Beste leerlingen
Beste ouders

Gisteren werd op het overlegcomité een definitieve knoop doorgehakt i.v.m. de heropstart van de scholen na de paasvakantie. Zoals verwacht blijft het onderwijs in Vlaanderen tot nader order in code oranje en wordt het gedeeltelijk afstandsonderwijs voor de leerlingen van de tweede en derde graad behouden. Ook de andere maatregelen die voor de ‘paaspauze’ van kracht waren, blijven gelden.

Zoals reeds eerder aangekondigd, beschouwen we de eerste week na de paasvakantie als een oneven week. Concreet verwachten we dus op maandag 19 april de leerlingen van het 3e en 5e jaar op school. De leerlingen van het 4e en 6e jaar hebben die dag afstandsonderwijs volgens dezelfde afspraken als voor de paasvakantie. De leerlingen van de eerste graad komen opnieuw voltijds naar school. Ook de avondstudie herstart maandag.

In Gent schakelde het lager en secundair onderwijs voor de paasvakantie over op code rood. We kregen mondeling reeds de bevestiging dat we in principe terugschakelen naar code oranje, maar verwachten ten vroegste vrijdag een officiële communicatie hierover. We gaan er van uit dat we maandag de refter terug in gebruik mogen nemen en we warme maaltijden mogen aanbieden op school. Mocht dit alsnog wijzigen, brengen we jullie hiervan zo snel mogelijk op de hoogte. In code oranje worden de maaltijden nog steeds per klasbubbel georganiseerd.

We hopen dat de komende weken effectief de laatste weken afstandsonderwijs zullen zijn en dat we snel terug kunnen overgaan tot voltijds onderwijs op school.

We wensen jullie nog mooie en deugddoende laatste vakantiedagen toe!

Met vriendelijke groet
De directie

Dit bericht delen:Ga terug