Categorieën:

Paaseitjes en kuikentjes zoeken in de klas!

29 maart 2024

De leerlingen van 4B maakten een paasmandje van papier-maché. Wanneer dit afgewerkt was, mochten ze in de klas paaseitjes en kuikentjes zoeken. Iedere leerling kreeg een handjevol eitjes en mocht dit in z’n mandje leggen! Smullen maar!  

Lees meer »

Sportdag – 5BC

22 maart 2024

Een hele verzameling activiteiten waaronder sommige zelfs helemaal nieuw. Een leuke dag.  

Lees meer »

Auteur in de klas – 5ABC

20 maart 2024

Hoe tof is het om in de jeugdboekenmaand een jeugdauteur op bezoek te krijgen. Luc Descamps vond het niet erg om op (Antwerpse) vaderdag langs te komen. Op zijn overtuigende, boeiende, grappige , … manier nam hij ons mee door een aantal van zijn verhalen. Er passeerden nogal wat personages de revue en soms moesten… Read more »

Lees meer »

Fruitsatés maken en ramen wassen + wedstrijd Whizzkids

18 maart 2024

We leerden in de lessen Nederlands over instructies. De leerlingen bedachten zelf een goede instructie voor het maken van fruitsatés en het wassen van de ramen. Natuurlijk moesten we deze instructies eens uittesten! 4B deed ook mee aan de halve finales van de wedstrijd Whizzkids, we eindigden hier knap 39e van meer dan 500 deelgenomen… Read more »

Lees meer »

Krantengebouwen – 5C

14 maart 2024

Kranten zijn er in de eerste plaats uiteraard om te lezen maar dat hadden we al gedaan. Vervolgens aan het knutselen dan maar. De uitdaging/opdracht is om met rolletjes uit krantenpapier een gebouw tevoorschijn te toveren. Daar is best wel wat werk aan.  

Lees meer »

Krijttekening die tot leven komt!

6 maart 2024

Een leuke krijttekening maken, in de tekening liggen en dit fotograferen; zo komt onze krijttekening toch een beetje tot leven!  

Lees meer »

Wedstrijd Helm Op Fluo Top en Whizzkids

26 februari 2024

Met het 4e leerjaar B doen we dit jaar mee aan twee wedstrijden : Whizzkids en Helm Op Fluo Top! Hopelijk vallen we binnen de prijzen!  

Lees meer »

Kaaihoeve – 5C

22 februari 2024

De weerberichten voorspelden weinig goeds maar we hielden het gelukkig de hele voormiddag droog. Bijgevolg konden we al snel tonen of we alle uitleg over oriëntatie goed hadden gevolgd en begrepen. Ook de puzzel en de zoektocht tot slot brachten we tot een goed eind. Met een heel dikke dankuwel aan de ouders die ons… Read more »

Lees meer »

Tablets : creatief met één voorwerp en afsluiten thema Magritte

20 februari 2024

De leerlingen van 4B gebruikten vandaag voor het eerst de tablets van de school. Ze maakten een creatieve tekening met één voorwerp en namen hier een foto van. Daarnaast bedachten ze zelf een compositie in de stijl van Magritte en ook dit fotografeerden ze. Super gedaan, 4B!

Lees meer »

De laatste dagen voor het kerstverlof!

22 december 2023

De kinderen van 4B hebben 4 maand flink en goed gewerkt in de klas. Als beloning bestonden de laatste twee dagen voor de kerstvakantie uit : kerstontbijt, kerstquiz, rolschaatsen op de Gentse Winterfeesten en het kijken van een film!    

Lees meer »

Rolschaatsen – 5ABC

19 december 2023

Onder de stadshal konden we ons uitleven op de (rol)schaatspiste. Niet iedereen bleef de hele tijd overeind maar leuk was het wel.  

Lees meer »

Uitstap Gravensteen en poppentheater Pierke

15 december 2023

Op donderdag 14 december gingen de leerlingen van 4B op uitstap naar het Gravensteen en het poppentheater van Pierke. Wat een leuke dag, volledig in teken van de Gentse geschiedenis!    

Lees meer »

Zwarte Piet toch !

5 december 2023

Zwarte Piet waste het paard van de Sint veel te warm. Het is nu helemaal gekrompen.  

Lees meer »

Bosklas – donderdag 16.11.2023

16 november 2023

Na een stevig ontbijt waren we klaar voor een leuke wandeling richting Radadesh. We werden ondergedompeld in het geloof van Hare Krishna. Eenmaal thuis had kapitein Iglo voor ons gekookt! Fishsticks! Bosklas zou bosklas niet zijn zonder nog een mooie wandeling naar de uitdagende speeltuin ‘Rome’. De regen kon ons niet tegenhouden om alweer mooie… Read more »

Lees meer »

Bosklas – woensdag 15.11.2023

15 november 2023

Onder een voorzichtig zonnetje gingen we op avonturentocht op zoek naar everzwijnen! Daarna daalden we af richting “de grot”. Als een goed team werkten we samen en hielpen we elkaar langs de smalle plekjes. Helemaal voldaan van zo’n avontuur, werden we beloond met frietjes met stoofvlees en een ijsje als dessert! In de namiddag trokken… Read more »

Lees meer »

Bosklas – dinsdag 14.11.2023

14 november 2023

Deze morgen trokken we in 3 groepen de ‘wildernis’ in om onze survivaltechnieken uit te testen. Onder deskundige leiding van de experts genoten we volop van de natuur. In de namiddag werd Wéris onze hoofdstad van de prehistorie met menhirs, dolmens en het ‘duivelsbed’: volksverhalen stimuleerden onze fantasie, helaas was ook de regen duidelijk van… Read more »

Lees meer »