Op 2 oktober 2012 trokken we eens te meer met alle zesdes naar Knokke om een deel van de dag te besteden aan allerlei zee-en strandgerelateerde sporten. Het ‘Surfer’s Paradise’ is ons inmiddels redelijk bekend na zo’n half dozijn bezoeken, schat ik.
De aanloop naar dit sportevenement werd deze keer niet per bus maar per trein gemaakt. Goede keuze, om diverse redenen. In Knokke station aangekomen wachtte ons nog wel een mooie wandeling van een uurtje om ter plekke te geraken.
Korte voorstelling, opdeling in een viertal groepen en zonder talmen aan de slag. De ruim bemeten schare monitoren, deels uit exotische oorden naar Knokke gehaald om het jonge volk met plank en kite te leren omgaan, ging meteen aan de slag. Sommigen doken alras op mountainbikes de duinen in, andere groepen wrongen zich in temperatuurbestendige neopreenpakken om het ondanks de aangename najaarszon nog koude water te trotseren, weer anderen sportten op het strand of kregen hun eerste les ‘droogsurfen’.
Enkele sportieve collega’s deden hun sportieve duit in het zakje, ondergetekende hield zich evenwel rustig in de luwte en zag dat het goed was. Met veel brio en enthousiasme werd er gesurft, geroeid, gevolleybald, gefietst en in het zand gestoeid. Rond 14u30 moest dat zand stilaan uit de ogen worden gewreven want om 16u wachtte ons, na eerst nog een uurtje stappen, de trein terug.
Een cliché zo groot als een stadshal: ‘moe maar gelukkig bolde het gezelschap Gent terug binnen’. En daarmee zat deze geslaagde sportdag er weer eens op.

Dit bericht delen:Ga terug