Gent / Sint-Niklaas

Jules-Emile De Visscher verraste op het wereldbekertoernooi voor junioren in Algiers door de eindzege weg te kapen. De schermer van de Gentse Sint-Michielsgilde werkte een feilloos parcours af. In de 1/16de finales werd hij vrijgeloot. Nadien in de 1/8ste finale, tegen de Tunesiër Fares Ferjani, kroop hij door het oog van de naald door te winnen met nipte 15-14 cijfers. Nadien klaarde hij in de kwartfinale de klus tegen de Tunesiër Ridha Zidri met 15-8 en ook in de halve finale bleef hij zijn tegenstander, de Egyptenaar Mostafa Ayman met 15-10 vlot de baas.

De Visscher kweekte vertrouwen en dat kwam hem in de finale tegen Mohab Samer goed van pas. De Egyptische nummer drie van de wereld is niet de eerste de beste. Hij had eerder al de Oost-Vlamingen Egon Van Durme (Sint-Michielsgilde Gent) en Pieter De Vos (De Klauwaerts) kunnen afstoppen. Maar tegen Jules-Emile De Visscher moest Mohab Samer de duimen leggen na een waanzinnig spannende wedstrijd.

Jules-Emile De Visscher won als het nummer twaalf van de wereld met 15-14 zijn mooiste triomf in zijn nog jonge loopbaan. Hij breide nadien nog een mooi vervolg aan zijn succes door aan de zijde van Egon Van Durme, Pieter De Vos en Frans Swennen ook nog eens het ploegentoernooi te winnen. Met een 45-39 winst tegen Algerije en de 45-42 overwinning tegen Egypte stijgt de Belgische ploeg zowaar naar de vierde plaats op de wereldranking.

bron: www.nieuwsblad.be

 

 

 

Dit bericht delen:Ga terug