Categorieën:

Anti-pestweek

21 maart 2023

We zijn allemaal superhelden als we niet schelden…Wij zeggen ‘neen’ tegen pesten. We schreven met de hele klas een positieve boodschap voor alle klassen. We kregen een duiding over de 4 stippen en mochten deze ondertekenen. Pesten? STOP!  

Lees meer »

Betalen en teruggeven

21 maart 2023

We leren gepast betalen en teruggeven…

Lees meer »

Jeugdauteur Luc Descamps -5ABC

18 januari 2023

We mochten in het vijfde leerjaar opnieuw Luc Descamps verwelkomen. Niet alleen schrijver van al flink wat leuke en spannende boeken maar ook meester-verteller. Hij loodste de leerlingen door een aantal van zijn verhalen en wist iedereen te boeien en te verrassen. En nu lezen maar.

Lees meer »

Welkom op onze school Sint.

6 december 2022

Langsheen het Ketelkanaal wachtten we de Sint op. Samen wandelden we naar de school. Daar hebben we voor de Sint gedanst.

Lees meer »

Week van het Gents – lrjr. 4 – 5

1 december 2022

Om de week van het Gents in de kijker te zetten, kwam volkszanger Wim Claeys ons een paar Gentse liedjes aanleren. Een enthousiaste kern herinnerde zich best wel nog wat woorden van een vorige keer. We hadden ook geen decibelmeter mee. Die was anders wel op rood gesprongen.  

Lees meer »

Sponsorloop 2022

28 oktober 2022

De missie-actie voor Waka Waka for Afrika heeft 4442,79 euro opgebracht dankzij de grote inzet van onze leerlingen en hun ouders. Een resultaat om fier op te zijn. Vandaag leverden de leerlingen hun tegenprestatie tijdens de sponsorloop in het Zuidpark. Enkele sfeerbeelden …

Lees meer »

Sportdag 5e en 6e leerjaar

9 oktober 2022

Donderdag 6 oktober. Stralend herfstweer en sportdag voor de derde graad van het Sint-Barbaracollege! Een vermoeiende, maar oh zo fijne dag vol sport : teambuilding, hoogteparcours, highlandgames, vlottenvaren, subben, boogschieten, rugby, frisbee en nog zoveel meer! Hieronder een selectie van de leukste foto’s!  

Lees meer »

Missie-actie: Waka waka for Africa

30 september 2022

Voor onze jaarlijkse missie-actie verzamelen we fondsen voor het project “Waka waka for Africa”. Na de duiding bij het doel van dit project werd er gezamenlijk gedanst op de speelplaats.  

Lees meer »

6D Gravensteen

29 september 2022

Vandaag bezochten we met de klas het Gravensteen. Aan de hand van een audiogids leerden we meer bij over hoe de mensen toen leefden.

Lees meer »

Leerlingenparlement 2022-2023

26 september 2022

Het leerlingenparlement kwam vandaag voor de eerste keer samen. Dit schooljaar wordt het leerlingenparlement gevormd door Charles-Henry Brantegem, secretaris (4A), Elodie Kolen (4B), Mina Merheb (5A), Henri Strobbe, ondervoorzitter (5B), Amaury Nuytten (5C), Godfred Prempeh (6A), Isaac De Planter, voorzitter (6B), Lupe Wittouck (6C) en Pepijn De Winter Steverlynck (6C). Het worden ongetwijfeld boeiende vergaderingen.

Lees meer »

badmintontoernooi

25 mei 2022

De leerlingen van het 4e-6e leerjaar konden zich dit jaar inschrijven voor een badmintontoernooi. Dit ging door tijdens de middagsport en was een groot succes want maar liefst 52 jongens en meisjes speelden mee. Ook enthousiaste leerlingen die fotograaf, steward of scheidsrechter wilden zijn waren van de partij. Het toernooi bestond uit 2 fases: de… Read more »

Lees meer »

Sint-Barbara Cup 2022

20 mei 2022

Na drie jaar kon er eindelijk nog eens een voetbaltoernooi afgewerkt worden tijdens de middagspeeltijd. Hieraan namen zowel jongens als meisjes deel van het 3e tot het 6e leerjaar! Samen meer dan 120 kinderen! Met uiteindelijk als winnende ploeg de Goatwaiters, een jongensgroep uit het 6e leerjaar!  

Lees meer »

Multisport – fotomateriaal van mei 2022

14 mei 2022

Werpspelletjes en krijttekenen op de bovenspeelplaats. Tikspelletjes, parcours en paintballspel in de turnzaal! En achteraf een welverdiend koekje, fruitje en/of drankje! En voor enkele kinderen ook de Multisporttrofee!  

Lees meer »

Schoolfeest ‘Sint-Barbara in Wonderland’

8 mei 2022

Benieuwd naar ALLE foto’s van het schoolfeest van zaterdag 7 mei? Loop dan even mee door de magische poort en bekijk de foto’s van ‘Sint-Barbara in Wonderland’.  

Lees meer »

Schoolfeest 7 mei

7 mei 2022

Wij zijn er klaar voor! ☀️

Lees meer »

Jesuit Aid for Ukraine

27 april 2022

Onze leerlingen, ouders, grootouders, … hebben opnieuw getoond dat ze het hart op de goede plaats hebben. Met de inzamelactie haalden ze € 5401,50 op. Een ronduit schitterend bedrag dat we bezorgen aan de Poolse en Oekraïense Jezuïeten ten bate van de oorlogsvluchtelingen uit Oekraïne. Ontzettend bedankt voor de inzet en de hulp!

Lees meer »

Multisport na school!

22 april 2022

De Multisport na school is deze week opgestart! En of de kindjes blij en enthousiast waren! Een uurtje alles geven, om dan nog een lekker koekje en drankje te verdienen! Vier kindjes gingen deze week met de Multisporttrofee naar ‘huis’. Proficiat aan Tuur (5D), Frédérique (3B), Leonardo (2A) en Marie (1B)! Ook een dikke duim… Read more »

Lees meer »

Leesnamiddag – PRO lezen

12 april 2022

In het kader van het project PRO lezen organiseerden we een leesnamiddag. Een impressie aan de hand van de prachtige foto’s van Simon Bequoye (© Simon Bequoye – PRO lezen)  

Lees meer »