Categorieën:

badmintontoernooi

25 mei 2022

De leerlingen van het 4e-6e leerjaar konden zich dit jaar inschrijven voor een badmintontoernooi. Dit ging door tijdens de middagsport en was een groot succes want maar liefst 52 jongens en meisjes speelden mee. Ook enthousiaste leerlingen die fotograaf, steward of scheidsrechter wilden zijn waren van de partij. Het toernooi bestond uit 2 fases: de… Read more »

Lees meer »

Sint-Barbara Cup 2022

20 mei 2022

Na drie jaar kon er eindelijk nog eens een voetbaltoernooi afgewerkt worden tijdens de middagspeeltijd. Hieraan namen zowel jongens als meisjes deel van het 3e tot het 6e leerjaar! Samen meer dan 120 kinderen! Met uiteindelijk als winnende ploeg de Goatwaiters, een jongensgroep uit het 6e leerjaar!  

Lees meer »

Zeeklas donderdag 19 mei 2022

19 mei 2022

Het felle onweer voor de middag zullen maar beschouwen als de perfecte opmaat voor de leeruitstap van na de middag. Gelukkig brachten we de tijd van de plensbui door in het natuurcentrum waar we op een speelse en leerrijke manier nog meer te weten kwamen over het strand en zijn bewoners. Nu we niet langer… Read more »

Lees meer »

Zeeklas woensdag 18 mei 2022

18 mei 2022

Duracell heeft er een geduchte concurrent bijgekregen. Wij zijn ervan overtuigd dat onze leerlingen echt langer meegaan ! Nadat ze nog maar eens naar zee waren gestapt, crosten ze naar hartenlust over de zeedijk. Met hun gocart gaven ze Hamilton en Verstappen het nakijken. Dan maar snel terug naar Flipper voor het middagmaal. Daarna nog… Read more »

Lees meer »

Zeeklas dinsdag 17 mei 2022

17 mei 2022

Wat een schitterende dag! De voormiddag brachten we door onder een stralend zonnetje op het strand. We kwamen van alles te weten over schelpen en andere strandvondsten. Wat die diertjes kunnen, lukt ons toch ook zeker ?  Al snel werd duidelijk dat we nog een beetje moeten oefenen, maar we amuseerden ons te pletter. Na… Read more »

Lees meer »

Zeeklas maandag 16 mei 2022

16 mei 2022

Deze morgen konden we precies om negen uur vertrekken. Een hevig onweer maakte de heenreis net iets minder saai. Aan de kust was het wel bewolkt maar toch droog. Na het gesmaakte middagmaal (frietjes !) speelden we nog even op de speeltuin. De duinenwandeling vormde de hoofdbrok van de namiddagactiviteit.  Keurig afwisselend : aandachtig luisteren… Read more »

Lees meer »

Multisport – fotomateriaal van mei 2022

14 mei 2022

Werpspelletjes en krijttekenen op de bovenspeelplaats. Tikspelletjes, parcours en paintballspel in de turnzaal! En achteraf een welverdiend koekje, fruitje en/of drankje! En voor enkele kinderen ook de Multisporttrofee!  

Lees meer »

Schoolfeest ‘Sint-Barbara in Wonderland’

8 mei 2022

Benieuwd naar ALLE foto’s van het schoolfeest van zaterdag 7 mei? Loop dan even mee door de magische poort en bekijk de foto’s van ‘Sint-Barbara in Wonderland’.  

Lees meer »

Schoolfeest 7 mei

7 mei 2022

Wij zijn er klaar voor! ☀️

Lees meer »

Jesuit Aid for Ukraine

27 april 2022

Onze leerlingen, ouders, grootouders, … hebben opnieuw getoond dat ze het hart op de goede plaats hebben. Met de inzamelactie haalden ze € 5401,50 op. Een ronduit schitterend bedrag dat we bezorgen aan de Poolse en Oekraïense Jezuïeten ten bate van de oorlogsvluchtelingen uit Oekraïne. Ontzettend bedankt voor de inzet en de hulp!

Lees meer »

Multisport na school!

22 april 2022

De Multisport na school is deze week opgestart! En of de kindjes blij en enthousiast waren! Een uurtje alles geven, om dan nog een lekker koekje en drankje te verdienen! Vier kindjes gingen deze week met de Multisporttrofee naar ‘huis’. Proficiat aan Tuur (5D), Frédérique (3B), Leonardo (2A) en Marie (1B)! Ook een dikke duim… Read more »

Lees meer »

Leesnamiddag – PRO lezen

12 april 2022

In het kader van het project PRO lezen organiseerden we een leesnamiddag. Een impressie aan de hand van de prachtige foto’s van Simon Bequoye (© Simon Bequoye – PRO lezen)  

Lees meer »

Krijttekeningen op de speelplaats

17 maart 2022

Een ideaal weertje vandaag om met krijt te werken tijdens de wekelijkse knutselnamiddag op donderdag. En dit leverde volgende pareltjes op! Knap werk, 5B!

Lees meer »

5B Ballonauto maken

3 februari 2022

In het thema van de cultuurmaand leerden de leerlingen van 5B zelf een auto ontwerpen, nl. een ballonauto! Tof gedaan 5B!

Lees meer »

Boekenkarren kleuterschool

28 januari 2022

Ook in de kleuterschool vallen de boekenkarren goed in de smaak. Samen werken we aan veel leesplezier!  

Lees meer »

Eerste boekenkarren in gebruik genomen

21 januari 2022

Deze middag werden de eerste boekenkarren in gebruik genomen op de bovenspeelplaats van de lagere school. Onmiddellijk een groot succes!

Lees meer »

5B Skyline Nieuwjaar + tekening met een voorwerp

20 januari 2022

De leerlingen van 5B zijn creatief gestart aan het nieuwe jaar! Ze maakten een kleurrijke krastekening, een prachtige skyline en deze week gingen ze creatief te werk met een klein voorwerp! Mooi werk, 5B!    

Lees meer »

Auteur in de klas – 5ABCD

19 januari 2022

We kregen (corona-proof) jeugdauteur Luc Descamps op bezoek. Iedereen luisterde geboeid, gespannen, verrast en lachend naar zijn verhalen. Het wordt moeilijk om lezen saai te vinden.  

Lees meer »