Op woensdag 27 oktober 2021 liepen de leerlingen en leerkrachten van het Sint-Barbaracollege weer met hart en ziel zo veel mogelijk rondjes rond de Gentse Blaarmeersen. Dat kon je eerder al op onze website lezen. Door zich voor elke ronde te laten sponsoren door vrienden en familie, steunden zij de organisatie Sportaround. Oprichter en ambassadeur van deze Gentse organisatie Bashir Abdi kwam hen daarbij aanmoedigen. Deze week, op dinsdag 23 november, mochten de leerlingen die in klasverband het grootste aantal rondjes liepen, de mooie opbrengst van 9501,60 euro aan hem overhandigen op school!

Het is een jaarlijkse traditie: de schoolveldloop van het Sint-Barbaracollege. Op de laatste woensdag voor de herfstvakantie zie je meer dan 800 leerlingen en hun leerkrachten rond de Blaarmeersen lopen, ten voordele van onderwijs- en opvangprojecten in binnen- en buitenland. Zo steunde het college in 2018 een jongensschool in India, en ging de opbrengst van de laatste editie in 2019 naar een opvanghuis voor straatkinderen in Kinshasa.

Dit jaar kozen we voor een prachtig goed doel dichter bij huis: het Gentse Sportaround. Deze organisatie, opgericht door de sympathiekste Gentse Olympiër Bashir Abdi en diens boezemvriend Bert Misplon, zet zich in voor sportmogelijkheden voor elk kind. Door middel van sport krijgen kinderen kansen om zich op een positieve wijze te ontplooien: ze voelen zich beter in hun vel, zijn gezonder, kweken zelfvertrouwen, ontdekken hun talenten, bouwen een vriendengroep op en leren ze omgaan met winst en verlies.

De editie van 2020 kon door corona jammer genoeg niet doorgaan, dus de leerlingen hadden al hun energie opgespaard om nu meer rondjes dan ooit te lopen! De klassen die als ‘winnaars’ uit de klascompetitie kwamen, mochten deze week de opbrengst overhandigen aan Bashir Abdi en Bert Misplon: dat waren 1A1, 2LAGR, 3GRLA-LAa, 4LA5a, 5GRWI8-WEWI8 (met een fantastisch gemiddelde van meer dan 6 ronden per leerling) en 6WEWI6a-6WEST, met een speciale vermelding voor Niels De Pauw en Jitse Van der Meeren (beiden 6WEST), die elk maar liefst 10 ronden liepen. Proficiat en bedankt aan al onze leerlingen voor deze hartverwarmende inspanning!

Eerstejaars

Dit bericht delen:Ga terug