Categorieën:

Jaaropening Moedervereniging

4 oktober 2020

Het werd een uiterst boeiende jaaropening met een voordracht door de directeur van de humaniora, Guy Dalcq, over de Ignatiaanse pedagogie. Die vormt natuurlijk de basis van het opvoedingsproject van het Sint-Barbaracollege. De moedervereniging dankt iedereen voor de talrijke opkomst: jullie aanwezigheid deed deugd, en getuigt ook van het feit dat de basics er toe… Read more »

Lees meer »

Ouderbal: Sint-Barbara Benefiet Dansfeest

14 maart 2020

In het kader van de internationale uitbraak en verspreiding van het Coronavirus, hebben we als organiserend comité de ontwikkelingen van de laatste dagen in ons land op de voet gevolgd. Met pijn in het hart maar overtuigd van onze beslissing, zien we ons genoodzaakt het feest van zaterdag uit te stellen. Rekening houdend met de adviezen… Read more »

Lees meer »

Lezing Pieter De Crem – Inspiratie en motivatie voor maatschappelijk engagement.

21 september 2019

Afgelopen week zette de oudervereniging, in samenwerking met de moedervereniging en de alumni, het nieuwe schooljaar feestelijk in. In zijn lezing “Inspiratie en motivatie voor maatschappelijk engagement” reikte minister Pieter De Crem een aantal argumenten aan om het beste van zichzelf te geven in een sterk veranderende wereld, met uitdagingen zoals het klimaat en de… Read more »

Lees meer »

A touch of love : dansfeest

19 november 2018

Schrijf u hier in Op zaterdag 16 februari 2019 verwelkomen we u graag op de tweede editie van het Taste & Dance feest van Sint-Barbara: Touch of Love. Dit benefiet event wordt georganiseerd om alle speelplaatsen te vernieuwen en bovenal om er een gezellige dans- en ontmoetingsavond van te maken.  Programma: 19.00 uur: De deuren gaan open, aperitief20.00 uur: Taste… Read more »

Lees meer »

Debat over Goed & Kwaad

28 augustus 2018

De oudervereniging, de moedervereniging en de alumni van het Sint-Barbaracollege organiseren op donderdag 4 oktober 2018 een panelgesprek over Goed & Kwaad. Het vindt plaats om 20u00 in de kerk van onze school. Om een duidelijk beeld te hebben van het aantal aanwezigen is inschrijven een vereiste. Let op, plaatsen zijn beperkt.

Lees meer »

Stadswandeling – moedervereniging

8 maart 2018

Voormalig algemeen directeur, Pierre Vinck, samen met onze moedervereniging op stap in hartje Gent!  

Lees meer »

Lezing: Herman Van Rompuy – "Europa is nodig"

9 oktober 2016

Op 29 september 2016 hield Herman Van Rompuy een lezing met als titel “Europa is nodig” in de kerk van onze school.  Alle leerlingen van de derde graad, ouders, leerkrachten en andere geïnteresseerden waren van de partij.  De school wil de ouder- en moedervereniging alvast danken voor dit mooie initiatief.  Een reactie van één van… Read more »

Lees meer »

Moedervereniging: nieuwsbrief oktober

15 oktober 2015

Uitnodiging voor alle Mama’svan kinderen uit de kleuterklas, lagere school of humaniora in Sint-Barbaracollege Gent Beste Mama van Sint-Barbara, In september mochten we als eerste spreker van dit schooljaar mevrouw Lut Celie verwelkomen, die ons een zeer interessante voordracht gaf over “Anders kijken en luisteren naar pubers en jongeren”.Ook op dinsdag 20 oktober voorzien we… Read more »

Lees meer »

Brief moedervereniging

27 augustus 2015

De eerste brief van de moedervereniging voor dit schooljaar vindt u hier.

Lees meer »

Brief moedervereniging

6 september 2013

De eerste brief van de moedervereniging vindt u hier.

Lees meer »

Stadswandeling met Pierre Vinck op 6 november 2012

12 november 2012

Onder het wakend oog en de manende hand van Jacob Van Artevelde verzamelden zich op een zonnige novemberdag meer dan zestig dames rond directeur Pierre Vinck voor de jaarlijkse wandeling door Gent. Dit jaar had de directeur als thema “het Nederlands” gekozen.  Hij beloofde ons straatjes en hoekjes van Gent te laten zien, waar we… Read more »

Lees meer »

Debat over de hervorming van het secundair onderwijs

29 september 2012

Dit debat werd ingericht door de Oudervereniging en de Moedervereniging op donderdag 27 september 2012. De Muzenzaal was aardig volgelopen voor het paneldebat met Mieke Van Hecke, Paul Yperman, Thomas Verheyen en Tom Van de Moortel: ouders in de eerste plaats, maar ook opvallend veel leerlingen en oud-leerlingen van recente lichtingen. In zijn inleiding poneerde… Read more »

Lees meer »

Jubileum moedervereniging

8 mei 2009

1959-2009  Ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van de Moedervereniging Sint-Barbaracollege nodigen wij u uit op onze feestviering op Zaterdag 9 mei 2009in de Sint-BarbarakerkSavaanstraat, Gent Feestprogramma 18.00 uur     Eucharistieviering19.00 uur     Verwelkoming (50 jaar Moedervereniging in woord en beeld)19.30 uur    Der Schulmeister, komische cantate van G.Ph.Telemann door collegekoor en -orkest Anima perla Musica20.00… Read more »

Lees meer »

Aansprakelijkheid van ouders voor hun kinderen

15 januari 2009

De heer Johan Verhaeghe, rechter in handelszaken en verzekeringsmakelaar verduidelijkte in hoeverre ouders aansprakelijk zijn voor de daden van hun kinderen. Flickr photos from the album 20090113 Aansprakelijkheid van ouders voor hun kinderen by Sint-Barbaracollege

Lees meer »

Herfstwandeling 4 oktober 2008

4 oktober 2008

Enkele foto’s van de herfstwandeling in het hartje van Gent. Flickr photos from the album 20081004 Herfstwandeling by Sint-Barbaracollege

Lees meer »

Bezoek aan Eco Print Center

22 maart 2008

Op 22 maart 2008 bracht de moedervereniging een bezoek aan het eco print center, de nieuwe drukkerij van de Persgroep in Lokeren, waar o.a. de kranten ‘Het Laatste Nieuws’ en ‘De Morgen’ worden gedrukt. Flickr photos from the album Ecoprintcenter by Sint-Barbaracollege    

Lees meer »

Cursus Bloemschikken

24 april 2007

Onze moedervereniging volgde op 24 april 2007 een cursus bloemschikken… Flickr photos from the album Bloemschikken by Sint-Barbaracollege  

Lees meer »