Categorieën:

Anti-pestweek

21 maart 2023

We zijn allemaal superhelden als we niet schelden…Wij zeggen ‘neen’ tegen pesten. We schreven met de hele klas een positieve boodschap voor alle klassen. We kregen een duiding over de 4 stippen en mochten deze ondertekenen. Pesten? STOP!  

Lees meer »

Betalen en teruggeven

21 maart 2023

We leren gepast betalen en teruggeven…

Lees meer »

Sponsorloop 2022

28 oktober 2022

De missie-actie voor Waka Waka for Afrika heeft 4442,79 euro opgebracht dankzij de grote inzet van onze leerlingen en hun ouders. Een resultaat om fier op te zijn. Vandaag leverden de leerlingen hun tegenprestatie tijdens de sponsorloop in het Zuidpark. Enkele sfeerbeelden …

Lees meer »

Sportdag 5e en 6e leerjaar

9 oktober 2022

Donderdag 6 oktober. Stralend herfstweer en sportdag voor de derde graad van het Sint-Barbaracollege! Een vermoeiende, maar oh zo fijne dag vol sport : teambuilding, hoogteparcours, highlandgames, vlottenvaren, subben, boogschieten, rugby, frisbee en nog zoveel meer! Hieronder een selectie van de leukste foto’s!  

Lees meer »

Missie-actie: Waka waka for Africa

30 september 2022

Voor onze jaarlijkse missie-actie verzamelen we fondsen voor het project “Waka waka for Africa”. Na de duiding bij het doel van dit project werd er gezamenlijk gedanst op de speelplaats.  

Lees meer »

6D Gravensteen

29 september 2022

Vandaag bezochten we met de klas het Gravensteen. Aan de hand van een audiogids leerden we meer bij over hoe de mensen toen leefden.

Lees meer »

Leerlingenparlement 2022-2023

26 september 2022

Het leerlingenparlement kwam vandaag voor de eerste keer samen. Dit schooljaar wordt het leerlingenparlement gevormd door Charles-Henry Brantegem, secretaris (4A), Elodie Kolen (4B), Mina Merheb (5A), Henri Strobbe, ondervoorzitter (5B), Amaury Nuytten (5C), Godfred Prempeh (6A), Isaac De Planter, voorzitter (6B), Lupe Wittouck (6C) en Pepijn De Winter Steverlynck (6C). Het worden ongetwijfeld boeiende vergaderingen.

Lees meer »

badmintontoernooi

25 mei 2022

De leerlingen van het 4e-6e leerjaar konden zich dit jaar inschrijven voor een badmintontoernooi. Dit ging door tijdens de middagsport en was een groot succes want maar liefst 52 jongens en meisjes speelden mee. Ook enthousiaste leerlingen die fotograaf, steward of scheidsrechter wilden zijn waren van de partij. Het toernooi bestond uit 2 fases: de… Read more »

Lees meer »

Multisport – fotomateriaal van mei 2022

14 mei 2022

Werpspelletjes en krijttekenen op de bovenspeelplaats. Tikspelletjes, parcours en paintballspel in de turnzaal! En achteraf een welverdiend koekje, fruitje en/of drankje! En voor enkele kinderen ook de Multisporttrofee!  

Lees meer »

Schoolfeest 7 mei

7 mei 2022

Wij zijn er klaar voor! ☀️

Lees meer »

Jesuit Aid for Ukraine

27 april 2022

Onze leerlingen, ouders, grootouders, … hebben opnieuw getoond dat ze het hart op de goede plaats hebben. Met de inzamelactie haalden ze € 5401,50 op. Een ronduit schitterend bedrag dat we bezorgen aan de Poolse en Oekraïense Jezuïeten ten bate van de oorlogsvluchtelingen uit Oekraïne. Ontzettend bedankt voor de inzet en de hulp!

Lees meer »

Multisport na school!

22 april 2022

De Multisport na school is deze week opgestart! En of de kindjes blij en enthousiast waren! Een uurtje alles geven, om dan nog een lekker koekje en drankje te verdienen! Vier kindjes gingen deze week met de Multisporttrofee naar ‘huis’. Proficiat aan Tuur (5D), Frédérique (3B), Leonardo (2A) en Marie (1B)! Ook een dikke duim… Read more »

Lees meer »

Leesnamiddag – PRO lezen

12 april 2022

In het kader van het project PRO lezen organiseerden we een leesnamiddag. Een impressie aan de hand van de prachtige foto’s van Simon Bequoye (© Simon Bequoye – PRO lezen)  

Lees meer »

Boekenkarren kleuterschool

28 januari 2022

Ook in de kleuterschool vallen de boekenkarren goed in de smaak. Samen werken we aan veel leesplezier!  

Lees meer »

Eerste boekenkarren in gebruik genomen

21 januari 2022

Deze middag werden de eerste boekenkarren in gebruik genomen op de bovenspeelplaats van de lagere school. Onmiddellijk een groot succes!

Lees meer »

Voorleesweek 2021

6 december 2021

De voorleesweek stond dit schooljaar in het teken van “één kwartier, elk kind, elke dag”. Daarom gingen wij deze week in onze school extra voorlezen, soms zelfs met hoog bezoek van onze leespanda. Geniet mee van enkele sfeerbeelden!

Lees meer »

Week van het Gents lrjr 4 en 5

23 november 2021

Bij de start van de week van het Gents kwam volkszanger Wim Claeys naar school om aan alle leerlingen van vier en vijf wat Gentse liedjes te leren. William mocht als lid van Wims koor “De Stemband” mee het podium op en zong alles foutloos mee. Best leuk. Bedankt stad Gent en Wim Claeys.  

Lees meer »

Bosklas 6des donderdag 18.11.2021

18 november 2021

Wat vliegt de tijd snel!  Klaar voor de laatste volle dag Durbuy!  Deze morgen trokken we na een stevig ontbijt richting Wéris.  Daar leerden we, via verschillende legendes die de juffen en meesters vertelden, wat meer over de dolmen en menhirs.  In de namiddag trokken we naar de speeltuin waar we al onze energie kwijt… Read more »

Lees meer »