Categorieën:

Restauratie van de Sint-Barbarakerk

8 juni 2021

De restauratie van de buitenmuren van de Sint-Barbarakerk (opgetrokken tussen 1855 en 1858) is volop aan de gang. In september 2020 startte de aannemer met het plaatsen van stellingen aan de zuid- en oostkant van de kerk. Op de speelplaats werd een grote kraan geïnstalleerd; de werfketen staan in de Savaanstraat opgesteld. De restauratie was… Read more »

Lees meer »

Vernieuwd chemielokaal

7 december 2020

Vorige week testten de leerlingen van 4 Wetenschappen-STEAM het vernieuwde chemielokaal. De komende weken wordt het lokaal verder aangekleed en staat er nog een grote verhuizing van al het materiaal op het programma, maar we kijken ernaar uit om hier in januari op een vlotte manier coronaproof practica te organiseren!

Lees meer »

Opbouw torenkraan

14 september 2020

Beste leerlingen Geachte ouders, Om de renovatiewerken aan onze kerk te kunnen aanvatten zal er woensdag 16/09 een torenkraan opgebouwd worden op onze speelplaats. Deze werkzaamheden zullen rond het middaguur starten. Om dit alles veilig te laten verlopen zal de Savaanstraat aan de kant van de kerk (Sint-Barbarastraat, pollepelstraat) vanaf 11u. volledig afgesloten worden voor… Read more »

Lees meer »

Verbouwingen januari

29 januari 2013

Er wordt stevig verder gewerkt. Onder andere de polyvalente zaal en de nieuwe turnzaal krijgen steeds meer vorm… Flickr photos from the album 2012-2013 Verbouwingen januari by Sint-Barbaracollege .    

Lees meer »

Verbouwingen eind april

26 april 2012

Beelden van de polyvalente ruimte in de voorbouw (studie/refter), momenteel worden daar de voorbereidingen gedaan voor de chape. Zicht op klassen bovenspeelplaats, waar nu al gevloerd wordt, alsook de afwerking van de sanitaire ruimten. De bovenspeelplaats ligt gedeeltelijk op grote tegels die een 30-tal centimeter boven de dakbedekking van de onderliggende turnzaal zijn bevestigd op… Read more »

Lees meer »

Verbouwingen half november

17 november 2011

Nu de ondersteuningselementen verdwenen zijn, krijgt men een goed zicht op het volume van de sportzaal basisschool.Op de site parking is de wapening klaar voor de waterreservoirs. Ook het metselwerk schiet goed op dankzij het goede weer.  

Lees meer »

Verbouwingen begin november

14 november 2011

Op de basisschool worden de klaslokalen nu stilaan goed zichtbaar.  Het dak van de sportzaal werd gebetonneerd zodat nu ook een indruk kan verkregen worden van de toekomstige bovenspeelplaats.Op de site parking is de bedrijvigheid ook toegenomen: vooraan wordt de vloerplaat van de put gegoten die o.a. een groot waterreservoir zal bevatten. Muren worden volop… Read more »

Lees meer »

Verbouwingen: eerste week van oktober

10 oktober 2011

Onderstaande foto’s  geven een goed bovenzicht op de 4 grote spanten die de toekomstige sportzaal van de basisschool zullen overspannen en de bovenspeelplaats ook zullen torsen Het laatste puin wordt geruimd op de site parking, de wanden worden geïsoleerd en gebetonneerd.      

Lees meer »

Interne verbouwing, lift, spanten en sporthal

26 september 2011

Er wordt niet alleen bijgebouwd in de Savaanstraat: de oude gebouwen van de basisschool krijgen ook binnen een beurt. Op de onderstaande foto’s krijg je een goed beeld van de interne verbouwing van enkele klassen tot een polyvalente ruimte (studiezaal / refter) in de oude voorbouw. Technisch was het sloopwerk een echt huzarenstuk; een woud van stutelementen… Read more »

Lees meer »

Vanuit de kraankabine

20 september 2011

Deze foto’s werden getrokken vanuit de kraankabine. Ze geven een goed overzicht op de stand van de werken.  In het midden verrijst de sportzaal (niveau -1), daar rond de klaslokalen.            De foto’s hieronder geven een beeld van het reservoir waarin het regenwater wordt opgevangen voor de toekomstige spoeling van de toiletten:… Read more »

Lees meer »

Verbouwingen: waar gaat dat naartoe?

19 september 2011

Je kan de verbouwingen in de Savaanstraat al een tijdje volgen op de website van de school. Alles verloopt volgens plan, de werken vorderen gestaag — maar bij nader inzien stond daar nergens in waar we precies naartoe gaan. Bij deze dus… Het bouwproject bestaat uit twee delen: de site van de basisschool, en de… Read more »

Lees meer »

Sloopwerken parkingsite

1 juni 2011

Op de parkingsite zijn de sloopwerken nog volop aan de gang. Voor het eerst kunnen we op de gelijkvloers tot achteraan de site kijken. Het meest delicate afbraakwerk is achter de rug. Nu rest nog een heleboel puin weg te voeren. De laatste twee foto’s geven een goed bovenzicht van de parkingsite.

Lees meer »

Aan de slag!

1 juni 2011

Begin mei 2011: beelden van de eerste metselwerken door de Portugese ploeg. 10 mei 2011. Nu het archeologisch onderzoek zijn einde nadert kan er volop terug grond weggevoerd worden van de basisschoolsite. 12 mei 2011. Bij een moderne nieuwbouw wordt uiteraard veel aandacht besteed aan isolatie. Een dubbele laag isolatie schermt onze bouw af van… Read more »

Lees meer »

Eerste steenlegging

25 mei 2011

Op 24 mei 2011 werd de eerste steen gelegd van de nieuwe schoolgebouwen in de Savaanstraat. Bekijk alle foto’s:

Lees meer »

Verbouwingen: 12-28 april

29 april 2011

12 april 2011. De “heropbouw” wordt stilaan zichtbaar: arbeiders van Strabag bereiden de bekisting voor van de achterste vloerplaat. 13 april 2011. Enkele archeologische sfeerbeelden; er werd een skelet van een “hondje” gevonden! Daarnaast blijft men vooral in de afval- en beerputten scherven vinden van gebruiksvoorwerpen. 25 april 2011 28 april 2011. Nog enkele archeologische… Read more »

Lees meer »

Een monsterkraan

6 april 2011

Op woensdagmorgen 6 april verscheen een monsterkraan in de Savaanstraat. Van ‘s morgens vroeg werden de diverse stukken vakkundig over het dak van de basisschool getild. De bekroning van de dag was de installatie van het 63 meter lange stuk. Dit werd in één beweging omhoog gehesen en gemonteerd aan de cabine: een huzarenstuk! Bekijk… Read more »

Lees meer »

Archeologen aan het werk

5 april 2011

31 maart 2011: duidelijke sporen van een vroeger gebouw (opgevulde ramen in witsteen en arduin): 1-5 april 2011: de archeologen aan het werk. Let vooral op de verkleuringen in de grond. Dit zijn resten van afvalkuilen, beerputten e.d. Op deze foto zie je duidelijk een middeleeuwse afvalkuil. In deze kuil werden diverse vondsten gedaan zoals… Read more »

Lees meer »

De heropbouw is gestart

2 april 2011

31 maart 2011: De “heropbouw” is gestart. De funderingswerken zijn aangevat door de firma Lameire. Een kraan met fijne grijparm maakt putten van enkele meters diep, die volgestort worden met beton. Dit zogenaamde “procédé van de valse / verloren put” zal de basis vormen waarop uiteindelijk de vloerplaat zal rusten.     De betonmolen raakt maar… Read more »

Lees meer »

Verdere afbraak

1 april 2011

28 maart 2011: een nieuwe fase in de werken. De bovenlaang op de bovenspeelplaats wordt afgegraven, en het bouwniveau achteraan op de bovenspeelplaats wordt uitgezet.   29 maart, 14u: men stuit op een verrassing: een opgevulde kelderruimte (onder de vroegere klassen). 15u: nog een verrassing! Her en der liggen blokken beton verspreid achteraan de site… Read more »

Lees meer »

De afbraak is begonnen

26 maart 2011

De afbraakwerken op de site basisschool werden systematisch aangevat: eerst werden de luifels op benedenspeelplaats en bovenspeelplaats ontmanteld, daarna de sanitaire blok . De afbraakfirma sorteert de verschillende materialen zoals hout, glas, metaal, steen. De muurschilderingen, ooit gemaakt o.l.v. Roger Raveel, werden vakkundig verpakt in plastic folie. Sfeerbeelden van de TV-zaal en de turnzaal: Op… Read more »

Lees meer »