Op de pedagogische studiedag van 2 oktober gingen de leerkrachten en opvoeders van de school aan de slag met twee grote thema’s: effectief leren en digitalisering!
Tijdens een ongemeen boeiende, interactieve uiteenzetting van Kristel Vanhoywegen kregen we een aantal bouwstenen mee om “wijze lessen” mee te maken. Samen met haar collega’s van het Expertisecentrum voor Effectief Leren verzamelde zij belangrijke inzichten uit de recente cognitieve psychologie en lerareneffectiviteitsonderzoek, waarmee we onze analoge én digitale lespraktijk waardevol kunnen versterken.
Daarna gingen de leerkrachten bij elkaar in de klas zitten! In maar liefst twintig ‘hands-on’ workshops deelden enkele collega’s hun best practices rond allerlei digitale toepassingen: BookWidgets voor wetenschappen en humanities, Smartschoolleerpaden, Loom, LateX, Padlet, GeoGebra, Canva, Socrative, Showbie, Flipgrid en nog zo veel meer.
‘s Middags namen we op een gepaste manier afscheid van collega’s die onze school vorig jaar verlieten maar bovenal mee maakten tot wat ze is: onze oud-adjunct-directeur Johan De Ridder en het conciërgepaar Hilde en Paul. Het diverse namiddagprogramma liet, hoe kan het ook anders op onze school, ruimte voor cultuur, natuur en beweging. Een aantal collega’s verkenden Drongen en Afsnee op een mooie wandeling, anderen leerden alles over de bomen in de Bourgoyen, en in het centrum van Gent bezochten we met volleerde gidsen Hotel d’Hane Steenhuyse, bespraken we “de vrouw in Gent” en leerden we over restauratie en historiciteit in ons stadscentrum. Een geslaagde maar vooral leerrijke dag!
Dit bericht delen:Ga terug