Pedro ArrupeDe Pedro Arrupe Award is een tweejaarlijkse wedstrijd georganiseerd door JRS- Europe.

De Award heeft de bedoeling jonge mensen uit te nodigen om op een ontspannen, eventueel creatieve manier, nader kennis te maken met het wereldprobleem van de vluchtelingen waar we nu wel dagelijks over horen maar dat we meestal toch niet echt goed kennen. Alle scholen die op één of andere manier verbonden zijn met de Jezuïeten kunnen deelnemen.

Door deel te nemen aan de wedstrijd is de kans groot dat je meer te weten komt over de problematiek van deze vluchtelingen. Wat je beter leert kennen, leer je ook beter begrijpen en dan is de kans groot dat er een wijzere houding tegenover het probleem uit voortvloeit en wie weet wordt de vluchtelingen- en asielproblematiek beter aangepakt in hun en ons voordeel.

Met onze vierdejaars starten we binnenkort het vluchtelingenproject en graag willen we uiteraard ook deelnemen aan de internationale Pedro Arrupe Award. Als project denken we aan het internationaliseren van het toch wel pakkende toneelstuk Belgian chocolate, een creatie van Dirk Vekeman en Katrien De Paepe en vorig jaar meesterlijk opgevoerd door zesdejaars.

Zo hopen we voor de wedstrijd een vertaling van Belgian chocolate te kunnen indienen: in het Frans, in het Engels, in het Duits, het Spaans, het Russisch,….. Wie weet wordt het dan ook in die talen wel eens opgevoerd en kunnen we zo tonen dat cultuur en leven, ook met zijn problemen, met elkaar verbonden zijn.

Praktisch: we zijn op zoek naar een aantal leerlingen die

  • bereid zijn een deel van hun vrije tijd te spenderen aan het vertaalwerk van dit toneelstuk (Je staat er uiteraard niet alleen voor).
  • iemand kunnen vinden die wat assistentie bij het vertaalwerk wil verlenen (ouder, leerkracht, kennis)
  • een native speaker kunnen vinden die bereid is de taal wat bij te sturen.

Tegen 1 april 2011 moet het project ingediend zijn.

Kandidaten kunnen hun naam (+taal) opgeven via e- mail. Zo kan het principe van wie eerst komt, eerst maalt letterlijk toegepast worden.

R. Cauwels, G. Commerman

Dit bericht delen:Ga terug