KRAS - lokale slotzitting 27 april

Op woensdagnamiddag 27 april ging onze tienkoppige KRAS-delegatie in debat met de lokale Gentse politici.

Na de inleiding door burgemeester Mathias De Clercq, die de leerlingen prees voor hun inzet en engagement in de kunst van het “georganiseerde meningsverschil”, gingen de KRASsers in debat met schepen Rudy Coddens (Sociaal beleid, Armoedebestrijding, Gezondheid, Zorg, Seniorenbeleid en Financiën – Vooruit), schepen Isabelle Heyndrickx (Burgerzaken en Protocol – CD&V), gemeenteraadslid en voorzitter van de gemeenteraad Christophe Peeters (OpenVLD), schepen Hafsa El-Bazioui (Personeel, Facilitair Management en Internationale Solidariteit – Groen), schepen Bram Van Braeckevelt (Schepen van Netheid, Toerisme, Werk en Feesten – Groen) en Mathieu Cockhuyt (voorzitter Jong NV-A Gent).

Moderator Pieter van Globelink leidde het geanimeerde en door de leerlingen grondig voorbereide debat in goede banen: van studentenhuisvesting, de strijd tegen racisme, het recht om jezelf te mogen zijn tot participatie van jongeren in de politiek en nog veel meer… De leerlingen bewezen alvast dat het met de jongerenparticipatie in politieke kwesties de goede richting uit gaat!

Op vrijdag 6 mei trekt onze KRAS-delegatie voor het Plenum (B)XL naar het Vlaams Parlement, de Kamer en de Senaat in Brussel. Daar zullen ze samen met alle andere KRAS-groepen uit Vlaanderen en nationale politici debatteren over sociale, economische en politieke ongelijkheid en een aantal aanbevelingen voor het beleid van de toekomst ontwerpen. Heel veel zin in!

#KRAS #ongelijkheid #debat #discussie #burgerschap #engagement #stadgent #onderwijs #onderwijsgent #gent

Dit bericht delen:Ga terug