Elk jaar zetten heel wat leerlingen van de school hun beste beentje voor in de wetenschapsolympiades. Twee uur lang meten ze zich in opperste concentratie met hun leeftijdgenoten in heel Vlaanderen. De corona-crisis maakte er een bijzondere editie van. Sommige rondes en finales verliepen bij de leerlingen thuis in een gecontroleerde omgeving: alles werd gefilmd. De online proclamatie op zondag 24 mei 2020 was iets minder plechtig dan gewoonlijk, maar wel een feest voor onze school, met maar liefst vier finalisten uit onze rangen!

Twaalf leerlingen van de tweede graad namen deel aan de Jongeren Olympiade Natuurwetenschappen. Vier van hen konden doorstoten naar de tweede ronde, waarin Nore De Moor (4GRLA5) een zilveren medaille behaalde.

Voor de derde graad is de wedstrijd gesplitst over vier wetenschappen, met elk twee rondes en een finale.

Gewapend met een atlas en een goede internetverbinding startten elf leerlingen de eerste ronde van de Geografie Olympiade. Na een tweede ronde behaalde Lukas Van Lishout (5GRWI6) tijdens de finale de dertiende plaats. We kijken al uit naar volgend jaar.
Twee van de negen leerlingen van de Biologie Olympiade mochten naar de tweede ronde. Arn De Moor (6WEWI8) schopte het tot de finale, maar besloot deel te nemen aan de finale Fysica. Een mens moet keuzes maken.
Maar liefst 24 leerlingen bogen zich over de vraagstukken van de Chemie Olympiade en zeven van hen mochten hun beste beentje nog eens voorzetten in de tweede ronde.
Negen leerlingen waagden zich aan de Fysica Olympiade. Tijdens de tweede ronde stootten er twee leerlingen door naar de finale. Dries Vermeulen (6LAWI8) behaalde daar de 14de plaats, helemaal niet slecht voor iemand met maar een uurtje fysica. Arn De Moor (6WEWI8) veroverde de tweede plaats en zou naar de Internationale Fysica Olympiade in Litouwen mogen gaan, ware het niet dat die vanwege de coronamaatregelen is afgelast. Wat een pech.

Proficiat aan alle leerlingen die deelnamen. We hopen dat er volgend jaar nog meer jongens en meisjes deze unieke en verrijkende uitdaging aangaan.

Dit bericht delen:Ga terug