Onder leiding van de heer Vekeman en mevrouw De Paepe brachten enkele leerlingen een prachtige voorstelling met enkele hilarische taferelen en ontwapenende herinneringen.  
Het werd een schone vertelling van gebundelde verhalen die zich afspeelde op de trein naar De Panne.
Alvast enkele sfeerbeelden die u zullen overtuigen om bij een volgende editie van het leerlingentoneel aanwezig te zijn.

LES PARFAITS INCONNUS

Ons verhaal

Dat het toch eigenaardig is, dat mensen op een trein zo dicht bijeen zitten en nooit iets tegen elkaar zeggen. Dat ze eigenlijk meer moeite moeten doen om niets te zeggen dan om wel iets te zeggen. En dat ze daar toch in slagen. Dat bedachten wij eens.
En ook, of we daar niet een beetje zouden proberen aan prutsen. Of  we niet eens zouden kijken wat er gebeurt als we wél met volstrekt onbekenden begonnen te praten.  En dus namen we de trein, en gingen we naar De Panne.
Het was nog meer waar dan we dachten: de mensen doen niets liever dan hun verhaal vertellen aan vreemden. In geuren en kleuren. Omdat  het zo veilig is. Of omdat het alweer lang geleden was dat ze het nog eens hadden kunnen zeggen.
Omdat wij  onbekenden waren. Of omdat wij er nogal ongevaarlijk uitzagen.
We zullen het niet weten. 
Zonder het misschien zelf zo te zien, hebben al die mensen ons een stuk van hun leven toevertrouwd dat we zelf nooit zo hadden kunnen bedenken.  Levens met diep contentement en hilarische taferelen, met groot verdriet en ontwapenende vertellingen. Hun eigen mijmeringen en gedachten hadden we zelf zo schoon niet kunnen verzinnen. 
Vandaar een warm gevoel van dankbaarheid aan al die onbekende kustgangers, die ons compleet belangeloos en met volle overgave zomaar hun verhaal aangeboden hebben. Voor ons zal De Panne altijd een beetje van hen zijn.


Met dank aan fotograaf P. Schockaert
Dit bericht delen:Ga terug