Het Nationaal Comité voor Kristallografie richtte ook dit schooljaar een kristallisatiewedstrijd in voor leerlingen van het secundair onderwijs. Elk jaar kiest het Comité een andere stof waaruit de kristallen moeten groeien. Voor de tweeëntwintigste editie van deze wedstrijd was het de beurt aan erythritol, een natuurlijke zoetstof ter vervanging van suiker in onze voeding.
Onze leerlingen werkten vele middagen samen om erythritol te laten uitgroeien tot volwaardige kristallen. Na dit indrukwekkende – maar toch wel uitdagende – proces zonden ze per graad een aantal kristallen in om door een jury van professoren te worden beoordeeld.
Op woensdag 24 mei trokken onze laureaten naar Brussel voor de officiële uitreiking in het Paleis der Academiën. Er werden maar liefst drie prijzen gewonnen:
🥇🥉 voor de derde graad
🥈voor de eerste graad
Ook de leerlingen van de tweede graad hebben heel wat werk achter de schermen verricht door voor iedereen prachtige entkristallen te voorzien en door de kristallen van de eerste graad te adopteren tijdens de Paasexamens.
Proficiat met jullie gedeelde prestatie: Mohanad Abusharekh (1A5), Thalan De Baets (1A5), Sam Vandenabeele (2STWEb), Parv Borundia (3NWSTa), Abdulai Daramy (3NWSTa), Jiri Scheirs (4GRLA), Julie Verbeke (4NWa), Julie Haerick (4NWST), Elouise De Backer (6ECMT) en Xelena De Jonckheere (6WEWI6).
Daarnaast willen we ook mevrouw Nancy Danneels bedanken om al 10 jaar de kristalgroeicompetitie op onze school zo kundig en gepassioneerd te begeleiden.
Dit bericht delen:Ga terug