De ‘Danone Nations Cup’ blijft een begrip in de internationale wereld van het jeugdvoetbal. In Warschau streden het voorbije weekeinde veertig landen voor de hoogste voetbaleer bij de tien- tot twaalfjarigen. Siemen Voet uit Lochristi was één van hen.

Ook een Belgische selectie tekende present, netjes verdeeld met zeven Walen en zeven Vlamingen, en een selectie die werd gemaakt door de schoolsportfederaties. Onder hen ook Siemen Voet, die de aanvoerdersband om de arm mocht trekken. Hij was de enige Oost-Vlaming in het Belgische gezelschap.

De talentrijke verdediger uit Lochristi, die de kleuren verdedigt van Club Brugge, komt woorden tekort om zijn vierdaagse ervaring te verwoorden.

‘Ik ben heel fier dat ik de kleuren van mijn land mocht verdedigen. Ik voel nu aan wat de echte Rode Duivels in het interlandvoetbal moeten voelen. Dit smaakt naar meer. Ooit hoop ik in de voetsporen te kunnen treden van Vincent Kompany. Hij is mijn grote voorbeeld. Ik ben ook een verdediger en probeer me te spiegelen aan zijn manier van spelen’, klinkt het ambitieus.

Lees meer in Het Nieuwsblad 11/09/2012

Dit bericht delen:Ga terug