Wereldwaterdag

Beste leerlingen,

Geachte heer, mevrouw,

Naar aanleiding van de Wereldwaterdag op 22 maart, neemt onze school deel aan de actie „Kranig Water‟. Gedurende één volledige dag drinken leerlingen en leerkrachten enkel kraantjeswater.

Wat gebeurt er concreet? We vragen de leerlingen om geen verpakte drankjes mee naar school te brengen. De drankautomaten zullen die dag ook buiten gebruik zijn. Omdat voldoende drinken belangrijk is voor de gezondheid, stellen we voor dat elke leerling een drinkbus of beker meebrengt die hij/zij met kraantjeswater vult. Op de speelplaats plaatst de watermaatschappij TMVW een waterbar waar de leerlingen ontdekken hoe lekker kraantjeswater is. In de refter zal voor 1 keer enkel kraantjeswater te verkrijgen zijn.

Wereldwaterdag

Waarom doen wij mee aan deze actie? Kraantjeswater is goed voor de gezondheid. Voor het uit de kraan komt heeft het een strenge controle doorstaan. Kraantjeswater wordt bovendien meer gecontroleerd dan het water in flessen, het kost 600 tot 800 keer minder dan flessenwater en het brengt geen afval met zich mee. Het afval van drankverpakkingen is een grote belasting voor het milieu. Zelfs als het wordt gerecycleerd zorgt het nog altijd voor een aanzienlijke uitstoot van CO2. Bij kraantjeswater is dat niet het geval. En het beste afval is géén afval.

Daarnaast willen we ook de aandacht vestigen op de wereldwaterproblematiek. Miljoenen mensen stappen elke dag gemiddeld 6 kilometer om water te halen voor hun basisvoorzieningen. Bij ons stroomt het gewoon uit de kraan!

Mogen we op uw medewerking rekenen?

Milieuvriendelijke groeten,

de directie,

de leden van de werkgroep “Semper Eco” en de oudervereniging

Meer info over deze actie en campagne vindt u op:

Dit bericht delen:Ga terug