De missieveldloop 2019 was een topeditie! De volledige opbrengst van de sponsorloop gaat dit jaar naar het Centre Mgr. Christophe Munzihirwa (CMM) in Kinshasa, genoemd naar de jezuïetenbisschop van Bukavu die in 1996 vermoord werd toen hij poogde de genocide in naburig land Rwanda buiten Congo te houden, wat duidelijk niet naar de zin was van een aantal politieke leiders van die tijd. In dit opvanghuis voor Congolese straatkinderen staan basisonderwijs en gezinshereniging voorop.

Klik hier voor enkele sfeerbeelden.

CMMDit jaar kozen we voor een sociaal project in Kinshasa. Het gaat om een opvanghuis voor Congolese straat- kinderen waarbij vooral de gezinshereniging en het basisonderwijs voorop staan. Het betreft een huis dat 25 internen en 50 externen herbergt en heet Centre Mgr. Christophe Munzihirwa (CMM), genoemd naar de jezuïetenbisschop van Bukavu die in 1996 vermoord werd toen hij poogde de genocide in naburig land Rwanda buiten Congo te houden, wat duidelijk niet naar de zin was van een aantal politieke leiders van die tijd.

De uiteindelijke bedoeling van deze missieactiviteit is om leerlingen duidelijk te maken dat de wereld zoveel groter is dan onze school en dan hun leefwereld. Dankjewel aan het organiserende leerkrachtenteam, maar vooral aan al onze enthousiaste en sportieve leerlingen!!

Dit bericht delen:



Ga terug