Uit enkele bilaterale sportieve uitwisselingsprojecten is het YES project ontstaan met als partnerscholen: Leone XIII (Milaan) en Sant Ignasi Sarrià (Barcelona). YES staat voor Young European Students. Elk jaar wordt in de drie scholen simultaan een project georganiseerd  waarbij telkens 10 of 12 leerlingen van elke school betrokken zijn.  Dit jaar vond het sportproject in Barcelona plaats.

Wat hier volgt is een verzameling van enkele stukjes uit de verslagen van alle deelnemers. Allen schreven ze een overzicht neer in de structuur van een dagboek.

Zondag 9 februari
Na een vlotte trein- en vliegtuigreis begroetten de Spaanse gastgezinnen ons op de luchthaven. Mijn gezin en ik vertrokken meteen naar de kust van Barcelona voor een pizza. Daarna ontmoette ik vriendinnen van Lucia,  mijn gastmeisje. Na deze ontmoeting gingen we naar huis. Het was al bijna zeven uur. Om half tien aten we nog een tortilla en gingen we slapen.

Maandag 10 februari
De eerste schooldag deze week en dus ook de eerste sportactiviteit. In de ochtend 4,8 km lopen op de Collserol, een onderdeel van de Catalaanse bergketen. Tijdens het eindje stappen kon ik veel praten en een stuk van de stad verkennen. Dit was voor mij de leukste sportdag. In het begin liep ik met vrienden, maar na een tijdje dreef ik het tempo op en klokte af op 28 minuten. De lunch viel wat tegen of wat had je gedacht. In de namiddag bezochten we Camp Nou, heel tof, maar het moest wel allemaal heel snel gaan. Michou, Rosé, Maria en ik maakten die avond een prachtige wandeling.

Dinsdag 11 februari
Mijn favoriete dag. Zes wedstrijden van drie verschillende sporten: basketbal, hockey en voetbal op de buitenterreinen van de school. Verschillend gekleurde T-shirts bepaalden de groepsverdeling, telkens twee Belgen, twee Spanjaarden en twee Italianen. De teams telden ook evenveel jongens als meisjes. Als afsluiter picknickten we in de Olympic Ring.

Woensdag 12 februari
Sports Games Day: hanengevecht, zwemmen, ik-ga-op-reis-en-ik-neem-mee (met sporten) …
In de namiddag namen we deel aan het dagelijkse Spaanse leven van ons gastgezin; ook hier is er op woensdagnamiddag geen les.

Donderdag 13 februari
Het afscheid viel me toch wel zwaar. We namen nog een laatste foto en vertrokken. Onze bagage bewaarden ze voor ons op school. Zo wandelden we zorgeloos de Ramblas af. We kochten er onze laatste souvenirs. Na een korte rit naar de luchthavenen een rustige vlucht naar huis was ik heel blij mijn ouders terug te zien. Barcelona en Lucia begon ik toch wel hevig te missen.

Slot
Alles bij elkaar was het een super leuke ervaring. De activiteiten overdag zoals het sporten en de bezoeken aan de stad, waren top! Ook in de gastgezinnen was het gezellig, ik leerde nieuwe mensen kennen en hoop met hen contact te behouden. Ik ben de school en in het bijzonder de heer Hertegonne dankbaar dat ik kon deelnemen aan dit uitwisselingsproject.

Dorian Castelein, Eileen Geerinckx, Anaïs Laga, Kito Luyten, Marthe Pot, Louis Van Cauwenberghe, Maxime Vanwynsberghe en Lisa Wilmes

Enkele foto’s vind je hier:

Dit bericht delen:Ga terug