van de wedstrijd Whizzkids, we eindigden hier knap 39e van meer dan 500 deelgenomen… Read more »

Lees meer »

Krantengebouwen – 5C

14 maart 2024

Kranten zijn er in de eerste plaats uiteraard om te lezen maar dat hadden we al gedaan. Vervolgens aan het knutselen dan maar. De uitdaging/opdracht is om met rolletjes uit krantenpapier een gebouw tevoorschijn te toveren. Daar is best wel wat werk aan.  

Lees meer »

Krijttekening die tot leven komt!

6 maart 2024

Een leuke krijttekening maken, in de tekening liggen en dit fotograferen; zo komt onze krijttekening toch een beetje tot leven!  

Lees meer »

Wedstrijd Helm Op Fluo Top en Whizzkids

26 februari 2024

Met het 4e leerjaar B doen we dit jaar mee aan twee wedstrijden : Whizzkids en Helm Op Fluo Top! Hopelijk vallen we binnen de prijzen!  

Lees meer »