Ondernemers voor de klas

Hoe succesvol ondernemen? Dat ontdekten de leerlingen van het derde, vierde en vijfde jaar economische wetenschappen tijdens een reeks gastlessen. Daarbij kwamen inspirerende ondernemers hun ervaringen delen met onze leerlingen.

In 3EW luisterden de leerlingen naar Henk Vincent van Vitaz, het fusieziekenhuis rond Sint-Niklaas. Peter Winters van AB-Eiffage kwam langs in 4EW en 5ECMT-5ECWE kreeg Kristof Vandenweghe van Bomedys op bezoek. De zesdejaars komen later op het jaar nog aan de beurt.

Amélie De Backer en Leon Verfaillie uit 4EW waren alvast heel enthousiast. Leon: “Ik vond de uiteenzetting van de heer Winters van AB-Eiffage enorm inspirerend. Sprekers zoals hij motiveren mij alleen maar meer om na mijn studies ondernemend te zijn. Hij zorgde voor heel veel interactie met het publiek, wat zeer aanstekelijk werkte. Met dit soort presentaties krijgen we een levensecht beeld hoe het er in de werkelijkheid aan toe gaat. Ik ben zeer blij dat de school ons de kans geeft om naar zo’n boeiende spreker te kunnen luisteren.”

Amélie vult aan: “Het was een zeer leerrijke en interessante ervaring. We kregen te horen hoe een onderneming in elkaar zit, het belang van duurzaam ondernemen en nog zoveel meer. Meneer Winters legde ook de klemtoon op het belang van bekwame en tevreden werknemers, want voor hem zijn zij de echte ‘bouwstenen’ van zijn onderneming.” Ook zij apprecieerde de interactie met het ‘publiek’: “Het was een heel interactieve les, wat het zoveel leuker maakte. Zo kregen ook wij de smaak van het ondernemen te pakken en kunnen we nauwelijks wachten om zelf aan onze toekomst te bouwen!”

#ondernemersvoordeklas #onderwijs #gent #onderwijsgent #humaniora #economie #entrepreneurship #ondernemen #ondernemervoordeklas 

 

Dit bericht delen:Ga terug