Vrijdagochtend hebben wij, de economische richtingen van het 4de jaar, een voorproefje gehad van het echte bedrijfsleven.

Met het spel Top Team wordt ons op een leuke manier uitgelegd hoe we een onderneming naar de top kunnen leiden. In dit leerrijke spel worden we onderverdeeld in 6 teams die concurrerende ondernemingen voorstellen. Het doel is om de meest rendabele onderneming te bekomen.

Top Team

Na een boeiende uitleg en enkele belangrijke aandachtspunten vlogen we erin! 4 lesuren lang voelden wij ons echte managers van ons eigen bedrijf. Het was een spannende strijd tussen de verschillende bedrijven, niemand wist wat de concurrerende teams in hun schild voerden. Wie de uiteindelijke winnaar werd was dus een groot mysterie!

Na 2 zenuwslopende uren vol met onderhandelingen en berekeningen was het tijd om de uitslag van het eerste boekjaar bekend te maken. Na een koffiekoek en een tasje chocolademelk was het zover…

Top Team Top Team Top Team Top Team

Allereerst feliciteerde de spelleider elk team met het verbluffende resultaat dat ze behaald hadden, elk team had namelijk winst gemaakt! We kregen enkele negatieve en positieve punten over hoe ons bedrijf het had gesteld en vlogen meteen terug in de strijd, om in het tweede boekjaar de eerste plaats te behalen!

Na 2 uur moesten we echter stoppen en keerden we terug naar het gewone leven als leerling op het Sint-Barbaracollege… Met spijt in het hart lieten we onze ondernemingen achter.

Sacha De Vos en Elise Vandeputte (4EC4)

Dit bericht delen:Ga terug