Categorieën:

Auteur in de klas – 5ABCD

19 januari 2022

We kregen (corona-proof) jeugdauteur Luc Descamps op bezoek. Iedereen luisterde geboeid, gespannen, verrast en lachend naar zijn verhalen. Het wordt moeilijk om lezen saai te vinden.  

Lees meer »

Voorleesweek 2021

6 december 2021

De voorleesweek stond dit schooljaar in het teken van “één kwartier, elk kind, elke dag”. Daarom gingen wij deze week in onze school extra voorlezen, soms zelfs met hoog bezoek van onze leespanda. Geniet mee van enkele sfeerbeelden!

Lees meer »

Week van het Gents lrjr 4 en 5

23 november 2021

Bij de start van de week van het Gents kwam volkszanger Wim Claeys naar school om aan alle leerlingen van vier en vijf wat Gentse liedjes te leren. William mocht als lid van Wims koor “De Stemband” mee het podium op en zong alles foutloos mee. Best leuk. Bedankt stad Gent en Wim Claeys.  

Lees meer »

Bosklas 6des donderdag 18.11.2021

18 november 2021

Wat vliegt de tijd snel!  Klaar voor de laatste volle dag Durbuy!  Deze morgen trokken we na een stevig ontbijt richting Wéris.  Daar leerden we, via verschillende legendes die de juffen en meesters vertelden, wat meer over de dolmen en menhirs.  In de namiddag trokken we naar de speeltuin waar we al onze energie kwijt… Read more »

Lees meer »

Bosklas 6des woensdag 17.11.2021

17 november 2021

Een stevig ontbijt nodigde ons uit om de dag opnieuw aan te vatten. Op het programma stond een spirituele fotozoektocht naar het kasteel van Radadesh, de plaats waar de Hare Krishna-beweging zich bevindt. Deze middag werden we verwend met een typisch Belgisch gerecht: rara, wat zou dat zijn? ’s Middags namen Leo en Jean-Claude (de… Read more »

Lees meer »

Bosklas 6des dinsdag 16.11.2021

16 november 2021

Na een goede nachtrust begon de tweede dag. In de voormiddag deden we een avonturenloop. We maakten een wandeling over hangbruggen en zochten naar everzwijnen. Op het einde van de wandeling kwamen we aan bij een grot die we echt wel diep onderzochten. ’s Middags genoten we van een heerlijke maaltijd: everzwijnenballetjes met appelmoes en… Read more »

Lees meer »

Bosklas 6des maandag 15.11.2021

15 november 2021

Na een zeer vlotte busreis werden we enthousiast ontvangen door LPM. De bosklas kon nu echt beginnen! De kamers werden vlug verdeeld, het middageten werd duidelijk gesmaakt en deze namiddag maakten we kennis met het stadje Durbuy. De geschiedenis kwam vol humor tot leven… Deze avond sloten we rustig af met een quiz. We kijken… Read more »

Lees meer »

Sponsorloop – missie-actie 2021

3 november 2021

Voor de missie-actie van dit jaar lieten onze leerlingen zich sponsoren om te lopen ten voordele van vzw Een hart voor vluchtelingen. Ze haalden zo maar eventjes 6763,41 euro op! Een dikke proficiat aan allen! Op vrijdag 29 oktober ging de sponsorloop door in het Zuidpark.  

Lees meer »

Sportdag 12 oktober L1-4

13 oktober 2021

Dinsdag 12 oktober 2021! De weersvoorspellingen voor vandaag waren niet zo goed als vorige week, maar gelukkig bleef de regen uit tot na de sportdag. En inderdaad alle kinderen konden volop genieten van een mooi, sportief aanbod op het terrein van de Blaarmeersen. Het was superfijn om met alle vriendjes beter te kunnen sporten en… Read more »

Lees meer »

Sportdag 7 oktober L5 en L6

13 oktober 2021

Donderdag 7 oktober 2021, Met het zonnetje op onze snoet startte onze sportdag. De leerlingen en leerkrachten van het 5e en 6e leerjaar begonnen hun dag met een flinke wandeling richting de Blaarmeersen. Eens aangekomen werden de verschillende sporttakken uitgelegd door de enthousiaste begeleiders van de sportdienst. Ze deden zwerkbal, atletiek, vlottenvaren, laagte- en hoogteparcours, beachgames,… Read more »

Lees meer »

EK voetbal 2021

17 juni 2021

De Rode Duivels zijn volop bezig aan het EK voetbal. Dus ook op school mocht de driekleur niet ontbreken! Prachtig verklede, geschminkte kinderen vandaag op school!

Lees meer »

Voetbaltoernooi Sint-Barbara L4-6

11 maart 2021

Enkele sfeerbeelden van het voetbaltoernooi op de benedenspeelplaats (4e-6e leerjaar)!

Lees meer »

Start voetbaltoernooi Sint-Barbara

9 maart 2021

Vandaag is het voetbaltoernooi van start gegaan op onze lagere school voor het 2e en 3e leerjaar! Gisteren kwamen het 4e, 5e en 6e leerjaar voor het eerst in actie. Sommige ploegjes ontwierpen zelfs hun eigen truitjes, heel tof! Belangrijke mededeling hierbij : we zorgen ervoor dat alles zo veilig mogelijk verloopt mits de coronamaatregelen!… Read more »

Lees meer »

Lezen is een feest!

1 maart 2021

Tijdens de jeugdboekenmaand verschijnt hier elke schooldag een foto van een juf of meester met zijn of haar favoriete jeugdboek. Misschien willen jullie ook wel meesmullen van al dat leesvoer?

Lees meer »

De Gekke Week – dag 5

12 februari 2021

Vandaag was het de laatste dag van de Gekke Week en dit leverde opnieuw heel wat prachtige verklede leerlingen en leerkrachten op. Geniet van de welverdiende vakantie, iedereen!  

Lees meer »

De Gekke Week – fluo

11 februari 2021

Dag 4 van de Gekke Week en de kinderen blijven uitstekend hun best doen! Vandaag waren er heel wat kinderen ‘verkleed’ vol fluo! Dit levert prachtige en leuke resultaten op.  

Lees meer »

De Gekke Week – gekke kousen en schoenen

10 februari 2021

Dag 3 van de Gekke Week! Rarara wat zou er vandaag centraal staan? Inderdaad, gekke kousen en gekke schoenen!  

Lees meer »

De Gekke Week – onesies

9 februari 2021

Dag 2 van onze ‘Gekke Week’. Vandaag is het Dikketruiendag, dus mochten de leerlingen in hun warmste pyjama of onesie naar school komen!  

Lees meer »

De Gekke Week – gekke kapsels en hoeden

8 februari 2021

Vandaag start onze ‘Gekke Week’ op school. Vandaag staan gekke kapsels en gekke hoeden centraal! Hieronder zien jullie enkele pareltjes van onze leerlingen en leerkrachten!  

Lees meer »

Virtuele rondleiding

18 januari 2021

Klik hier voor een virtuele rondleiding door de school. Opendeurdagen zijn jammer genoeg niet mogelijk in fase oranje (pandemiescenario’s Corona). Ook rondleidingen van ouders en (toekomstige) leerlingen gebeuren in principe digitaal. Uitzonderlijk is een fysiek schoolbezoek nog wel mogelijk, onder strikte voorwaarden: Het moet gaan om ouders die een verminderde toegang hebben tot digitale alternatieven.… Read more »

Lees meer »