De Poëzieweek ging vandaag van start, en ook op school zetten we van alles op poten om er een aantal heerlijk poëtische dagen van te maken.
 
Bij het bezinningsmoment ‘s ochtends hebben leerkrachten en leerlingen keur uit een mooie selectie aan gedichten over vriendschap (het thema van dit jaar!), die ze in de bloemlezing in elk lokaal vinden.
 
Vandaag schoot ook de wedstrijd “Vind je vriendje!” uit de startblokken: in de les Nederlands krijg je de ene helft van een gedicht. Slaag je erin binnen jouw jaar jouw ‘poëtische soulmate’ met de andere helft op te sporen? Dien jullie herenigde gedichthelften in in de dozen aan het secretariaat, en misschien winnen jullie als duo wel een mooie poëtische prijs. In elk geval brengt de wedstrijd jullie alvast dichter bij elkaar ;-). #friendshipgoals
 
Op vrijdag 27 januari kunnen de leerlingen een creatieve poëzieworkshop volgen in lokaal 253 – misschien schrijven ze dan wel hun prachtige inzending voor de gedichtenwedstrijd van de leerlingenraad?
 
En tot slot: op dinsdag 31 januari organiseren we opnieuw het Poëzieparcours. Op verschillende locaties doorheen de school kan iedereen tijdens de middagpauze genieten van de mooiste gedichten in het thema #vriendschap, voorgelezen door leerkrachten en leerlingen uit alle jaren.
 
Poëzie brengt mensen dichter bij elkaar: daar gaan we deze week volledig voor!
 
Dit bericht delen:Ga terug